לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-07-2010, 21:37
  GM GM אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.04.03
הודעות: 4,133
שלח הודעה דרך ICQ אל GM
קטעים מתכון להכנת לחם בירה

בס"ד

מצרכים:
4 וחצי כוסות קמח לבן
2 כפיות מלח
1 כף סוכר דמררה (אני מחליף את זה בסירופ מייפל טבעי או בדבש)
2 כפיות שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
1 בקבוק בירה 330 מ"ל בטמפרטורת החדר
עוד קמח לקימוח


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img171.imageshack.us/img171/8282/57464531.jpg]



אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים עד שזה יתפזר באופן אחיד ושווה בקערה.
לאחר הערבוב הראשוני מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים שוב (כששמים דבש או מייפל במקום
הסוכר אז אני מוסיף אותם כשמוסיפים את החומרים הנוזליים).


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img42.imageshack.us/img42/5738/86099557.jpg]



2. מוסיפים את השמן ואת הבירה ומערבבים לבצק אחיד.
לשים את הבצק 10 דקות בערך עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אם הבצק רך מדיי מוסיפים עוד קמח.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img215.imageshack.us/img215/9131/14890334.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img51.imageshack.us/img51/8129/29559095.jpg]



3. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק ל60-90 דקות או עד שהבצק הכפיל את הנפח שלו.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img138.imageshack.us/img138/9817/66137755.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img641.imageshack.us/img641/8568/24926921.jpg]



4. לאחר ההתפחה הראשונה לשים את הבצק כ-2 דקות ומוציאים ממנו את כל בועות האוויר שנוצרו בהתפחה. מרדדים לצורה של עלה באורך 30 ס"מ
ומגלגלים כמו רולדה עד לקבל צורה של כיכר להתפחה שנייה של 45 דקות.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img196.imageshack.us/img196/571/49337235.jpg]


אחרי ההתפחה:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img713.imageshack.us/img713/8859/78408262.jpg]



5. בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות מניחים בתחתית תבנית ריקה. לפני שמכניסים את הכיכר יוצקים לתוך התבנית כוס מים על מנת ליצור
אדים בחלל התנור.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img251.imageshack.us/img251/5373/11510686.jpg]



6. חורצים 3 חריצים אלכסוניים בלחם בעזרת סכין חדה ומכניסים לתנור. ב5 דקות הראשונות
משפריצים עם שפריציר קצת מים לחלל התנור (יוצר מרקם קריספי לקשה של הלחם) ואופים
למשך 30-35 דקות או עד שנראה לכם שהלחם מוכן.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img408.imageshack.us/img408/9656/93504731.jpg]



7. מוציאים מהתנור להצטננות על רשת, והנה התוצאה :


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img682.imageshack.us/img682/502/47517573.jpg]



התנור פצוע, אני יודע ....אבל הוא משמש אותי נאמנה! והתבנית הפוכה כדי ליצור סוג של אבן אפיה עד שתהיה אחת אמיתית ונורמלית
לילה טוב עפתי לישון...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:59

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר