לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #21  
ישן 01-03-2013, 16:34
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס
 
חבר מתאריך: 27.07.05
הודעות: 23,338
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "שייק חלבון הוא אחלה ארוחת..."

1) בשייק חלבון יש כולה 120 קלוריות, נניח עם כוס חלב זה יוצא 200-250 קלוריות. זה סוגר אותך לארוחת בוקר?

2) התכוונתי יותר מה היחס שבו אתה אוכל.
אני אנסה לפשט- ארוחת צהריים אין לי בעיה לאכול מנת חלבון וסלט ליד, בהנחה והמנת חלבון תהיה בערך פי 1.5 גדולה יותר מאם אני אוכל אותה עם פחמימה כלשהי בצד (כלומר מחליף את האורז/תפוח"א בעוד חתיכת חזה עוף).

אבל אני לא יכול לעשות את זה עם ארוחות בוקר וערב. אני לא יכול לאכול קוטג' עם סלט לארוחת בוקר, זה פחות משביע אותי. אם אני זורק פנימה איזה 4 פתית דל קלוריות כאלה אני בסדר.
כנ"ל לגבי ארוחת ערב. חביתה משתי ביצים/פחית טונה לא ישביעו אותי. אם אני זורק פנימה שתי פרוסות לחם קל זה כבר יותר טוב....

בקיצור. איך נראית ארוחת ערב/בוקר ממוצעת שלך בדל פחמימה?
_____________________________________
"בטבע הסוס הוא בלונדינית מטומטמת. גם טיפש וגם בעל נורמות מיניות מופקרות.אי לכך, אני גאה להיות חמור."

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 01-03-2013, 17:29
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "1) בשייק חלבון יש כולה 120..."

ככה הבוקר שלי, שייק ופרי. יש לציין ששעה לאחר מכן אני כבר אוכל עוד ארוחה, מבושלת.
ותתפלא כמה ירקות משביעים. במיוחד אלו שאין בהם הרבה קלוריות. קישואים, גזר, עגבניות, בצל, כל זה הולך למעין תבשיל גדול (לא מרק, הרבה ירקות ומעט נוזל). זה משביע לשלוש-ארבע שעות. ותמיד אפשר להוסיף עוד שומן- לתבשיל אני מוסיף שמן זית. אם אני באמת רעב, מעט אורז בפנים, או בטטה.

בערב קוטג' או טונה גם כן משביעים אם יש הרבה ירקות בצד. תוסיף למשל 2 ביצים לקופסת הטונה, זה מנה וחצי של חלבון יחד עם שומן. סרדינים בשמן זית יחד עם קוטג' או טונה.. דברים כאלו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 27-02-2013, 18:35
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "בבגדול זה מה שאני אוכל ביום..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'אקי.
בבגדול זה מה שאני אוכל ביום יום:

בוקר: קורנפלקס + גרנולה + חלב. המון סוכר, בתוספת סוכר וממש מעט חלבון ושומן.
צהריים: פסטה + שעועית + שניצלונים + אפונה וגזר + איזשהו מיץ + קצת שוקולד . המון סוכר, ממש מעט חלבון, עוד הרבה מאוד סוכר.
ערב: סלט + טונה + קוטג' + 2 פיתות עם חומוס/טחינה + קולה + קצת שוקולד. ירקות זה מעולה, חלבון קוטג' וטונה זה משובח, מעט טחינה זה לא רע אם אתה מכין. חומוס תעשייתי זה מכה, 2 פיתות זה המון פחמימות. קולה זה רעל.
לילה: תפוח + חצי תפוז. מפתיע- עוד סוכר.


אז לפעמים במקום שניצלונים יש קציצות בקר ובמקום תפוח יש אגס ובמקום שוקולד ביסלי וכו' אבל בבגדול, הנ"ל זו התבנית. מה האבחון שלך דוקטור?


אתה לא נורמלי. כמה פחמימות אתה אוכל? למה? איפה החלבון? איפה השומן הלא תעשייתי?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 28-02-2013, 10:27
  משתמש זכר Smilop Smilop אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.08.12
הודעות: 3,262
להשוואה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "בבגדול זה מה שאני אוכל ביום..."

הנה מה שאני אוכל בדרך כלל:

בוקר 07:00: משקה יוגורט עיזים + כוס תה
בוקר 09:30: ביצה קשה וגבינה לבנה / קוטג' / יוגורט עיזים
צהריים 12:30: כ5 כפות כוסמת / קינואה / עדשים / אורז מלא + ירקות מבושלים + חתיכת בשר / עוף (ללא גלוטן וסוכר)
אחר הצהריים 16:30: כ5 כפות כוסמת / קינואה / עדשים / אורז מלא + ירקות מבושלים + חתיכת בשר / עוף (ללא גלוטן וסוכר) + 1 מנת פרי כלשהו
ערב 19:00-20:00: חצי אבוקדו / מעט חומוס / גבינות + 2 פרוסות לחם ללא גלוטן וסוכר
לילה: מנשנש בצל ירוק או עירית (מת על זה)

לפעמים מרשה לעצמי לצ'פר את עצמי בארוחה שמחליפה את אחר הצהריים והערב במסעדה בחוץ - ואז האפשרויות הן:

1. שיפודי פרגית + חומוס + עגבניה על האש + בצל האש (ללא לחם)
2. 2-3 המבורגרים קטנים במסעדת בורגרים, עם לחמניה נטולת גלוטן - ללא רטבים
3. מנה פלאפל בפלאפל בריבוע - פיתה נטולת גלוטן
4. בשר ברק בשר
5. מנה שנקראת סונטה לסינטה במסעדת בלאק, שזה כ160 גרם רצועות סינטה על משטח עם ירקות קלויים.
6. ארוחת בוקר בארומה, עם לחמניה נטולת גלוטן וסוכר

לעיתים רחוקות מוסיף גם מעט שוקולד ללא סוכר / קונפיטורה ללא סוכר / מרציפן ללא סוכר / חטיף צ'יפס מפירות אקזוטיים (אלוהים ישמור - זה עולה איזה 14 שקל).

הבעיה העיקרית שלי זה השתייה. אני לא שותה מספיק ביום ונזכר רק בסופו ששתיתי. אגב, לצורך המחשה - השעה עכשיו 11:30 וכשאני חושב על זה, כל מה ששתיתי עד עכשיו זה כוס בינונית של תה.

לפעמים אני שותה קצת מוגז - קולה זירו או דיאט ספרייט.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 28-02-2013, 09:55
צלמית המשתמש של TIMON the mongoose
  משתמש זכר TIMON the mongoose TIMON the mongoose אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.12.09
הודעות: 7,559
שרוקי רואה את הגוף שלו באותה צורה כמו את החברה שלנו,
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "זה בסדר. אני לא סגור על זה..."

בצורה קפיטליסטית, היצע וביקוש. שרוקי מספק לו את נקודת האיזון בין היצע האוכל לבין הביקוש שהגוף צריך. אתה חושב שהבטן שלו תקים וועד שידרוש פחמימות באופן בלתי מידתי ביחס למה שהוא צריך?. שרוקי נלחם באיומי הוועד הביטני שאיים לקרקר ללא הפסק אם יקצצו לו בפחמימות.

אתה מציע את המודל הקנסייני שאומר, רק להזרים פחמימות והגוף ינתב את זה כפי שצריך, מה שקורה שיש בזבוז יתר של הפחמימות ואין באמת נטייה לחסוך. עדיף לשלוט בביקוש בפחמימות בצורה טבעית של רווח והפסד, כשהגוף יצטרך כי הוא ירצה, תסמוך עליו.

צאק, אתה גורם לעצמך היצע גבוה של פחמימות אבל ביקוש נמוך לכך כי יש יותר מידי. תזהר שלא יווצר אצלך מונופול שייצור היצע מקובע שיעלה מחירים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #49  
ישן 27-02-2013, 19:45
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי צ'יבורשקה שמתחילה ב "אז מה אני אוכל? בכל דבר יש..."

את לא תוכלי להביא מחקרים אמינים כאלו, כי אין. אני מכבד את זה שאת לא רוצה לאכול בשר, אבל עובדתית- את תיתקלי בחוסרים תזונתיים. אגב, צמחונית מטעמי מוסר, אני מניח?

אם את צמחונית ולא טבעונית, תאכלי גבינות קשות. יש בהן המון חלבון מעולה, סידן, וויטמינים שונים. גם ביצים תאכלי, רק שהשתדלי לאכול ביצי אומגה 3. ואם אין- אז תאכלי פחות ביצים, כי יש בהן אומגה 6.
יוגורט זה מעולה, מעדני חלב עתירי סוכר- לא.
את יכולה לשלב פחמימות וחלבונים ממיני סוגים, כדי להשיג חלבון מלא, אם כי איכותו עדיין לא כמו של בשר. אבל אם את לא ספורטאית, זה לא ישנה לך יותר מדי. אורז עם קטניות כמו עדשים או שעועית או חומוס זה טוב. גם טחינה טובה לך, גם פה לא להגזים בגלל אומגה 6. אגוזים ושקדים הם טובים, הרבה חלבון ושומן לא רווי.

אני מנסה לכוון לתפריט צה"לי, שם יש קצת קשיים להסתדר. בכל מקרה- העדיפי אורז ושורשים על פני דגנים. קרי- תפוחי אדמה ובטטה על פני פסטה או איטריות וקוסקוס. דגנים אינם דבר בריא.

תאכלי המון ירקות, ומעט פירות, בלי דברים מתוקים כמו עוגות צהליות, ג'לי וכו'.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #50  
ישן 27-02-2013, 19:57
  משתמשת נקבה צ'יבורשקה צ'יבורשקה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.11.06
הודעות: 3,531
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "את לא תוכלי להביא מחקרים..."

אני צמחונית כמעט 5 שנים ומעולם לא היו לי חוסרים. אני עושה בדיקות דם כל 3-6 חודשים והכל אצלי סבבה אגוזים...
זה שאתה פוסל מחקרים אחרים כי הם נוגדים את האמונות שלך - אני לא אוכל לעשות בנידון דבר כי כל דבר שאגיד לא בדיוק יזיז לך.. בכל מקרה אני האדם האחרון שאוהב להטיף לאחרים לגבי צמחונות או להגן על הסיבות שלי לא לאכול בשר (שזה לא רק מסיבות מוסריות אגב)
תפריט צהלי ידוע בהיותו לא בריא, בלי קשר לבשר או לא בשר. את כל הארוחות שלי אני מכינה לבד וממעטת ללכת למסעדות כי רק כשאני מבשלת אני יודעת בדיוק מה ההרכב התזונתי של האוכל.
הנקודה שלי היא שלא משנה איזה גישה תנקוט (צמחוני/לא צמחוני, 3 ארוחות גדולות ביום/5-6 ארוחות קטנות, הפרדת חלבונים ופחמימות/שילובם ביחד בכל הארוחות, העמסת פחמימות, לא לאכול אחרי או לפני שעה מסויימת...), תמיד אפשר לעשות את זה בצורה טובה וחכמה ואפשר לעשות את זה בצורה מזיקה.. אני מכירה אנשים צמחוניים שכל היום מתקיימים רק על פיצות, צ'יפס, ופסטות, ומן הסתם שהם לא יהיו בריאים יותר מאנשים שאוכלים בשר אך בצורה מאוזנת.. מצד שני יש אנשים כמו ההורים שלי, שכל ארוחה אצלהם מכילה בשר אדום עם מלאן שומן, וכאילו שלא מספיק להם הם מטגנים את זה, וכאילו שההתקף הלב שלהם עוד רחוק מדי בשבילהם הם גם מטגנים לצד זה צ'יפס ואז מקנחים בשוקולד/עוגות/רוגלעך...
כל דבר כשהוא בא בצורה קיצונית או לא מודעת הוא לא דבר טוב.
שורה תחתונה - לכל מטבע שני צדדים - כמו ששני אנשים שונים יכולים לשקול 100 קילו ואחד מהם יהיה שומני וחולה והשני יהיה שרירי ובריא, כך כל סוג דיאטה יכולה להשפיע גם לטובה וגם לרעה, לפי ההתאמה, המינונים ומה שעושים איתה...
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #51  
ישן 27-02-2013, 20:12
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי צ'יבורשקה שמתחילה ב "אני צמחונית כמעט 5 שנים..."

חוסרים מתבטאים לאחר מספר שנים, במיוחד במקרה של ויטמין B12, אותו לא ניתן להשיג מהצומח, רק בתיסוף כזה או אחר. יש מצב טוב שאם את שותה מספיק חלב סויה מועשר או קורנפלקס את כן מקבלת, אפילו בלי מולטי ויטמין. את שאר הדברים ניתן להשיג ממאכלים מהצומח.

אני לא פוסל מחקרים כי הם נגד האמונה שלי, אני פוסל מחקרים שהופרכו. המחקר הגדול שקבע ששומן רווי מסוכן לבריאות הופרך זה מכבר, אותו מחקר שבגלל פירמידת המזון בנויה בצורה רעה, עם העדפה לפחמימות. מחקר שאחראי לכך שאת חושבת שהבשר האדום מזיק להורים שלך. וזאת טעות. דווקא הצ'יפס והקינוחים הם אלו שיזיקו להם.
פרט לאותו מחקר, אין שום מחקר, אולי רק מחקר הסין שאינו באמת מחקר או מחקר האחיות שנעשה בצורה שגויה, שמצביע על נזקים לבריאות מאכילת בשר, אפילו אדום שמן.

והטיעון הטוב ביותר הוא שמה שאכלנו במשך מיליוני שנים לא יכול להזיק לנו. גם אם ניקח רק את ההומו ספיינס עד התקופה הניאוליתית, הוא תמיד ניזון מבשר ולא מגידולים חקלאיים. עד היום בתרבויות ילידיות, בשר מהווה את רוב התפריט. ואותן תרבויות לא סובלות (בני הטוקלאו) כלל ממחלות מערביות כמו סוכרת, השמנה, התקפי לב וכדומה. רק תרבויות שנחשפו לעודף הפחמימות של המערב.

בגדול- תשמרי בצבא על שלושה כללים וגם כצמחונית יהיה לך טוב- בלי דגנים, בלי סוכר, בלי שמנים מתועשים (קצת בעייה בצבא).

לסיכום, זה לא עניין של אמונה. אם הגוף שלנו בנוי לזה, כנראה שאלוהים או האבולוציה או דוקינס יודעים מה הם עשו. הימנעות מבשר מסיבות אקולוגיות, כלכליות או מוסריות היא דבר אחר שלא עליו דיברתי.

בכל מקרה, איזה מסעדות יש לך בצבא בדיוק?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 27-02-2013, 20:45
  משתמשת נקבה צ'יבורשקה צ'יבורשקה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.11.06
הודעות: 3,531
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "חוסרים מתבטאים לאחר מספר..."

אתה מתחיל לסתור את עצמך.
מצד אחד אתה אומר שמה שהאדם אכל קודם לכן לא מזיק לנו עכשיו.
נתחיל מזה שמה שהאדם צריך היום בתזונה שלו כן שונה ממה שהוא היה צריך אז.
נכון, אותה אנטומיה, אותה דרך לעכל את האוכל. אבל השימושים באנרגיה של הגוף שונים. פעם האדם היה עומל ועובד קשה מאוד כדי להשיג לעצמו חתיכת בשר, העבודות היו הרבה הרבה הרבה יותר פיזיות, והיה הרבה פחות אוכל מתועש.
מצד שני, אתה ממליץ לי על מוצרי חלב - דבר שבשום מין אחר שקיים בעולם לא קורה. האנזימים שמעכלים את החלב אמורים להשאר בגוף שלנו רק עד סוף גיל הינקות. אז לא רק שזה תופעת טבע מוזרה שאנחנו שותים חלב בבגרות, זה עוד יותר הזוי שאנחנו שותים חלב מחיה ממין אחר. חוץ ממקרים נדירים של איזה זאבה שאימצה גור שועל והניקה אותו, תופעה זאת ממש לא נפוצה בטבע.

אז אוקיי אני לא אוכלת בשר, אתה אומר לי לנסות לאכול חלבונים מלאים ע''י שילוב של אורז עם קטניות ממש כמה שורות אחרי שאתה אומר לי שכדאי לי להמנע מדגנים.
סך הכל אני רוצה כבר לסיים עם הדיון הזה כי הגיעה שעתי ללכת לישון, במשפט הבא:
זה שאני אוכלת X דברים בתפריט שלי ואתה אוכל Y דברים בתפריט שלך, לא הופך אותי לבריאה יותר ולא הופך אותך לבריא יותר. כל אחד עושה את השיקולים שלו מה לאכול וכמה. אתה מרגיש טוב עם הבריאות והגוף שלך? מעולה! כי גם אני!
ואגב, אני לא אוכלת אוכל בצבא כך שזאת לא בעיה, סמוך עלי גם שאני לא אוכלת סוכרים או שמן מעובד, ומסעדות? התכוונתי למסעדות בחוץ, סופשים, בערב וכו', בלי קשר לצבא.
וB12 כיום יש כמעט בכל קורנפלקס, מוצרי טופו, סויה, וחלב. גם אנשים שאוכלים בשר הרבה פעמים יש להם חוסרים של הויטמין, של המוגלובין ומה שבא לך.
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 28-02-2013, 06:17
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי צ'יבורשקה שמתחילה ב "אתה מתחיל לסתור את עצמך. מצד..."

שימי לב שבמוצרי חלב דיברתי במיוחד על גבינות קשות ועל יוגורט. בגבינות קשות יש מעט מאוד לקטוז, הגורם האלרגני הראשי בחלב. יוגורט מותסס וככזה מנטרל גם הוא חלק מהרעלנים.
ולא, זה לא הזוי שאנחנו צורכים מוצרי חלב כמו שזה לא הזוי שאנחנו מתלבשים או משתמשים במיקרו. גם בתוך מוצרי החלב יש שונות, כפי שכתבתי קודם על סוגי המוצרים. הרעיון הוא ללכת לפי הקווין המנחים של התזונה הטבעית של פעם.

לגבי התחליף לבשר- אורז הוא אכן דגן אבל נחשב בטוח, לעומת חיטה ודומיה. באורז אין גלוטן, שהוא אלרגן ראשי. אז זה בסדר, אין פה סתירות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:55

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר