05-11-2009, 05:33
|
|
|
חבר מתאריך: 03.04.03
הודעות: 23,256
|
|
המלצה: רוטב יין אדום וליקר תות שהמצאתי
לפני כמה חודשים עשיתי ניסוי והמצאתי רוטב לבשרשזלדעתי הוא מצויין.
קודם כל מה שעשיתי זה לקנות סטייק איכותי ועבה (לפחות שלושה ס"מ או אנטריקוט או סינטה) והפעם
צליתי אותו בתנור במקום לעשות אותו על האש.
שמים שמן (קנולה) במחבת ומטגנים עד לסגירה והשחמה יפה של הנתח. ואחרי זה מעבירים את הסטייק
לתנור לעוד מספר דקות, בהתאם לרמת העשייה האהובה עליכם.
עכשיו לרוטב:
הבשר טוגן במחבת וכעת נותרו שם "שאריות" מלאות טעם. את השמן המתובל הזה אני מחזיר שוב לגז,
ומוסיף יין אדום יבש (זה הבסיס), מלח, הרבה פלפל שחור, סוכר - ועוד תוספת שלי - ליקר תות שהכנתי בעצמי
(זילוף קטן). למי שאין יכול לוותר או להוסיף ליקר תות קנוי. כמובן שמסמיכים את הכל על האש עד שזה
יוצא רוטב סמיך ומעובה.
הכמויות לא ממש ידועות לי. אני פועל לפי טעם (כמו הסבתות - לפי העין). זה יוצא חריף בצורה מיוחדת
והטעם פשוט מצויין, לטעמי.
מומלץ בחום!
_____________________________________
|