שיעמם לי קצת בבית, אז החלטתי לנסות להכין בפעם הראשונה
פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות.
המתכון מעובד על-פי
מתכון שמצאתי באתר "השף הלבן".
תהנו!
מצרכים:
- שמן
- מים
- חבילת ספגטי פטוצ'יני (שטוח, כמו רצועה)
- בצל
- סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות או קופסת שימורים קטנה של פטריות שמפיניון פרוסות (אני - השתמשתי בקופסת השימורים)
- 2 שמנת לבישול 15%
- תיבולית בזיליקום
- תיבולית פטריות
- מלח ופלפל
הכנה:
1. מבשלים את הפטוצ'יני לפי ההוראות, שופכים למסננת בכיור.
2. בסיר קטן שמים שמן ומחממים אותו. חותכים בצל לקוביות קטנות.
3. כשהשמן חם, מכניסים את הבצל, ומערבבים לעיתים תכופות עד שהוא נעשה קצת שקוף.
4. מכניסים גם את הפטריות הפרוסות לסיר עם הבצל, ומערבבים עוד.
5. אחרי כמה דקות (לפי העין
) שופכים את 2 קופסאות השמנת לתוך הסיר עם הבצל והפטריות.
6. מכניסים את התיבוליות, ובוזקים קצת מלח ופלפל.
7. מערבבים טוב טוב עד שנראה שהתיבוליות כבר לא בגוש.
8. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר חלקית וממתינים 15 דקות. מדי פעם כדאי לערבב.
9. אחרי 15 דקות מסירים את המכסה, וממשיכים לבשל כ-5 דקות כדי שיצאו עוד נוזלים מהסיר.
10. שמים את הפטוצ'יני בקערת הגשה ושופכים את הרוטב.
בתיאבון!
תמונות להמחשה: