לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 16-03-2010, 20:50
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
עוגת שמרים - שושנים

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עוגת שמרים - שושנים


כמות לתבנית חד פעמית בינונית / 3 תבניות אינגליש קייק

6 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
שקית שמרית
1 כפית מלח
4 ביצים גדולות
200 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס חלב פושר
מעט שמן

אבקת מילוי: (לערבב יחד בקערה)
1/3 כוס קקאו
1 וחצי כוס סוכר
חצי כפית קינמון
אפשר להוסיף לאחר פיזור האבקה: צימוקים / אגוזים וכד'

סירופ:
2 כוסות סוכר – אני הוספתי שקית סוכר וניל
1 ורבע כוסות מים

אופן ההכנה:
לערבב בקערה קמח,סוכר,שמרים ומלח – ליצור גומה במרכז ולהוסיף את שאר החומרים מלבד השמן.
ללוש 5 דק' עד שהבצק חלק וגמיש, אם דביק מדי הוסיפו מעט קמח בזמן הלישה.
לשמן את כפות הידיים במעט שמן ולמרוח מסביב לכדור הבצק שלשנו.
להחזיר את הבצק לקערה, לכסות להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהכפיל את נפחו ללוש שוב מס' דקות ולהתפיח במשך כחצי שעה.
לחלק את הבצק ל-6 חלקים.

לרדד חתיכה מהבצק למרוח שמן על הבצק אבל להשאיר בצד כ-4 ס"מ בלי שמן.
להמתין 5 דק' לתפיחה קלה של הבצק שרידדנו, למרוח מעל את אבקת המילוי שהכנו,
לגלגל לרולדה ולהניח בצד.
להכין ככה את כל שאר 5 החלקים.

לחתוך את הרולדה לחתיכות בגודל 3-4 ס"מ ולסדר בתבנית משומנת היטב.
שימו לב לסידור: לקחת חתיכה מהרולדה ואת חתיכת הבצק הלא משומנת להכניס מתחת לשבלול הפתוח
כך שבתחתית יהיה בצק ולמעלה יהיה שבלול פתוח. ראו צילום בהמשך)
לסדר כך את כל החתיכות ולמעוך אותן מעט פנימה בתבנית, להניח לבצק לתפוח בערך 20 דק'
להבריש מעל עם חלמון של ביצה , אפשר לפזר מעל גם שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, בערך 40 דק'. (וכמובן לבדוק אם לא צריך פחות/יותר)

להוציא מהתנור ולהבריש מעל סירופ, להמיתן 3 דק' ולהבריש שוב סירופ מעל ושוב פעם שלישית.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:10

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר