לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 28-04-2011, 08:09
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,158
כבר הבאתי את זה כאן בעבר, אבל היות וביקשת.....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mnemosyne שמתחילה ב "אשמח למתכון לדג דניס בתנור !"

דג במעטפת



למה?

די! תפסיקו לשאול למה! מה אתם – ג'ינגל של קופ"ח?

נסו – ותבינו!



זוהי מנה אישית, ומכינים כמה מנות שרוצים, כמובן.



קח דג מנוקה – דניס או פורל מתאימים, אך גם כל דג אחר בגודל המתאים למנה אחת – יתאים.

לבטנו של הדג – הכנס 2-3 פרוסות לימון, עם הקליפה, ענף רוזמרין טרי, וגבעול טימין טרי, שן שום מרוסקת.

עטוף את הדג ברדיד אלומיניום מספיק גדול כדי להשאיר מקום מסביב לדג. את העטיפה צריך להעמיד, לאחר סגירתה בתבנית כך שהנוזלים לא יישפכו ממנה. לפני הסגירה – הכנס ליד הדג – חופן רצועות פלפל (רצוי בשלושה צבעים שונים), גזר חתוך לרצועות או לפרוסות דקות, חתיכת שורש סלרי חתוכה לפרוסות דקות, 3 עלי דפנה, 3-4 גרגרי פלפל שבורים, וחצי כוס יין לבן יבש. סגור היטב את העטיפה, והכנס את התבנית עם הדגים לתנור בחום של 190-200 מעלות למשך 20-30 דקות (הזמן תלוי בגודל וסוג הדג, וכן בביצועים של התנור. כאן דרוש קצת ניסיון. במקרה הכי גרוע – הדג לא עשוי מספיק, ואז סוגרים חזרה את המעטפת ומחזירים לתנור.)

להגשה – פתח את העטיפה, הוצא את הדג והנח על צלחת, ולידו הנח את הירקות והנוזלים. את עלי הדפנה, הלימון והתבלינים שבבטן הדג – זרוק. הגש עם יין לבן יבש.





בתיאבון!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 28-04-2011, 12:14
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,158
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Mnemosyne שמתחילה ב "היי, תודה על המתכון, אומנם יש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי simen
היי, תודה על המתכון, אומנם יש לי שאלה !

איך אני אמור להעמיד דג? באמת חשבתי על זה וזה ממש קשה לביצוע !

ליד הדג אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה?


אינך חייב להעמיד את הדג עצמו. עליך לדאוג שהעטיפה תהיה עם הפתח למעלה, וסגורה היטב בקיפול כפול. כך גם לא ישפכו נוזלי הבישול וגם לא יתאדו.
לגבי תפוחי אדמה - אם זה לטעמך - אין מניעה להוסיפם, אלא, מפני שהדג מתבשל הרבה יותר מהר, יש לבשל את תפוחי האדמה תחילה, ולצרפם לחבילת הדג כשהם כבר מבושלים.

טיפ קטן: אם תבשל אותם חתוכים לקוביות, הם אמנם יתבשלו מהר יותר, אך יספגו מים, ואז לא יספגו היטב את טעם הדג ותוספותיו. אי לכך - בשל אותן בקליפתם, קלף בעודם חמים ואז יש לחתוך אותם וכו'. עוד יותר טוב מזה - לאפות אותם בתנור חם מאד ללא כל עטיפה, ואז לקלף, לחתוך וכו'.

אם התכוונת להוסיף תפוחי אדמה למנת הדג כתוספת עצמאית - מי מונע ממך? מה שהייתי עושה, זה לצלות בתנור תפוחי אדמה קטנים ושטופים היטב, ולקראת ההגשה, בעודם לוהטים, לחתוך כל אחד מהם לשניים, מבלי לקלפם ולהמיס עליהם חמאה מתובלת בעשבי תיבול.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 28-04-2011, 08:22
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,242
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mnemosyne שמתחילה ב "אשמח למתכון לדג דניס בתנור !"

בגלל שאתה לא אוהב לחתוך אז הנה לך מתכון של אשתי לחתיכות פילה של דג דניס או פרינססת הנילוס (זה בסדר אפשר לקנות,חתוך ומוכן)

המצרכים:
- חתיכות פילה של נסיכת הנילוס או דניס
- לימון
- פלפל שחור או לבן לפי הטעם
- מלח
- חמאה
- פטרוזילה
- תפ"א

אופן הכנת הדג:
- להשרות את החתיכות בתמיסת לימון ומים כחצי שעה לפני התחלת העבודה (מרכך ומוציא את ריח הדג)
- לסדר אותם במגש, מעט מלח ומעט פלפל שחור/לבן ולהכניס לתנור חם לכ 20 דק'

אופן הכנת הרוטב:
- ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומעט מלח

מוציאים מהתנור את הדג, מגישים עם תפ"א מבושל ליד והרוטב שמכסה את הכל
(אני אישית אוהב גם להוסיף פלפל שחור גס)

בתיאבון!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:58

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר