לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 13-06-2011, 09:34
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
עדכון קטן אודות מערכות הגנ"א עתידיות של רוסיה

לאחרונה התפרסמו כמה וכמה ידיעות הקשורות לעניין פיתוח והצטיידות של מערכות הגנ"א העתידיות של צבא רוסיה. באופן מסורתי העניין הזה הוא רלוונטי וחשוב לנו, לכן אני הסקור בקיצור נמרץ את ההתפתחויות האחרונות.


הקדמה. ראיית מערך ההגנ"א העתידי ברוסיה ורשימת המערכות ההגנ"א העתידיות של רוסיה.

הצבא הרוסי מתכוון לפתח מערך הגנ"א משולב, מתואם ורב שכבתי על-מנת להקנות עמידות גבוהה יותר לישובים ומתקנים אסטרטגיים בשטח רוסיה. מדובר במערך הגנ"א דור חדש, מגוון הרבה יותר ממה שהיה קיים עד היום ובעל יכולות חדשות וביצועים משופרים באופן ניכר. לא מן הנמנע שהמערכות והטכנולוגיות החדשות האלו יוצאו עם הזמן גם לצבאות של מדינות זרות, כולל גם מדינות ערב השכינות.

מערך ההגנ"א של המדינה (להבדיל ממערך ההגנ"א של צבא היבשה) יורכב ממערכות הבאות (בסדר יורד מבחינת הטווח):

S-500 (שם התוכנית: Triumfator-M) - מערכת נגד טילים אסטרטגיים ניידת ומשולבת עם המערכת S-400 באופן פיזי ככל הנראה. המערכת נמצאת בשלבי מחקר ופיתוח מוקדמים.

S-400 - מערכת הגנ"א לטווח גדול (עד 400 ק"ם) נגד מטרות אירודינמיות וובעלת יכולת מוגבלת נגד מטרות בליסטיות (טילים בליסטיים לטווח קצר ולטווח בינוני). המערכת מבצעית, אם כי הטיל העיקרי עדיין נמצא בשלבי ניסוי.

Vityaz - מערכת הגנ"א לטווח בינוני (בסביבות 60-70 ק"מ) המיועדת בעיכר נגד מטרות אירודינמיות. מערכת נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים וצפויה להיכנס לשירות באמצע העשור.

Tor - מערכת הגנ"א לטווח קצר (עד 12 ק"מ) נגד מטרות אירודינמיות וחימוש מונחה כנרה גירסאת M2). גירסה חדשה של המערכת הוותיקה הזאת נמצאת בפיתוח וצפויה להופיע באמצע העשור. בנישה הזאת קיים מתחרה ל-Tor - מערכת הגנ"א Pantsir-S1.

Morfey - מערכת הגנ"א להגנה נקודתית (עד 5 ק"מ) שתהווה קוו הגנה אחרון ותגן גם על מערכות הגנ"א כבדות נגד חימוש מונחה. המערכת נמצאת בפיתוח וגם היא צפויה להגיעה לשירות באמצע העשור הנוכחי.


מערכות ההגנ"א של צבא היבשה יתבסס על גירסאות החדשות של המערכות הקיימות ועל המערכות החדשות הבאות:

מערכת Buk משודרגת (כניראה גירסאת Buk-M3) לטווח בינוני (עד 70 ק"מ) נגד מטרות אירודינמיות ובליסטיות.

מערכת Tor-M2 לטווח קצר (עד 16 ק"מ) נגד מטרות אירודינמיות וחימוש מונחה.

מערכת Bagulnik לטווח קצר (עד 10 ק"מ) נגד מטרות אירודינמיות וחימוש מונחה.

Verba - מערכת הגנ"א נישאת להגנה עצמית\נקודתית (עד 6.4 ק"מ) שתחליף את טילי "סטרלה" ו"איגלה" המתיישנים. בתצורה אחרת הטילים יורכבו על פלטפורמה ניידת ואולי כתוספת לתותחי נ"מ המשודרגים.


מערכות ההגנ"א של חיל הים:

מערכת Redut (עם מערכת בק"ש Poliment) - מערכת הגנ"א לטווח בינוני (עד 120 ק"מ) וקצר (עד 40 ק"מ) נגד מטרות אירודינמיות ובליסטיות. המערכת מורכבת על הקורבטות והפריגטות החדשות. המערכת עושה שימוש בטילים ורכיבים אחרים של המערכת Vityaz.

מערכת Palash או מערכת Kortik-M לטווח קצר\הגנה נקודתית (עד 10 ק"מ טילים, עד 4 ק"מ תותחים). מיועדת נגד מטרות אירודינמיות וחימוש מונחה.

Duet - מערכת הגנ"א (תותחים) להגנה נקודתית נגד חימוש מונחה.


בנוסף למערכות המוזכרות קיים מגוון של מערכות הנג"א משודרגות, מערכות ל"א ומערכות אחרות אשר צפויות להיות משולבות במערכי ההגנ"א. חלקן ופחות מעניינות וחלקן קיבלו פחות פירסום, ולכן אינן מוזכרות כאן.


התפתחויות אחרונות.

לפני כמה ימים הופיעה ידיעה על ניסוי הטיל החדש Verba להגנה נקודתית\הגנה עצמית. הטיל מהווה צעד נוסף בהתפתחות טילי כתף ואמור להחליף את משפחת טילי ה-Igla. השיפורים העיקריים כוללים רב"ת חדש הפועל ב-3 תדירויות (ככל הנראה 2 א"א ו-1 אולטרה-סגול), מה שמבטיח עמידות גבוהה יותר נגד אמצעי הטעיה הקיימים. כמו כן מעטפת העסקה (engagement envelope) של הטיל גדלה וכך גם משקל הר"ק ב-20-30%.

בתערוכת כלי רכב ביטחוניים ומיוחדים שהתקיימה לפני ימים ברוסיה, הוצגו פוסטרים המתארים את השימושים השונים של הרכבים בתור הפלטפורמות למערכות הגנ"א שונות. ביניהם הוצג גם התיאור רכב הבק"ש של מערכת Morfey:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

באיור רואים רכב בק"ש 70N6 בעל נאטנט מכ"ם מערך מופע אקטיבי (AESA) מקופל. על-פי הידיעות מדובר ב"עדשה" כיפתית\תצורתית ולא באנטנה עצמה.


כאן אנחנו רואים רכב מכ"ם רב-משימתי (גילוי ובק"ש) 50N6A של מערכת ההגנ"א Vityaz:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


רכב פיקוד 55K6MA ו-85Zh6-2 של המערכת Triumfator-M (כאמור: S-500) ורכב פיקוד 50K6 של המערכת Vityaz:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


רכב תובלה\טיענה 9T243M של המערכת Buk-M3:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


רכב שיגור 77P6 של המערכת Triumfator-M:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


כל התמונות כולל פוסטרים (שלמים) כאן (שימו לב, יש שני עמודים):

http://fotki.yandex.ru/users/mx118/album/120386/?
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 13-06-2011, 11:46
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "תודה! - מעניין שרוסיה ממשיכה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
תודה!
- מעניין שרוסיה ממשיכה להחזיק ולפתח את "מערך ההגנ"א של המדינה". בארה"ב עצמה, להבנתי, מזה עשרות שים יש טילי נ"מ רק נגד מטרות טרור. ייתכן שהפיתוח מכוון לייצוא.

MDA האמריקאית היא גם חלק ממערך ההגנ"א של המדינה. אבל נראה לי שאצלם עיקר הדגש נעשה על הרכיב האווירי של המערך, כמו למשל מטוסי F-22 באלסקה. זהו כנראה תוצר מההבדל המהותי בין ארה"ב לרוסיה, כאשר לאחרונה גבולות משותפים עם מדינות נאט"ו (אשר ישמשו כבסיס קדמי במקרה של התפקה על רוסיה). מצד שני ארה"ב גובלת במדינות ידידותיות כלפיה ושלושה אוקיינוסים בינה לבין רוסיה (האטלנטי, השקט והקרח הצפוני).

ציטוט:
- האם יש פרטים על מערכות איכון שמפותחות נגד מטוסים חמקנים, ולהנחיית טילים לעברם? ה-F35, למשל, מתוכנן להיות חמקן בתחום x-band, בו פועלים מכ"מי הנחיה. האם, למשל, יש פיתוח של טילים לטווח בינוני/ארוך עם ביות סופי IR?

לידיעתי אין מערכת שמפותחת ספציפית נגד מטוסים חמקניים. אני גם לא מכיר פיתוחים של טילי ק"א לטווח בינוני או ארוך בעלי הנחיית א"א. מצד שני, פעולה יעילה נגד מטרות בעלות חתימת מכ"ם מוקטנת היא דרישה סטנדרטית במערכות החדשות והמשודרגות (יחד עם הדרישות האחרות, כמו למשל העמידות בתנאי הפעלת ל"א והעסקת מספר רב של מטרות בו זמנית).

באופן עקרוני אפשר לדעתי לאומר שהדרך הרוסית להתמודד עם מטוסים חמקניים היא שיפור בביצועי המכמים מבחינת היכולות האנרגטיות והחישוביות שלהם, מה שמאפשר לפצות על הקטנת השח"ם של המטרה. אני גם חושב שדווקה חימוש (למשל טילי שיוט או רשק"ים של טילים בליסטיים) מהווה אתגר גדול יותר מבחינת גודל השח"ם וגם מבחינת גובה ומהירות הטיסה. לדעתי האישית (ואני מדגיש שזאת רק דעתי והיא אישית), F-35 שסומך אך ורק על החמקנות שלו יהיה טרף קל למערכת החדשה כמו S-400 או Vityaz. אני מסיק את זה מכך שמכ"ם אווירי Irbis-E אמור לגלות מטרה בעלת שח"ם של 0.01 מ"ר ממרחק של 90 ק"מ, כאשר לו מגבלות חמורות מבחינת המימדים והכוח הזמין בהשוואה למכמ"י בק"ש של מערכות הגנ"א קרקעיות.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 13-06-2011, 14:46
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי pack leader שמתחילה ב "יש לי שאלה אידיאולוגית/לוגיסטית"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי pack leader
למה יש כפילות מערכות בהגנ"א הרוסית 2 מערכות לטווח ארוך בעלות ביצועים דומים
3 מערכות לטווח בינוי 40-70 ק"מ מה ההיגיון הכלכלי הרי מדובר בתסבוכת לוגיסטית עצומה
יש כאן איזה שיקול שאני לא מצליח להבין
מבקש הבהרות אם ישנן
תודה מראש זאב .

להבנתי יש רק מערכת אחת עתידית לטווח ארוך - S-400. בה תשולב, על ידי הוספת רכיבים וטילים חדשים, מערכת S-500. בפועל (פיזית) זאת תהיה כנראה מערכת אחת בעלת שני תפקידים: הגנה אווירית והגנה נגד טילים\לווינים. S-500 אולי גם תחליף בעתיד הרחוק יותר את המערכת ההגנה נגד טילים הקיימת של איזור מוסקבה.

יהיו שתי מערכות לטווח בינוני: Buk משודרגת ו-Vityaz. Vityaz היא מערכת עתידית, מתקדמת יותר מ"בוק" שצפויה להיכנס לשירות בחיל הים וביחידות ההגנ"א של המדינה. בהמשך אפשר לצפות שהיא תחליף גם את "בוק" ביחידות ההגנ"א של כוחות היבשה. ייתכן שהמערכת "בוק" המשודרגת תעשה שימוש ברכיבים משותפים למערכת Vityaz.

מערכת Tor תשודרג, ותשמש כנראה גם להגנה על האובייקטים (אולי בתצורה שונה, על פלטפורמה גלגלית). כרגע "טור" נמצאת בשירות חיל ההגנ"א של כוחות היבשה וחיל הים.

מערכת Osa-AKM תוחלף להבנתי במערכת "טור" בכוחות היבשה. בחיל הים היא תצא בעתיד מהשירות.

מערכת Strela-10 תוחלף על פי התוכניות במערכת Sosna/Bagulnik. זאת המערכת (בשם Palash) שגם היתה אמורה לשמש כמערכת הגנה לטווח קצר ונקודתית בחיל הים, אולם נראה שהמערכת Kortik-M מקבלת עכשיו עדיפות. לכן העתיד שלה לא ברור, לא בחיל הים ולא בחיל היבשה.

Tunguska של כוחות היבשה תשודרג בעתיד היותר רחוק, אולי תוך שימוש ברכיבים וטילים של Pantsir או Sosna.

טילי Igla בחיל היבשה וחיל הים יוחלפו בטילי Verba.

סה"כ אפשר לראות את המאצץ לצמצם את מגוון המערכות בין הזרועות השונות ובתוכן, או לפחות להקנות כמה שיותר אחידות למערכות שונות. ברור שאין אפשרות להפטר מכל המערכות המיושנות בבת אחת ולהחליפן במערכות החדשות. קודם יוחלפו מערכות היותר מיושנות, אח"כ מיושנות פחות וכו'. זה יתרום לריבוי דגמי האמל"ח בטווח קצר, אבל אין דרך מעשית אחרת. מכל מקום, בטווח הארוך צפוי, לדעתי, שמגוון הטילים, והמכמ"ים, הפלטפורמות והרכיבים האחרים יצטמצם באופן די משמעותי.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:22

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר