13-11-2009, 09:39
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 1,706
|
|
קוגלהוף קינמון
שלום,
לאחר שקיבלתי הזמנה מקריספינה להצטרף אליכם, אני מעלה לכאן מתכון לקוגלהוף קינמון, או קקאו, המבוסס על מתכון של דלית גולן מהתוכנית של אהרוני בערוץ 10, עם השינוים שלי.
חומרים:
כדור בצק שמרים 800 גרם (מתכון מהתוכנית של אהרוני*)
למילוי:
80 גרם חמאה רכה
2 כפות קינמון**
240 גרם סוכר
תמצית וניל
לסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
תבנית קוגלהוף קוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה:
מרדדים מהבצק מלבן בגודל 40X45 ס"מ, מניחים את המלבן על נייר אפייה מקומח קלות ומכסים בנייר נוסף,
מניחים על מגש ומכניסים למקרר לשעה. (כשנמרח את המילוי נעדיף לעבוד עם בצק קר)
הכנת המילוי, מערבבים את הקינמון עם הסוכר, מוסיפים לחמאה, מאחדים למסה הומוגנית בעזרת לקקן ומוסיפים את הוניל***.
מוציאים מהמקרר את הבצק ומניחים אותו על משטח העבודה, מורחים את המילוי על הבצק, מבפנים אל החוץ,
משאירים בקצה העליון של הבצק שולים ללא מילוי. מתחילים לגלגל את הבצק ולצבוט אותו (כדי שלא יפערו לנו "רווחים" גדולים מדי בעוגה).
פוערים חור באחד מקצוות הגליל ומכניסים לתוכו את הקצה השני, יוצרים מעיין "בייגל'ה" כאשר השוליים של הבצק בצד החיצוני שלו.
מעבירים לתבנית משומנת ומכסים במגבת להתפחה של כשעה.
מחממים תנור ל-175 מעלות ובסיום ההתפחה מכנסים לתנור לכ-40 דקות.
מוציאים מיד את העוגה מהתבנית לצלחת, מרתיחים את הסוכר והמים לסירופ ולאחר כ-20 דקות מרגע הוצאת העוגה מהתנור מזגגים את הסירופ בעזרת מברשת.
*לגבי החלב, להוסיף לפי הצורך ולא כפי שרשום.
**אם מעוניינים במילוי קקאו אז יש לשים 4 כפות קקאו במקום הקינמון.
***בעת המריחה, המילוי צריך להיות לא נוזלי מדי ולא מוצק מדי, ניתן "לשחק" עם זה ע"י הכנסה למקרר לכמה דקות.
קישור לוידאו של התוכנית (דקה 15:30)
הנה התמונות:
כדור הבצק:
מלבן הבצק 40X45 ס"מ:
הבצק לאחר הוצאתו מהמקרר:
חומרי המילוי:
המילוי האחיד:
תחילת מריחת המילוי, פנימה החוצה:
סיום מריחת המילוי (לא לשכוח להשאיר שוליים בסוף):
גילגול הבצק + צביטות:
עיגול הבצק עם השוליים כלפי חוץ:
"פעירת" החור:
סגירת הבצק עם השוליים בצד החיצוני:
התבנית המשומנת:
בתבנית, לפני ההתפחה:
לאחר ההתפחה:
מיד לאחר ההוצאה מהתנור:
לאחר האפייה:
לאחר הזיגוג:
|