לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 02-04-2011, 19:11
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,667
גרפיקה 25.5.11 "תפיסת הפעלת הכח האווירי - חלופות חדשות" - כנס מכון פישר

הכנס השביעי לביטחון לאומי: "הזרוע האווירית ועימותי המאה העשרים ואחת – בין דומיננטיות לנוכחות"

לרשום ביומן ! הכנס השביעי לביטחון לאומי: "הזרוע האווירית ועימותי המאה העשרים ואחת – בין דומיננטיות לנוכחות" יתקיים ביום רביעי, 25.5.הכנס הקרוב שונה בתפיסתו מכנסים קודמים. בכנסים קודמים הצגנו נושאים השנויים במחלוקת תוך שאנו משתדלים לפתח מרחב דיון רחב ככל שניתן ולעורר ויכוח. בכנס זה ננסה להציג תפיסה אופרטיבית חדשה, אשר יכולה לשמש כחלופת פעולה נוספת לחלופות הקיימות כיום. יצאנו לדרך זו מכיוון שאנו רואים כיצד אנשי צבא מתקשים להציג אלטרנטיבות אופרטיביות ואסטרטגיות משמעותיות בבואם לשיח עם הדרג המדיני. לכן, הרצאת הפתיחה תעסוק בחשיבותן של האלטרנטיבות והדיון בהן, ובהמשך ננסה להציג אלטרנטיבה גנרית נוספת להפעלת כוח אשר מהווה פיתוח רעיון שהוצג בכנס האחרון.

אלטרנטיבה זו עוסקת בהיפוך תפקידים בין הממד הקרקעי לממד האווירי. במלחמות העבר הושגה הדומיננטיות באמצעות נוכחות רציפה של כוחות קרקע, בעוד אלמנטים אוויריים ביצעו גיחות - נכנסו ויצאו אך לא שהו. נוכחות רציפה וממושכת של כוחות קרקע בשטח עוין הביאה לחיכוך גדול וייצרה קשיים רבים לכוח השולט. אנו רוצים לבחון תפישה לפיה חל היפוך תפקידים; ממד האוויר והחלל הוא זה שיספק את הרציפות ויאפשר לממד הקרקעי לפעול בדרך שונה, דרך של פשיטה. בדרך זו ניתן להקטין, באופן משמעותי, את החיכוך. אנחנו לא מציעים לבטל את הצורך בתמרון גדול ומסיבי אלא מציעים אלטרנטיבה נוספת.

לאחר הרצאת הפתיחה יתקיים מושב בו נעסוק במספר ממדים, כאשר נציג כל ממד יציג את מרכזיותו בהשגת דומיננטיות מערכתית תוך התייחסות למתח בין דומיננטיות לבין נוכחות. בהמשך נעסוק בבניין הכוח ונציג טכנולוגיות המאפשרות יישום רעיון זה.

בין המרצים שני גנרלים בדימוס המגיעים מטעם מכון RAND. גנרל דה פטולה ירצה על כוח האוויר והחלל וגנרל אלדר ירצה על הסייבר. בממד הקרקעי יעסוק תא"ל נועם תיבון מפקד פו"ם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 02-04-2011, 19:43
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,186
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "25.5.11 "תפיסת הפעלת הכח האווירי - חלופות חדשות" - כנס מכון פישר"

ציטוט:
אנו רוצים לבחון תפישה לפיה חל היפוך תפקידים; ממד האוויר והחלל הוא זה שיספק את הרציפות ויאפשר לממד הקרקעי לפעול בדרך שונה, דרך של פשיטה. בדרך זו ניתן להקטין, באופן משמעותי, את החיכוך. אנחנו לא מציעים לבטל את הצורך בתמרון גדול ומסיבי אלא מציעים אלטרנטיבה נוספת

הבעיה היא שזה אפשרי רק כשהאויב חלש ו/או מפגר טכנולוגית. אחרת, הוא יכול לאיים על כלי הטיס שאמורים לספק את הרציפות בתצפית ובאש. בלוחמה נגד התקוממות, נדרש שהאויב גם לא ייהנה מתמיכת האוכלוסיה- אחרת הכוח האוירי יתקשה מאוד לאתר אותו (כפי שחה"א מתקשה לאתר חוליות בעזה).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 03-04-2011, 19:11
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.12.09
הודעות: 9,751
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "שזה אמור להביע..?"

אין לי מושג, אבל אשמח לגלות.

אני חושש שמדובר בסתם גיבוב של מילים חסרות משמעות, אבל אני פתוח לגלות שהמצב אחר. אם ידברו על כך, אשמח לשמוע.

כחלק מהטרנד של "סייבר בכל" יש מהלך של קישור בין עולם האוויר והחלל לעולם הסייבר. גם באמריקה לדוגמה, 'יחידות הסייבר' הראשונות היו בכוחות האוויר, ופיקוד הסייבר שהועבר ל-STRATCOM החל ב-Air Force.

החשש שלי הוא שכחלק מהטרנד ממציאים ביטויים חסרי משמעות כגון זה. הפרשנות של אדר לעיל היא סבירה, אבל בשבילה אין צורך בהתבטאות פלצנית כזאת (סלח לי על הביטוי). חופש פעולה אווירי בהיבטי EW הוא מה שהוא. לא צריך לקרוא לזה "פעילות חיל האוויר במרחב הסייבר".

אני בעצם שואל את אותה שאלה שנדמה לי שאתה רצית לשאול: מהי בכלל "פעילות חיל האוויר במרחב הסייבר"? למה בכלל מתכוונים בביטוי "מרחב הסייבר"? (יש לכך משמעויות שונות בהקשרים שונים) אפילו אם עומד משהו אמיתי מאחורי הביטוי הזה, האם הוא תורם או מזיק? שאלות מצוינות שראוי להפנות לכותבי ידיעון מס' 47...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 03-04-2011, 19:56
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "..."

אני אתן לך כיוון ואפסיק את השיחה איתך:
תחום הלחימה האווירית היום כולל המון זרימה ושיתוף של מידע בין מגוון גדול של פלטפורמות. מטוסי ממסר, פיקוד וביון. כטב"מים לתצפית וציון מטרות. מטוסי הביון והתצפית מאתרים מטרות, כולל מטרות קורנות וסוללות נ"מ של האוייב. יחידות הפיקוח והבקרה אחראיות על התיאום בין כולם. מטוסי קרב שנשלחים לעבר איתורים של הנ"ל ומטילים ומשגרים פצצות מונחות וטילים שננעלים על מטרות שהם בכלל לא רואים אך החימושים מוכוונים אל מטרתם באמצעות מידע שזורם אליהם מפלטפורמה אחרת שאינה הפלטפורמה המטילה.
מילת המפתח בתחום היא היתוך מידע.
על זרימת המידע הזו צריך להגן. להגן שהאוייב לא יצליח לקרוא אותו, ולהגן שהאוייב לא יצליח לשבש אותו. אם האוייב יצליח להשיג איזשהו הישג בתחום הפגיעה תהיה עצומה.
מקווה שעזרתי לך.

מאחר שאתה טרול, אני מניח שעכשיו תסביר לי כמה שאני לא מבין כלום ותנסה לעורר ויכוח.
אין לי כוונה להיגרר לויכוח כזה
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 26-05-2011, 11:09
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,667
תא"ל תיבון: רק שליטה בשטח מאפשרת צמצום משמעותי בפעילות הטרור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "25.5.11 "תפיסת הפעלת הכח האווירי - חלופות חדשות" - כנס מכון פישר"

מאתר דו"צ:

''אין שינוי בתופעת המלחמה, אך יש שינוי גדול באופייה", כך אמר היום (רביעי) מפקד פו"ם, תא"ל נועם תיבון, בכנס לביטחון לאומי שנערך בבית חיל האוויר בהרצליה. תא"ל תיבון סקר בדבריו את התמורות שונות בהתמודדות של צה"ל נגד גורמי הטרור, במציאות המשתנה.

"כאשר אנו דנים בסוגיות ביטחון ישראל ישנם ארבעה מרכיבים חשובים. המרכיב הראשון הוא כוח ההרתעה כדי שלא יבחנו אותנו שוב. התרעה, על מנת שיהיה מספיק זמן לגייס את כוחות המילואים ולהתריע על כך. התקפה, כאשר חיל האוויר יחד עם כוחות היבשה והים תוקף יחדיו על מנת להגיע - ולבסוף להכרעה'', טען תא"ל תיבון.

לדבריו, ''העולם משתנה במהירות במזרח התיכון. גורמי המודיעין כיום השתנו כתוצאה מאתרי השיתוף כגון: הפייסבוק והטוויטר שראינו את עוצמתם הרבה בעולם הערבי. כיום המלחמה היא אחרת". תא"ל תיבון מסביר כי המלחמה בטרור היום מתאפיינת במאבק מול גורמי טרור שהשתלטו על מדינות מסודרות - בדוגמאות המובהקות של חמאס וחיזבאללה. "העם מגן על הארגון משום שהוא מספק להם חינוך, דת, ופרנסה כך הוא רוכש את אמונו של העם".

תא"ל תיבון העריך כי "'ככל שהמדינה יותר חלשה כך הסיכוי שיצמח שם הטרור גדל''. הוא מציין כדוגמה לכך את מדינות צפון אפריקה, שהכלכלה שלהן ירודה ותחום החינוך ירוד - ובהן פועל הטרור ביתר שאת. לדברי מפקד פו"ם, צה"ל ידע להילחם בטרור בכל תווך בו יימצא: "אנו נילחם בערים, בשטח בנוי, באזורים אזרחיים או הרריים בלבנון - בכל מקום בו גורמי הטרור מתבססים ומתחבאים".

''צה''ל לא מפחד להיכנס לשום תווך'', הדגיש תא"ל תיבון, ''החיילים לומדים להילחם בתעלות, בשטח הררי, בשטח בנוי ובכל שטח שבו הטרור נמצא. מטרת צה''ל מקיומו ועד היום להפעיל נשק מדוייק על מנת לצמצם ולמנוע פגיעה בחפים מפשע. בכל מקום שבו דרכו החיילים, צומצם ירי הרקטות ''בעופרת יצוקה'' לעבר יישובי ישראל. הדבר מוכיח ששליטה בשטח, מאפשרת חופש פעולה קרקעי ומניעת פעולות טרור''. הוא מציין כי גישה זו הוכחה גם ביהודה ושומרון, בו הצליח צה"ל לצמצם את מספר הנפגעים למספר חד ספרתי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 26-05-2011, 11:31
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,232
Facebook profile
מח"א נשא הרצאה במהלך הטקס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "25.5.11 "תפיסת הפעלת הכח האווירי - חלופות חדשות" - כנס מכון פישר"

חיל האוויר רוצה את ה F-35
"מקומו של מטוס ה-F-35i הוא בבניין הכוח של חיל האוויר", אמר מפקד חיל האוויר, אלוף עידו נחושתן, בהרצאה בכנס לביטחון לאומי, שנערך בבית חיל האוויר על ידי מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל.
נחושתן נשא הרצאה על בניין הכוח של חיל האוויר ובין היתר התייחס לדיווחים על העיכוב בפיתוח מטוס הקרב העתידי, שאמור היה להגיע לחיל האוויר הישראלי בשנת 2015 (אך הגעתו תידחה לשנת 2017, לפחות), ולטענות על כך שהמטוס החמקן אינו מתאים לצרכי חיל האוויר הישראלי.
"כבר מימי ראשית המדינה ישראל מקפידה לרכוש תמיד את המטוס הטוב ביותר שהיא יכולה לשים עליו את ידה", אמר נחושתן, "וכך היינו ראשונים מחוץ לארצות הברית שהצטיידו במטוסי הדור הרביעי - ה-F-15 ו-F-16.

"נכון, יש קשיים בפיתוח, ובהחלט הייתי רוצה לקבל את מטוס ה-F-22 (מטוס שאותו ארצות הברית אינה מוכרת למדינות זרות), אבל לפי הניתוח שלנו, בסגולותיו מגלם מטוס ה-F-35 את המעבר מדור רביעי לחמישי, בעיקר מבחינת יכולתו לתפקד ולייצר חופש פעולה הרבה יותר טוב בזכות חתך מכ"מ נמוך (יכולת חמקנות) ובגין העובדה שיש לו כושר היתוך סנסורים, שבמטוסים פחות מתקדמים אי אפשר להכניס, כי יש אמצעים שאפשר לשלב רק אם בונים אווירון מחדש, וכאן בכל זאת מדובר באווירון שמגיע כמה עשרות שנים אחרי ה-F-15 וה-F-16. המטוס יוביל את חיל האוויר ליכולות חדשות, כמו שבעבר, כאשר מטוס ה-F-16 וה-F-15 הגיעו, הם משכו את חיל האוויר כולו אחריהם, בהיבט של פיתוח תפיסות, תורות לחימה וכושר מבצעי".

בנושאים אחרים אמר מפקד חיל האוויר, כי החיל בפיקודו צריך להיות ערוך בפני מתקפת סייבר מול מערכות המחשב המתוחכמות שברשותו. "אנחנו פועלים לחזק את הזרוע הארוכה של חיל האוויר", הוא הוסיף, אך נמנע מלהתייחס לאיום פצצת הגרעין האיראנית באופן ישיר.

כתבה ב Israel Defense כאן
כתבה נוספת באתר חיה"א כאן
כתבה באתר דו"צ כאן

האלוף נחושתן במהלך ההרצאה (צילום: אתר חיה"א)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 27-05-2011 בשעה 13:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 27-05-2011, 07:25
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,232
Facebook profile
שאלה טובה
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "אם יותר לשאול, מה זה היתוך..."

ברור שלא מתכוונים כאן מילולית להתכה של חיישנים עם חום שימיס ויהרוס אותם
זהו מושג (באנגלית Fusion) שנעשה בו שימוש בעידן האחרון ומשמעותו היא איחוד של מספר מערכות יחדיו שייצרו מערכת אחת מושלמת באותו אופן שמתיכים בחום רב שני גופים שנמסים והופכים לאחד.

איך זה בא לידי ביטוי ב F-35? אם יורשה לי להיות דוברו של מח"א, כפי שסקרנו באשכולות על ה F-35, המטוס הזה מביא איתו תפיסה חדשה בעולם התעופה ויש בו מערכות חיישנים חדשות אשר כל אחת בפני עצמה מתקדמת ומיוחדת.
השילוב של כל המערכות האלה יחדיו בתוך מטוס אחד שמנוהלות דרך מחשב משימה אחד יוצר מטוס מאד מתקדם ומיוחד - זה ההיתוך עליו מדבר מח"א (מאד רלוונטי: ראה סקירה על קוקפיט המטוס כאן).
ובכדי לחדד את הדברים - אמנם אלה מערכות מודולריות הניתנות לשידרוגים תקופתיים, עדיין קשה עד בלתי ניתן בשלב זה לשלב אותם במטוסים אחרים כי הם ניבנו במיוחד למטוס הזה שמתחיל מאפס ולכן לוקחות בחשבון גם את מבנה המטוס, הצורה שלו, החומרים ממנו הוא בנוי, הצבע שלו והתחזוקה שלו.
השילוב שלהם הוא הדרגתי ונובע מקצב התפתחות המטוס ובעיקר פיתוח תוכנת המטוס (בלוק 0.1, בלוק 0.5, בלוק 1.0, בלוק 2.0 וגירסת הייצור שתהיה בלוק 3.0)

לכן את המערכות האלה לא ניתן לשלב במטוסי דור 4, אם כי ניתן על בסיס הידע הזה לייצר מערכות דומות (וגם זה חלקן, לא כולן) בשביל מטוסי דור 4 - אמנם זה יעשה להם טוב אבל לא יקפיץ אותם לדור 5
המטוס היחיד בו יוטמעו/יותכו חלק ממערכות ה F-35 הוא מטוס דור 5 אחר - הרפטור!


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 27-05-2011 בשעה 07:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 01-06-2011, 16:07
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,667
"הכטב"מים - ליבשה"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "25.5.11 "תפיסת הפעלת הכח האווירי - חלופות חדשות" - כנס מכון פישר"

http://www.israeldefense.com/?Categ...2&ArticleID=354

"אם כלי הטיס הבלתי מאויישים היו באחריות זרוע היבשה - היינו מגיעים ליותר הישגים", כך אמר אל"מ (מיל') עופר חרובי מהחטיבה הצבאית של התעשיה האווירית, בכנס לביטחון לאומי - בסימן הפעלת כוח אווירי, שנערך בבית חיל האוויר בהרצליה, על ידי מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל.

בכנס טען חרובי כי יתכן שמה שמונע התקדמות ושימוש עוד יותר רחב בכלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים) וכלי רחיפה שונים שמייצרת כעת התעשייה האווירית, זו "התעקשות של זרוע האוויר להפעיל את הכלים".


"אני לא בטוח שההפעלה חייבת להיעשות על ידי זרוע האוויר", אמר חרובי. "אלה כלים שיהיו זמינים עבור הלוחם, כדי שהוא יוכל לבצע את משימותיו ממרחק - מבלי להיכנס פנימה. כל האמצעים האלה צריכים להיות אינהרנטיים בזרוע היבשה וצריך לאפשר להם להשתמש במרחב האווירי".

עוד אמר חרובי כי, "תורת הלחימה צריכה להתאים עצמה לטכנולוגיה - ולהיפך. לא מספיק שקיימת טכנולוגיה מתקדמת אם תורת הלחימה לא מתייצבת עימה באותה שורה".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:01

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר