לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 30-01-2010, 19:26
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
אשכול נבחר עוגיות תמרים פריכות

המתכון לקוח מהבלוג של גילי http://www.mouse.co.il/CM.articles_...209,44721,.aspx

מתכון ל-60 עוגיות טעימות טעימות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


רכיבים:
לבצק:
6 וחצי כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
400 גרם חמאה
כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז שלם

למלית:
2 קופסאות ממרח תמרים
1 כפית וחצי קינמון
2 כפות שמן קנולה
6 כפות טחינה גולמית
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
10 תמרים מגולענים קצוצים (לא חייב)
100 גרם אבקת סוכר.

אופן ההכנה:
לשים במיקסר את כל רכיבי הבצק עם וו הלישה, לאחר שהבצק אחיד יש לחלק ל-6 כדורים.
(אפשר גם במעבד מזון אבל תלוי בגודל כי הכמות הזו היא כמות גדולה למעבד מזון סטנדרטי)

לערבב בקערה את ממרח התמרים, השמן והקינמון.

לרדד כל כדור בצק לעלה מלבני לא דק מדי ולא עבה מדי.
למרוח כל עלה בתערובת התמרים, למרוח מעל כף טחינה בעדינות. לפזר מעל את האגוזים והתמרים הקצוצים
ועכשיו לגלגל: קודם לסגור את המלבן משני צידיו הקצרים יותר ולגלגל בעדינות לכל האורך ליצירת רולדה
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. (סך הכל שש רולדות).
לחתוך חריצים עמוקים לאורך רולדת התמרים במרווח של כ2-3 ס"מ לפני האפייה.
החריצים צריכים להגיע כמעט עד לתחתית הרולדה. לאפות בחום של 180 לכ-15 דקות עד שהרולדות מזהיבות.
להוציא מהתנור ולפזר מעל אבקת סוכר.
לאחר שהרולדות התקררו חותכים לפי החריצים.

הערה שלי: לאחר 15 דק' אפייה להוציא ולחתוך על מנת ליצור רווחים בין העוגיות לאפייה פנימית של הבצק
אבל זה בהחלט אך ורק לשיקול דעתכם.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 04-02-2010, 08:50
  משתמשת נקבה הגרייי הגרייי אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, וגם לוחות | המנהלת הכי חיה שיש..
 
חבר מתאריך: 17.10.06
הודעות: 3,618
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "עוגיות תמרים פריכות"

אני מכינה את זה קצת אחרת..
בצק:
חבילה קטנה של קמח אסם,
200 גר חמאה או מרגרינה,
1 גביע שמנת,


מילוי:
לכמות הבצק הזו מתאימה קופסא אחת של ממרח תמרים.
אגוזי מלך קצוצים,
קוקוס טחון,

מערבבת ולשה את כל חומרי הבצק (ביד) עד יצירת כדור אחיד,
נותנת לו לנוח במקרר איזו שעה, עטוף בנילון נצמד.
חותכת את הבצק ל-4 חתיכות ומרדדת כמו במתכון של קריספינה.
מורחת את ממרח התמרים, או שוקולד למריחה, בד"כ עושה 2 תמרים 2 שוקולד.
מפזרת אגוזים קצוצים ומפזרת קוקוס מעל..
גם פה מגלגלת כמו קריספינה, וחותכת עם שפכטל..
אחרי אפייה מפזרת אבקת סוכר
ומנסה לא לאכול הכל תוך שבוע..
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:28

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר