03-10-2009, 00:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.08
הודעות: 1,118
|
|
משהו מתוק לשבת, והפעם חלות מתוקות טייק 1
נסיון ראשון באפיית לחם/חלות. התוצאות לפניכם:
המתכון לקוח מהאתר של שטיבל, (הקמח?..) המתכונים משם מומלצים בחום!
מצרכים
שטיבל 2 – קמח לחם 1 קג'
מים \ חלב 450 גרם – כשתי כוסות
חמאה 100 גרם
שמרים יבשים 16 גרם
סוכר 85 גרם – 5 כפות
מלח 25 גרם
סוכר וניל 2 שקיות
ביצה 1
אופן הכנה
לערבב את הקמח, סוכר, סוכר וניל ושמרים.
לטרוף את הביצה עם המלח.
להוסיף לתערובת היבשה את הנוזלים (מים\חלב) וללוש.
להוסיף את החמאה, ולבסוף את הביצה עם המלח.
ללוש כ- 8 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לשמן קערה ולהניח בתוכה את הבצק, להתפיח במשך 60-90 דקות, עד להכפלת הנפח.
לחלק את הבצק לכדורים, ליצור גלילים מאורכים ולקלוע לצמות.
להתפיח את החלות במשך 90 דקות נוספות כשהן מכוסות בניילון.
להבריש את החלות בביצה, ולזרות שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך כ- 10 דקות, להנמיך לטמפ' של 180 מעלות, להמשיך לאפות עד לקבלת גוון זהוב, כ- 40 דקות נוספות.
_____________________________________
|