19-11-2009, 15:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
הלוווווווו לא דיווחת לנו!!! :)
בכל אופן מתכון מאמא רבקה עם בשר או בלי בשר?
לילה לפני להשרות 300 גר' חומוס יבש.
חצי שעה לפני להשרות 300 גר' עדשים ירוקים/שחורים
לבשל את החומוס עד לריכוך (אם אתה מכין עם בשר בשל את החומוס עם הבשר עד לריכוך).
בסיר נפרד:
1 חבילה כוזברה קצוצה גס
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה גס
1 חבילה כרפס קצוץ גס
2 בצל קצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות
להוסיף את העדשים , להוסיף מים מעט מעל גובה המרכיבים
ולבשל בסיר על אש נמוכה עד לחצי ריכוך של העדשים.
להוסיף לסיר הזה את החומוס שכבר התרכך , לשים מים פי 2 מכמות החומוס להביא לרתיחה ולהוסיף:
בערך כף וחצי מרק עוף , 1 כפית מלח לימון, פלפל שחור ומעט מלח רגיל לפי הטעם.
לבשל 20 דקות בערך.
לפתוח 3 כפות קמח בקערית עם מים חמים. להוסיף למרק הרותח ולבחוש ולבחוש ולבחוש,
להרתיח עוד כ-10 דק עד להסמכה.
אוחחחח איך יש לי את הטעם של ה"בצקיות" קמח הקטנות שלפעמים נשארות במרק יאמי
_____________________________________
|