19-02-2010, 16:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
ירקות ממולאים
לפני כחודש ראיתי קישואים עגולים אבל לא קניתי אותם סתם ככה בלי סיבה הם פשוט קרצו לי.
ומאז היה לי חשק להכין קישואים כאלו ממולאים, אבל נחשו מה? עברתי מירקנייה לירקנייה ולא מצאתי קישוא עגול!!!
אחרי 3 שבועות בערך נכנסתי למגה לחפש את גיסי, ומה מופיע לי מול העיניים ממש בכניסה? קישואים עגולים
אז כמובן שקניתי, בנוסף קניתי חצילונים וגמבות למילוי.
שנתחיל?
כמות לירקות:
4 פלפלים
5 קישואים עגולים
5 חצילונים
לחתוך את הירקות "מכסה + סיר"
לרוקן ולהשאיר בערך כחצי ס"מ עובי של הירק.
מילוי:
250-300 גר' בשר טחון
1 כוס אורז
1 בצל קצוץ
1 כף רסק עגבניות
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
לטגן מעט את הבצל הקצוץ, להוסיף את האורז ולטגן אותו מעט, להוסיף רסק עגבניות ולתבל.
להניח בצד להתקררות.
לערבב את האורז והבשר ביחד (לא לבשל את הבשר)
למלא את הירקות – בגובה של פחות 1 ס"מ מגובה הירק.
רוטב:
1 בצל קצוץ גס
2 עגבניות מגוררות בפומפיה
5 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור, 1 כף שטוחה סוכר
מים – למלא כ3/4 מגובה הגמבה.
אופן ההכנה:
לטגן בצל, להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות לערבב ולבשל כ-5 דק'.
לתבל במלח, פלפל וסוכר , להוסיף מים לערבב ולבשל עוד 5 דק'.
לטעום את הרוטב – אם עדיין חמוץ להוסיף סוכר.
להניח את הירקות בסיר צמוד אחד לשני כדי שיתייצבו בזמן הבישול בלי ליפול, ולכסות אותם במכסה הירק,
לקחת מעט מהרוטב עפ כף ולפזר מעל הירקות
להרתיח את הרוטב ולאחר מכן לבשל על אש נמוכה כ-35-45 דק'.
לכסות את הסיר ולבשל עד שרוב המים מתאדים…תלוי כמה רוטב אתם רוצים.
מדי פעם לקראת אמצע הבישול אפשר להרטיב את הירקות מלמעלה בשביל הטעמים.
מדי פעם לתת מעין ערבוב לרוטב שלא ידבק לכם בתחתית הסיר.
שימו לב שבסיר יראה לכם שנשארים הרבה נוזלים אבל זה לא נכון מאחר והירקות הדחוסים מרימים את מעט המים שיש באמת בסיר.
עוד תמונות
_____________________________________
|