לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > הסטוריה ותיעוד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #15  
ישן 17-02-2012, 15:18
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.12.09
הודעות: 9,751
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "רודנות? למה? אם יש בלמים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
רודנות? למה? אם יש בלמים טובים, והקונגרס מתחלף כי מן הסתם שם התחלופה גבוהה יותר על כל 400 הנציגים, לא תהיה רודנות. הנשיא לבדו אינו כל יכול.
שני דברים:

ראשית, אמנם הנשיא איננו כל יכול, אבל הוא חזק מאוד. הקונגרס עוסק בחקיקה, בתקצוב ובפיקוח דרך הוועדות, אבל עד שמגיעים לשם עובר זמן, ובינתיים הרשות המבצעת יכולה לעשות מה שבא לה. אחרי זה יכולים לנהל אינספור דיונים בוועדות ולהגיד שמשהו היה לא בסדר, אבל כבר עשו אותו. לשחק עם תקציבים יש המון שיטות, ועושים את זה כל הזמן (לתקציבים של ארגוני ביון לכל הפחות, ואולי גם מסיבות מושחתות שאנחנו עדיין לא יודעים...). Executive Orders יכולות להיות חזקות מאוד, ולנשיא יש אפילו יכולת להשתמש בצבא על אדמת ארצות הברית (סתם כדוגמה לכוחות שלו).

שנית, בארצות הברית יש חששות גדולים מאוד מריכוז עוצמה, בעקבות השלטון הבריטי. זאת הסיבה שהעניין של checks and balances כל-כך משמעותי שם ושהמסמכים המכוננים של ארצות הברית עוסקים בו בצורה נרחבת כל-כך. במידה רבה, זה היה החשש העיקרי של מייסדי האומה. החשש כל-כך חזק, שהוא משפיע גם במצבים שלמישהו שלא שותף להיסטוריה ולתרבות האמריקאית נראים קיצוניים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה(קרדיט למרשי)
אמר לה ינאי מלכא לדביתיה אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין אלא מן הצבועין שדומין לפרושין שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 19-02-2012, 10:58
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
גם חוקה אינה "תורה מסיני" וישנה אבולוציה של חוקים ומערכות ממשל
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "כלומר- התיקון לא עלה לאחר..."

אמנם זו אבולוציה איטית, שלא פעם נתקלת בהתנגדויות לשם ההתנגדות, אבל היא קיימת. מוסד הנשיאות אולי לא היה אמור להשתנות, אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שבני האדם של שנת 1800 אינם אותם אנשים של שנת 1940 (לדוגמא). מסיבות אלה מה שלא הצריך (לרוב) הגבלות חוקתיות בזמן X, היה מחוייב חקיקה שתגבילו בשנת X+100. הרפובליקה הרומית התפוררה, בין השאר, משום שמוסדותיה לא השכילו/יכלו להתמודד ביעילות מול שינויים בחברה ובשכבה החברתית המאיישת את המשרות הפוליטיות. היה, לדוגמא, נוהג שלפיו קונסול לא מתמודד שנתיים ברציפות (או מעבר לשנתיים - לא זוכר כרגע): נוהג שנשמר די בקפדנות. ואז הגיע משבר פוליטי חריף ברומא, וכן משבר חברתי, שבעקבותיו נבחר אחד, גנאוס מריוס (שהיה דמות כריזמטית, מניפולטיביתץ ומאוד שנויה במחלוקת) והצליח לגרום לעם לבחור בו לא פחות מ-7 שנים ברציפות לקונסול - מצב שבפועל עיקר את מערכת האיזונים והבלמים שנשענה לא מעט על "מסורת". מלחמת האזרחים שהחלה עוד בזמנו הביאה לשורת משברים במדינה הרומית, והסתיימה בדיקטטורה אכזרית שנועדה "לייצב" את המדינה הרומית הרפובליקאית ע"י שורת צעדים דרקוניים במישורים הפרסונאליים והפוליטיים. כמובן שהמצב העדיף היה שהאישים הפוליטיים ישמרו בעצמם על "גבולות הטעם הטוב" אולם מאחר וזה לא קרה (ולא סביר שיקרה, מאחר וטבע האדם הוא אנוכי) היה צורך בחקיקת שורת חוקים מגבילים.

אלו תהליכים מחזוריים במערכות פוליטיות מורכבות: ריאל פוליטיק, אל מול ליבראליות: לתקופה גוברת התפישה האחת (=בני האדם מתונים מטבעם, רוצי טוב, ]ילנטרופים ויודעים מה הם גבולות הטעם הטוב) ואז אחריה מגיע גל של האחרת (=בני האדם אנוכיים מטבעם, מכירים רק במגבלות וגבולות ברורים ואחרת לא יעצרו בכלל ).

מנסיוני? אלו תהליכים שקיימים גם במקומות עבודה! נהלים ארוכי שנים המאפשרים חופש מסויים לעובדים בתחום X, עד שמגיע דור חדש של עובדים המנצל, לכאורה, יותר מדי לרעה את הפרצה ואז זו נחסמת. במקביל יכולות להווצר, אגב, פרצות אחרות וחדשות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 19-02-2012, 12:25
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "נכון, בני האדם אינם אותם בני..."

[font='Arial','sans-serif']שינוי מהותי בשיטת ממשל הוא לרוב מהלך כמעט בלתי אפשרי (בחברה שאינה טוטאליטארית) – כאשר נוצר, הוא נולד לרוב מתוך תקופת משבר קיצונית (צרפת דוגמא קלאסית: אירועי 1970/1, או 1940-5 ומה שבא אחריהם אפשרו לבצע שינויים בשיטת הממשל, ופה עוד מדובר על מדינה יחסית דינאמית בהיבט זה). תראה כיצד האמריקאים מתקשים – עד לרמה מגוחכת לעיתים – להתמודד מול סוגיות פשוטות בהרבה מבחינת חקיקה (מלחמה בסמים, אחזקת נשק, עונש מוות) שכולם מן הצד האחד הפכו כמעט לנושא מפלג מכל בחינה, ומן הצד השני כבר מזמן איבדו כל קשר למציאות העכשווית, ומתנהלים לפי מתווה כמעט דתי).[/font]

[font='Arial','sans-serif'][/font]

[font='Arial','sans-serif']הייצור החברתי/פוליטי/כלכלי האמריקאי הוא למעשה בירוקרטיה עצומה של עשרות מליוני אנשים המחונכים לבינוניות (גם אם מסוגלים להרבה מעבר) ולהיותם "ברגים" חופשיים במכונה עצומה המתנהלת כמעט מעצמה. זו חברה תוססת מבחינה פוליטית עם לכאורה המון מודעות לכל היבט של חיי האזרח והקשר שלו למערכת הפוליטית (ועד כאן: הלוואי עלינו חצי מזה) אולם חסרת יכולת, או הכוונה, לחבר את התסיסה הזו לשינויים של ממש. זה דגם מחשבה שחוזר על עצמו כמעט בכל הרבדים של החברה האמריקאית: צבא, מדינה, כלכלה – מערכת בזבזנית ויעילה בו זמנית, להפליא. מערכת שבה התהליך מקודש לא פעם על חשבון התוצאה בפועל. התמכרות לסטטיסטיקה ובירוקרטיה (כל מי שמכיר אפילו מעט מהתרבות התאגידית האמריקאית יודע עד כמה חשוב להם, בכל שניה נתונה, להיות מסוגלים בלחיצת כפתור לקבל דו"ח שתי וערב המכסה את כל החברה – גם אם במבחן התוצאה דו"חות אלה לא מייצגים שום דבר מציאותי...) אבל חתירה מתמדת לתוצאות. זו לא החברה הנכונה לחפש בה שינויים כמו ביטול מוסד האלקטורים רק בשל סיפור בוש/גור. בבריטניה, לדוגמא, היה מצב די דומה (בעיקר עד אמצע המאה העשרים) שבו שיטת החלוקה למחוזות בחירה יצרה מציאות שבה המפלגה שזכתה למירב קולות המצביעים יכלה להיות מיוצגת באופן נחות ביותר. תיקון חלקי של המצב (למיטב זכרוני יוצג בעיקר בתופעה שכונתה "מחוזות שחורים" – מחוזות בחירה שהיו שווים מושב בפרלמנט אולם בהם גרו רק כ-10 בעלי זכות בחירה... האציל ומשפחתו...) בוצע עד למאה העשרים, אולם לא הצריך שינוי חוקתי הרחב (בין השאר משום העדר החוקה...). ועדיין גם כיום קיים עיוות בתחום זה, בעיקר כלפי ה"מפלגה השלישית" אשר יכולה לזכות באחוז נכבד מקולות המצביעים ברמה הארצית, אולם בקושי להיות מיוצגת בפרלמנט (מצב שהיה חריף מאוד באמצע שנות השמונים עם "הכוח העולה" של ה [/font]SDP [font='Arial','sans-serif']שהיה אמור להיות "שובר שוויון" בין ת'אצ'ר ובין הלייבור האולטרא סוציאליסטי. כתוצאה משיטת הבחירה המסורתית, ולמרות שלמפלגה זו היה כוח אלקטוראלי לא מבוטל, היא בקושי יוצגה בפרלמנט (השאר היסטוריה). מה שכן בניגוד לארה"ב, בבריטניה יש כל הזמן "דיבור" על שינויים כאלה בשיטת הבחירות/ממשל, והיו כאלה שבוצעו. ואגב: גם בבריטניה ישנם נוהגים שאינם מעוגנים בחוק, אולם מקובל שיתקיימו: לדוגמא: שר בקבינט אינו יכול לצאת נגד מדיניות הממשלה (מה שאומר שהוא מתפטר מתפקידו בפועל כאשר אינו מסכים בפומבי עם קו מדיניות של ראש הממשלה). ובכל זאת, גם במדינה שבה המסורת הפוליטית מעוגנת כל כך כמו בריטניה, יבוא היום שבו יאלצו להתמודד עם מציאות שבה תדרש חקיקה בעניינים כאלה או אחרים.[/font]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 17-02-2012, 16:08
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.10
הודעות: 17,061
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי YK69 שמתחילה ב "למה כתבו את התיקון ה22 לחוקה של ארה"ב(נשיא לא ישרת יותר מפעמיים)?"

הנקודות שבהן לא נגעו פה הן המסורת (כבר מימי וושינגטון) של שתי קדנציות... תומאס ג'פרסון ציין אף שיש צורך לדאוג תחיקתית ש"ארבע שנות קדנציה לא יהפכו הלכה למעשה לעבודה לכל החיים". מקרה FDR הוא דוגמא מצויינת למצב כזה (ושלוש שנים עם הארי ס. טרומן כנשיא כתוצאה מכך).

מנהיג יכול להיות בו זמנית גרוע מאוד ופופולרי מאוד (רק תחשוב על אחוזי התמיכה בשרון לאחר הנסיגה מעזה ותוצאותיה ההרסניות כדוגמא). ציבור המצביעים מצביע הרבה פעמים בצורה מטומטמת. אתה יכול לראות זאת היטב בחוסר התחלופה ב"הנהגה" שיש לנו פה בארץ - אותם פרצופים כבר 20 שנה לפחות...

בנוסף, השפעתו של נשיא מכהן יכולה להוביל גם לזיוף בחירות (יש דוגמאות טובות בדרון אמריקה) שיהפכו את הנשיא המכהן לבלתי מנוצח....

ולהוסיף עוד דבר אחד - אחרי שמונה שנים בתפקיד נשיא ארה"ב, לא משנה מי אתה, אתה תהיה מותש. זו היא עבודה תובענית, חסרת רחמים וחסרת מנוחה. היכולת של אדם לתפקד ביעילות יורדת בהכרח... לשם הדוגמא חפש תמונות של ברק אובמה היום לעומת 2008, או של בוש 2008 לעומת בוש 2000....

השאלה הבאמת חשובה היא למה לעזאזל אתה רוצה שאותו אדם יהיה הנשיא יותר משמונה שנים?
_____________________________________
מר רוג - כי החיים קצרים מדי לשמות מלאים


נערך לאחרונה ע"י MS_Rogue בתאריך 17-02-2012 בשעה 16:14.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 18-02-2012, 19:25
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.10
הודעות: 17,061
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אתה לא יכול למנוע מהעם להצביע..."

בגלל זה קוראים לזה איזון. אתה דורש או הכל או כלום וזה מגוחך. יש הרבה דברים באמצע, בין דמוקרטיה בלתי מרוסנת בעליל לבין דיקטטורה פשיסטית. מה שמדובר פה הוא לא על מניעת הדמוקרטיה אלא על איזון שלה.

זה לא מושלם, אבל שום דבר שבני אדם עושים איננו מושלם... והאמת המרה היא שהפטרנליזם שאתה מדבר עליו איננו בלתי מעוגן במציאות. אם זו התנשאות להצביע על האמת, אז וואלה, סליחה שאני לא PC... המין האנושי הוא חבורה של קופים שילכו אחרי זכר אלפא חזק גם אם יוביל אותם ישר אל פי התהום (ויש המון דוגמאות לכך). משפט ג'ייד שרי מגדיר זאת מצויין: "מנת המשכל של פרט אנושי בתוך קבוצה שווה למנת המשכל של האדם החכם ביותר בקבוצה חלקי מספר האנשים בה". לאן אריק שרון היה לוקח אותנו אם לא היה חוטף שבץ, למשל? כל זמן ששיטת הבחירה מתבססת על זכות הצבעה מולדת במקום זכות הצבעה מורווחת, ימשיך להיות צורך לאזן את הטמטום האנושי.
_____________________________________
מר רוג - כי החיים קצרים מדי לשמות מלאים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:36

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר