לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 31-10-2009, 16:49
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
היום הראשון לכנס – 27.1.2010
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כנס החלל הבינ"ל החמישי ע"ש אילן רמון - 27-28 ינואר 2010"

מושב הפתיחה – חקר החלל

· ברכות

· טקס זיכרון לצוות מעבורת החלל קולומביה

· הענקת מלגות רמון ע"ש אילן רמון

· הרצאה מרכזית – יעדי ארה"ב בחלל, ראש נאס"א צ'ארלס בולדן

· דבר נשיא המדינה מר שמעון פרס

· פאנל ראשי הסוכנויות בהשתתפות ראש נאס"א ובכירי סוכנויות החלל מאיטליה, קנדה וישראל

· שינויים אקלימיים – מבט מהחלל, דיאן אבאנס, נאס"א

· הרצאת מדען צעיר – פרופסור שי שביב

מושב צהריים – משימות חלל

1400 – הרצאת אסטרונאוטים – נאס"א

1445 – משימת SAR לנוגה, מרצה ממבת חלל, התע"א

מושב אחה"צ – החלל כנכס לביטחון הלאומי
הרצאת מפקד חיל האוויר האלוף עידו נחושתן
  • הרצאת מפקד הפיקוד האסטרטגי של ארה"ב, גנרל קווין צ'ילטון (הוזמן)
  • חלל וביטחון לאומי – אישיות ביטחונית בכירה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 31-10-2009, 16:50
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
יום הכנס השני, 28.1.2010
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כנס החלל הבינ"ל החמישי ע"ש אילן רמון - 27-28 ינואר 2010"

מושב הבוקר – החלל כקטר מדעי טכנולוגי וכלכליפרוייקט TAUVEX ושת"פ בינ"ל – דר' נח ברוש, אוניברסיטת תל אביב
  • המעבר לצבע – לווייני תצפית בתחומים ספקטראליים שונים, הצורך המבצעי - נציג אלאופ
  • מפת הדרכים של חלל תקשורת – מלוויין תקשורת יחיד לחברה סמי גלובלית, דוד פולק, מנכ"ל חלל תקשורת
  • קונסטלציות לווייניות למיפוי תלת מימדי באיכות גבוה, נציג התע"א
  • מדיניות מו"פ לאומית בתחום החלל – פרופסור יצחק בן ישראל, יו"ר סוכנות החלל

מושב צהריים - טכנולוגיות מפציעות ליישומי חלל

טכנולוגיות פורצות דרך ליישומי חלל, פרופ' חיים אשד, ראש תוכנית החלל
במשרד הביטחון
  • טכנולוגיות חדשניות בתוכניות החלל של אירופה, פרופ' אמנון גינתי, סוכנות החלל
האירופית
  • Responsive Space כחול לבן – נציג מינהלת החלל במשהב"ט
  • שיגור רספונסיבי לחלל – נציג חברת Space X
  • שיגור אווירי לחלל – נציג רפאל
  • ריספונדר, לוויין ליישומי RS, נציג חברת רייתיאון

נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 31-10-2009 בשעה 17:04.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 27-01-2010, 18:53
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
הודעת התע"א על השתתפותה בכנס (ההדגשות בגוף הטקסט שלי)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כנס החלל הבינ"ל החמישי ע"ש אילן רמון - 27-28 ינואר 2010"

התעשייה האווירית תציג מחר את לוויין התקשורת "עמוס 4"- מן המתקדמים מסוגו בעולם, במסגרת השתתפותה בכנס החלל הבינלאומי ה- 5 ע"ש אילן רמון בהרצליה

נמל תעופה בן גוריון, 27 בינואר, 2010 - היום ( 27.1.2010) נפתח כנס החלל הבינלאומי החמישי על שם אילן רמון במכון פישר לחקר התעופה והחלל בשיתוף משרד המדע, בבית חיל האוויר בהרצליה. בכנס ישתתפו שר המדע, ח"כ פרופ' דניאל הרשקוביץ', ראש עיריית הרצליה, הגב' יעל גרמן ומכובדים אחרים. בכנס ייערכו הרצאות ופאנלים בתחום החלל בהשתתפות נציגי אקדמיה, נציגי תעשיות הביטחון הישראליות, בכירים ממשרד הביטחון וחיל האוויר, בכירים מסוכנויות החלל של איטליה, קנדה, ארה"ב וישראל, ובהם מנכ"ל סוכנות החלל הישראלית ד"ר צביקה קפלן ואורח הכבוד של הכנס- ראש נאס"א, סוכנות החלל האמריקאית, צ'ארלס בולדן (Charles Bolden).

אתמול (26.1.2010) ביקר צ'ארלס בולדן בתעשייה האווירית וקיבל מסמנכ"ל התע"א ומנהל חטיבת מערכות טילים וחלל יוסי וייס, סקירה על יכולות החברה בתחום החלל. לאחר מכן ביקר בקווי יצור לוויינים במפעל חלל.

הכנס מזמן אפשרויות מפגש לבכירי המדענים, המנהלים וקצינים בכירים בתחומי החלל והתעופה מהארץ ומהעולם. במקביל לכנס שייערך יומיים (27-28/1/2010), תציג התע"א דגמים של מערכות שונות: לווין טקסאר (TecSAR) בגודל אמיתי, הדמאות (תוצרי הלוויין), ננו- לוויין (לוויין במשקל של עד 10 ק'"ג), עמדת תכנון משימה של לוויינים, עמדת שליטה ובקרת לוויין (שוב"ל) עמוס 3 , וכן גם מטע"דים אלקטרו אופטיים מיוצבים.

מר ג'ף סנלר (Jeff Sneller) מחברת נורתרופ גרומן בארה"ב ירצה על שיתוף הפעולה בין חברתו לתעשייה האווירית המתבסס על טכנולוגיות לוויין "טקסאר". שיתוף הפעולה בין החברות מיועד לשימושים של משרד ההגנה האמריקאי, ולמטרות מדעיות.

לוויין טכסאר שהחודש מלאו שנתיים לשיגורו הוא לוויין דימות ה
SAR המתקדם מסוגו בעולם. מערכת הלווינות המורכבת מהלוויין ותחנת הקרקע המתקדמת, אף היא מתוצרת התע"א, מאפשרים עיבוד של אותות מכ"מיים של עצמים שונים לכדי תמונה הדומה לתמונה אופטית רגילה.

לוויין טכסאר הינו לוויין הSAR הקטן מסוגו בעולם. מימדיו מאפשרים הפעלותו גם כלוויין טקטי, כמועמד למשימת Responsive Space, ומאפשרים את שיגורו ממשגרים קטנים וזולים. הלוויין שוקל כ 300 ק"ג בלבד בניגוד לללווינים האחרים שמשקלם הוא מ800 ק"ג ואילך.

מר גיורא עירן, ראש תוכנית "עמוס 4 " במפעל חלל של חטיבת מערכות טילים וחלל של התעשייה האווירית, ידבר מחר (28.1.2010) על "עמוס 4" לוויין תקשורת מתקדם. הלוויין ישוגר לחלל ברבעון השלישי של שנת 2012 ויימסר ללקוח, חברת חלל- תקשורת, לאחר סיום שלב הבדיקות במסלול. משך חיי הלוויין מתוכנן להיות כ-12 שנים.

"עמוס 4 " הוא לוויין המתקדם מסוגו בעולם הכולל פלטפורמה חדשנית ומטע"ד (מטען ייעודי) ייחודי העומדים בחזית הטכנולוגיה. הלווין כולל פלטפורמה מודולארית ותוכנן לתת מענה ללווינים בתחום של 2.5-4.5 טון דבר המאפשר גמישות שיווקית בשוק העיקרי של לוויני התקשורת. מטע"ד התקשורת מספק שירותים בתחומים Ka ו Ku. הלוויין שוקל 4.2 טון

בנוסף למודולריות של הפלטפורמה, מציע "עמוס 4" ללקוח יחס עלות תועלת גבוה מהמקובל בשל משקל פלטפורמה אופטימאלי המאפשר להעמיס יותר מרכיבי מטעד או לחילופין יותר דלק ובכך לשפר את החזר ההשקעה. הלוויין כולל מערך יתירות מלא של מערכותיו על מנת להבטיח את רציפות השירות למשך חיי-הלווין.

"בבניית הלוויין, השתמשנו באופן מירבי בידע, יכולת ובניסיון הטכנולוגיים וההנדסיים שנרכשו בשנים בהן התעשייה האווירית היא יצרנית לווייני תקשורת ולוויני צילום מובילה ומשמשת כמוקד ידע לאומי בתחום החלל" אומר גיורא עירן.

הלוויין כולל 10 אנטנות. במונחים של לוויין מסחרי, זהו מספר חסר תקדים. כל האנטנות מנוידות (מגומבלות) באופן עצמאי כך שלאחר הצבת הלווין במיקומו בשמיים, בנקודה 65 מזרח, היבשות אפריקה, אסיה ואירופה יהיו מכוסות באופן מלא ע"י אלומות הלוויין. מתוך 10 האנטנות, אחת היא אנטנה מרובת אלומות MBA ו-2 אנטנות נוספות הן דואליות (Dual Band) רחבות סרט, המיועדות גם לשידור וגם לקליטה בשני תחומי התדר. בלוויין "עמוס 4" מוטמע פתרון מערכתי ייחודי לבעיה המורכבת של רציפות ויציבות כיסוי אלומות-העיפרון של אנטנת ה MBA. הפתרון כולל אלמנטים חדשניים הן בתחנת הקרקע והן בלווין עצמו. המטעד מאפשר טיפול יעיל ומיידי ברוחבי סרט גדולים במיוחד על-פי בקרה מתחנת הקרקע ובהתאמה לדרישות לקוח משתנות. הגמישות הגבוהה במיוחד של תפעול המטעד נותנת ללקוח יתרונות שיווקיים ברורים.

אלמנט נוסף של חדשנות טכנולוגית הקיימת ב"עמוס 4" הוא המערכתיות שמציע המערך הקרקעי אשר מאפשר שליטה ובקרה אוטומטית על הלווין ובנוסף תפעול מטע"ד בארכיטקטורה רב שכבתית מה שמאפשר חלוקה של המשאבים ושליטה עצמאית של כל ספק שירותים לו מוקצה חלק במטע"ד כך שכל ספק שירותים (Service Provider), יכול לתכנן מתוך עמדה ייעודית משלו את השירותים הנדרשים ולשלוט באופן עצמאי ופרטי על המשאבים שלו. כל אנטנה מנוידת לאזור השירות הרלוונטי בשליטת ספק השירותים (Service Provider) וניתנת להטיה באופן שמאפשר גישה גיאוגרפית גלובלית, למיקסום כיסוי וביצועים. בנוסף לניהול המשאבים מהמערך הקרקעי, ניתן גם לנטר את השירותים ולבצע שליטה דינאמית בחוג סגור על איכותם באופן פרואקטיבי.

לסיכום, אומר גיורא עירן "פיתוח לוויין התקשורת "עמוס 4" יצר מערכת לוויין רספונסיבית בעלת גמישות ודינאמיות משימתית אשר נבנתה מתוך הבנה עמוקה של צרכי הלקוח וניצול מקסימאלי של היכולות ההנדסיות הקיימות בתע"א בתחום החלל. בפרויקט נטלו חלק בין היתר מהנדסים צעירים ומוכשרים לצד ותיקים ומנוסים אשר בעבודת צוות ייחודית במינה הפיקו חשיבה פורצת דרך, חדשנות, מקוריות ויצירתיות".

נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 27-01-2010 בשעה 18:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 27-01-2010, 20:18
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
הודעת דו"צ על הכנס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כנס החלל הבינ"ל החמישי ע"ש אילן רמון - 27-28 ינואר 2010"

http://dover.idf.il/IDF/News_Channe.../10/01/2704.htm

ההדגשות שלי:

הבוקר נפתח כנס החלל הבינלאומי השנתי לזכרו של אל"מ אילן רמון ז"ל, המתקיים זו השנה החמישית. הכנס, יוזמת "מכון פישר" למחקר אסטרטגי אויר וחלל, יעסוק השנה בנושאי תחום חקר החלל, חלל וביטחון לאומי, החלל כקטר מדעי טכנולוגי וכלכלי והחלל כמדרבן ללימודי מדעים וטכנולוגיה. הכנס נפתח הבוקר (ד') בהתייחדות עם זכר צוות מעבורת החלל קולומביה ובהענקת מלגות "רמון" ע"ש אל"מ אילן רמון ז"ל, בהשתתפותה של רונה רמון.

נשיא המדינה, מר שמעון פרס, שלח את ברכתו לאירוע ואמר בדבריו כי הוא "מייחס חשיבות גדולה לכנס. אנחנו עדיין מגששים באפילה בתחומים רבים, כשהחלל מוביל מביניהם, מפני שמה שגבוה ורחוק יהיה ביום מן הימים קרוב יותר ומלא הזדמנויות". הנשיא פרס העריך כי "בעשור הבא תהיה התפרצות מדעית שלא ראינו דוגמתה, בגלל שתי סיבות. ראשית, כוח המחשבים גדל בצורה משמעותית. שנית, אנחנו מצליחים לחדור למוחו של האדם, ללמוד ממנו ולחקור אותו. הדבר פותח בפנינו אפשרויות שלא הכרנו קודם לכן".

הנשיא הוסיף ואמר כי "החלל הוא בינלאומי ורב לאומי ועלינו לשתף פעולה עם ארצות אחרות. בעניין הזה, מי שאיננו מעז - איננו אחראי. עלינו לשבור מוסכמות ולחתור אל הלא נודע, כפי שנהג אילן רמון ז"ל וחבריו למעבורת. אילן וחבריו הלכו כחלוצים אל החלל, כדי לחפש במרחב האדיר הזה". הנשיא חתם את דבריו בטענה כי "בישראל אין די שטח או מקורות מים, אך לנו יכולת מחקרית אדירה אותה יש לנצל".

ראש נאס"א-ארה"ב, מר צ'רלס בולדן, אמר כי "אני רואה את היכולות הישראליות ואני מאוד מתרשם. צריך למצוא דרכים לעבודה משותפת, מבלי לקחת מכם את המדענים והמדע שלכם. אני חושב שעל כולנו לחלום ולחשוב כיצד הופכים את העולם למקום טוב יותר". מר בודלן הדגיש כי "נאס"א עובדת עם סוכנויות נוספות כדי לפתח אסטרטגיות נוספות, בתקווה כי כשהן יהיו זמינות, הן יובילו אותנו קדימה. לישראל ישנו חלק נכבד מבין הסוכנויות הללו".

שר המדע, ח"כ הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, אמר כי "מדינת ישראל חברה במועדון האקסלוסיבי של מדינות להן יש את כל היכולות בתחום החלל, החל מייצור, שיגור, תקשורת ועיבוד נתונים. חזית הטכנולוגיה נמצאת כאן". בהתייחס לאילן ואסף רמון ז"ל אמר השר הרשקוביץ כי "משפחת רמון מהווה דוגמה לגבורה מופלאה, מודל לציונות. משפחה בה אהבת העם והארץ איננה סיסמה אלא עובדה. אני מאחל למדינה כי תמשיך לשגשג ולהתפתח בעזרת ידידנו והודות לאנשינו. אין לי ספק כי הכנס מכבד את זכרונו של אילן וחבריו למעבורת".

בכנס משתתפים מפקד חיל האוויר, האלוף עידו נחושתן; מר צ'רלס בולדן, ראש נאס"א, ארה"ב; תא"ל (מיל') אסף אגמון ראש מכון פישר, ח"כ הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, שר המדע והטכנולוגיה; מר אנריקו סג'סה, נשיא סוכנות החלל האיטלקית (ASI); ד"ר טיירי דוקואן, ראש המינהל אסטרטגיה, סוכנות החלל של צרפת ואורחים נכבדים נוספים מתחום חקר החלל, אזרחים וחיילים בצה"ל.

רע"ן חלל בחיל האוויר, סא"ל שלמה פדר, אמר לאתר צה"ל כי לכנס חשיבות יחודית בסיוע לחיל האוויר להידוק שיתוף הפעולה בין גורמים מהעולם. "ב'מכון פישר' ישנם מי שמייעצים לנו בשגרה בתחום חקר החלל, כשאנחנו מתייעצים איתם לעבודה משותפת לגבי מספר פרוייקטים".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 16-11-2011, 08:21
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "לא צבאי, אבל עלה בכנס"

http://www.israeldefense.co.il/?Cat...&ArticleID=1274


סוכנות החלל של ארצות הברית נמצאת במגעים עם סוכנות החלל הישראלית לגבי שיתוף פעולה במיפוי כוכב הלכת נגה. במסגרת המגעים, נבחנת האפשרות כי המיפוי יתבצע באמצעות מכ"ם מפתח סינטטי (SAR) של מפעל אלתא מהתעשייה האווירית.

ישראל נחשבת מובילה עולמית בתחום מכ"מי ה-SAR שמאפשרים צילום מהחלל גם בחושך ותחת מעטה כבד של עננים. הטכנולוגיה קיימת גם בארצות הברית, ואולם המכ"מים הישראליים נחשבים כבעלי יכולת להגיע לרזולוציה גבוהה באמצעות משקל מופחת - עובדה קריטית בעת תנועה בחלל.

על פי יו"ר סוכנות החלל הישראלית, פרופ' אלוף (מיל') איציק בן ישראל, הסוכנות האמריקאית, נאס"א, כבר בחרה במכ"ם מתוצרת אלתא כאמצעי שבאמצעותו יבוצע מיפוי מלא של כוכב הלכת נגה, המכוסה באופן מוחלט בענני גז רעילים, ואולם הפרויקט הוקפא לטובת מימון פרויקטים אחרים. באחרונה חודשו המגעים בין הצדדים לגבי ביצוע הפרויקט.

במקרה שהפרוייקט יתוקצב על ידי נאס"א, יירכש מכ"ם של אלתא, שיותקן על טיל שיגור אמריקאי. הטיל יעשה את דרכו בחלל במשך לא פחות משנתיים, עד שיתייצב במסלול לווייני מסביב לנגה, ויתחיל לשגר תמונות, שיאפשרו את המיפוי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:54

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר