לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 11-02-2012, 15:50
  גיל חזקיה גיל חזקיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.04.08
הודעות: 4,322
טווח פגיעה: טילי יריחו במתקפה נגד איראן

בירושלים מקפידים להכחיש, אבל הפרסומים בעולם לא משאירים הרבה מקום לספק: טילי יריחו יהיו התשובה של ישראל לאיום הגרעין מטהרן

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/335/612.html

בשבוע שעבר פרסמה רשת אנ.בי.סי בפרוטרוט את תוכניות התקיפה של צה"ל באיראן. בנוסף לדברים הטריוויאליים כמו מהלך משולב של תקיפה אווירית, העולם הופתע לשמוע כי לפי הפרסום האמריקאי ישראל מתכוונת להפעיל את מה שפרסומים זרים מכנים טילי יריחו

לפי פרסומים זרים, מגיעים לטווח של למעלה מ-7,000 ק"מ
באנ.בי.סי קבעו כי מכת המנע תכלול שיגור של טילי הקר קע-קרקע על מתקני הגרעין האיראניים. הדיווחים על "יריחו" החלו כבר לפני כ-40 שנה כשבמהלך שנות השבעים יצא השאה של איראן רזה פהלווי למסע רכישות של כלי נשק. הוא רצה לקנות מארצות הברית טילי פרשינג 1 וארבע צוללות פולריס, אך האמריקאים סירבו למכור לשאה נשק בעל יכולות גרעיניות, והשאה פנה למדינת ישראל.

ב-78' נחתמה עסקת נשק ונפט גדולה בין ישראל לאיראן. המנהיג האיראני נתן לישראל נפט ושילם סכום לא מבוטל עבור פיתוח טילים ישראליים ובתמורה, כותבים וויליאם בורוז ורוברט ווינדרם בספרם "קריטיקל מאס" הוא קיבל טילי יריחו 1. העסקה קרסה שנה אחר כך עם עליית האייתוללות.

האירוניה כידוע עובדת שעות נוספות במזרח התיכון, ואם ישראל תתקוף באיראן היא תעשה זאת, על פי פרסומים זרים, עם 42 טילי יריחו, אותה מערכת טילים שהשאה האיראני מימן את פיתוחה.
ראש נפץ גרעיני
הטיל יריחו נחשף לראשונה בספטמבר 71' בכתבה ב"ניו יורק טיימס". לפי העיתון, המערכת, שנקראה אז "ירדן", הגיעה לטווח של 500 קילומטר. חצי שנה אחר כך דיווח ה"טיימס" על טיל יריחו שיכול לשאת ראש נפץ גרעיני.

40 שנה חלפו מאז שהטיל נחשף לראשונה. עיתונים וספרים בכל העולם תיארו בפרוטרוט את הטיל ויכולותיו, צלם אמריקאי אף פרסם את המיקום של בסיס הטילים בישראל, ומנהיגים מכל קצוות תבל התייחסו לטיל יריחו כאל עובדה מוגמרת וכאל נדבך נוסף וחשוב ביכולת שמכונה "יכולת המכה השנייה"

מועמר קדאפי למשל, כינס ב-89' מושב חירום של מועצת הליגה הערבית, כדי להתלונן על נפילת הטיל יריחו 2 לא רחוק מחופי העיר בנגזי. "זו פגיעה חמורה בכבוד הערבי" הוא אמר.

הטיל הישראלי מעורר תשומת לב כה רבה, עד שאפילו גיבור הסרט שובר הקופות "איש הברזל" טוני סטארק, הוצג כיצרן של טילי יריחו שנוסע לאפגניסטן כדי להציג את הנשק המתקדם במדינה השסועה, שם נפצע ונעצר על ידי קבוצת טרור. ראזה, מנהיג הקבוצה, מבטיח לסטארק שהוא ישחרר אותו אם ייצר את הטיל הידוע עבור הקבוצה.

הישג טכנולוגי מרשים

על אף התהודה העולמית נוכח יכולותיה של ישראל בתחום טילי הקרקע-קרקע לטווח קצר וארוך, ירושלים מעולם לא הודתה באופן רשמי בייצורו של טיל יריחו.

לפני שלושה חודשים נערך ניסוי של טיל בבסיס פלמחים, יומיים בלבד אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר מפני האיום הישיר והכבד שנשקף לישראל ולעולם מתוכנית הגרעין האיראנית. "הישג טכנולוגי מרשים" יצא שר הביטחון אהוד ברק בהודעה מיוחדת לעיתונות. "הדיילי מייל" הבריטי טען שמדובר בניסוי של טיל יריחו ארוך טווח שמסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני. במשרד הביטחון סירבו להתייחס לעניין.

פרופ' יצחק בן ישראל, יו"ר המועצה הלאומית למחקר ולפיתוח ומומחה לטילים, אומר ש"שראל לא הכחישה ולא אישרה את העובדה שפורסמה בעולם כאילו אנחנו מייצרים טילי יריחו. אף אחד לא יודע אם יש לנו טילים כאלה או אין לנו. אני לא רוצה לעסוק בזה".

טל ענבר, ראש המרכז לחקר החלל במכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל, טוען שהפרסומים בעיתונים בעולם על טילי יריחו "אינם נסמכים על דבר. אין שום פרסום רשמי ישראלי שעוסק בזה. טילים ארוכי טווח יכולים להגיע לטווחים ארוכים. לארצות הברית יש טילים בליסטיים שיכולים להגיע לכל פינה בעולם, לגבי מה שקורה בישראל אני לא יכול להתייחס".

שלושים טון

על פי פרסומים זרים, ישראל התחילה בפיתוח טילי יריחו בתחילת שנות השישים. האתר של הפדרציה של מדענים אמריקאים מספר שב-63' ישראל חתמה עם החברה הצרפתית "מרסל דאסו" הסכם לפיתוח טילים בשווי של מאה מיליון דולר.

את הרעיון הגה פרופ' דוד ארנסט ברגמן, חתן פרס ישראל למדעי החיים ומי שנחשב לאבי תוכנית הגרעין של ישראל. על פי דיווחים, את המשא ומתן לייצור הטיל ניהל שמעון פרס, אז שר הביטחון.

בספר "דאסו - הפרויקטים" נכתב כי פרס ביקש טיל קרקע-קרקע בעל רמת דיוק גבוהה וטווח של 500 קילומטר, שישוגר ממשגרים ניידים ונייחים. ב-64' נחנך מפעל ההרכבה של הטיל במרטינה אן ג'אלה. משלחת ישראלית שהתה במקום באופן קבוע, כדי ללמוד את הטכניקות הקשורות בייצורו והרכבתו. בפברואר 65' נערך הניסוי הראשון בטיל.

ארבע שנים אחר כך עבר הייצור לישראל ונקרא "פרויקט 700". מאז, על פי פרסומים זרים, ישראל ייצרה שלוש גרסאות של הטיל, יריחו 1, 2 ו-3. בימים אלה נטען בעיתונות הזרה כי מתבצע פיתוחו של הטיל יריחו 4.

הטווח של הטילים ויכולותיהם השתפרו עם כל גרסה. מטווח של 500 קילומטר יכול הטיל להגיע היום לטווחים של למעלה מ-7,000 קילומטר. על פי פרסומים זרים, ליריחו 3 כושר נשיאה של ראשי חץ במשקל של 1,300 קילוגרם , אורכו 15 מטר, ומשקלו בעת השיגור מגיע לכ-30 טון.

"בתנאי תקיפה רגילים זה טיל טוב";, אומר ד"ר פיטר פריי, מחבר הספר "הארסנל הגרעיני של ישראל", בשיחה מארצות הברית, "יש לו היסטוריה של ניסויים מוצלחים, הוא טוב יותר משיהאב 3 של האיראנים, אבל אם איראן תתקוף ראשונה, יריחו 3 לא יהיה פתרון מתאים. סביר להניח שבמצב כזה מערכות אלקטרוניות רבות ישובשו, בין השאר המערכות של יריחו 3"

הלו אפריקה

ההיסטוריה של טילי יריחו שזורה בעברו המיליטריסטי של המזרח התיכון. כמעט בכל עימות צבאי רחב היקף באזור, כך נטען בתקשורת הזרה ועל ידי היסטוריונים, עלתה האפשרות של שימוש בטיל.

אחד הדיווחים המוכרים שהתפרסמו בעולם גרס כי במלחמת יום הכיפורים רצה שר הביטחון משה דיין לפרוש סוללות של טילי יריחו נושאי ראשי חץ גרעיניים, משום שהחשש מפני איום קיומי על ישראל גבר. על פי פרסומים מסוימים, ראש הממשלה גולדה מאיר לא התלהבה מהרעיון, אך היו גם פרסומים סותרים שטענו כי מאיר הייתה זו שהאיצה לפרוש את הטילים.

ב-91', במלחמת המפרץ, על פי האתר של פדרציית המדענים האמריקאים, הנשיא האמריקאי ג' ורג' בוש חשש שפעולה צבאית ישראלית בעיראק תסבך את המלחמה ושקל להתיר לישראל להשתמש בטילי יריחו במקום בכוחות צבא יבשתיים.

לטיל, על פי פרסומים זרים, היה חלק נכבד ביחסים הצבאיים ההדוקים בין ישראל לדרום אפריקה בתקופת האפרטהייד. בספר "הקשר הישראלי"; כותב בנימין בית הלחמי שישראל סיפקה לדרום אפריקה טילי יריחו היכולים לשאת ראשי נפץ גרעיניים.


הברית הלא כתובה

דיטר גרהארד, שהיה מפקד חיל הים הדרום אפריקאי ומרגל סובייטי, אמר בראיון עיתונאי שישראל הסכימה למכור לדרום אפריקה שמונה טילי יריחו. ממסמכים שנחשפו ב"גרדיאן" הבריטי במאי 2010, עולה שב-1975 הציע שמעון פרס, אז שר הביטחון, לעמיתו הדרום אפריקאי, פיטר וילם בוטה, טילי יריחו.

בספר "הברית הלא כתובה - היחסים החשאיים של ישראל עם דרום אפריקה בתקופת האפרטהייד", כותב סשה פו לקוב-סורנסקי, היום עורך בכיר ב"ניו יורק טיימס" שהממסד הביטחוני הדרום אפריקאי היה נלהב במיוחד מההצעה הישראלית, וראשי הצבא דרשו מההנהגה לרכוש את הטיל מישראל למרות מחירו הגבוה.

הקוד של הרכישה היה "שאלט" והוא עלה לשיחה בפגישה נוספת בין פרס לבוטה ביוני 1975 בציריך. בוטה, על פי פולקוב-סורנסקי, החליט לוותר בשל מחירה הגבוה, אבל הקשרים הביטחוניים בין ישראל לדרום אפריקה לא נותקו ובעזרת סיוע דרום אפריקאי ישראל פיתחה את יריחו 2. כשערכה כמה שנים אחר כך ניסוי לטיל המשודרג, הוזמנו ראשי הממסד הדרום אפריקאי לצפות במופע.

"הניסוי היה סודי", כותב פולקוב-סורנסקי, "ורק כמה חברי ממשלה, קציני צבא בכירים ומהנדסים שעבדו בתוכנית הטיל, ידעו על היערכותו" בספר "חשאי: חייו של ארנון מילצ'ן"שיצא בקיץ האחרון, כותבים דורון מאיר וג' וזף גלמן, שמילצן היה מעורב בקשרים הביטחוניים הסודיים בין ישראל לדרום אפריקה וכי סייע בטוויית הקשרים לעריכת הניסויים בטילי יריחו על אדמת דרום אפריקה. מילצ'ן אמר בתגובה שפעל למען המדינה.

עשן בשמים

במהלך השנים נחשפו בתקשורת הזרה כמה ניסויים של הטיל. ב-87' כתב ה"יו-אס ניוז אנד וורלד ריפורט" האמריקאי שישראל ביצעה ניסוי בטיל יריחו חדש בעל טווח גדול פי שלושה מטיל יריחו המקורי. שנה אחר כך דיווח "ג' יינ'ס דיפנס וויקלי" השבועון הבריטי לענייני צבא, שישראל שיגרה בחשאי לים התיכון טיל יריחו.

ב-89' אמר עוזר שר החוץ האמריקאי, ג'ון קלי, לתקשורת האמריקאית שישראל שיגרה לאחרונה טיל יריחו. כמה ימים לפני כן הודיע משרד ההגנה הסוביייטי שהטיל נחת 400 קילומטר מצפון לבנגזי בלוב.

ב-91' פרסם ה"לוס אנג'לס טיימס" שישראל ערכה ניסוי נוסף של הטיל, ובשנת 2000 דיווח ה"וושינגטון פוסט" שטיל יריחו 1 נחת במהלך ניסוי לא רחוק מספינת הקרב האמריקאית "אנציו" בחלקו המזרחי של הים התיכון. בפנטגון זעמו על ישראל שביצעה את הניסוי בלי להזהיר את האמריקאים. "אפילו הרוסים והסינים מודיעים לנו מראש על ניסויי טילים", אמר גורם במשרד ההגנה האמריקאי לעיתון.

הדיווחים המשיכו לזרום, ב-2001 דיווח העיתון הערבי היוצא בלונדון "אלחיאת"; על ניסוי מוצלח בטיל מבסיס פלמחים. ב-2008 נערך ניסוי של טיל שהתפרש בעולם כיריחו 3 וסוקר ברבים מאמצעי התקשורת בעולם. "מי שצריך להבין הבין", אמרו במערכת הביטחון.

רבים מהפרסומים על הניסויים בטיל מזכירים את המושב זכריה בעמק האלה. ב-97' פרסם השבועון "ג' יינ' ס דיפנס וויקלי"; דוח של החוקר האמריקאי הרולד יו, שבדק תצלומי אוויר של בסיס טילי יריחו סמוך למושב זכריה וקבע שהבסיס רעוע ופגיע, וכי כל אדם יכול לראות ללא כל מאמץ את אחד המקומות הסודיים ביותר במדינה. התצלומים שיו עצמו בדק הגיעו מלוויין ששוגר על ידי הודו.

"הטילים";, כתב יו,"מאוחסנים במערות גיר טבעיות, שאינן ניתנות לחיזוק ובפתחיהן אין דלתות עבות כפי שנהוג באתרי טילים בארצות הברית וברוסיה. מתקפה של טיל גרעיני קטן, כתב יו, תגרום לקריסת בסיס הטילים הישראלי".

מאז , כמעט כל כתבה על טילי יריחו מזכירה את המושב זכריה. היישוב הקטן, רק 900 חברים, הוקם ב-1950 על ידי עולים מכורדיסטן. יוסי משה, יו";ר ועד המושב, אומר שהוא לא מוטרד מהפרסומים הזרים על תקיפת איראן בטילי יריחו. "זה לא שאנחנו כורדים שעוצמים עיניים ואוטמים אוזניים, אנחנו באמת לא יודעים מה קורה. תושבי זכריה, כולם חקלאים חרוצים, לא מדברים על הטילים ולא מוטרדים מהם. מבחינתנו, רב הנסתר על הגלוי".

גם עוזי רובין, לשעבר ראש מנהלת חומה של משרד הביטחון, המנהלת את תוכניות הפיתוח של מערכות ההגנה מפני טילים, מתעקש לשמור על העמימות. ";לא שמעתי על טילי יריחו", הוא אומר, "אני לא מכיר את הפרויקט. אם יש לנו כאלה פלאים, בשביל מה צריכים את חיל האוויר? בשביל מה קנו את המטוסים אף-15 ואף-16? הזרוע האסטרטגית של ישראל היא חיל האוויר".

" האמריקאים מעולם לא ירו טילים בליסטיים ארוכי טווח על אויב", ממשיך רובין, "אני לא יודע מה יש לישראל. אף גורם רשמי לא הצהיר מעולם על טילי יריחו. דמיון מזרחי לא חסר פה באזור".
_____________________________________
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".

רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.


נערך לאחרונה ע"י גיל חזקיה בתאריך 11-02-2012 בשעה 15:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 11-02-2012, 17:53
צלמית המשתמש של AtlantisNumenor
  משתמש זכר AtlantisNumenor AtlantisNumenor אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.07.08
הודעות: 1,035
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "טווח פגיעה: טילי יריחו במתקפה נגד איראן"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי גיל חזקיה
גם עוזי רובין, לשעבר ראש מנהלת חומה של משרד הביטחון, המנהלת את תוכניות הפיתוח של מערכות ההגנה מפני טילים, מתעקש לשמור על העמימות. ";לא שמעתי על טילי יריחו", הוא אומר, "אני לא מכיר את הפרויקט. אם יש לנו כאלה פלאים, בשביל מה צריכים את חיל האוויר? בשביל מה קנו את המטוסים אף-15 ואף-16? הזרוע האסטרטגית של ישראל היא חיל האוויר".


_____________________________________
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 17-02-2012, 14:46
צלמית המשתמש של AtlantisNumenor
  משתמש זכר AtlantisNumenor AtlantisNumenor אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.07.08
הודעות: 1,035
העניין הוא שהוא משיג את האפקט ההפוך...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי עצמאי בשטח שמתחילה ב "לפני כמה חודשים בריאיון..."

זה כמו שאני אגיע לכנס אדריכלים בניו-יורק ואצהיר שאין בנינים שגובהם הוא יותר מ10 קומות בת"א.

מה לפי דעתך תהיה התגובה?

לעיתים עדיף פשוט לשתוק.
_____________________________________
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 16-02-2012, 21:14
  מ.ק. מ.ק. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.06.06
הודעות: 1,834
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי moshayov שמתחילה ב "לא ולא"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי moshayov
ברור שטיל בליסטי לא מגיע למהירות אין סופית אבל הוא כן מגיע למהירות של 5-10 מאך בפגיעה. למהירות יש בדרך כלל קשר עם הטווח של הטיל. לעומת זאת פצצה שמוטלת ממטוס שנופלת נפילה חופשית וללא מאיץ כלשהוא לא תעבור את מהירות הקול.
ובקשר לראש הטיל ניתן לבנות אותו כמו פצצת חדירה שזה חודר כלשהוא + מטען נפץ.


א. פצצת נפילה חופשית יכולה בהחלט לעבור את מהירות הקול.
פרט למהירות הטלתה זה תלוי במקדם הבליסטי שלה ובגובה ההטלה.

ב. הבעיה העיקרית בשימוש בטילים בליסטיים כחודרי בונקרים היא ההנחיה.
חודר בונקרים צריך דיוק גדול מאד (CEP של מטרים בודדים לכל היותר ורצוי הרבה פחות).
את הדיוק הזה קשה להשיג באמצעות מדידים אנרצייליים.
GPS טיפה בעייתי לטילים כאלו.
והנחייה אופטית בכלל לא פשוטה ליישום במספרי מאך אלו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:36

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר