18-02-2012, 13:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
|
|
אני חושב שאני מבין חלק מהבלבול
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "האמת שגם אני אבל בטח יש זנים שטעימים יותר מאחרים"
אני משער שהתכוונת לשתיית יין לבד, ולא בהקשר לאוכל (לפני, בעת או אחרי).
במקרה זה, זנים רבים שייחשבו לעפיצים מדי או כבדים מדי או יבשים מדי לא יתאימו.
לעומת זאת - יין עם אוכל - זה שילוב של האוכל והיין מכל הבחינות, וקשה לשפוט אותם לחוד, כי מה שיהיה מוזר בפה לבד, יכול להשלים מאד יפה מזון מסוים.
בכל זאת - כדי לבלבל אותנו, ניתן לייצר מאותו זן ענבים יינות בעלי אופי שונה לחלוטין, (יין לבן, יין סמוק ויין אדום - מאותו עינב, למשל, או יין רגיל ויין תוסס, יין יבש במידות שונות, שוב מאותן זן ענבים.) כך שגם אם אשחרר אמירה בנוסח "אני אוהב "טוקאי", "גבירצטרמינר", "שירז" "וריזלינג", זה יהיה מאד לא מדוייק.
מסיבה זו, ציינתי לעיל, כי פתחת כאן שאלה גדולה מאד.
|