לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." -- אלברט איינשטיין ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > מדע, טכנולוגיה וטבע
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 05-09-2010, 22:00
  orenvn orenvn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.09.10
הודעות: 2
עזרה דחופה בהתערבות- התפשטות חומרים

שלום לכולם,
התערבתי עם חבר לגבי שאלה מציקה, אשמח לעזרה בפתרון.

אני טענתי שאם מכינים כוס תה עם 2 כפיות סוכר נוצרת רמת מתיקות מסוימת. (נניח שערבבתי טוב וכמעט לא נותר סוכר שלא התמוסס). בנוסף, אם תרצה להכין קנקן של תה, שמספיק נניח ל8 כוסות- לא תצטרך להוסיף 16 כפיות סוכר כדי להגיע לאותה רמת מתיקות אלא פחות. מכאן- שרמת ההתפשטות של חומר בנוזל אינה ליניארית כי תגיע לאותה תוצאה בפחות חומר.

הוא טען שזה בלתי אפשרי מכיוון שאם כך- בשאיפה לאינסוף (נניח מיכל עצום של תה) לא תצטרך להוסיף סוכר ועדיין תשמור על אותה רמת מתיקות.

מצד אחד הוא צודק, ומצד שני- עם עובדות בשטח קשה להתווכח- עשינו כמה ניסויים ואכן כשאתה מכין כמות גדולה יותר של משקה תוכל להשתמש בפחות ממתיקים (באופן יחסי) מאשר אם תכין כמות קטנה. נוסה על תה, קפה, לימונדה, סירופ פטל.

יש למישהו נוסחא מדעית לעניין?

תודה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 06-09-2010, 10:10
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי orenvn שמתחילה ב "אתה צודק לגבי השאיפה לאינסוף...."

אתה לא מדבר כאן על התפשטות חומר בנוזל, אלא על ריכוזו. כשאתה ממיס מוצק כלשהו בנוזל - נניח סוכר, או מלח
או חומר מתמוסס אחר, אתה יוצר תמיסה בה יש ריכוז מסויים של סוכר, מלח וכו'.
כאשר אתה מדבר על נושא של טעם, או מה שאתה מרגיש כמתוק או מלוח, אתה מכניס כאן למשוואה
גורם נוסף - והוא הרגישות של קולטני הטעם. אם קולטני הטעם שלך יהיו רוויים - לא משנה כמה סוכר או מלח תוסיף - הטעם
יהיה אותו הטעם. עם זאת - הריכוז בנוזל יהיה בהחלט שונה.
מכיוון שאתה מדבר על הסוכר בנוזל (תה, למשל) אז הריכוז שלו הוא מס' שתלוי במשקל המולקולרי שלו, בכמה
גרמים הכנסת ובאיזה נפח נוזל. כלומר, עבור משקל מולקולרי מסויים, השינויים בריכוז הם תלויי המשקל המוסף
בנפח מסויים:
M - ריכוז מולרי -
gr - משקל מוסף
L - נפח הנוזל
M=gr/L
עד ריכוז מסויים - את תרגיש שינויים במתיקות עם השינוי בריכוז. כאשר תגיע לרוויה של הסנסורים, הריכוז ימשיך
לעלות, איתו המתיקות, אך אתה לא תוכל לחוש בכך.
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:59

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר