לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." -- אלברט איינשטיין ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > מדע, טכנולוגיה וטבע
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 20-01-2013, 12:26
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.10.06
הודעות: 6,922
שאלות בקשר לקולה

מה הולך?
בזמן האחרון הצטברו אצלי שתי שאלות שמסקרנות אותי בקשר לקולה. הראשונה:
יצא לי הרבה פעמים לשמוע שקולה טובה נגד כאבי ראש\בטן. אני יודע שהיא התחילה בתור תרופה כזאת, אבל היום היא עדיין עוזרת? אם כן, למה?

השאלה השנייה היא שאלה שעלתה לי בקיץ:
אני בא הביתה מזיע ביום חם. מה הדבר הראשון שאני רוצה לעשות? נכון מאד, לשבת מול הטלויזיה עם מזגן דולק וכוס קולה קרה ביד. הבעיה היא שלא הייתה קולה קרה. אז מה עושים? מכניסים בקבוק למקפיא בתקווה שיתקרר מהר. לצערי שכחתי אותו שם, ורק אחרי שלוש שעות הוצאתי אותו. בהתחלה הייתי מופתע שהוא לא הפך לקרח, אלא שאז קרה דבר מוזר: כשאני פותח אותו, פתאום לאט לאט מתחילה להיווצר מין שכבה דקה של גבישי קולה בבקבוק.
הינה תמונה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מה זאת בדיוק השכבה הזאת, איך ולמה היא נוצרת?

תודה מראש, באהבה
אביעד.
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 20-01-2013, 13:02
צלמית המשתמש של marin
  משתמש זכר marin מנהל marin אינו מחובר  
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
 
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "שאלות בקשר לקולה"

אני מאמין שקולה טובה לכאב בטן ושלשולים (כשהיא ללא גזים) פשוט כי היא משמשת כנוזל שבו אלקטרוליטים, והסוכר הוא מקור לאנרגיה לגוף - בעיקר כשהוא חולה.
ובכל מקרה, אם יש כאב בטן - הכי טוב להתייעץ עם הרופא.

בקשר לשאלה השנייה, אני מניח שמדובר בתופעת הsupercooling שבה מורידים את טמפ' הנוזל אל מתחת לאפס כשהוא עדיין במצב צבירה נוזלי.
הקפיאה צריכה להיבנות סביב איזהשהו גרעין, ואז הפרעה קלה (כמו אם תפתח את הבקבוק) תגרום להתחלת קפיאה מיידית (נוקלאציה).
בעצם, אם הצלחת לקרר את הנוזל בלי שיהיה גרעין סביבו יכולה להתרחש הקפיאה - תוכל להגיע לsupercooling.
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_cooling


אם תרצה אוכל להרחיב מעבר על נק' קפיאה סטנדרטית וכו'
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י marin בתאריך 20-01-2013 בשעה 13:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:43

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר