20-08-2013, 00:48
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 26.05.13
|
|
שאלה נוספת לגבי פנסיה - מינוי סוכן
חיפשתי ולא מצאתי שאלה דומה, מקווה שתוכלו לעזור לי.
הסטוריה קצרה:
מקום העבודה שלי עובד עם סוכנות כלשהי (חברת בת של מגדל) שדרכה מנהלים את הפנסיה - אני חושב שהמונח המקצועי הוא "סוכן" ולא "יועץ".
הם פנו אלי כדי שאחתום ואשלח להם "כתב מינוי סוכן", כולל צילומי ת.ז. וחתימה כדי שינהלו עבורי את הפנסיה.
הודות לפורום זה אני בדיוק בשלב שאני מתחיל להתעניין בתחום ורוצה לא לעשות שטויות, אז לא חתמתי ובמקום זה התחלתי להתכתב איתם כדי לדעת אילו תנאים הם מציעים, מבחינת דמי ניהול וכו'.
התכתובת שלי מולם נראית כך:
נציגת הסוכנות:
"שלום ****
אני מזכירה לך להעביר את הטפסים על מנת שנתאם פגישה עם סוכן ביטוח שלנו."
התשובה שלי:
"על מנת שנוכל להתקדם אשמח לקבל מכם פרטים בנוגע לביטוח ופנסיה.
נא להתייחס למסלולים האפשריים השונים, שיעור דמי הניהול, הפחתות מהקרן חודשיות/שנתיות וכן רמת החשיפה לסיכון בכל מסלול. מצפה לתשובתכם."
תשובת הנציגה:
שלום ****,
התהליך הוא כזה:
העברתי אליך טפסי מינוי סוכן, עליך לחתום על הטפסים ולהחזיר לי אותם בצירוף צילום תעודת זהות
אני מעבירה את הטפסים לחברות הביטוח ומקבלת מיידעים
לאחר קבלת המיידעים מחברות הביטוח , אנחנו נתאם לך פגישה עם סוכן ביטוח שלנו שמגיע למקום עבודתך.
אודה לקבלת הטפסים חתומים בהקדם על מנת לקדם תהליך"
יש לי כמה שאלות:
1. על מה אני חותם בדיוק? למה אני צריך לחתום על כתב מינוי עוד לפני ששמעתי מה התנאים? הרי באותה מידה אוכל לפנות בעצמי לחברות הביטוח. נשמע לי מאוד מוזר שאני נפגש עם סוכן ביטוח אחרי שחתמתי על טפסים - נשמע לי יותר סביר שסוכן הביטוח יפגוש אותי וייתן לי הצעה ואם אקבל אותה אחתום לו על כתב מינוי כסוכן שלי.
2. חשבתי שאולי יש תנאים טובים יותר בשימוש בסוכן של מקום העבודה לעומת פנייה עצמית,, אבל אם הם לא מפרסמים בפני את התנאים, איך הם מצפים שאחתום על מסמך כלשהו?
3. איזה סוג של "מיידעים" הסוכנת צריכה לקבל מחברת הביטוח, ולמה רק לאחר שחתמתי? הם לא עובדים בקשר צמוד עם חברות הביטוח?
4. עד כמה מחייב "כתב מינוי סוכן" מבחינה חוזית? האם אפשר להשתחרר ממנו אם אני לא מרוצה מדרך ההתנהלות או דמי הניהול? אני כמובן לא רוצה להתחייב לאף אחד בחוזה בלי שאני יודע מה התנאים שמוצעים לי.
5. אם אני מתמהמה ולא חותם במשך חודש-חודשיים, מה קורה לכספי הפנסיה שבינתיים מופרשים מהמשכורת? האם הם נשמרים עד שאחתום? נכנסים כמשכורת רגילה?
אודה לכל מי שיוכל לענות.
נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 20-08-2013 בשעה 00:54.
|