06-09-2010, 10:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
אתה לא מדבר כאן על התפשטות חומר בנוזל, אלא על ריכוזו. כשאתה ממיס מוצק כלשהו בנוזל - נניח סוכר, או מלח
או חומר מתמוסס אחר, אתה יוצר תמיסה בה יש ריכוז מסויים של סוכר, מלח וכו'.
כאשר אתה מדבר על נושא של טעם, או מה שאתה מרגיש כמתוק או מלוח, אתה מכניס כאן למשוואה
גורם נוסף - והוא הרגישות של קולטני הטעם. אם קולטני הטעם שלך יהיו רוויים - לא משנה כמה סוכר או מלח תוסיף - הטעם
יהיה אותו הטעם. עם זאת - הריכוז בנוזל יהיה בהחלט שונה.
מכיוון שאתה מדבר על הסוכר בנוזל (תה, למשל) אז הריכוז שלו הוא מס' שתלוי במשקל המולקולרי שלו, בכמה
גרמים הכנסת ובאיזה נפח נוזל. כלומר, עבור משקל מולקולרי מסויים, השינויים בריכוז הם תלויי המשקל המוסף
בנפח מסויים:
M - ריכוז מולרי -
gr - משקל מוסף
L - נפח הנוזל
M=gr/L
עד ריכוז מסויים - את תרגיש שינויים במתיקות עם השינוי בריכוז. כאשר תגיע לרוויה של הסנסורים, הריכוז ימשיך
לעלות, איתו המתיקות, אך אתה לא תוכל לחוש בכך.
|