04-08-2011, 12:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
אני יודעת שאלה דברי כפירה, אבל אני ממש לא מחובבי הבטטה. עם זאת ולמרות זאת, יש לי מתכון למרק כתום נפלא:
חומרים:3-5 בטטות (תלוי בגודל)
בצל בינוני
כרשה
תפ"א
ציר עוף או ירקות (אפשר גם מים אבל יוצא פחות טעים)
שמנת מתוקה 10% או קרם קוקוס
טימין
מעט כמון
מלח ופלפל
קוצצים בצל וכרשה ומטגנים קלות במעט חמאה או שמן זית. מקלפים תפ"א ובטטות וחותכים לקוביות.
מוסיפים לבצל והכרשה, מוסיפים ציר , גבעול טימין ומעט כמון ומבשלים עד שהכל רך מאד ומוציאים את
גבעול הטימין. טוחנים למרק חלק, מוסיפים שמנת/קוקוס ומבשלים כחמש דקות נוספות. מתקנים תיבול
ומגישים...
|