04-01-2010, 15:11
|
|
|
חבר מתאריך: 03.01.10
הודעות: 34
|
|
לשאלתך אם דייג אוהב דגים?
אז בעלי לא דייג אבל הפך להיות פריק של דגים טריים, וכל יום שישי בבוקר הוא עולה לרגל לחנות הדגים של "חמיס" ביפו (ברח' יפת) ומביא דג ים טרי או דג סלומון שמגיע הישר מנורבגיה במשלוח מהמטוס (כל שבוע מגיע משלוח כזה מנורבגיה). עיקרון הכנת הדגים אצלו זה לחתוך עשבי תיבול שונים + שום + גמבות + פטריות טריות. לערבב הכל עם שמן זית, פלפל ירוק חריף אחד קצוץ, פפריקה וקימל טחון וכן מיץ לימון טרי . למלא את בטן הדגים במיקס הזה, לפזר המיקס גם מעל הדגים הפרוסים יפה על תבנית גדולה. לחמם תנור ל- 200 מעלות ולשים הדג ל-20 דקות ולא יותר מחצי שעה. יושם דגש שאת התבנית אנו עוטפים בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום. אגב, את נייר האפיה רצוי לקבצ'ץ' מתחת לברז מים ל-10 שניות ואז קל יותר לעטוף איתו את התבנית. 5 דקות לפני ההגשה מסירים הכיסוי מהתבנית ונותנים השחמה מהירה לדג בתנור, כאמור.
תהנו.
|