22-02-2010, 15:20
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
מרק פטריות מוקרם
המתכון הוא משכנה, אבל עשיתי לו מקצה שיפורים..
המתכון המקורי:
500 גר' שמפיניון טריות
3 מיכלי שמנת לבישול
תבלינים+אבקת מרק
המתכון המשופר:
3 חב' פטריות, הנחלקות ל:
1. שמפיניון
2. פורטבלו
3. מלך היער- למי שתוהה, הן נראות ככה:
2 מיכלי שמנת לבישול
1 כוס חלב
1 בצל קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות
2-3 כפות שמן זית
6-7 גבעולי עירית קצוצה
תבלינים- מלח, פלפל צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
לקצוץ את הפטריות והבצל גס, לחתיכות בעלות נוכחות. לא נרצה שיהיה טעם של פטריות ללא המחשה
לטגן קלות את הבצל והפטריות בשמן זית, עד לצלייה קלה של הפטריות (השחמה מעטה)
לאחר הטיגון, להוסיף את השמנת, החלב וכוס מים, ולהביא לרגע שלפני הרתיחה. ברגע שמתחילות בועות קטנות- להנמיך את עוצמת הלהבה. לתבל.
כשהמרק מוכן- לחלק למנות, לפזר מעט עירית קצוצה/ פטרוזיליה מעל, ולזלול
_____________________________________
|