16-09-2012, 09:31
|
|
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
|
|
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
|
|
לכבוד השנה החדשה - מתכון לקראמבל תפוחים בדבש וקינמון!
מקווה שעם המתכון הזה, תהיה לכם שנה מתוקה!
המתכון מתאים לתבנית בינונית, או לתריסר תבניות אישיות - איך שתרצו
חומרים לבצק:
כוס קמח
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה
כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
חומרים למלית תפוחים:
6 תפוחים
רבע כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס דבש
מיץ מלימון אחד
כף קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
1 כפית תמצית וניל
כדאי לחמם כבר עכשיו את התנור על חום של 200 מעלות.
לוקחים את כל החומרים לבצק ומעבדים במיקסר, עד שמקבלים מעין צ'אנקים פירוריים של קראמבל.
את התפוחים חותכים לקוביות קטנות, ומערבבים עם יתר החומרים למלית, עד שנקבל ציפוי הומוגני של המלית על התפוחים.
משמנים מעט את תחתית התבניות האישיות (אפשר גם לתבנית אחת גדולה), ומעבירים מעט מהמלית בשכבה שתכסה את כל התחתית. מכסים בשכבה אחידה של פירורי הבצק.
מכניסים את התבנית/התבניות האישיות לתנור למשך כחצי שעה עד שרואים שהקראמבל קיבל גוון זהב והתפוחים רכים.
ניתן לזלף מעט דבש מלמעלה ולקשט בגלידת וניל בצד וזרעי רימון מלמעלה.
בתיאבון!
עמכם הסליחה כי אין לי תמונה משלי, אך הנה הצעת הגשה נחמדה שמצאתי באינטרנט:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01359/apple_crumble_1359124c.jpg]
_____________________________________
|