לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 12-04-2012, 20:32
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.10
הודעות: 17,061
שלושה מתכונים לפסח

חרוסת נטולת אגוזים של גברת רוג
(נטולת אגוזים כיוון שיש לנו אנשים עם רגישות לאגוזים במשפחה. אם אתה רוצים, אפשר בסוף התהליך להוסיף רבע כוס אגוזי מלך מרוסקים לתערובת)

מצרכים
חצי כוס תמרים יבשים חתוכים
רבע כוס צימוקי ענבים
רבע כוס צימוקי חמוציות (Cran-raisins או Craisins)
רבע כוס משמשים יבשים חתוכים
שתי כפות דבש
שלוש כפות קינמון
שתי כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
שתי כפות מיץ ענבים
1 וחצי תפוח עץ חתוך, קלוף וללא האמצע
חצי תפוז גרוס

הכנה
מערבבים את הפירות היבשים. בנפרד, מערבבים את המיצים עם הדבש עד שהדבש נעלם לחלוטין. מוסיפים את הפירות היבשים, הקינמון ושאר הירקות. מכניסים למעבד מזון וקוצצים הכל דק-עד-דמעות (מה שיוצר ריבה שכזו). מקררים במקרר למשך שעתיים, מערבבים ומגישים עם מצה.

מרק הקניידלעך של אימא-רוג
אימא שלי מכינה את הקניידלעך הכי מעולים בעולם לטעמי... למרבה המזל היא מוכנה לגם לחלוק את המתכון.


מצרכים
חצי כוס קמח מצה
16 מצות
8 ביצים
2 כוסות מים
2 בצלים חתוכים
חצי כוס שמן תירס או חמניות, מתוכה 3 כפות לטיגון הבצל
מלח ופלפל לפי התחושה
2 כפות אבקת מרק עוף

הכנה
1 - כותשים את המצות ומערבבים עם מים. נסו להתאים את הכמויות כך שלא יהיו יותר מדי מים מצד אחד אבל שהתערבות לא תהיה יבשה מצד שני. תנו לתערובת לעמוד 10 דקות

2 - בזמן שהתערובת עומדת, לצלות את הבצל עם שלוש כפות שמן

3 - טורפים את הביצים, מוסיפים את שארית השמן, מלח ופלפל. את כל זה מערבבים עם תערובת המצה

4 - מוסיפים את הבצל (עם השמן) ואבקת המרק. מערבבים היטב

5 - תוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את הקמח מצה. התערובת צריכה להגיע למצב שבו כשהידיים רטובות מעט, היא לא נדבקת לאצבעות.

6 - מרתיחים מרק, מכינים כדור אחד ושמים במים. כשהכדור צף (אחרי בערך חמש דקות) טועמים ורואים אם צריך עוד מלח או פלפל. אם לא - מכינים כדורים ומבשלים במרק רותח במשך שש-שבע דקות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



המצייה של סבתא חיה

מצייה - או חביתת מצה - היא אחד הדברים האהובים עלי בפסח (וגם לא בפסח). המתכון של המשפחה עובר לפחות שלושה דורות, מתחיל מאימא של סבתא חיה. מאחר ואימא של סבתא חיה מתה (וגם סבתא חיה מתה), המתכון נמצא בידיים של אבא רוג... ושל רוג

מצרכים
שתי ביצים
מצה וחצי
רבע כוס חלב
רבע כוס גבינה מגוררת (איזו שאתם מעדיפים)
מלח, פלפל לפי הטעם
20 גרם מרגרינה.

הכנה
1 - טורפים את הביצים ומערבבים עם חלב ומלח ופלפל.

2 - גורסים את המצות או מרסקים אותן. לא להרטיב במים לפני כן.

3 - מערבבים את הביצים והמצות, מכניסים למקרר לרבע שעה.

4 - ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית. כשכל החמאה נמסה מקטינים את האש

5 - מוסיפים את הגבינה המגוררת לתערובת, מערבבים היטב ושופכים למחבת. עם תרבד או כף עץ, משטחים את התערובת.

6 - מטגנים על אש קטנה עד שהחלק העליון נראה יבש (בערך 8 דקות). מגדילים את האש למקסימום, מטגנים עוד חצי דקה, הופכים. מטגנים דקה נוספת על אש גבוהה, מכבים את האש ומגישים.

בתיאבון
_____________________________________
מר רוג - כי החיים קצרים מדי לשמות מלאים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:19

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר