06-02-2010, 14:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
עוף בשוקולד וצ'ילי
מתכון שניסינו פעם - ויצא מדהים! (אני מעתיקה אותו לכאן מהרשת)
מרכיבים
* 1/2 כוס קמח תירס לבן מנופה
* 1/4 כפית קינמון טחון
* 4 חזות עוף ללא עור ועצם, חתוכים לרצועות
* 2 כפות שמן זית
* 20 גרם חמאה (או מרגרינה)
* בצל בינוני פרוס דק
* 2 כפות אבקת קקאו משובחת, מנופה
* 2 כפיות סוכר חום דמררה
* 2 כפיות מחית צ'יפוטלה (מחית פלפל מקסיקני מעושן. ניתן להשיג במעדניות ובחנויות מתמחות)
* 1/4 כוס יין אדום
* 1/2 כוס שמנת חמוצה
* כוס מרק צח
* 1/3 כוס צימוקים
* 1/2 כוס שקדים פרוסים וקלויים (לעיטור)
* 8 טורטיות מקמח חיטה קפואות ומחוממות (לא מומלץ להשתמש בטורטיות עם חומר משמר)
הוראות הכנה
1. בקערה בינונית מערבבים קמח וקינמון. שומרים בצד כפית.
2. במחבת מחממים שמן וחמאה.
3. טובלים רצועות של חזה עוף בתערובת הקמח והחמאה ומנערים עודפים. מטגנים בחמאה החמה משני הצדדים.
4. מוסיפים לרצועות העוף פרוסות בצל, קקאו, סוכר וצ'יפוטלה ומערבבים תוך כדי טיגון. מנמיכים את הלהבה.
5. מוסיפים למחבת יין ומרק עוף וממשיכים לערבב עד שהרוטב אחיד.
6. בקערית קטנה מערבבים שמנת וכפית מתערובת הקמח ששמרנו קודם. מוסיפים למחבת תוך כדי ערבוב מתמיד.
7. מוסיפים צימוקים ומבשלים על להבה נמוכה עוד 10-15 דקות. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים.
8. מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בשקדים קלויים.
9. מגישים שתי טורטיות חמות לכל סועד. את הטורטיות ממלאים במלית העוף, כורכים ואוכלים.
אנחנו ויתרנו על הצימוקים. צריך להזהר עם הצ'יפוטלה - יכול לצאת מאד חריף....
|