16-03-2012, 08:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.03
הודעות: 6,670
|
|
3. ישנם אנשים שקונים קרקע בתור השקעה (בתקווה שבעתיד ישונה יעודה למגורים ואז ערכה יעלה), האם עד אז הקרקע נשארת מעובדת? על ידי מי? האם ישנה בישראל תרבות של השכרת קרקעות לצורך חקלאות?
כן, את רוב הקרקעות ממשיכים לעבד עד להפשרה לבניה, לרוב ע"י קבלנים שמביא בעל הקרקע.
תרבות ההשכרה בישראל שייכת לרוב למגדלים הגדולים, אם זה תבלינים, לדוגמה, אז המגדל שוכר עשרות דונמים, יש לו המון עובדים זרים 4 טרקטורים ובית אריזה באיזור (דוגמא).
4. האם איסוף של כל היבול עושים ביום אחד, או שיש חלון זמן רחב יחסית שבו ניתן לאסוף את היבול ועדיף לשמור חלק ממנו על העץ\באדמה.
תלוי, איזה יבול?
שקדים קוטפים מהעצים במשך יותר מחודש, תבלינים קוצרים ארבע פעמים כל פעם אחרי שהם גודלים קצת.
5. לפי מה ששומעים מהתקשורת, אחת הבעיות של החקלאים היא מחסור בידיים עובדות, במיוחד בזמן קטיף. האם מישהו ניסה מיכון שעוזר להתמודד עם הבעיה הזאת?
יש היום מיכון כמעט להכל, אבל הטרקטורים עדיין צריכים נהג, והקצה של העץ עדיין מלא בפירות שהמכונה לא הורידה, בפירות הדר בכלל יש עצים שאי אפשר להפעיל בהם מיכון.
6. ושאלת השאלות, איך זה שיש לנו את רוב הירקות\פירות כל השנה על המדפים בחנויות? הרי יש ירקות\פירות שגדלים רק בקיץ או רק בחורף?
חממות? חדרי קירור? ייבוא? אלף אפשרויות.
_____________________________________
|