13-06-2012, 07:21
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
|
|
איך היה עונה על זה נשיאנו הנכבד: "כן ולא"....
כן - אפשר.
האם רצוי? תלוי: אם השניץ נעשה מבשר טרי - אפשר גם אפשר להקפיא, ואח"כ לטגן (לא חובה להפשיר, כי הוא דק מספיק כדי להפשיר בעת הטיגון) לפי הצורך. מאידך - אם זה בשר שהיה קפוא, הופשר, וכעת אתה מקפיא אותו שנית - הרבה פחות רצוי, כי תהליך ההקפאה הורס את התאים בבשר ולאחר הפשרתו זה כבר משהו סמרטוטי למדי, ומגיר נוזלים, לא כמו בשר טרי. אם אתה חייב - אפשר להקפיא שניצל מטוגן, אך במקרה זה - עם ההפשרה תקבל משהו רופס עם ציפוי לא פריך ומתקלף. דרך יחסית טובה להציל את המצב זה להפשירו ע"י טיגון נוסף, אך כאן קיימת הסכנה של ייבוש יתר של הבשר.
הצעת ייעול למי שבכל זאת הקפיא, הפשיר ונשאר עם קריקטורה של שניץ: אל תאכל אותו כמו שהוא. אציע שתי חלופות - האחת לחתוך אותו לרצועות דקות ולהכלילו בסלט עוף. השנייה - זרוק אותו למעבד מזון, הוסף מיונז, חרדל, קצת מיץ לימון, מלח ופלפל, והפוך זאת לפאטה. הולך טוב עם טוסט ומלפפון חמוץ.
אפשרות ממש אחרונה: GARBAGE SOUP. חתוך את השניץ המסכן לקוביות קטנות, קצוץ בצל וטגן אותם עד הזהבה קלה. בינתיים - שים על האש סיר קטן עם מים ואבקת מרק בצל (או עוף או ירקות, או פטריות, או מה שיש), הרטח, ובסוף הבישול צרף את תוכן המחבת לסיר. ניתן לעבות את הנזיד הזה בשאריות מזון אחרות, כגון אורז, פסטה, תירס, אפונה, וכדומה.
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 13-06-2012 בשעה 07:49.
|