18-10-2009, 13:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
יש כמה דריכם לקירור מהיר:
א) במידה ולא איכפת לך למהול קצת את המשקה, מזוג את מספר המנות המבוקש לשייקר עם קרח, לשקשק עד שמרגישים שהטמפ' טובה לך (בשביל זה כדאי להשתמש בשייקר נירוסטה, אתה מרגיש בעת השיקשוק את טמפ' המשקה), ולמזוג דרך המסננת לכוסות. היתרון: קירור מהיר. זה עניין של חצי דקה ניעור ויש לך משקה צונן. חסרון: מוהל מעט את המשקה.
ב) אם מהילת המשקה לא באה בחשבון, אז הדרך הטובה ביותר לקירור מהיר היא דלי בו שמים קרח, מעט מים קרים ומלח. אל תוך הדלי דוחפים את הבקבוק המיועד לקירור ותוך זמן קצר הוא מגיע לטמפ' נוחה לשתיה. המים והמלח גורמים להמסה מהירה של הקרח, מה שגורר לפליטת קור ולקירור המשקה שבבקבוק.
יתרון: לא גורם למהילת המשקה.
חסרון: דורש כמות גדולה יחסית של קרח שמתבזבז על התהליך, דורש דלי, ולמרות שמדובר בתהליך יותר מהיר מדחיפת הבקבוק בטמפ' החדר לתא הקפאה במקפיא, עדיין לוקח לפחות כרבע שעה עד שהמשקה מתקרר.
|