לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 17-06-2011, 08:02
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
פוקאצ'ה!

ניסיתי אתמול ורסיה חדשה ללחם האיטלקי הנפלא הזה.
קיבלתי לחם רך, אוורירי, קצת מלוח וטעים מאוד

פורסם במקור באתר הנחתום


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://farm4.static.flickr.com/3045/5839803708_577eb173b4.jpg]



ציטוט:
המצרכים

למחמצת פוליש:

  • 200 גרם קמח "00" לפיצה ופוקאצ'ה (או קמח לחם לבן)
  • 200 מ"ל מים
  • 1/4 כפית שמרים יבשים
לבצק:
  • 300 גרם קמח "00" לפיצה ופוקאצ'ה (או קמח לחם לבן)
  • כפית שמרים
  • 3 כפיות מלח
  • כף סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 120 מ"ל מים
לעיטור:
  • כף שמן זית
  • שן שום כתושה
  • מעט זיתים חתוכים, ללא גלעינים
הוראות הכנה

מכינים את הפוליש: מכינים את הפוליש, לפחות לילה לפני האפייה. בקערה קטנה מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר. הפוליש טוב לשימוש לאחר שמונה שעות לפחות ולעוד כיומיים אחר כך.

מכינים את הבצק:שעה לפני תחילת העבודה, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר.
הערה: מאחר והבצק המתקבל ממתכון זה הוא דביק למדי, מומלץ ללוש אותו במערבל. ניתן גם ללוש ידנית, בשיטה המוסברת במתכון לצ'בטה.
מנפים לקערת המערבל שני הקמח ומוסיפים את המלח והסוכר. מערבבים היטב, לפיזור אחיד של המרכיבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. שופכים לקערה את השמן ואת הפוליש ומתחילים לערבב בעזרת כף גדולה. מוסיפים את המים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
לשים את הבצק במשך כעשר דקות. הבצק יהיה רך, גמיש ודביק למדי.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת מטבח לחה. מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר למשך כשעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.

בגמר התפיחה, מוציאים את הבצק ומניחים על משטח מקומח קלות. מחלקים את הבצק לשניים עד ארבעה חלקים שווים ויוצרים מכל חתיכה כדור הדוק. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לתפיחה שניה, בת כשעה.

מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות) ומניחים אבן אפייה (או תבנית אפייה הפוכה, אם אין אבן) במסילה האמצעית. מניחים תבנית ריקה על תחתית התנור.

נוטלים את אחד מכדורי הבצק התפוחים ומותחים אותו בזהירות לצורת אליפסה שטוחה ומאורכת. חוזרים על הפעולה עם כדור בצק נוסף, ומניחים את ה"כיכרות" על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה.

בקערית קטנה, מערבבים כף שמן זית עם שן שם כתושה. מברישים את הפוקאצ'ות בתערובת השמן והשום. "מטביעים" חתיכות זיתים על פני הבצק.
ניתן, כמובן, לגוון בעיטור הפוקאצ'ה: לוותר על השום, להשתמש בעשבי טיבול, עגבניות מיובשות וכיוצא בזה.

הערה: אם רוצים פוקאצ'ה בעלת מראה ומרקם אחידים וללא "בועות" בולטות, דוקרים את פני הבצק במזלג במספר מקומות.

לפני הכנסת הלחם לתנור, שופכים חצי כוס מים קרים על התבנית שבתחתית התנור. מניחים את הבצק על אבן האפייה ומנמיכים את החום ל-220 מעלות. אופים עד שהבצק מקבל צבע זהוב-חום, בין 15 ל-20 דקות.

בזמן שהפוקאצ'ות הראשונות בתנור, מכינים את כדורי הבצק הבאים באותו האופן.

מוציאים את הפוקאצ'ה מהתנור ומצננים על רשת למשך כרבע שעה.

בתאבון!

_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 17-06-2011, 22:52
  משתמש זכר Mnemosyne Mnemosyne אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.01.07
הודעות: 3,397
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "למה הכוונה ב"בצק אחיד"? ללא..."

כן תהליך ההכנה מורכב מעירבוב של קמח + שמן זית + מלח + מים + שמרים.
בהתחלה מעבדים את החומרים מעט ואז מוספים את השמרים (כדי שלא יהיה מגע ישיר עם המלח)

משארים למנוחה למשך רבע שעה אחר כך לוקחים תבנית ומורחים עליה שמן זית ושמים את הבצק (כמו שהוא) ונותנים לו לנוח בתנור מודלק על אפס מעלות (רק אור) למשך כ40 דקות.
כמובן שמורחים אותו במעט שמן שלא יתקשח מלמעלה.

לאחר ההתפחה בודקים הייטב שהתבנית עדיין משומנת, ועם האצבעות (וזה מה שמיחד את המראה שלו)
מחוררים את הבצק ומרדדים אותו על גבי כול התבנית, ומוספים 7-8 כפות שמן.
שוב מנחים לו לנוח למשך חצי שעה.

מכנסים כול תוספת שרוצים (בחורים) ואפשר חלק.

מכנסים לתנור לאפיה ב200 מעלות.

וזהו יש לך פוקאצ'ה נפלאה.

אני לא זוכר בדיוק את הכמויות, אבל מבטיח מחר לחפש ולפרסם באשכול.

זה נראה כך (לא צילום שלי, מגוגל):

http://vivalafocaccia.com/wp-conten...accia_cotta.jpg

נערך לאחרונה ע"י Mnemosyne בתאריך 17-06-2011 בשעה 23:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר