לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה  ✡ ברוכים הבאים לפורום יהדות ✡  חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > יהדות והלכה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 22-11-2009, 23:05
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.10.02
הודעות: 6,484
ומאיפה לך שהאוכל אכן כשר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רון188 שמתחילה ב "ברכה על אוכל בלי כשרות(לא מתכוון לחזיר)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רון188
כשאני אוכל במקום שאינו כשר מבחינת עבודה בשבת , האם צריך לברך לפני האכילה, איני מתכוון למאכלים לא כשרים בכלל כמו חזיר או אוכל אשר מערבב בשר וחלב אלא למשל פיצה או המבורגר או כל אוכל שמותר לאכול על פי הכשרות אך נקנה במקום שאינו כשר על פי הרבנות .


"הכשר שבטבחים שותפו של עמלק"
(ועדיין לא כל כך ברור מדוע העליבו כך את עמלק...)
אתה חושב שלמסעדה של אכפת לה משבת ודואגת רק לרווחים שלה יהיה אכפת אם האוכל כשר או לא?
אתה חושב לרגע שהם יהססו אם לשקר לך:
"אנחנו לא כשרים רק משום שאנחנו פתוחים בשבת".
אינך יכול לסמוך על שום דבר ממקום כזה שלא לדבר על עידוד מקום כזה לחלל שבת.

ולעצם השאלה (אחרי שהחלת שאתה ממש "חייב" לקנות משם):
אם זה משהו כמו סגור קרטיב או קולה - אפשר וצריך לברך.
אם זה משהו שהוא ספק טרפה (המבורגר) הנמכר במקומות כאלה או פיצה שלא ניפו את הקמח שלה (ומן הסתם שלא ניפו) - אתה צריך לשאול רב.
_____________________________________

חזרה לפורום
  #10  
ישן 24-11-2009, 10:05
  משתמשת נקבה tiras777 tiras777 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.06.05
הודעות: 2,807
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי רון188 שמתחילה ב "תוכל להסביר על"

ה - חובת ניפוי הקמח

לעיתים קורה שבתוך הקמח שורצות תולעים. ואף שהקמח עבר טחינה, וודאי שכל התולעים החיים שרחשו בין גרעיני החיטה נטחנו, מכל מקום כנראה שביצי התולעים לא נטחנו, ומהן עלולים לבקוע חרקים ותולעים. כמו כן יתכן שזבוב או יבחוש הטיל ביצים בקמח, ומהן בקעו זחלי הזבוב. ולכן כדי להיות בטוחים שאין חרקים בתוך הקמח, ישנה חובה לנפות את הקמח בנפה בעלת חורים קטנים (כמו ב'נפת-משי'), שרק הקמח יכול לעבור דרכם, ואילו החרקים ישארו בנפה ויזרקו לפח.

וחשוב להקפיד לנפות את הקמח זמן קצר לפני השימוש בו, כי לולא כן, ישנו חשש שמתוך הביצים הקטנטנות שהצליחו לעבור דרך חורי הנפה ולהישאר בקמח, יבקעו בינתיים חרקים חדשים. וככל שהימים יותר חמים, יותר מהר יבקעו השרצים מתוך הביצים. ולכן יש להקפיד לנפות את הקמח זמן מועט לפני השימוש בו. ואם רוצים להכין קמח מהיום למחר, יש לאחסנו במקרר, כדי למנוע את התפתחות השרצים.
_____________________________________



חזרה לפורום
  #14  
ישן 26-11-2009, 00:01
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.03
הודעות: 3,553
לאוכל שבושל בשבת יש דין של מאכלות אסורות
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "רק שהויכוח הזה הכרחי"

כמובא במשנה ברורה בשם הרשב"א בסימן שי"ח ס"ק ד'.
בדין המבשל בשבת במזיד נחלקו הראשונים אם לפסוק כר"י שהוא אסור עולמית דוקא למבשל ולאחרים מותר עד מוצ"ש או לפסוק כר' יוחנן בן נורי שהוא אסור לכולם לעולם. דעת המחבר כדעת ר' יהודה ולכן למוצ"ש פסק שמותר וכן דעת רוב הפוסקים. אמנם יש שהחמירו (יעויין בפוסקים). במקרה שמדובר במסעדה דעת הרבה מהפוסקים שהוא כנתבשל עבור האורחים ולכן הוא אסור להם לעולם גם לדעת המקלים הנ"ל.
בכל מקרה בשבת עצמה לכל הדעות המאכל אסור לכולם. ובזמן האיסור דינו כמאכלות אסורות לכל דבר וענין כולל דיני ברכות דיני תערובת וכו'.

הדברים מתייחסים לשאלתו של פותח האשכול שהביא כמשל מסעדה הפועלת בשבת.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 26-11-2009 בשעה 00:05.
חזרה לפורום
  #21  
ישן 26-11-2009, 21:47
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.03
הודעות: 3,553
ספק ברכות להקל וגם על ספק איסור אין מברכים ברכה ראשונה
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "הלא תסכים איתי שיש הבדל בין..."

לגבי ברכת המזון שהיא דאורייתא במישור התיאורטי צריך לעיין בכך.

לגופו של ענין אינני מבין את מהותו של הדיון. על פניו נראה שאין אפשרות שמסעדה שאיננה נמצאת בפיקוח של גוף מקצועי תצליח להיות כשרה - ולאו דוקא למהדרין. הניהול של מטבח ציבורי הוא הרבה יותר מורכב ומצויים בו מכשולות שאינם מצויים במטבחים פרטיים למשל: מוצרים שאינם באיכות גבוהה ולכן יש בהם נגיעות רבה, תערובת של איסורים או בשר בחלב -לעיתים המקור יכול להיות מאוכל שהביא עמו משיהו מבחוץ, איסורי שבת, חמץ שעבר עליו הפסח, מצוות התלויות בארץ, בישולי עכו"ם, ועוד - אני בטוח שלא הזכרתי את הכל.
מי שמחשיב את עצמו לשומר מצוות בודאי ירצה להתרחק מכניסה למסעדה שכזו, ואינני רואה מתי יתקל אדם שכזה בספק ברכות. גם לגבי בעלי תשובה יש לציין כי השלב הראשון בקבלת עול מצוות הוא להתרחק ממאכלות אסורות משתי סיבות. א' ישנן תחליפים כשרים ראויים והכי קל לקיים את נושא הכשרות. ב' חכמים למדו אותנו שמאכלים אלו מטמטמים את לבו של האדם. הכוונה היא טמטום רוחני (ההשגים הקוגנטיביים לא יפגעו) ורגישותו למצוות או לסברא הדקה כלומר הרגישות לקיום המצוות וללימוד התורה בהכרח תיפגע. מי שרוצה להתקדם מבחינה רוחנית חייב להתרחק באופן מוחלט ממסעדות המוכרות מוצרים שכשרותם אינה ברורה.
(אציין כי מובא בספרים שמי שזוכה לטהרת הנפש גם עשוי לזכות להשגים לימודיים שהם הרבה מעבר לנתונים הבסיסיים שלו, אך מדובר בתהליך ארוך מאוד של זיכוך עצמי וזכייה בחלקי נשמה נוספים. מעלות אלו אינן מושגות גם על ידי רוב שומרי המצוות, אך הזכרון הבלתי מצוי של הפוסקים לדורותיהם - מי שבקי בספרי הפסק עומד על הבקיאות המופלאה של הרבה מהפוסקים, הוא תוצאה של זיכוך רוחני זה. על כך כותבת הגמ' במסכת מגילה לאוקמי גירסא בסיעתא דשמיא).
חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:12

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר