לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 14-02-2012, 09:26
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 5,635
אם באמת נענה לכל השאלות במלואן - לא תספיק שנה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "סקר העדפות היין הגדול"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רומק
איזה יין אתם מעדיפים? אדום? לבן? תלוי בנסיבות?

שאלה קצת פשטנית, כי אין כאן שחור ולבן. יש גם רוזה ויינות צהובים. המבחר עצום ורב, ולעניות דעתי אין אפשרות לענות תשובה אחת פשוטה. מי שיש לו העדפה צרה, הוא לרוב מי שלא התנסה ולא יודע מספיק בנושא.

תלוי בנסיבות? - ועוד איך! אמבטיות של דיו נשפכו כבר על "מה הולך עם מה", ומה שמקובל היום היה בגדר חטא חמור לפני שנים אחדות, כך שזה עוד יותר קשה להגדרה חדה.

האם אתם מעדיפים יין מזן אחד של ענבים או יין ממספר זנים?

שוב - אין אפשרות לקבוע מסמרות. יש אנשים שלא יגעו ביין מעורב. כבר הזדמן לי לטעום תערובות איומות, וגם מצויינות, אך באותה מידה כבר טעמתי יין גרוע מזן ענבים משובח. צריך לשפוט כל בקבוק לגופו של עניין.

ועל הדרך שאלה-האם קיימים יינות המערבבים ענבים שבדרך כלל משתמשים בהם ליין אדום עם ענבים המשמשים בדרך כלל ליין לבן או שזה בגדר "יהרג ובל יעבור" בקרב היקבים השונים בעולם?

השמרנות הזו היא בגדר היסטוריה. כיום - איש הישר בעיניו יעשה, ולא פעם ישנן הצלחות, ממש כפי שישנן הצלחות בגידולי גפנים במקומות בהם טובי המומחים פסקו שלא יצלחו. מה שקובע זה רק העובדות.
לפני שנה, הביא לי ידיד שלי בקבוק יין מהבציר הראשון של הכרם החדש שלו. באיזור שבו מדובר גדלו עד כה רק ענבי מאכל, וגם אלה לא היו מוצלחים במיוחד. מומחים הנידו בראשם, אך הבקבוק, למרות היותו צעיר עד כדי בוסר, היה מדהים באיכויותיו. הייתי רוצה לטעום את הבציר הזה בעוד מספר שנים. זה מסוג ההפתעות הנעימות שקורות לפרקים. לך תדע..

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 14-02-2012, 12:43
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 5,635
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "אחלה תשובה :)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רומק
כמו ששמת לב מהשאלות,אני מאלו שלא יודעים מספיק
תוכל לפרט קצת על היינות הצהובים

ישנם היינות של איזור פויי (פה בשורוק וי בחיריק) שבצרפת, שלהם גוון צהוב אפייני.
מלבדם ישנן יינות ממחוז טוקאי בהונגריה, ומגוון יינות צימוקים צהובים, כל אחד ותכונותיו.

ולעשות הפרדה כלשהי בין הזנים הטובים לגרועים (לדעתך)

שאלה קשה עד בלתי אפשרית. לפני כשבועיים, למשל שתיתי יין העשוי תערובת של שירז ומרלו, והוא היה בינוני ומטה, ולעומת זאת טעמתי שני שירזים טהורים - אחד ממש גרוע, ואחד טוב. אין כאן כללים: גם זן מעולה יכול להניב יין גרוע בשנה מסוימת או בידיים מסוימות. גם שני בקבוקים זהים, מאותה סדרת יצור יכולים לצאת שונים, הכל לפי צורת האיחסון ו/או ההובלה שלהם. הזדמן לי פעם לטעום יין בייקב בוטיק בעל שם, ורק מתוך נימוס לא ירקתי אותו. אותו יין עצמו (מאותו בקבוק) הפך את אפיו אחרי מזיגה (DECANTING) ותקופת מנוחה ("נשימה"). מה שאומר שגם להגיש צריך לדעת, כי אם נחפזים מדי, אפשר לקבל את כל ריחות השמרים והפקק ישר בפנים, מה שמפריע לטעם מאד. אני חוזר - כל בקבוק לחוד. אין כללי ברזל.

כמו שרשמתי-אני רוצה להתנסות ביין מעורבב ורצוי להתחיל מערבוב של זנים טובים

בארצנו הקטנטונת אפשר דווקה לעשות יופי של טיולי טעימות. רק - זהירות בנהיגה!!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 18-02-2012, 14:45
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 5,635
אני חושב שאני מבין חלק מהבלבול
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "האמת שגם אני אבל בטח יש זנים שטעימים יותר מאחרים"

אני משער שהתכוונת לשתיית יין לבד, ולא בהקשר לאוכל (לפני, בעת או אחרי).
במקרה זה, זנים רבים שייחשבו לעפיצים מדי או כבדים מדי או יבשים מדי לא יתאימו.
לעומת זאת - יין עם אוכל - זה שילוב של האוכל והיין מכל הבחינות, וקשה לשפוט אותם לחוד, כי מה שיהיה מוזר בפה לבד, יכול להשלים מאד יפה מזון מסוים.
בכל זאת - כדי לבלבל אותנו, ניתן לייצר מאותו זן ענבים יינות בעלי אופי שונה לחלוטין, (יין לבן, יין סמוק ויין אדום - מאותו עינב, למשל, או יין רגיל ויין תוסס, יין יבש במידות שונות, שוב מאותן זן ענבים.) כך שגם אם אשחרר אמירה בנוסח "אני אוהב "טוקאי", "גבירצטרמינר", "שירז" "וריזלינג", זה יהיה מאד לא מדוייק.
מסיבה זו, ציינתי לעיל, כי פתחת כאן שאלה גדולה מאד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 29-07-2012, 19:35
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,726
יין...יין...יין......
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "סקר העדפות היין הגדול"

אשית, לא!
אינני מתיימר להבין יותר מדי ביין...עקרונית, אני אפילו לא ממש מוצא בו עניין (אולי אם הייתי קצת יותר מתעמק בנושא/עולם הזה אז הכל היה אחרת).....
אני לא אוהב את הפלצנות שדבקה בנושא (אבל יכל להבין לפעמים שאין מה לעשות....זה חלק מהעניין)....
ובכלל....בקיץ, נדיר מאוד שאני אשתה יין...אשתה אלכוהול בכלל....
בשבילי אלכוהול זה משהו לשעות הערב/לילה וכשקריר עד כדי קר בסביבה!......

אבל אם ביין והעדפות אישיות עסקינן אז הנה משהו משלי...

יין, יש שני סוגי יינות שאני אוהב במיוחד כששניהם מהווים ניגוד מוחלט זה לזה !


1. יין פורט !
מבחינתי, ,פורט טוב הוא היין האמיתי!
יין של יורדי ים, יין של בתי מרזח....ויין שנלווה לארוחות ובעיקר...לאחריהן..... עם סיגאר נחמד כחלק מטקס שכזה!
יש כמה סוגים של יין פורט שאני אוהב ואמליץ כאן על שניים מהם....
האחד הנו ה OTIMA 10 יין פורט נפלא הנמכר בבקבוק יפהיפה בפשטותו וייחודי בתכולתו (500cl &#1474, היין בהיר יחסית ליין הפורט בעל הגוון הענברי ובוודאי האדום, טעמו מלא עם דגש על טעם המזכיר דובדבן.....


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.drinkhacker.com/wp-content/uploads/2009/04/warre-otima-10-year-port.jpg]


הסוג השני של יין הפורט שאהוב עלי הוא ה"SIX GREAPS" של גרהמס'... איזה צבע אדום נפלא...איזה טעם מלא !...איזה ניחוח ממלא את החדר כשבקבוק כזה נפתח!....
תענוג.... צערי קצת קשה להשיגו לאחרונה בארץ....

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.grahams-port.com/static/101_six_grapes.png]


והסוג השני של יין שאני אוהב הוא בדיוק הפך ההפכים......
יין לבן "גיווארץ" , פשוט , לא יקר וכל כך טעים...
טעמו מעט מתקתק ותחושה קלה של תסיסה מלווה אותו.....
ה"בלו נאן"!
יין שמחיר בקבוק שלו נע סביב ה 40 שקלים (קצת פחות) והוא שווה כל שקל!


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://kimmescooking.blogg.se/images/2008/bottle_bn_qba_750ml_1206292138_15416279.jpg]



והנה "שוויץ" קטן של שני הפורטים שכעת אצלי בבית...
האוטימה ו.... פורט גרהאמס משובח משנת 96 שמחכה לאירוע מיוחד כדי שייפתח!....
(צולם בסלולארי ועל כן האיכות)....


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/599740_10151082566648809_668114714_n.jpg]
_____________________________________
V soncu bo hosta zapela, hosta in pesem vojna:
Brat moj, ne skrivaj lica, danes je vojna, VOJNA!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:11

הדף נוצר ב 0.32 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2021 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר