08-11-2004, 12:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
|
|
מסע בעקבות "החטא השחור"
מסע בעקבות "החטא השחור"
מגזין "מסע אחר" בחר החודש לצאת למסע שוקולד מצולם; צוותי המגזין ביקרו בארצות המקור, סיירו במפעלי השוקולד השוויצריים וטעמו מקולקציית הפרלינים בבריסל
שוקולד - אצל רבים מאיתנו, די במחשבה על המשבצת החומה, החלקלקה הזאת, שנמעכת ומתמוססת בפה, כדי לעורר מהומה גדולה בראש. מגזין "מסע אחר" בחר החודש לצאת למסע שוקולד מצולם.
צוותי המגזין ביקרו בארצות המקור, עצי הקקאו בג'ונגלים של מרכז אמריקה, סיירו במפעלי השוקולד השוויצריים, שם ניסו לעמוד על סוד טעמו של השוקולד השוויצרי, וטעמו מקולקציית הסתיו של הפרלינים בבריסל. פרק מיוחד במגזין מוקדש לשוקולד הישראלי ולהיסטוריה של תולדות "החטא השחור" בארץ הקודש.
מזון האלים
בני עמים שונים באמריקה הדרומית גילו כבר לפני מאות שנים את סגולות עץ הקקאו ופירותיו, והבוטנאי הראשון שזיהה את הצמח כינה אותו "מזון האלים". גם במילניום השלישי נדמה שאין בנמצא מי שיערער על קביעה זו.
כאשר הגיע בשנת 1519 הרנן קורטס למקסיקו, אומרות האגדות, הוא התארח בארמונו של מונטסומה, מלך האצטקים האחרון, בבירתו טנוצ'טיטלאן (Tenochtitlan). שם התכבד ב"נקטר האלים" - משקה מוקצף שטעמו המריר הושבח בתבלינים שונים, אותו הכינו האצטקים מזרעיו של פרי עץ הקקאו. קורטז לא היה האירופי הראשון שהתנסה בטעימת המשקה. קדם לו כריסטופר קולומבוס, במסעו הרביעי לעולם החדש, אולם הקקאו לא הותיר עליו את רישומו, וספרד נאלצה לחכות עד 1528, אז הובא המשקה לספרד.
מוצאו של עץ הקקאו באגני הניקוז הגדולים של הנהרות אורינוקו (Orinoco) ואמזונס, בצפונה של אמריקה הדרומית. משם עבר לאמריקה התיכונה ולמקסיקו, בה נודע לראשונה לכובש האירופי. זהו עץ בגובה ארבעה עד שמונה מטרים, שפרחיו ופירותיו גדלים ישירות על הגזע ועל הענפים (תופעה שנקראת קוליפלורה, והיא נפוצה למדי בעצים טרופיים).
פרחי הקקאו לבנים או סגולים, והפרי ירוק, צהוב, או אדום-סגול. צורתו אליפסה מחודדת בקצותיה, כ-25 סנטימטר אורכה וכעשרה סנטימטרים קוטרה. עם ביקוע הקליפה נחשפים בין עשרים לחמישים גרעינים בהירים המוקפים בציפה לבנה מתוקה, שאפשר ללעוס או למצוץ.
כתבה נוספת במגזין: קולקציית הסתיו של הפֶּרלינים
בבלגיה, מקום שנותנים בו כבוד לשוקולד איכותי, משיקים עכשיו את קולקציית הסתיו. החנויות מצטבעות בגוני שלכת ומציגות לראווה, כמו יהלומים, שוקולדים מעוצבים. כתבי המגזין שבו ממעצמת השוקולד עם סיפור שהחל לפני 500 שנה באמריקה ומסתיים באירופה עם שוקולד רוחני בנוסח פנג שווי
אף מלה על טובלרון
איך הפכה מדינה אירופאית קטנה וחסרת משאבי טבע למעצמת השוקולד הגדולה בעולם? כתבי המגזין ביקרו במפעלים קטנים וגדולים וניסו לפענח את הסוד השוויצרי
החטא השחור בארץ הקודש
בעשור האחרון הוכפלה צריכת השוקולד בארץ וגם הטעם הישראלי התעדן. גליה גוטמן משרטטת קווים לתולדות החטא השחור בארץ הקודש - מה"שמנונית" של עלית, דרך 'השחר העולה' המיתולוגי, ועד לפיסול ארוטי בשוקולד וחנויות בוטיק נוסח בלגיה .
http://www.nfc.co.il/archive/001-D-...ml?tag=13-52-47
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nfc.co.il/uploadimages/XX-517299830914.gif]
_____________________________________
|