לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה *+*+* ברוכים הבאים לפורום אומנויות לחימה *+*+* חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > ספורט > אמנויות לחימה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 14-05-2005, 15:35
  full metal full metal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.04.04
הודעות: 2,335
קודם כל.. זה שאתה לא עצלן כבר עושה את הדרך לקלה הרבה יותר.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BRAKER שמתחילה ב "פיתוח גמישות"

חשבת לשאול את המורה שלך מה לעשות בשביל גמישות? כי לו יש יכולת להראות לך, מה שלאנשים בפורום אין.

תראה.. אני מכיר מספיק תרגילי גמישות. אבל אם אי אפשר להראות לך... זה די קשה להבין. את תשאל אז המורה שלך (רגע, אתם לא עושים תרגילי גמישות אחרי האימון? כי אם כן, פשוט תעשה את התרגילים האלו כל יום... עדיף אחרי פעילות גופנית כלשהי.)

בקיצור... תנסה לשאול מישהו מהאיגרוף, אם אתה לא מוצא תחזור לאשכול הזה ואני אנסה להסביר לך... פשוט נראה לי רעיון יותר טוב אם יראו לך.


ודבר אחד מאוד חשוב!! תמיד תעשה חימום, ומומלץ פעילות גופנית גם, לפני הגמישות... כדי שלא תשבור/תקרע או שיתפס לך משהו.

בהצלחה

נערך לאחרונה ע"י full metal בתאריך 14-05-2005 בשעה 15:40.
חזרה לפורום
  #3  
ישן 14-05-2005, 18:01
  karateka karateka אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.09.04
הודעות: 178
אולי אני אוכל לעזור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BRAKER שמתחילה ב "פיתוח גמישות"

ראשית כמו שהזכירו קודם חשוב חימום מוקדם, עדיפות לאחר אימון.

אכן גמישות היא משהו שצריך לעשות כל יום ובזמנו הייתי עושה כך בבית ולצערי כיום אני העצלן... אבל פיתוח גמישות יעיל בצורה נכונה יכול להעשות בחלוקה ובפריסה שווה ע"פ השבוע אפילו 3 פעמים בלבד (פריסה נכונה אומר שלא שלושה ימים ברצף ואז 4 מנוחה...)

נקודה חשובה נוספת היא שחשוב לדעת מתי להפסיק! צריך להגיע טיפה מעבר לנקודה שבה כואב (ללא כאב אין פיתוח ויותר מדי כאב יש נזק) ולכן הכל צריך להעשות בצורה מבוקרת ובעדינות!!!

תרגילים מומלצים:

בעמידה:
פיסוק קל וכפיפה למרכז כאשר הידיים על המותניים ולתת למשקל פלג הגוף העליון להוריד אותך (צריך להרגיש את המתח מאחורי הישבן ובגב תחתון).

פיסוק קל ולהוריד ידיים כאשר הן דוחפות את הרצפה כנגד המותן (צריך להרגיש את המתח מאחורי הברכיים).

בישיבה:
ישיבת משוכה (כאשר רגל אחת ישרה קדימה והשניה מאחורי העכוז) ומתיחה לכיוון הרגל הישרה, למרכז, וכיוון הרגל הכפופה, לאחור מכיוון הרגל הכפופה, לאחור מכיוון הרגל הישרה ותרגיל אחרון הוא מעין השכבות לאחור והמתח יהיה ב4 ראשי ברגל - חשוב לא להקשית את הגב!

כמובן שכל שפגאט על צורותיו יכול לעזור לפיתוח אבל אילו תרגילים שטוב להתחיל איתם - כמובן שיש עוד הרבה...

חשבוב מאוד לזכור!!! חימום טוב לפני, הרפיה טובה אחרי ולא להגזים - כואב זה לא תמיד מחשל!!!

שיהיה בהצלחה
צור.
חזרה לפורום
  #4  
ישן 14-05-2005, 19:19
  FUFUXU FUFUXU אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.06.04
הודעות: 2,000
שלח הודעה דרך ICQ אל FUFUXU שלח הודעה דרך MSN אל FUFUXU
אין תרופת קסם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BRAKER שמתחילה ב "פיתוח גמישות"

פיתוח גמישות הוא תהליך ארוך! בייחוד אם אתה רוצה להכיע לשפגט מלא!
כמו שאמרו פה לפני- הכי טוב שתתיעץ עם המאמן שלך
אבל הכי חשוב- שפגטים שפגטים ועוד שפגטים!
כמובן שלעשות אותם בעדינות- כדי לחלק אום לשלוש:
שפגט ראשון- (מטרה- חימום האיזור) בישיבה לפתוח פישוק קל (אבל לא קל מידי..!) עד שאתה מרגיש מתיחה קלה במפשעה, רד עם הבטן לרגל ימין והחזק שם 10 שניות, כך גם עם שמאל. עכשיו תעשה את זה עוד פעם רק אתה צריך להביא את היד הנגדית לרגל בצורה שאתה נשען על הצד ולא על הבטן, אל תשתמש ביד התואמת לרגל בתרגיל זה, פשוט שים אותה על הבטן.
לאחר שעשית ימין ושמאל השען קדימה ותנסה להצמיד את המרפקים לרצפה, החזק שם 10 שניות.
סגור רגליים בעדינות ותנוח דקה (או שתעבור לעבודה על חלק אחר- גשר, תרגילי כוח..)
שפגט שני- (מטרה- הגעה לשיא המתיחה) או כבר תבצע מעמידה כאשר לאט לאט תפתח פישוק וכשתגיע עם הידיים לרצפה, תעלה את כפות הרגליים כך שתהיה רק על העקבים ותמשיך לפתוח כמה שאתה יכול. תשאר בתנוחה זו 15 שניות בערך
שב לאט ואל תיפול! אתה חייב לשמור על מתיחה כל הזמן! כעת בצע את כל מה שרשום בשפגט הראשון.
כשאתה נשען קדימה תנסה להביא את הראש לרצפה.
שפגט שלישי- (מטרה- שיפור הגמישות) בצע את כל תהליך השפגט השני רק שבזמן שאתה מותח בעמידה תשען קדימה ותעביר את המשקל קדימה. תנסה למתוח עוד יותר.
כשאתה נשען קדימה(בזמן ישיבה) תנסה להביא את הבטן לרצפה.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן.

חזרה לפורום
  #5  
ישן 23-11-2008, 00:24
  frumav56 frumav56 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.11.08
הודעות: 1
פיתוח גמישות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי BRAKER שמתחילה ב "פיתוח גמישות"

פיתוח גמישות.



גמישות זאת -יכולת של בן אדם לבצע תנועות עם אמפליטודה מקסימאלית. את הגמישות אפשר להגדיר כיכולת האדם לשנות את צורת הגוף או חלקים השונים שלו בתלוי מהמשימה התנועתית. הגמישות תלויה ממיוחדות הבניה של מפרקים וגידים, רגישות ומתיחות של השרירים, מידת רגישות של המפרקים. אם השרירים והרקמות הסובבים אותם מאוד אלסטיים, המפרקים התואמים אותם מסוגלים לבצע תנועות באמפליטודה מקסימאלית. ואם שרירים מצומתים, אמפליטודה של תנועת המפרקים מופחתת.



חוץ מאלסטיות של שרירים, גמישות תלויה ממתיחות הגידים הקשורים למפרקים, וכוח השרירים. כדי להחזיק באופן יציב את המפרק במצב הדרוש, הגידים צריכים להיות מתוחים במידה מסוימת. אם הם מתוחים יותר מדי, הם מגבילים אם אמפליטודה של תנועת המפרקים, אך מצד השני, כאשר הגידים יותר מדי רפויים לא מסוגלים להחזיק מפרק במצב הדרוש.



את כוח השרירים צריכים לבנות במגביל לפיתוח גמישות.



גמישות טובה מקנה לתנועה טפיפות, הטבעת רושם וקלות. גמישות דרושה גם לביצוע בעיטות גבוהות באומנויות לחימה, קפיצות ותרגילים שונים וגם לעמידות נמוכות.



הגמישות מספקת שימוש אפקטיבי של מכאניקה טבעית של הגוף על-יד כך, שהיא מאפשרת תנועות רחבות באמפליטודה מקסימלית עם מהירות וכוח.



האפשרות יחידה לפתח גמישות, הוא ביצוע של מתיחות בהתמדה. לשינוי של אורך השריר מפריע רפלקס מותנה של מתח השריר(מיאוטטי), שבמיוחד מופיע, כאשר מתיחה היא חדה או גדולה מדי. כאשר במתיחה שריר מגיע לניקודה קריטית, רפלקס הנ"ל מכריח את השריר להימתח ולהתקצר. זה, מה שאנחנו מרגישים בביצוע תרגילי מתיחה. מתיחות מלוות אותנו כל החיים. לידה – זאת מתיחה. נשימה עמוקה, חיוך, כל תנועה של הגוף – מתיחה. מתיחות – זה גמישות, גמישות – זה צעירות, צעירות – זה בריאות, בריאות – זה בריאות, פעילות, מצב- רוח טוב

שחרור, ביטחון עצמי.



מתיחות משפיעות על כל השרירים והגידים, משפרים גמישות הגידים, מפחיתים הצטברות הפסולת במפרקים, מגדילים את תנועתם. תרגילי הגמישות משתפים בפעילותם את כל מערכות הגוף הפסיכוסומאטי, הם מכוונים להרפיה, ושיקום השרירים. זה מאפשר ללא נזקים בעזרת כוחות של מערכת החיסונית למנוע מחלות רבות עקב השפעה על עמוד השדרה, איברים פנימיים, שרירים , בלוטות הורמונאליות, מערכת נשימה ומערכת עצבים וכך משפיעה על מערכות ההגנה.

השילוב של תרגילים דינאמיים וסטאטיים הכי מתאים למערכת האחראית על תנועה, פתוח של כוח הגופני, סבלות, ותאום התנועה(קואורדינציה) .

נכון לבצע את התרגילים ללא עזרה חיצונית, כי הגוף של אדם מספיק אוניברסאלי.העבודה עצמית עם הגוף בריתמוס איטי ולכן חסר סיכון נותן את התוצאות הכי הטובות. התנועות האיטיות משפיעות על השרירים והמפרקים בצורה הכי עמוקה. תרגילי מתיחות נותנים את התוצאות מהירות וללא צורך לכירופרקטיקה או התערבות אחרת.

המתיחות הסטאטיות משפעים לא רק על השרירים העמוקים, אלא גם מוסתים כוחות ההגנה של הגוף, ובתוכם התקרשות הדם, כמות הליקוציטים, חומציות הקיבה, פעילות המעיים וכ"ו. כל זה קשור עם השינוי התהליכים בתוך קליפת המוח על-ידי גירוי החישן תנועתי של מוקד הגירויים הנתמך מצד אחד מהיוצרות של דחפים רצוניים, ומצד שני- מגירויים הבאים מהשרירים העובדים.

לתרגול מתיחות אין הגבלה מבחינת הגיל, אפשר להתחיל מ גיל 4. מאוד חשוב ללמוד עם הילדים בגיל לפני בית ספר בצורת משחק. תרגילים, שמשתפות כל קבוצות השרירים לעיתים נושאות שמות של חיות. בכל שיעור עושים אגדת-משחק חדש ששם ילדים הופכים לחיות שונות ובצורה כזאת מעניינת מבצעים תרגילים מסובכים.

תוכנית עבודה עם ילדי בית ספר בנויה לפי גילם של תלמידים עם הקף מאמץ גופני דרוש לתהליכים הפיזיולוגים עם ההתחשבות לפעילות פרופורציונאלית לכל קבוצות השרירים. המתיחות משפרות את הפעילות התנועתית, מגבירות את הסבלות, מפחיתות את המתחים נפשיים ורגשיים.

המעבר ממתח שרירים להרפיה מאפשר בזמן קצר לנרמל כל התפקידים של הגוף, לקבל מצברח פעיל. הצורה והרצף תרגילים הם כאלו, שאם קבוצת השרירים מסוימת לא מספיק מפותחת את התרגילים אי אפשר לבצע, ז.א. שגוף בעצמו מוסת את דרגת ההעמסה.

תרגול המתיחות מפתח רגישות שרירית, מאפשרת לאתר את המתח ולהרפות. על השיטות ריכוז והרפיה מתבססים הרפיה רפואית וסוגים שונית של פסיכו רגולציה. אצל ילדים נעלמים תסביכים שונים, הקשורים עם אי שלמות הפיזית של הגוף, חוסר יכולת להפעילו; נוצרת "שמחת שרירים"; מתאפשר ללמד את הילדים את תרבות התנועה, השליטה על שחרור הגוף, גמישות התנועה.

חוץ משיפור הבריאות הכללית, יכולת לנהל את הגוף, מאגר כשרי-עשייה מכוונים מאפשר לילדים להרגיש את עצמם חזקים, בטוחים בעצמם, יפים, פותר אותם מתסביכים שונים, יוצר תחושת חרות פנימית.

שיטת תרגילי מתיחות באופי גישתו לבריאות האדם קרובה יותר לשיטות הבראה מזרחיות, מאשר מתרבות ההתעמלות המערבית, המיוסדת על קולט התנועה, הפעלה חיצונית של הגוף, הביטוי להישגים פנימיים. עוד תקופת יוון העתיקה בשיטה הזאת שוררת רוח התחרות, מקצוענות, עליונות על אחרים. בזמנו קולט הגוף של היוונים התחלף בקולט נוצרי של סיגופים כלפי גוף. לנו בתורשה נשארו כל מני דברים קיצוניים השייכים ל תרבות גופני, פיתוח היכולות שלו מזלזול גמור עד קולטוריזם, מכל מני שיטות ריצה עד טכניקות מדיטטיביות.שיטת המתיחות לא שוללת מני סוגים של ספורט, אלא משלימה אותם.













ישנם שלושה סוגי מתיחות: סטאטיים, דינאמיים, ובליסטיים.



בביצוע מתיחות בליסטיות המתח על קבוצת שרירים מסוימים מופעל יל-ידי קפיצות, הקפצות ותנועות אקטיביות אחרות. הם גורמים למתח ולא להרפיה ולעיתים גורמות לטראומות.



במתיחות דינאמיות השרירים נמתחים עד הגבול המאקסי מלי ומביא להגדלת הגמישות, אך צריך להיזהר שלא יהפכו לבליסטיים. כדי שהביצוע יהיה נכון, צריך להתרכז בטפיפות התנועות, כדי למנוע תנועתיות חדה. הדוגמאות של התרגילים דינאמיים הם: הרמת הברכיים והרגליים וסיבובי ידיים ואגן.



בביצוע מתיחות סטאטיות המעמסה על השרירים בשליטה מדוקדקת.

השריר או קבוצת שרירים נמתח עד כאב קל ומוחזק במצב זה מ10 עד60 שניות. כאשר מבצעים מתיחות סטאטיות צריך להקפיד על הרפיית השרירים המאומנים ועל נשימה עמוקה ככל האפשר. במיוחד כאשר מדובר על שפגאט, בגלל שבשפגאט משתתפים מפרקי האגן, שהם מאוד מורכבים בבנייתם.



התרגול של הגמישות צריכים להתחיל מכמה דקות של פעילות אקטיבית, המכוונת להגברת זרימת הדם. זרימת הדם המהירה מגבירה אלסטיות השרירים. לאחר פעילות מוגברת עוברים לתרגילים המרפים את המפרקים, ולאחר מכן למתיחות דינאמיות לפיתוח תנועתיות השרירים. אם עובדים רק על גמישות, תסיימו את האימון במתיחות הסטאטיות. בסוף של כל אימון צריך לעשות כמה מתיחות סטאטיות קלות להרפיה ושיקום הטונוס של השרירים.



העדפה של מתיחות הסטאטיות היא בהחזקת מצב בניקודה סופית של אמפליטודת התנועה ולכן הם יותר מועילים בפיתוח הגמישות.



תרגול של מתיחות הסטאטיות גורם להתפתחות טבעית וחיזוק של מערכות ותפקודים של הגוף. הבסיס הפיזיולוגי של התרגילים הוא הפעלה של סיבי השריר על חשבון הצטמקות שלהם כתשובה על מתיחה.



במתיחה של העור, שרירים, גידים, קשירות המפרק מתגרים מכאנורצפטוים הגירוי הזה בצורת הדחפים מגיע עד קליפת המוח וגורם לתגובתו כלפי הגוף. כך, סוגים שונים של מתיחות גורמות לתגובה מצד מערכת העצבים, משפרות תהליכים בעור, שרירים וגידים. כאשר שרירים מרפים יורד צורך בחמצן וקטנה זרימת הדחפים, הבאים מהרצפטורים של השרירים, הגידים, מפרקים ומערכת עצבים המרכזית.

זאת אומרת, שהרפית השרירים מסייעת גם לווסת את התהליכים העצביים. ההרפיה גורמת עצירת שימוש באנרגיה שלא בצורך, מנטרלת עייפות, מורידה את המתח, משפרת את ההרגשה עצמית, מעלימה את הרגשות הלא טובות.



הגמישות – היא חופש התנועה. היא מאוד חשובה, כי הכול בחיים שלנו קשור לתנועה. לכן מתיחות, הן הכי חשובות מכל תרגול גופני. אם לשלב את תרגילי גמישות עם התעמלות מסוגים אחרים נזכה לבעלי בריאות והרגשה עצמית טובה ל אורך שנים.



תרגילי גמישות יכולים לעשות אנשים לכל קבוצות הגיל. הם לא זקוקים לשום מכשור ו מתאימים לעבודה בבית.



הזהרות:



*אסור להגיע לעייפות יתר. בשרירים הפעילים צריכים להרגיש תחושת שריפה קלה ומתח קל. הוא לא כל כך נעים, אך סביל.

*אל תקפצו במהלך המתיחות. הקפיצות מאלצות את השרירים להיות במתח מיותר ואפשר בנקל להיפצע.

*המתיחות צריך לבצע בהקפדה בהתאם להנחיות המדריך. כל שריר אפשר למתוח נכון ולא נכון. תרגילי גמישות בנויים כך שאפשר להסיג את מתיחת השרירים המקסימאלית עם מינימום סיכון.

*במיוחד צריך להיזהר בתרגילים שצורכים מאמץ פיזי ומבצעים אותם לאחר חימום. לתרגילים האלה שייך לדוגמה שפגאט.

*בזמן התרגול אסור להגיע לכאב במפרקים. ברגע, שמרגישים כאב במפרק צריך לעצור.

*בכיפופים, תתכופפו בירכיים ולא במותניים.

*תמיד תפתחו גמישות עם כוח ביחד.



המתח המנטאלי גורם לתחושת תפיסה בשרירים.

בשעות הבוקר הגמישות פחותה.



ובכן הגמישות תלוי ממבנה מפרקים; אלסטיות של שרירים, גידים וכפורת המפרק; מצב הנפשי; מדת האקטיביות של השרירים הנמתחים; חימום; עיסוי; חום הסביבה וחום הגוף; שעת האימון; גיל; דרגת הכושר; ריתמוס התנועה; מצב מתיחות שרירים לתחילת התרגול.



היוגה המעשית והגמישות.

בערך כ90% מתנוחות העיקריות מכוונים לפיתוח הגמישות של מערכת השלד. בהשוואה עם השיטות האחרות של פיתוח הגמישות ליוגה ישנם הרבה עדיפויות. קודם כל תרגילי יוגה מתבצעים ללא מתח שרירים מוגבר, שמונע את הנזקים לרקמות הגוף. תרגילי יוגה גורמים לעבודה של קצות העצבים בגידים, כפורות המפרק, רצועות, וקצות העצבים באיברים הפנימיים, שמהווה פקטור בריאותי חשוב מאוד.

לגוף של יוגים אין מערכת שרירים מפותחת יותר מהמידה. תרגילי יוגה מתרגלים לפי יכולת אישית. תנוחות היוגה, כאשר בוחרים אותם נכון משפיעים על כל האיברים ומערכות, וגורמים לשיפור זרימת הדם.

ידוע גם שעל-ידי שילוב של התחלפות הממוחשבת של התנוחות עם ההרפיה היוגים הגיעו לשליטה מלאה בגוף. היכולת להרפות הוא תנאי עיקרי של השגת הגמישות.

הבדיקה הביוכימית לאחר תנוחות העיקריות של יוגה מראה, שבגוף האדם לא נשאר מפרק, פיסת השריר שלא עבר מתיחה. חלק מהתנוחות מכוונות למתיחת צד האחורי של הגוף , אחרים – לצד הקדמי, שלישיים למתיחה של הצדדים, וישנם גם תרגילים, שמאפשרים מתיחת השרירים בפיתול של עמוד השדרה או חלקים אחרים של הגוף.

www.friend-doctor.co.il
חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:10

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר