לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-12-2009, 17:30
  משתמש זכר kellerst kellerst אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.12.09
צבאי סדרת המיון לקצונה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ataros שמתחילה ב "גיבוש קצונה של חיל האוויר"

סדרת המיון החדשה אורכת שלושה ימים. מטרתה לאתר את המתאימים ביותר לקצונה ובעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר להצליח במכלול ההכשרה ובתפקיד הראשון כקצין/ה.הסדרה כוללת: תרגילי מצב עיוניים וביצועיים ושאלוני אישיות.
התכונות הנמדדות בעזרת התרגילים הינן:
  1. כושר פיקוד
  2. כושר ארגון וניהול
  3. יכולת חשיבה
  4. תפקוד בתנאי לחץ
  5. השתלבות בעבודת צוות
  6. התאמה לקצונה
המיון החדש נבנה בראיה מחודשת של דמות הקצין כפי שהוגדרה לאחרונה, מסלול ההכשרה הצפוי למועמדים/ות ומרכיבי התפקיד העיקריים בתחילת הדרך כקצינים/ות בתפקידי מטה מקצועיים.

בסיום הסדרה מתבצעת אינטגרציה של המידע על המועמדים/ות ע"י פסיכולוגים ביחידת המיון החיילית. הנתונים המרכזיים הם אלו שהצטברו מהגיבוש (תפקוד + שאלונים) , חוות דעת מפקד ישיר וסוציומטריה מהתפקיד הנוכחי (אם יש). לכל המועמדים/ות ניתן ציון מיון המשקף את מידת ההתאמה לקצונה. ההחלטה הסופית מתקבלת בוועדה חיילית בראשות רמ"ח תו"מ.

בחודש יוני 03' החל להתבצע המיון החדש שנערך במתכונת זהה לגברים ולנשים אך בקבוצות נפרדות עפ"י מגדר.

http://www.aka.idf.il/yohalan/main/...659&docID=42537
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-12-2009, 08:42
  REB REB אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.10.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ataros שמתחילה ב "גיבוש קצונה של חיל האוויר"

ובטקסט חופשי יותר - שלושה ימים בבסיל"ח, מבחינה אגמ"ית מזכיר את הטירונות, אפילו את השדאות אוליי.
במקביל יש משימות שדורשות כושר מחשבה וניהול.
תתכונן לטירטורים, אוכל גרוע (מנות קרב זה טעים, אבל יש מעט וזמן האכילה קצר), מאמץ פיזי.
אין טעם לפרט יותר מידיי, ותהיה אתה, והמערכת כבר תדע להחליט אם אתה מתאים או לא... במקרה הגרוע תוכל לבקש לצאת לקצונה בהמשך, למרות שלא עברת (גיבוש עושים רק פעם אחת).
באופן אישי לא עברתי את הגיבוש, לא בגלל היכולות הפיזיות או הקשרים שהיו לי עם הצוות, אלא בגלל תכונות אופי סמויות ועמוקות יותר, ולמרות שאני מת על הצבא בהרבה מובנים, ולמרות שבכל זאת רציתי לצאת לקצונה לקראת השחרור והייתה לי אופציה - למדתי להכיר את הצבא ואת עצמי בצורה אחרת ולבחור שלא להמשיך באותו שלב.
קצין זה לא מתאים רק אם אתה חייל טוב, לוחם טוב, או רוצה להסתדר עם קריירה צבאית או אזרחית בהמשך. "קצין" זה שם תואר חזק מאוד לאיש צבא וצריך להיות במצב מנטלי מסוים בשביל זה.
לי באופן אישי יש יותר מידיי "דעה אישית" ואני ישיר מידיי במצבים מסוימים - מה שעלול להביא לסתירה עם המערכת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:13

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר