לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 03-02-2010, 21:38
צלמית המשתמש של דנדוני
  משתמשת נקבה דנדוני דנדוני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.09.09
הודעות: 585
2 עוגות ו2 טיפים :)

שלום לכולם,
אני לא מוסמכת אבל מאוד אוהבת להתעסק בכל מה שקשור לקונדיטוריה-
כל כמה ימים האחיינית המושלמת שלי מגיעה לביקור ומשכנעת אותי להיכנס למטבח ...
אני כמעט אף פעם לא עובדת לפי מתכון, רוב הפעמים ממציאה ומכניסה דברים שנראים לי- ותמיד יוצא טעים.

והנה התוצאות של שתי עוגות ששיחקתי עם המרכיבים וזה מהשיצא-

עוגת שיש עסיסית:

לבלילה:
1 כוס שמן
1 כוס חלב
2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח
2 וחצי כפיות אבקת אפיה

לתערובת השוקולד (שיוצר את דוגמת השיש):
רבע כוס אבקת שוקו
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס חלב חם

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות.
הבלילה:
מכניסים את כל המרכיבים מלבד הקמח ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים.
מכניסים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע (לא לערבב יותר מידי, זה מה שיוצר עוגת חנק).


תערובת השוקולד:
מערבבים את כל החומרים יחד- נוצר מין שוקו מאוד מרוכז.

לוקחים תבנית (עדיפות לשטוחה*) משמנים ומתחילים בבנית העוגה-
שמים שכבת בלילה ועליה מטפטפים מתערובת השוקו לסירוגין עד שנגמרת הבלילה...

מכניסים לתנור לזמן משוער* של כ45 דקות.

· הכנתי את העוגה בתבנית סיליקון של פרח והיא עלתה לגובה אבל לקח הרבה מאוד זמן עד שנאפתה כראוי כיוון שנאפתה בתנור קטן מאוד- ועל כן הארה: עדיף לעשות את העוגה הזאת בתבנית שטוחה כך תדעו בוודאות שהעוגה מוכנה בכל האזורים- וסביר להניח שיקח פחות מ45 דקות עד שתאפה.

· בגלל שאבקת השוקו היא כבדה יחסית, היא שוקעת במהלך האפייה ועל כן נוצר ציפוי שוקולדי מעל העוגה


ולהלן התוצאות:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בזמן האפיה (בתנור הקטן להחריד...)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
התוצאה, לפי אמא שלי ואחי הקטן, מעולה.
אני לצערי לא יכולה לטעום, ולכן שפני הניסיונות הם המשפחה שלי


עוגת בראוניז ציפוי קרם שוקולד:

לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר (או 100 מריר 100 חלב)
200 גרם חמאה/מרגרינה
4 ביצים
מעט מלח
1 כוס קמח
1 וחצי כוסות סוכר
10 עוגיות פתיבר (אפשר פחות ואפשר יותר- תלוי כמה אוהבים..)

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם אבקת פודינג שוקו (או אבקת קרם שוקולד)

אופן ההכנה:
בראוניז:
ממיסים חמאה עם שוקולד מריר,
מוסיפים סוכר, ביצים ומעט מלח עד שהופך לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ומערבבים עד שנטמע (לא לערבב יותר מידי).
שוברים פתיבר בידיים לחתיכות קטנות ומוסיפים לתערובת.

אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ25 דקות עד שהשכבה העליונה מתחילה להיסדק בצדדים.
כשמוכן- מניחים להתקרר בטמפ' החדר.

קרם שוקולד (רצוי להכין מראש עד לשלב ההקצפה):
מרתיחים 100 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד המריר ליצירת גנאש.
מערבבים עד שהשוקולד נמס ומכניסים לקירור לשעתיים לפחות (בתור המקרר השמנת הופכת לסמיכה יותר והגנאש הופך למין קרם סמיך ועשיר מאוד).
מקציפים יחד את הגנאש הקר עם יתר השמנת המתוקה ומוסיפים את אבקת הפודינג לקבלת קרם עשיר.

כשהבראוניז מתקרר, מזלפים/מורחים את קרם השוקולד ומכניסים לקירור.

להלן התוצאות:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ולסיום (כאילו כל האשכול הזה לא מספיק ארוך...) 2 טיפים:
טיפ 1: את שאריות קרם השוקולד שנותרו, אפשר לזלף על נייר אפייה ולהכניס למקפיא לשעה- זה יוצא כמו מין ממתק שוקולדי נימוך בפה ומדהים...
טיפ 2: אם יש ילדים קטנים באיזור שלכם, ואתם רוצים לפנק אותם... אפשר להכין שוקו בבקבוק ולהקפיא.
כשהילדים באים לבקר/רוצים שוקו מוציאים את השוקו הקפוא ל10 דקות בטמפ' החדר ואז מנערים היטב- יוצא אחלה של אייס שוקו.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

וזה סתם כדי לעשות טוב על הנשמה: האחיינית המושלמת שלי

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שיהיה המשך יום מתוק לכולם
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י דנדוני בתאריך 03-02-2010 בשעה 21:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:12

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר