לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #9  
ישן 23-10-2022, 08:54
  עםהארץ עםהארץ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.12.07
הודעות: 34
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "לדעתי אתה מעוות את המשפט ואת..."

גם אחרי שהיה גבול ברור חרשו עד התלם האחרון - ראה תקריות האש בדרום ובצפון בשנות השישים.
בקשר לרציונאל:
אתה מביא רציונאל מדינתי מערבי לתוך משהוא שהוא הכל רק לא זה.
דבר שני - אין שום הוכחה שכשיש מה להפסיד אז לא עושים שטויות - ראה ערך הרופא שחוסל בהיתקלות לאחרונה בשכם(?).

ברמת הביטחון - לא ברור לי למה אני צריך לדאוג לאוייב שלי שישתפר מצבו ויהיה לו יותר כסף ויותר כוח והשפעה. אחרי שיכרות שלום נדבר עד אז האינטרס הביטחוני שיהיה חלש ככל האפשר.

ברמה מערכת הביטחון - ברור שעימות זה דבר רע. וברור שכל מחלוקת כזו במזה"ת יכולה להביא לעימות צבאי. השאלה למערכת היא האם היא מוכנה ואיך היא תתמודד עם מהלך מדיני בצד הצבאי, מערכת שדוחפת להימנע מעימות (כל עימות) הופכת לגוף פעיל במהלך הפוליטי (בעל כורחה) ומשדרת חולשה בתרבות האזורית
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 24-10-2022, 12:57
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.03
הודעות: 2,089
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי עםהארץ שמתחילה ב "גם אחרי שהיה גבול ברור חרשו..."

בצפון מול הסורים לא היה גבול ברור. היו שטחים מפורזים שכל מדינה טענה לבעלות עליהם, וחיילי צה"ל חרשו אותם במסווה של "חקלאים" (כמו "השוטרים" בהר הצופים וכמו רכבי האביר עם לוחיות הרישוי המשטרתיות שהיינו נוסעים בהם ברמת הגולן פעם כשהייתי בסדיר). אבא שלי היה אחד "החקלאים" האלה כשהוא היה בסדיר. הגרסה הרשמית באותם ימים היתה, כמובן, שאנחנו רק מממשים את זכותנו הריבונית של מה שהוסכם; אני חושב שהיום ברור למדי שהגרסה ההיא היתה היתממות והכוונה היתה לקבוע עובדות בשטח גם במה שלא הוסכם.

אבא שלי גם מספר על כל מיני ארועים ביוזמה שלנו. למשל, פעם אחת חשבו בפיקוד צפון להכות קצת את הסורים אם הם ימשיכו להטריד את הסיורים שלנו - נדמה לי שסביב תל דן. הכינו ארטילריה וכל מיני כלים, ושלחו את הסיור להקיף את התל. הבעיה היתה שהסורים דווקא לא ירו עליו. אריק שרון, שהיה המפקד בשטח בתפקידו כרמ"ט הפיקוד, לא היה מוכן לקבל את זה, והוא פקד על הסיור לצאת מחדש ולהקיף את התל בתקווה שיצליח למשוך אש. החיילים חרקו שיניים ויצאו שוב, אבל הסורים, ימח שמם, התעקשו לא לירות. אריק אמר לרב גורן, שהיה אז הרבצ"ר ואיכשהו הזדמן למקום, "בוא נצא אתה ואני לבדנו, אולי עלינו יירו". אבל לפני שהם הספיקו לנסות להתאבד הגיע למקום אלוף הפיקוד דדו ועצר את הסיפור. אז במקרה הזה שאבא שלי היה עד לו הנסיון לייצר תקרית אש לא פעל, אבל במקרים אחרים בהחלט כן. צריך הרבה תמימות כדי לצייר אותנו כמי שרק נהגו להגיב למתקפות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 24-10-2022, 21:45
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.03
הודעות: 2,089
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "כשגרמניה היתה על הקרשים בשנות..."

משקיפים מהצד כמו הכלכלן הבריטי הדגול ג'ון מיינארד קיינס ואפילו נשיא ארה"ב וילסון התריעו עוד בזמן אמת שהענישה הכבדה לא תרחיק את סכנת המלחמה מאירופה אלא דווקא תקרב אותה, והם צדקו, אבל הנקמנות הצרפתית ניצחה. רוב ההיסטוריונים מסכימים שהמשבר הכלכלי ותחושת ההשפלה שגרמו העונשים מילאו תפקיד מרכזי בעליית הנאציזם. האמריקאים למדו את השיעור היטב, ואחרי 1945 כללו את יפן וגרמניה בתכניות השיקום שלהם. בחשיבה "עונשית" זה דבר אידיוטי: ניצחת יריב תוקפני ומרושע, מה פתאום אתה עכשיו שופך מיליארדים לשקם אותו? שייחנק. שיקח לו מאה שנה להשתקם. למרבה המזל, הם היו נבונים מספיק לא ליפול למלכודת הזו.


באופן כללי, הרקורד של סנקציות כלכליות ככלי לשינוי מדיניות של מדינות אחרות הוא חלש מאד. די להתבונן בדוגמאות של איראן וצפון קוריאה כדי לראות זאת; קשה למצוא דוגמה שבה מדינה נכנעה לסנקציות כאלה ושינתה מדיניות בנושא משמעותי כלשהו. אצלנו בחצר יש את הדוגמה של הסנקציות החריפות שהטילה ממשלת אולמרט על ממשל חמאס עם השתלטותו על עזה; גם הסנקציות האלה הונעו יותר מהרצון להעניש מאשר מחשיבה כיצד להשיג מטרה קונקרטית כלשהי, ואכן לא השיגו דבר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 25-10-2022, 06:52
  ענקנמן ענקנמן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.08.05
הודעות: 2,413
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "משקיפים מהצד כמו הכלכלן..."

ענישה של מלחמת העולם השניה הייתה הרבה יותר כבדה. החריבו להם את המדינה, כבשו אותה והנחילו משטר צבאי. וראו איזה פלא ופלא: זה כן הרחיק את סכנת המלחמה, וגם חיסל כל רוח מיליטריסטית במדינה, ושבר מסורת של מאות שנים. מה שגרם לעלית היטלר לשילטון זה לא הפיצויים שגרמנים שילמו, כי למעשה הם עצרו מלשלם אותם ב1931, אלה משבר כלכלי עולמי, שלא קשור להסכמי ורסאי ותחושה של בגידה, שנבע דווקא מויתורים שבעלות הברית עשו כשלא פלשו לאדמת גרמניה.
זה נכון כמובן, סנקציות לא מחליפות משטר. הן נועדו להחליש את המשטר כלכלית, כדי שזה גם יחליש אותו צבאית. וזה כן עובד. לכן הצבא של סדאם היה כחלש ב2003 ואיפשר לאמרוקאים ניצחון מהיר, ולכן החמאס מתקשה להגיע לרמת היכולת של חיזבאללה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 25-10-2022, 09:32
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.03
הודעות: 2,089
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "ענישה של מלחמת העולם השניה..."

המשבר הכלכלי הגדול בגרמניה לא היה במשבר העולמי של 1929 אלא בשנות האינפלציה הגדולה של 1919-1923, שהיתה תוצאה ישירה של הפיצויים. בעקבות האינפלציה הזו גרמניה הגיעה להסדר דואוז שהקטין את נטל הפיצויים, אבל במחיר של אובדן הרכוש והחסכונות של מיליוני גרמנים - שכמובן האשימו את היהודים השולטים בכלכלה. הפוטש בבית הבירה, שהיה תחילת הזינוק של היטלר למנהיגות בגרמניה, התרחש בדיוק על הרקע הזה בנובמבר 1923.


המטרה של סנקציות, בדרך כלל, אינה לצמצם את היכולות הצבאיות (פרט לסנקציות ספציפיות שמכוונות לחומרי גלם, רכיבים, חברות וכו' בתחום הצבאי) אלא ללחוץ על הממשלים השונים ולגרום להם לשלם מחיר עבור דבר מה; למשל, במקרה האיראני, המטרה היתה להביא אותם למשא ומתן מעמדת חולשה. זה לא עובד באיראן, לא בקוריאה ולא מול חמא"ס וגם לא מול רוסיה בחבל קרים, בוודאי לא בממד הצבאי; הממשלים מעדיפים לחתוך כמעט בכל תחום אחר פרט לתחום הצבאי (שעליו נשענת היציבות שלהם) כך שהאזרחים נפגעים ולא הצבא. האזרחים דווקא נוטים להתלכד סביב המשטר בעקבות הסנקציות ולא להתנער ממנו, והתוצאה היא שהסנקציות לא מועילות.


צבא עיראק לא איתגר את ארה"ב גם ב-1991, ומאחורי החמא"ס אין מדינה שתחמש אותו בציוד מתקדם ותממן אותו וגם אין לו נתיב להעביר ציוד כזה לו היתה מדינה כזו. לכן החמא"ס לא יכול להגיע לרמת חיזבאללה - לא בגלל שממשלת אולמרט חשבה שזה חכם לקבוע איזה סוגי פסטה ניתן יהיה לייבא לרצועה ואיזה לא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 26-10-2022, 10:16
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.03
הודעות: 2,089
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "המשבר של תחילת שנות העשרים..."

עד הפוטש בבית הבירה היטלר היה דמות שולית ולא מוכרת, בראש מפלגונת עם 50000 חברים בבוואריה. המשפט שנערך לו בעקבות הפוטש הפך אותו לדמות מוכרת ומוקד להזדהות מצד כל אלה שזעמו בכל רחבי גרמניה, ובזמן שישב בכלא אחרי המשפט הוא כתב את מיין קאמפף. זו היתה תחילת הזינוק שלו להנהגת גרמניה. אני חושב שחבל שנמשיך להתווכח כאן על היסטוריה גרמנית; להבנתי, היסטוריונים מסכימים שלתנאים הנוקשים של הסכמי וורסאי היה תפקיד מהותי בעליית הנאצים, אם אתה מכיר משהו אחר אשמח שתביא מקור.

המטרה של סנקציות היא (בד"כ) לא למנוע התעצמות צבאית. המטרה היא פגיעה כלכלית. כאמור, בדרך כלל זה לא מוביל לפגיעה צבאית משמעותית כי המשטרים מעדיפים לפגוע באזרחים שלהם מאשר בצבא. הסנקציות על איראן לא נועדו לפגוע בצבא איראן, הסנקציות על צפ"ק לא מיועדות להגביל את ההתחמשות הקונבנציונלית שלה, הסנקציות על רוסיה לא נועדו להגביל את הצבא הרוסי, הסנקציות על דרום אפריקה בזמנן לא נועדו לפגוע בצבא דרום אפריקה. פשוט לא.

בין שתי מלחמות עיראק עברו 12 שנים שבהן צבא ארה"ב התפתח דרמטית מבחינה טכנולוגית ואילו צבא עיראק לא היה יכול להתפתח - לא בגלל הסנקציות הכלכליות אלא משום שלא היה מי שימכור לו טכנולוגיה צבאית. הוא אפילו לא היה יכול להשלים את החוסרים מהמלחמה הקודמת; במלחמה הוא פעל בכלל בלי חיל אוויר. לא פלא שארה"ב הביסה אותו ללא מאמץ. אבל שוב - זה לא היה בגלל הסנקציות הכלכליות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 25-10-2022, 13:29
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים
 
חבר מתאריך: 03.09.08
הודעות: 5,043
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "יש לך איזו דוגמא היסטורית..."

מערב גרמניה ויפן של אחרי מלחמת העולם השניה.
השקעות ענקיות של המעקב הפכו את שתי המדינות הפסיכיות האלו לחלק בלתי נפרד מהמערב.


אבל למה ללכת רחוק, הסיבה שחמאס לא הצטרף לסבב האחרון אלא נתן לנהל לפגוע בג'יהאד בשקט היא בגלל הפועלים שיוצאים בבוקר לעבודה.
הסיבה הכי טובה שתהיה לחיזבאללה לא לפגוע במתקן קידוח ישראלי זה אם תהיה ללבנון אסדה שהוא יהיה תלוי בה.

לא במקרה אתם אוהבים להאשים את השמאל כשבעים ועשירים. רמת חיים היא לא מחסום מפני קיצוניות (הציונות הדתית לא ממש סובלת מעוני) אבל היא מרכיב נוסף בבחירה ובמוטיבציה להילחם.
אבל כאן לא מדובר ברמה הפרטית אלא ברמה הלאומית, ללבנון של היום כמדינה ולארגון החיזבאללה שהוא חלק בלתי נפרד מלבנון אין הרבה מה להפסיד.
במקרה שתהיה להם קצת יותר כלכלה יהיה להם עוד סיבה למה לא לצאת למתקפה.
ואני סקרן לדעת מתי הרעבה הביאה לשקט.
הסנקציות לא שברו את איראן או את רוסיה או את עיראק של סדאם חוסיין או אפילו את צפון קוריאה. ואני לא חושב שסוף האפרטהייד בדרא"פ היה בגלל הבידוד הבינלאומי. (תקנו אותי אם אני טועה)
בדיוק כמו שגם אם ה bds
_____________________________________
זנגה זנגה, דאר דאר
(מ.קדאפי)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 25-10-2022, 17:53
  ענקנמן ענקנמן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.08.05
הודעות: 2,413
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "מערב גרמניה ויפן של אחרי..."

מערב גרמניה ויפן (גם מזרח גרמניה, לצורך העניין) היו תחת כיבוש זר ושילטון צבאי למשך עשורים. בעלות הברית שפטו, כלאו והנחילו איסור העסקה על עשרות אלפי גרמנים שנחשדו בחברות באירגונים נאצים.בעלות הברית לא העלו בדעתם לעצור את הלחימה ולהתחיל להעביר כסף לSS בתיקווה שהם יתמתנו. אז אם הרעיון שלך זה לעשות בלבנון אותו דבר, לכבוש, לתלות את ראשי החיזבאללה ולכלוא את הפעילים בדרגי הביניים, זה מאוד שונה ממה שממשלת ישראל מתכוונת לעשות.

גם בסבב הקודם חמאס נמנעו מלהיכנס ללחימה, ואז לא היו שום אישורי עבודה.

החלטה לצאת או לא לצאת למלחמה לא נובעת מיש מה להפסיד או אין מה להפסיד. כשמקבלי ההחלטות חושבים שהם ירוויחו ממלחמה, הם יוצאים למלחמה. אם הם חושבים שלא - אז לא. כל הדיבורים על אין מה להפסיד, גם ברמה אישית וגם ברמה לאומית זה שטויות. כשהתחילו מלחמת האזרחים בלבנון ב76, המצב הכלכלי של המדינה היה לא רע בכלל, אבל היו מספיק גורמים שהחליטו שהם רוצים להילחם. גם רוסיה, שנהנתה משיגשוג כלכלי חסר תקדים בחרה לפלוש לקרים. לעומת זאת לפי ההגיון שלך הפלישה היתה צריכה לצאת אל הפועל בשנות התשעים בכלל, כש לרוסים לא היה מה להפסיד, כדבריך.
מדיהנ שרואה את עצמה כחלשה לא יוצאת למלחמה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:09

הדף נוצר ב 0.13 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר