10-07-2012, 13:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.09
הודעות: 7,559
|
|
מתכון פשוט אך איכותי עם מראה יוקרתי.
לפי דעתי. תהליך ההכנה נורא פשוטה לכן אין צורך בתמונות להכנה אך למטה יש תמונה של המנה בצורת ההגשה שלה.
מרכיבים:בצל לבן, גזר, פרגית\חזה עוף\הודו\ בקר לסוגיו, מחבת , שמן לטיגון ולחם שחור.
הכנה: מקלפים את הגזר לרצועות דקות דקות ( כמובן שאת השכבה הראשונה זורקים) ומערבבים את הרצועות אחת בשניה. חותכים את הבצל לחתיכות בינוניות. מחממים שמן במחבת . מניחים את את רצועות הגזך והבצל כשהשמן חם ומערבבים כל שתי דקות על מנת שייספגו את הטעמים אחד של השני על אש בינונית כשרואים שהבצל מזהיב והגזר נותן את צבעו לרוטב שנוצר מוציאים אותם מין המחבת ביחד עם קצת שמן ושמים על הצלחת. מי שרוצה להוסיף מלח ופלפל שישים, אני סבור כי לא צריך אך זו החלטה אישית.
לאחר מכן אני ממליץ לקחת פרגית או כל בשר אחר ולחתוך לחתיכות קטנות ולטגן אותם בשמן שטיגנתם בו את הבצל והגזר ( אם צריך להוסיף שמן אז להוסיף). משך הטיגון הוא לפי סוג הבשר שאותו בחרתם( הכנת הבשר תלויה בכם , טיגון אפייה או צלייה). אני בחרתי בפרגית. לאחר מכן יש להוסיף זאת לצלחת ולהגיש לאכול. אני ממליץ לנגב את הרוטב שנשאר מהגזר והבצל עם לחם שחור. זה טעים מאוד.
בתאבון!
אני ממליץ שלאורחים יש להגיש זאת בצלחת לבנה, מנה נמדדת גם בצורת ההגשה שלה.
_____________________________________
|