לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 22-09-2010, 18:03
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
מגוון נסיונות מהשבוע שחלף:

לפני יום כיפור הכנתי עוף ותפוחי אדמה בתנור.

כ-3 ק"ג תפודים חתוכים לפרוסות לא עבות.
2 ק"ג עוף (כן, אני אוכל הרבה עוף).

תפוחי האדמה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


המשחה- חצי כוס שמן, כף גדושה של פפריקה מתוקה (אני אוהב את המרוקאית), 3-4 שיני שום כתושות,כף שטוחה של אבקת מרק, כפית של כורכום (לא כולם אוהבים).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


העוף עצמו-
חזות עוף שלמים (לא פרפר, חצאי פרפרים).
למשוח במשחה מכל הצדדים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לפזר את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית, עליהם את העופות. בגלל אהבתי לשום הנחתי שיניים שלמות מראש שלם בין החתיכות. לא חובה.

לשים בתנור שמחומם ל-200 מעלות שעה, כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום.

לאחר שמוציאים, יש להפריד את העוף, ולהכניס את תפוחי האדמה לעוד כרבע שעה בפנים לא מכוסים באותו הטמפרטורה כדי לסיים את האפייה.

והתוצאה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


שימו לב- עקרונית כרעיים היו מתאימות יותר, אבל אני נמנע מחלקים אלו, ולכן השתמשתי בחזה. מכיוון שכך הוא יצא לבנבן. צלייה ארוכה יותר היתה מייבשת אותו סופית. כרעיים שומניות יותר ולכן ניתן לצלות אותן יותר.


סוג של שאוורמה/מעורב/סתם תערובת שהכנתי היום, מתבסס על מספר מתכונים שקראתי ברשת ואיחדתי לעצמי:
חצי קילו חזה עוף
חצי קילו חזה הודו
כף גדושה מאוד של פפריקה מתוקה (שוב- אני אוהב את המרוקאית).
כף גדושה של כמון.
כף לא גדושה של תבלין שווארמה/פרגיות/שקר כלשהו שיש בסופר, חפשו איזו תערובת מוצאת חן באפכם.
לצערי שכחתי לקנות כורכום (נגמר בזמן הכנת העוף מלמעלה), רצוי לשים עוד כף לא גדושה.
מעט מלח.

לפני הכל- רצועות מבצל אחד גדול, מטוגנות עם מעט מלח ופלפל במחבת עד להשחמה יפה, כ-10 דקות.
בינתיים- חותכים את העוף וההודו לרצועות של כ-5*1 ס"מ, משמנים מעט כדי שלא יתייבשו ומתבלים.
כשהבצל מוכן- זורקים למחבת את הרצועות אבל לא במכה, כדי לא לקרר את הבצל, כל פעם מעט.

עכשיו-יש מספר אופציות לסיום. רציתי שהבשר יהיה מעט רך, אז לאחר שצליתי את התערובת כחמש דקות, שפכתי רבע כוס מים פנימה, הגברתי את האש למקסימום וכיסיתי במכסה. נתתי לזה להתבשל כ-10 דקות.

התוצאה היתה משובחת להפליא, אז החלטתי לצלם בדיעבד, לכן אין יותר תמונות.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

יש שיוסיפו שום, יש שיוותרו על הכורכום, איש איש והתבלינים שלו.

רצוי לשים על אורז לבן ולזלול.
בתיאבון.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:00

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר