לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 13-08-2011, 19:54
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "קינואה"

עם בצל ותמרים יאמי.

או סלט קינואה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hagar_krispin
סלט מעולה שאכלתי במסעדת לוקאס
סלט קינואה וחמוציות

באדיבות מסעדת "לוקאס"
מאת אלדד לוי, עורך היין ב על השולחן

חומרים:
1 כוס קינואה מבושלת (ראה מתכון בסיסי)
מעט שמן זית
מעט מיץ לימון
40 גרם חמוציות מיובשות ממותקות
40 גרם אגוזי מלך קצוצים
גבעול סלרי קצוץ
כף של בצל סגול קצוץ דק
בין כף לכף וחצי מכל אחד מהבאים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה
מערבבים הכל יחד.

עד השלב הזה אפשר למשור בקירור, אפילו במשך כמה ימים.

לפני הגשה:
מוסיפים מלח פלפל גרוס טרי ואוכלים קר.

המלצות אישיות שלי (קירה): את החמוציות ניתן לקנות ממותקות במיץ תפוחים, הן יותר טעימות מאלה הממותקות בסוכר. את אגוזי המלך כדאי לצרוך לא קלויים, כך הם מאוד בריאים. הקלייה "הורגת" את התכונות המבריאות של אגוזים.

המלצות שלי - הגר -
לשים יותר ממעט לימון - אני סחטתי לימון שלם - טעים.
אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאן.

קישור למתכון
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 13-08-2011 בשעה 19:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 14-08-2011, 20:08
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,735
גם קרטון יכל להיות טעים, מרענן ואפילו..מאוד בריא !... מתכון קייצי לסלט קינואה נהדר...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "קינואה"

אז בהמשך ל"שיחתינו" בנושא בפורום מסעדות ובהמשך להבטחתי...
הנה מתכון קל ופשוט לסלט קינואה נהדר ומרענן, במיוחד לערב חם ולח של אוגוסט ובתנאי שאין שום בעייה עם טעמה של כוסברה טרייה...

א. יש להרתיח סיר עם מים ומעט מלח, לאחר שהמים ממש רותחים יש להוסיף חצי קילו קינואה ולבשל
כ 12 דקות ממש כמו פסטה (יש להזהר מבישול יתר), לאחר מכן יש לסנן ולשטוף במים קרים.

ב. לחתוך לקוביות שלושה מלפפונים טריים ושלוש עגבנות, לקצוץ זר כוסברה טרייה ובצל גדול,
את הכל להוסיף לקינואה ולערבב.

ג. לסחוט פנימה שני לימונים ולהוסיף גם כמות נדיבה של שמן זית.

מלח ופלפל לפי הטעם...

לערבב טוב את הכל ו... בתיאבון.

מה שמתקבל הוא סלט בעל טעם חמצמץ ונעים עם ניחוח של כוסברה טריה....
_____________________________________
V soncu bo hosta zapela, hosta in pesem vojna:
Brat moj, ne skrivaj lica, danes je vojna, VOJNA!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 17-08-2011, 07:43
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
אני חושב שהעקרון ברור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "קינואה"

חומר חסר אישיות משלו (במקרה זה - הקינואה, אך יש גם מועמדים אחרים), משמש כחומר "מילוי", וקולט טעמים "מבחוץ".

ניסיון מוצלח משלי, היה מאכל קדרה בבישול איטי. ווריאציה על אחד מסוגי החמין הרבים:

נתח שפונדרה חתןך לקוביות גסות.
שני בצלים גדולים פרוסים גס
ראש שום מקולף
שני גזרים מגורדים גס
פלפל חריף קצוץ, כולל הזרעים
צרור עלי סלרי
צרור עלי פטרוזיליה
חבילת קינואה
ציר בקר
מלח
פלפל
פפריקה - שתי כפות גדושות

ההכנה - לטגן את הבצל על אש קטנה עד השחמה טובה (20-30 דקות + סבלנות)
להשחים את הבשר
להכניס את כל המרכיבים לקדרת חרס גדולה, עלי הפטרוזיליה והסלרי מלמעלה, ולצקת ציר בקר (אפשר גם ציר עוף) עד כיסוי ועוד כחמישה ס"מ.
להביא לרתיחה, לכסות היטב (ואם המכסה לא מספיק הדוק - אפשר להכניס בינו לבין הקדרה רדיד אלומיניום), ולהכניס לתנור בחום של 120 מעלות למשך הלילה, או לפחות למשך 5 שעות. לפני ההגשה - להוציא את עלי התיבול, ולערבב את התבשיל.

להגיש עם יין אדום צונן (אני הגשתי עם שירז).

את אותו הדבר עצמו ניתן לעשות גם עם חיטה, אורז מלא או גריסי פנינה, עם תוצאות טובות מאד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:16

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר