לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #18  
ישן 01-01-2010, 10:12
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 1,706
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "אנטריקוט , סינטה או פילה?"

אנטריקוט, הנתח צריך להיות במשקל סביב ה-350 ג' ע"מ שהצלייה שלו תהיה אופטימלית לטעמי. נתח דק יותר יאבד מהעסיסיות שלו, גם בגלל הדקות שלו והעובדה שהבישול ממשיך גם לאחר סיום הצלייה, נתח עבה יותר יהיה עשוי מדי בחלקים מסויימים ועשוי פחות מדי בחלקים אחרים.

סינטה, אני מעדיף לא לפרוס לסטייקים לפני העשייה, אלא לקחת את הבלוק השלם, להוריד ממנו את שכבת השומן, לתת סגירה על מחבת לוהטת משני הצדדים, להכניס על רשת לתנור גריל שחומם מראש ל ~ 220 מעלות ולפרוס לנתחים אישיים רק בהגשה.
מה גם שאת מה שנשאר מהבלוק אפשר לפרוס לפרוסות דקות ולהכין כריכים נהדרים עם חסה, עגבניות, כרוב כבוש, מיונז, חרדל, רוטב שום ועוד, כיד הדמיון הטובה עליכם.

עוד דבר לגבי נתח סינטה, כאשר רוצים להכין שניצל וינאי משודרג, אז במקום להשתמש בחזה בקר פרוס דק, אפשר לבקש מהקצב לפרוס דק דק, פרוסות מתח סינטה שלם, את הפרוסות לשטח עוד יותר בעזרת פטיש, לטבול בבלילה של ביצים טרופות עם קצת חרדל, לצפות בפירורים של חלת שבת, לטגן ולאכול על המקום .
[וכאן גם המקום לרשום, שחזה הודו\עוף לשניצל לא דופקים לא עם פטיש ולא בכלל! זו טעות פושעת ואל לחברי הפורום המכובד הזה לקחת חלק בעניין!]

פילה, אני לא חובב את הנתח הנ"ל בצורת סטייק, אלא פרוס ברוטב שמנת ופטריות (ללא כשרים שבינינו..).

לסיכום, בתור סטייק אני מעדיף אנטריקוט מדיום-רייר כנ"ל, עם תוספת של תפוחי אדמה בתנור.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 03-01-2010, 15:01
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "מתחייב לא לדפוק יותר שניצל..."

הסיבה לדפיקת השניצל (עגל או בקר!) היא בגלל שעשו אותו מבשר נחות ונתחים שלא תמיד מתאימים לכך. לדוגמה כתף בקר הוא נתח שמצריך בישול ארוך, אבל נעשה בו שימוש ל minute steak, שזה למעשה שניצל ללא ציפוי. הוא עובר עיבוד ע"י ניקובו בשביל לחתוך את סיבי הבשר למקטעים קצרים יותר ולצמצם את משך הבישול שלו לזמן מתאים לסטייקים. (אותה סיבה לשימוש ברוטב או חריף - מסווה בשר גרוע ועל סף קלקול).
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 05-01-2010, 12:59
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,125
סטייק טרטר
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "השיא שלי היה 1100 גר' אבל זה..."

ראשית - בשר מעולה לסטייק, למשל - רמפסטייק, קצוץ דק בסכין חדה מאד. למה? כי טחינה או סכין לא חדה מועכים את הבשר. המינימליסטים מוסיפים בשלב זה מלח ופלפל - וזהו!
אני מוסיף לבשר ולתיבול גם קצת יין לבן או קצת ג'ין, נותן לזה לנוח במקרר למשך כשעה, יוצר כדור על צלחת, בראש הכדור יוצר שקערורית שבה אני שם חלמון ביצה. ליד זה - בצל יבש פרוס עם מלח וסומאק, או בצל ירוק רענן, מלפפון חמוץ בחומץ, קצת רוטב שורש חזרת או רוטב ווסאבי, לחם שחור, חמאת שום וכוס יין אדום יבש.

והמהדרין יוסיפו שני נרות וברקע מוסיקה מתאימה (צ'רדש עם כינור בנוסח צועני), וודקה קפואה לקינוח ו.....

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 05-01-2010 בשעה 13:03.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 05-01-2010, 14:24
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,125
תודה, תודה
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "נשמע טוב..( אבל אני מניח שגם..."

א. אתה לא כל כך רחוק מן האמת. כוונתי ללוף: מייד לאחר מלחמת יום הכיפורים, כאשר כוחותינו מתלוננים על הלוף, ולפני שצה"ל התחיל לגוון את מנות הקרב במוצרי בשר נוספים, יצאה לאור חוברת עם מתכונים ללוף. ממנה קבלתי רעיונות שגם ניסיתי, ואף הוספתי כמה משלי, ויצאו דברים לגמרי לא רעים. אם בא לך - אפשר לפתוח אשכול נפרד על מעדני לוף (בלי מרכאות), אבל בפורום הרדום הזה - אני לא יודע....

ב. אפשר כמובן לתבל את סטייק הטרטר בהרבה צורות, רק צריך לזכור שני דברים - האחד: היות והוא מוגש קר, טעמם של הרבה תבלינים אינו דומה לטעמם או לחוזקם במנה חמה. השני - תבלינים יבשים (למשל אורגנו יבש, טימין יבש וכדומה) זקוקים לזמן על מנת לספוג נוזלים ולהפיץ את ניחוחם. על כן, אם אתה משתמש בהם, רצוי קודם לערבב עם קצת שמן זית, אח"כ עם הבשר, ללוש אותו קצת ולתת לו כשעתיים מנוחה במקרר. שום מרוסק טרי - רצוי להוסיף סמוך לאכילה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:46

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר