14-10-2014, 07:27
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
נשמע לי שאם אתה השקעת סכומים לא מבוטלים, ואתה מתכנן להשקיע עוד סכומים לא מבוטלים... בחברה שמפסידה כסף ולא יכולה לשלם את חובותיה (!), שכדאי שלכל הפחות תתייעץ עם עו"ד העוסק בפשיטות רגל, ולא תקבל את המידע שלך מהודעה בפורום.
אני לא עו"ד/רו"ח, והתשובות הבאות אינן יעוץ משפטי או כלכלי, ומבוססות בחלקן על מה שאני כן יודע בהליכי פשיטת רגל בישראל, שהם קצת שונים :
1. לא ברור באיזה מובן אתה מתכוון שאתה אומר "טיעונים". האם אתה מתכוון שידרשו ממך לשלם על חובות החברה? אם לא היית בין מקבלי ההחלטות שם, ואנחנו מדברים כאן על Chapter 11 (ארגון מחדש, מה שאתה מכוון אליו, על פניו), נראה לי שלא. מצד שני, מי שישלם על חובותיה, לא יעשה זאת בחינם... הוא זה שיהפוך להיות בעליה... זה אומר שחלוקת המניות צפוייה להשתנות... החברה לא נשארת בפשיטת רגל, אין דבר כזה. חברה או קיימת (ולשם כך עליה להיות סולבנטית - או בתהליכי הבראה בהגנת בית המשפט כדי להגיע למצב שתהיה סולבנטית), או מתפרקת (לפי Chapter 7). פשיטת רגל זה מצב זמני...
2. עקרונית אפשר לעשות הכל, מקסימום תוכל להשתמש בשליח שיפעל עבורך...
3. מה זאת אומרת האם יצרו? בשביל להשתלט, אתה צריך לפנות לנאמן שמונה לחברה, ולהציע לו לשלם על חובותיה בתמורה להשתלטות. סביר מאוד להניח שהוא ירצה לראות כיצד אתה פותר את בעיית "העסק הזה מוציא יותר כסף ממה שהוא מכניס" - אין הגיון בלהעביר בעלות רק כדי להיכנס בעוד חודש שוב לפשיטת רגל - לבתי המשפט יש מספיק עבודה
4. למה היא פשטה את הרגל, ולמה אתה חושב שבזה שאתה תהפוך להיות הבעלים, המצב שלה ישתנה... אני הייתי מתחיל בזה... למעשה, בהשקעה ניכרת (כפי שאתה מתאר אותה), אני הייתי שוקל לעשות את ה Due Diligence הזה לפני שאני שם את הכסף שלי שם... אבל זה רק אני.
|