לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 30-05-2016, 18:33
  יוחנן יוחנן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.07.07
הודעות: 163
צבאי דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4809626,00.html

דו"חות הנציב תמיד מעניינים אותי, אגב בעיקר בנושאי הפיקוד והיחס לחיילים.

במקרה זה, הדו"ח עוסק גם במצב כשירות הרק"מ בימ"חים השונים, תו"כ התמקדות בנושא כ"א אשר אמון על הטיפול השוטף בכלים אלו, קרי הנגדים (ברור שיש גם חיילים סדירים אשר עוסקים בכך, אך הנגדים הם הכוח המשמעותי - מבחינת הידע, הניסיון, המקצועיות וכו').

כמובן שלי אין את המידע שיש למבקר לגבי הכשירות עצמה, אך את מצב הנגדים אני מכיר (מכמה כיוונים) ובאמת מדובר במצב בעייתי מאוד!

אהבתי לשמוע את הנציב אומר כי הצבא התאהב בקיצוצים ונוקט בהם בכל מקום, גם כאשר הפגיעה בכשירות ובמוכנות מוכחת. מקווה שאוכלוסיית הנגדים תקבל מענה טוב יותר - עצירת קיצוצים, גיוס חזרה (במקומות שקוצצו וצריך כ"א), העלאת משכורות ושאר תנאים. כמובן שאני מתכוון בצורה דיפרנציאלית ורק במקומות שצריך. מדובר על אנשים מדהימים אשר משקיעים את מיטב שנותיהם למען בטחון המדינה ולא מקבלים את הכבוד כמו הקצינים (המעט כבוד שעוד נותנים גם לקצינים...)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 31-05-2016, 19:30
  יוחנן יוחנן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.07.07
הודעות: 163
מסכים ולא מססכים...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "לאחר שקראתי את הקטע על ימחים,..."

א. מסכים - גם אני הופתעתי כששמעתי וראיתי בתקשורת את הכותרות והדיונים על רמת המוכנות המתקרבת לזו שלפני יוהכ"פ ואמרתי לעצמי מה קשור לנציב הקבילות, זה תפקיד של מבקר צה"ל/משרד הבטחון.
ב. לא מסכים - אומנם זה אולי לא רשום, אך שמעתי את הנציב מתראיין על הדו"ח ומדבר על מצב המוכנות. אומנם אין זה מתפקידו של הנציב לבדוק רמות מוכנות, אך כאשר הוא מבצע בדיקה בעניין אנשי הקבע המשרתים בימ"חים (התנאים, המשימות וכל שאר הנושאים שעלו) אז אי אפשר שלא להתרשם ממצב המוכנות. אני תופס את הנציב כאיש מקצוע רציני מאוד (גם אם זה "רק" בזכות הניסיון האישי שלו) בתחום הרק"מ ולכן אני בסה"כ מקבל את דבריו בנושא.
בלי קשר, מהיכרותי המועטה את התחום, אני מתרשם שאכן ישנן בעיות בנושא האחזקה ובכלל בנושא אנשי הקבע.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 31-05-2016, 20:18
  ענקנמן ענקנמן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.08.05
הודעות: 2,402
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "מסכים ולא מססכים..."

שמעתי את הראיון הזה. אני מצטטער, אבל זה נראה חובבני ולא רציני. הוא קובע את מצב הרק"ם על סמך התלונות שהוא קיבל מנגדים שטענו ליותר מדי עבודה. אני לא יודע מה מצב הרק"ם בפועל (חוץ מהרק"ם של הפלוגה שלי, שהוא דווקא במצב לא רע) אבל הבכי והנכי של הנגדים בטח לא מהווים עדות לשום דבר. אין עובד בעולם שלא רוצה לעבוד פחות ולקבל יותר. ירצה כבודו לבדוק את הימ"חים - ישלח צוות מיקצועי שמדגמית יעברו על הכלים ויבדקו את המערכות הרלוונטיות.

באותה נשימה - הדברים שהוא אמר על הסמרטפונים נראים סתמיים ולא מחוברים למציאות. שימוש בווטסאפ לא מעיד על כלום ובמבצעים האחרונים החיילים השאירו את הפלאפונים לפני שעברו את הגדר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 01-06-2016, 17:49
  יוחנן יוחנן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.07.07
הודעות: 163
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "אז בוא נדבר גם על התועלת של..."

"אם איני טועה, אותם חיילי לעוקץ שהלכו לאיבוד במחנה פליטים אותרו בעזרת הטלפונים שלהם".

ענקנמן, זה נכון - אחרי שהתברברו בגלל הטלפונים שלהם (בגלל הוויז)....

הכל שאלה של מינון והתאמת האמצעי למשימה.
לדוגמא, אני לא חושב שצריך לאסור שימוש באפליקציית וויז לניווט במשימות נסיעה מנהלתיות, אם לא מבוצע תדריך על ידי מפקד למשימת הנסיעה המנהלתית בנוסף, תדריך שבו המפקד יתייחס לבטיחות, מבצעיות וסיכונים (יש פורמטים מסודרים לתדריכי נסיעה) אז אפשר לצפות שיהיו תקלות....
אם מג"ד נותן משימות לקצינים העוזרים שלו רק דרך הווטסאפ כל משימה וכל הזמן אז הוא בתקלה, אבל אם במקרים ספציפיים כשהוא רוצה להעביר משהו בקבוצה בה חברים רק הקצינים העוזרים או רק המ"פים אני לא חשוב שיש עם זה בעיה...

מסכים מאוד לגבי הסתובבות חיילים ומפקדים זוטרים (לא בטוח שההגדרה של הנציב עד דרגת מ"פ היא הנכונה, אולי יותר ברמה של מ"כ/מ"מ) עם הפלאפונים לאורך היום באימונים או משימות - בעיה חמורה הגובלת בחיי אדם!

באופן כללי, דו"ח הנציב מעניין תמיד, ועוסק בנושאים שחשוב לעסוק בהם ואולי ממעטים לעסוק בהם - בדגש על פיקוד ומנהיגות ויחסי מפקדים-פקודים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 02-06-2016, 22:31
  asafk.asafk asafk.asafk אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.07.10
הודעות: 190
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב ""אם איני טועה, אותם חיילי..."

אמנם זה הוזכר כהערת אגב אבל זה באמת דבר רע.
סמארטפונים הם אמצעי ריגול פנטסטי, שחיילים (ולא רק) נוהגים להכניס למקומות שבהם אסור שיהיו אמצעי ריגול.
בלי להיכנס למי ומה ושמות, אחרי צוק איתן סיפר לי קצין לוגיסטיקה של גדוד סדיר מסויים, איך כשהוא בחוץ והמג"ד בפנים מתאושש מקרב קשה, הם ניהלו ביניהם תקשורת בסלולרי וגם בוואטסאפים. זה לא היה נושא השיחה אבל הוא תיאר את התקשורת הזו אז שאלתי אותו איך זה יכול להיות. הוא צחק ואמר שכל קציני המטה היו עם הטלפונים עליהם... רוח המפקד, כנראה. אני הייתי בהלם כי זה באמת נורא בעיני.

אתם לא יודעים כמה קל להשתלט מרחוק על המצלמה או המיקרופון של הטלפון החכם שלכם בלי שאתם יודעים - פעם זה היה נורא יקר ודרש משאבים. היום זו תוכנה שעולה גרושים, ואפשר להריץ אותה מכל מחשב טאבלט או טלפון חכם.ואז מי שבצד השני רואה כל מה שהטלפון רואה ושומע כל מה שהוא שומע. מה שנשאר זה רק לברר מה המספר של המג"ד ולשלוח לו הודעה בסגנון "רק היום! מכירה מטורפת במחסני זול-לכל! להסרה שלח 1", או משהו כזה... והוא שלך. לתמיד.

אסף.
_____________________________________
www.jeepolog.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 30-05-2016, 21:25
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
שוב אנחנו לא מוכנים לקרב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

ושוב אומרים מה לא בסדר...ושוב לא אומרים למה לא בסדר....הרי ישנם דברים שכל מי שעניים בראשו יכול לראות...לא רק המבקר......אז מה הלא בסדר שגורם לנו להתנהל לא בסדר.....או אם אשתמש בטרמינולוגיה אחרת, מה הבעיה שלנו שאנחנו לא מזהים בעיות...?
לפני שאני כותב, אני חושב על הסיכוי שדבריי ישפיעו כפי שאני רוצה,
היום ניצלתי את הנושא של חוסר מידע לחברי קבינט שהעלה לכותרות בנט, והעלתי [באתר המקביל] נושא דומה של בעיית תיפקוד אצל חברי ועדת חוץ וביטחון, המשרתים ביחד בכמה ועדות....מה שלא מותיר להם זמן לעשות עבודתם כמו שצריך...וטעיתי בהערכתי, הנושא לא מעניין....אנשים מסיבה כל שהיא מעסיקים את מוחם בתוך מסגרת מסוימת....מה שמחוץ למסגרת לא זוכה לתשומת לב, נדחה...............עד שלא נבין מה עומד מאחורי התנהלותנו...כנראה וגם הימ"חים לא ישתנו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 31-05-2016, 12:12
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "[QUOTE].אז מה הלא בסדר שגורם..."

מטרתו של צה"ל היא הגנה על ביטחוננו/ קיומנו -מטרה חשובה לכאורה.
האם אכפת לנו כי הצבא עושה זאת בצורה הכי טובה האפשרית [היום שמעתי ברדיו על הישוב יצהר, שאנשיו הם שיאני תרומת הכליות, וזה משום כי לקחו ברצינות את חשיבות חיי האדם,מעבר למילים] ?
האם אנחנו באמת חותרים לשיפור, על כל המשתמע מכך ?
האם אנחנו יודעים איך חותרים לשיפור ? [ואני חולק על כך 'שכולם יודעים'...יתכן כי כולם חושבים שיודעים]
נדמה לי כי ארגון הרוצה להשתפר, צריך להגדיר מצבו, את מאפייניו, ולהציב לעצמו מטרות, ואז, לעשות תוכנית עבודה שתיקח אותו ממצבו הנוכחי לרצוי.
בחינת המצב הקיים פירושו, בחינת כישורי/יכולות החיילים המתגייסים, בחינת מטרות הצבא/היחידה/הכוח, בחינת נוהלים/תכניקות עבודה/תירגולות, בחינת סידרי עדיפויות, בחינת התאמת כוח האדם לתפקיד/ניצול הפוטנציאל האנושי.....וכשזיהינו מה מהקיים לא מאפשר לנו להגיע למטרות, משנים זאת....אם יש בעיה לשנות, מדווחים לממונים,ולמקבלי השירות האזרחים, והם יחליטו איך להגיב לבעיה....וזה נוגע לתרבות ניהול, שהינה מרכיב חשוב ביכולת להשתפר.
אם נשכיל לראות רק בעיות קצה, כמו טנק לא תקין, ולא נחקור מאין זה מגיע, נישאר מכבי שריפות ולא מונעי שריפות.
[בעיקבות התרסקות מעבורת החלל קולמביה, שנגרמה כתוצאה מחתיכת קצף שנשברה, מצאה ועדת החקירה כי מקור הכשל הינו כשלים ארגוניים/תרבות ניהול]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 31-05-2016, 13:36
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
כל מי שטורח לקרוא דוחות המבקר יודע שהדברים חוזרים על עצמם
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "מטרתו של צה"ל היא הגנה על..."

ציטוט:
דמה לי כי ארגון הרוצה להשתפר, צריך להגדיר מצבו, את מאפייניו, ולהציב לעצמו מטרות, ואז, לעשות תוכנית עבודה שתיקח אותו ממצבו הנוכחי לרצוי.


צה"ל כארגון במתכונתו הנוכחית לא יכול להשתפר. כולנו רוצים זאת, אך צריך להכיר בעובדות.

למה אף אחד לא שואל כיצד יכול להיות שצה"ל תיקנן X נגדים ל 100 טנקים ופתאום זה משתנה? מי אחראי? מי אישר? על סמך איזו עבודת מטה?

האם רופא, ללא כל רקע כספי, יכול להיות יועץ כספי לרמטכ"ל? בצה"ל חושבים שכן - זו ההתייחסות לאט"ל - וזה נתפס כנורמלי וסביר.



צה"ל לא מסוגל, מיבנית , לנהל תהליכים ארוכים - הדוגמה המדהימה היא דוח וועדת ברודט - בהתחלה וועדת יישום הוקמה בראשות ר' אגת, אח"כ זה עבר לתת אלוף ייעודי, כשזה הוחלף זה עבר לאל"מ כנוסף על תפקידו ולבסוף נחת על שולחנו של רע"ן.....
אחת כך מתפלאים כיצד צה"ל גדל בהיקפי כ"א במקום להצטמצם ואף אחד לא יודע להסביר זאת.....

לפיכך, עד שלא יפצלו את צה"ל לשני ארגונים - האחד אחראי על לחימה -( קדנציות קצרות) והשני אחראי על כל היתר (מקצועי, קדנציות ארוכות, גוף סמי אזרחי) -זה מה שיש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 02-06-2016, 05:55
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "נאמר ואתה צודק באבחנותיך, ..."

על מנת לבצע שינויים מבניים מהותיים, בדרג המחליט (הממשלה) צריכה להיות יציבות שתאפשר צבירת ידע ויכולת אישית להוביל שינוי ופתיחות לשינוי - הווה אומר שר הבטחון צריך להיות בעל נסיון ניהולי רחב במערכת האזרחית ולא בשר מבשרה של המערכת (כך למעשה גם משרד הבטחון כולו מהמנכ"ל ומטה)

בישראל כאשר ממשלות מתחלפות בקצב מהיר , פוליטיקאים לא "במשחק" לאורך זמן וכולם עסוקים בשרידות - למי בכלל יש הפנאי לעסוק בנושאים הללו - הרבה יותר קל לזרוק מליארדים ולהקים וועדות שבסוף לא עושים דבר עם ההמלצות - אין שום רווח אישי / פוליטי ברפורמה עמוקה במערכת הבטחון - רק כאב ראש ויצירת התנגדות.

אגב - בארה"ב, תחת הנהגתו של הסנטור מקיין, וועדת הכוחות המזויינים מעבירה רפורמה ארגונית אדירה במערכת הבטחון האמריקאית - בשקט ווביטחה - בלי שהבית הלבן מתערב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 03-06-2016, 10:30
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
כולם יודעים כי המערכת בנויה עקום
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "ה'אנשים' הם כל אלו הגדלים כאן..."

אבי גבאי, השר לאיכות הסביבה לשעבר:

"עוד הוסיף גבאי בכנס כי המערכת בנויה עקום בבסיס שלה, ולכן שאלת החלטות הממשלה מבוססות על מערכת שלא יכולה לתפקד. "מיקי איתן אמר לי פעם שהדיון הזה סביב החלטות ממשלה הוא למי שלא מבין שחלק מההחלטות לא נועדו להיות ממומשות."

http://www.calcalist.co.il/local/ar...3689753,00.html


למשל פנסיות הגישור של צה"ל - ההסכמה בין מנכ"ל משרד הבטחון (שכבר עזב - צריך לקרוא את דוח המבקר על מנת להבין מדוע) למשרד האוצר היא כעוד 7 שנים צה"ל יביא את פנסיות הגישור לפורשים לממוצע של 12 אלף ש"ח לחודש, אחרת משרד האוצר "יעשה בעניין כראות עיניו"

עוד 7 שנים אלו לפחות עוד 2 ממשלות ולפחות התחלפות פעמיים של כל המערכת שעוסקת בנושא - בצה"ל ובאוצר.

מה הסיכוי שעוד 7 שנים לא תהיה וועדה שתאמר כי למרות הסיכומים ההסכם לא מומש מצידו של צה"ל?- לדעתי 100% . לא כי יש עסק עם רמאים או טיפשים אלא פשוט מה שנראה מאוד חשוב לצוות הנוכחי, יהיה משמעותי פחות חשוב לצוות הבא, וזה שיחליף אותו כלל לא יכיר את הנושא....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 03-06-2016, 18:27
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "כולם יודעים כי המערכת בנויה עקום"

המערכת בנויה עקום, אז מה עושים ?מה הציבור צריך לבקש ?....צריך לשנות מערכות עקומות.
אבל יש בעיה, כי לאנשים/מערכות עקומות קשה לתקן מערכות עקומות....
התייחסות נכונה למצב צריכה להוביל להבנה כי הגורם האנושי הוא המשפיע הגדול על כל מה שקורה כאן, לכן צריך לתקן את פס הייצור [לכל הרגישים, מותר להשתמש במושג, גם אבי גבאי השתמש בו] בכדי שיצאו ממנו אנשים טובים יותר.....אבל שוב...יש בעיה, לאנשים/מערכות בעייתיות קשה לבנות פס ייצור ראוי.
ברור כי יש כאן מעגל שקשה לפרוץ אותו, אחת הדרכים לפרוץ אותו הינו שימוש בסיוע של מומחים מחוץ לארצנו [מה שנעשה גם עם תהליך השלום].....ברור כי גם זה לא פשוט, כי שוב, מי שצריך לפרוץ המבוי הסתום זה אנחנו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 04-06-2016, 06:51
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
צה"ל ישמע למומחים חיצוניים? - הצחקת את הצבא.
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "המערכת בנויה עקום, אז מה..."

ציטוט:
אחת הדרכים לפרוץ אותו הינו שימוש בסיוע של מומחים מחוץ לארצנו


היה ונעשה - חלק מהמלצות וועדת ברודט:



לאחר שהממשלה אימצה בשעתו את עיקרי המלצות ועדת ברודט, סיכמו מנכ"ל משרד הביטחון וסגן הרמטכ"ל כי לשם גיבוש תכנית התייעלות, תסתייע מערכת הביטחון בחברת ייעוץ. באוגוסט 2008 התקשר משרד הביטחון עם חברת "מקינזי" שזכתה במכרז, ובאמצע שנת 2009 הגישה החברה דוח שכלל המלצות להתייעלות באפיקי הבינוי, הרכש והאחזקה בצה"ל ובמשרד הביטחון. בינואר 2010 הונחה צה"ל על ידי סגן הרמטכ"ל, מנכ"ל משרד הביטחון היוצא ומנכ"ל משרד הביטחון הנכנס ליישם את ההמלצות שבדוח מקינזי.

מקנזי הרוויחו עשרות מליוני שקלים על מיפוי, המלצות וייעוץ שכל אלוף במטכ"ל יכול היה לתת בשעתיים עבודה.

ב - 2009 כתבות אינסוף על מהלכי התייעלות שיביאו לחסכון של 1.6 מליארד ש"ח בשנה

דוח מבקר המדינה מ 2015 מגלה את האמת:

אזהרת קריאה - זה מסמך שמדכא כל מי שחושב שיש מקום לשיפור


בביקורת עלה, כי חרף ההחלטות החוזרות והנשנות של מנכ"ל משרד הביטחון ושל סגן הרמטכ"ל בנוגע לבחינת התייעלות במנת"ק ובמפא"ת, הגורמים שהוטלה עליהם האחריות להוציאה לפועל לא עשו זאת. יתרה מכך, ועדת ההיגוי העליונה לא קיימה מעקב אחר החלטות שקיבלה, ולא נמצא שראשיה דרשו הסברים על הסיבות לאי-ביצוע החלטותיהם. "יש לראות בחומרה מצב שבו ועדה בראשות מנכ"ל משרד הביטחון וסגן הרמטכ"ל קובעת יעדים ומציבה לוחות זמנים ברורים לביצועם, ואלה אינם מתבצעים, והוועדה אף לא קיימה בקרה על מימוש החלטותיה", כתב המבקר.

כמו-כן, במשך כשלוש שנים, מאוקטובר 2011, למעט מפגש אחד, מנכ"ל משרד הביטחון וסגן הרמטכ"ל לא כינסו את ועדת ההיגוי העליונה שהם עמדו בראשה, ושתפקידיה היו, בין היתר, לעקוב אחר תהליך ההתייעלות של מערכת הביטחון ולטפל באי-עמידה במטרות. רק בספטמבר 2014 חודשה פעילותה. שיתוקה בפועל של ועדת היגוי של הדרג הבכיר הביא לפגיעה בבקרה, והיה בו כדי לפגוע בביצוע תהליך ההתייעלות של מערכת הביטחון ובעמידה ביעדיו. אף על פי שבשנת 2011 קבע סגן הרמטכ"ל כי על אגף התכנון "מוטלת האחריות לרכז את פעילות ההתייעלות במסגרת מנהלת תכנית 'עת האסיף'", בפועל לא הוקמה כלל מנהלת.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img.wcdn.co.il/w/w-635/1954188-5.jpg]


כוח אדם הוא תחום נוסף שבו המליצה ועדת ברודט להתייעל, והמליצה על צמצום מספר אנשי הקבע. ההוצאה על שכר כוח אדם קבע מהווה כ-18% מסך ההוצאות במערכת הביטחון. אלא שמינואר 2008 ועד ינואר 2013 לא רק שמערכת הביטחון לא הקטינה את מספר אנשי הקבע, אלא ששיא כוח האדם בקבע גדל בכ-9%.




הנושא השלישי שבו עסק הדוח הוא אחזקה - דוח מקינזי כלל המלצות להתייעלות באפיקי הבינוי, הרכש והאחזקה בצה"ל ובמשרד הביטחון. גם תחום זה נחל כישלון, כשבדוח מצוטט במסמך סיכום תפקיד של ראש תכנית "עת האסיף" מאוקטובר 2011, שהופץ לסגן הרמטכ"ל, למנכ"ל משרד הביטחון ולבכירים נוספים. בנוגע לאפיק האחזקה מצוין כי "הפעילות באפיק זה הייתה רוויה בקשיים ובהתנגדויות מצד גורמים רבים. בראייתי, המצב הקיים כיום חייב להשתנות משמעותית. כלל האבחונים באפיק זה הצביעו על בזבוז משאבים, חוסר ניהול יעיל ופוטנציאל התייעלות משמעותי. לא יתכן שתהליך מטכ"לי משמעותי כל כך יושפע מרמת המוטיבציה ושיתוף הפעולה של דרגי העבודה הזוטרים".





בנוסף ועדת ברודט המליצה כי היקף ההתייעלות בשנים 2012-2008 יעמוד על 10 מיליארד שקל. בפועל הסתכם היקף ההתייעלות בכ-3.8 מיליארד שקלים בלבד. עוד עולה כי עד סוף שנת 2013 סך החסכונות שהושגו בפועל עמד על כ-6 מיליארד שקלים, לעומת יעד של 11.55 מיליארד שקלים על פי ועדת ברודט. פיגור זה, של כ-6.2 מיליארד שקלים (62%), הוא משמעותי, טוען המבקר, "ויש לו השלכות מרחיקות לכת על תקציב הביטחון".

עוד מציין המבקר כי במשך שנים לא היה גורם במערכת הביטחון שקיים מעקב, בקרה ומדידה שוטפים אחר כלל החסכונות מהתייעלות ומקיצוצים, ועל כן נתונים אלה לא היו זמינים ולא הייתה תמונת מצב כוללת ומפורטת של החסכונות. במצב זה לא היה למקבלי ההחלטות מידע על מידת ההתייעלות שהושגה בפועל, והאם קיים צורך להנחות על המשך מהלכי התייעלות וקיצוצים. המערכת הממוחשבת "מנוף", שהומצאה לטובת מעקב ובקרת חסכונות התייעלות, העלתה אבק. רק במאי 2015 החליט מנכ"ל משרד הביטחון כי אגף התקשוב יאגד את הנתונים.עוד מצא המבקר כי ועדת ברודט הדגישה, ש"צה"ל צריך להתרכז בנושאי ליבה", ובדצמבר 2012 קבע הרמטכ"ל דאז, גבי אשכנזי, כי יש לבחון "מערכים, מבנים ארגוניים, פרדיגמות ומוסכמות בנוגע לתחומים בהם צה"ל עוסק ואינם בליבת העיסוק הצבאי". חרף זאת, לא נמצא כי צה"ל בחן בעבודת מטה מקיפה את האפשרות לבצע שינויים ארגוניים מהותיים במבנהו ולצמצם פעילויות שאינן בליבת העיסוק, כדי להתאימו לאתגרים צבאיים, גיאו-פוליטיים וכלכליים משתנים.




אלא שהמבקר אינו תולה את האשמה אך ורק בדרג הצבאי, אלא מפנה אצבע מאשימה גם אל הדרג המדיני. בניגוד לעיקרי המלצות ועדת ברודט, שכאמור, אומצו על ידי הממשלה, לא נמצאו סימוכין לכך שמאז אוקטובר 2008 קיים ראש הממשלה דיונים ייעודיים בנושא התייעלות מערכת הביטחון. בהתייחסו לטיוטת הביקורת הדגיש משרד ראש הממשלה, כי הדיווח על אודות התקדמות תכנית ההתייעלות "הוא מסוג הנושאים שראש המטה לביטחון לאומי (המל"ל) מעדכן את ראש הממשלה בעל-פה במסגרת פגישותיהם השוטפות".משרד מבקר המדינה מעיר, כי עדכון בעל פה אינו תחליף לדיון אצל ראש הממשלה, כפי שהמליצה ועדת ברודט, לצורך קיום פיקוח ובקרה רציפים של הדרג המדיני בנוגע להתייעלות מערכת הביטחון. נוסף על כך, מלבד הצגת ההתייעלות שהושגה בישיבה אחת של הקבינט המדיני-ביטחוני במאי 2011, נמצא, שגם גוף זה לא קיים דיונים על התייעלות מערכת הביטחון. מלבד זאת, המל"ל לא קיים בקרה רציפה על ההתייעלות ובקבינט הוא אינו מציג חלופות בנוגע לתקציב הביטחון, את ההבדלים ביניהן ואת משמעותם, וכן את המלצתו המנומקת לחלופה נבחרת, כנדרש ממנו על פי חוק המל"ל. באי-הצגת חלופות יש כדי לפגוע בתהליך קבלת ההחלטות של הקבינט המדיני-ביטחוני בנושא תקציב הביטחון.

כך למשל, בישיבה במאי 2013 ציין חבר קבינט, שהקבינט צריך לשמוע תכנית עם עקרונות אולי פורצי דרך, "למשל, פחות כוחות, אבל יותר אימון לכוחות". בישיבה ביולי 2013 ציין חבר קבינט אחר: "איזה הערות אנחנו יכולים להעיר היום לעניין הזה? אין לנו שום דרך לחפש אלטרנטיבות. לשרים אין ברירה, אלא לומר כן או לא, ולא מעבר לזה". כלומר, היה מקום שיוצגו בפני חברי הקבינט המדיני-ביטחוני אפשרויות לבחירת פתרונות שונים לרמת ביטחון מסוימת או לרמות ביטחון שונות. רק אז הקבינט המדיני-ביטחוני היה יכול לבחור את החלופה התואמת את רמת הסיכונים שהוא מוכן ליטול. אולם, כאמור, הדבר לא נעשה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 05-06-2016, 00:23
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "צה"ל ישמע למומחים חיצוניים? - הצחקת את הצבא."

'מומחים חיצוניים' -אנקדוטה : דיברתי עם אדם שהדריך אנשי ביטחון אמריקאים,וזה סיפר לי כי אחרי סיום ההתקשרות, כשהיה כבר בארץ, המשיך לקבל שאלות מחניכיו באמריקה, [שאלתי אותו לגבי חניכיו הישראלים, והוא השיב כי הקשר נפסק עם סיום ההדרכה].
אני מקוווה שלא יווצר הרושם מדבריך כי הבעיות רק בתחום האירגון והחיסכון....אולי יש כאלו שיחשבו כי העיקר כי במפגשים עם האויב אנחנו בסדר....ולא כך הוא, המבקר מצא ליקויים בעריכת תחקירים, וכי קיים קושי להצביע במסגרת התחקיר על גורמים שעומדים בבסיס האירועים שתוחקרו...וכי חוזרים על עצמם אירועים כושלים שכבר הופק ונלמד מהם לקחים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 31-05-2016, 10:15
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,794
"נגד אחד אחראי על 100 טנקים בימ"ח" Ynet
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

פיטורי מאות נגדים, חיילים ברמה נמוכה ותחושת הזנחה כללית. לאחר פרסום דו"ח נציב קבילות החיילים, שהתריע על פגיעה קשה בכשירות הטנקים והנגמ"שים, סיפרו נגדי חימוש ל-ynet על ההזנחה המערכתית שהובילה למצב העגום: "אמרו לנו 'זה מה יש ותעשו את המקסימום'"
יואב זיתון


עשור לאחר מחדל הציוד של צה"ל שנחשף ערב מלחמת לבנון השנייה, ויום לאחר שנציב קבילות החיילים אלוף (מיל') יצחק בריק התריע מפני פגיעה קריטית במצב מוכנות המשוריינים, נגדי חימוש וקצינה בחיל, שדיברו עם ynet בעילום שם מחשש שייענשו, מספרים על ההזנחה בתחום ומתריעים מפני השלכות מסוכנות. "המספרים הפכו להזויים", סיפרה קצינת חימוש בגדוד סדיר. "יש נגד אחד שאחראי על מאה טנקים בימ"ח. בצוק איתן כבר ראינו ניצנים של הקיצוצים, כאשר טנקי מרכבה סימן 3, המיושנים יותר, נתקעו ברצועה בגלל בעיות במנועים שלהם. זה רק יחמיר במלחמה הבאה".

בשנתיים האחרונות פוטרו מאות נגדי חימוש, והמגמה רק תלך ותגדל בשל התוכנית הרב-שנתית החדשה "גדעון". "מתוך ארבעה נגדים בימ"ח, נותרנו שניים, וגם לגבי אחד מאיתנו יש סכנה של פיטורים", סיפר נגד חימוש בן 26 בחטיבת שריון השייכת לפיקוד צפון. "עם מספר מועט של חיילי חובה אנחנו צריכים לטפל ולתחזק עשרות טנקי מרכבה, נגמ"שים וכלים הנדסיים כבדים, שמחר ייכנסו לדרום לבנון ויצטרכו לתמרן לעומק של עשרות קילומטרים בשטח קשה ותחת אש. זו עבודה שחורה, פיזית וקשה, שאף אחד לא מוקיר, ועכשיו גם לא הגיונית לביצוע".

לכתבה המלאה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 31-05-2016, 12:30
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,192
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "הדילמה היא עד כמה הם עסוקים..."

א. "ימ"ח"- זו חטיבת מילואים. טנקים של חטיבה סדירה לא "נכנסים לימ"ח" כשהיא תופסת קו חי"ר.
ב. גם כלי באחסנה צריך לעבור טיפולים ובדיקות שגרתיים. כשמוצאים תקלה, צריך לפתור אותה. כשצוות קטן (מאוד) צריך לעשות עבודה מועטה יחסית על הרבה כלים, נוצר עליו עומס רב. לא לכל הכלים הוא יגיע. הוא לא "יושב על הידיים".

כיום באמת צה"ל לא צריך את כל הסד"כ המשוריין שלו (גם לא את כל הסד"כ האוירי, אגב),
ויש חלון של כמה שנים לחסוך בהוצאות שוטפות ולהשקיע בתשתיות ובפיתוח.
גם כאן צריך לזכור שלפתיחה מחדש יש עלויות משלה; אם תחנה 100 טנקים בלי טיפול, עוד עשור הם יהיו גרוטאות. אם תשלח גדוד עשור שלם רק לאימונים לפני תעסוקות ותעסוקות, תקבל מקבץ מחלקות חי"ר-קל ולא גדוד לוחם.

אני מקווה מאוד שצה"ל חוסך רק איפה שאפשר ומודע לסיכונים. נניח, שבאותה חטיבה שאיבדה את יכולתה להילחם כחטיבת טנקים בעתיד הקרוב, גם השלישות קוצצה לרמה שמאפשרת תמיכה באימונים ובתעסוקות בלבד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 31-05-2016, 12:40
  idanashk idanashk אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.11.14
הודעות: 32
הבעיה תמיד חוזרת על עצמה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

אני שירתתי בבסיס עם בערך 300 אנשים.
כמות הנגדים שלא היה שום הצדקה להחזקתם היתה מטורפת.
היתה פקידה פלוגתית בקבע כי היה לה קשרים עם המ"פ היא היתה באה ל 2-3 שעות ביום והולכת.
היתה משקית ת"ש שהיתה בקבע שהיו לה קשרים עם השליש והוא לא מוכן היה לותר עליה - אני לא יודע איך היא נראית מרוב שהיא לא היתה בבסיס.
והיה את הספר שבמקרה היה מקורב לרס"ר בסיס והיה מגיע פעם בשבוע אולי אבל דאגו להשאיר אותו בקבע עוד חצי שנה.
היה את הנהג של המג"ד שהיה גר במרחק של 4 ק"מ מהבסיס (המג"ד שלי בחיים לא יצא מאיזור המרכז) החתימו אותו לקבע ל-3!! שנים.
היתה את הפקידה של המג"ד שגם היא הוחתמה לשנה קבע.
והשיא היה המג"ד שאחרי טקסי פרידה במאות אלפי שקלים אם לא יותר אחרי שנה וחצי באזרחות לא מצא את עצמו וחזר לצבא - אבל תפקיד המג"ד היה תפוס ולא היה לו לאן להתקדם אז המציאו לו תפקיד לעוד 5 שנים ואחרי שהוא עזב ביטלו את התפקיד והוא יצא עם פנסיה יותר גדולה שלא נדבר על הנהג שהיה לו ורכב צמוד ומזכירה ומשרד במשך 5 שנים.
וזה רק קמצוץ של מה שהלך אצלי אבל אז הגיעו הקיצוצים ומי הלך הביתה??
הנגד מהחימוש - היחיד שבאמת עבד וגם ידע מה הוא עושה ובכל הפרזיטים אפילו באחד לא נגעו.
אז הגיע הזמן שהצבא יקצץ במי שצריך לקצץ ולא במי שלא ואז יבכה שאין מספיק נגדים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 05-06-2016, 00:49
  arielsh arielsh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.10.04
הודעות: 211
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי rshibi שמתחילה ב "מנגד אני מכיר בסיס אחר...."

והסימפטום של המחלה שאתה מדבר עליה,
הוא שהגעתי באחד מימי המילואים האחרונים שלי לימ"ח עמוס הטנקים, וכשבאנו להוציא טנקים מאח"י התברר שהם לא מניעים ב-כ-ל-ל.

כמובן שהנגדים היו בהלם וראשים כמעט (או שלא כמעט) נערפו, אבל לא הייתי יכול לצפות אחרת מ-2 נגדים במקרה הטוב שאחראים על כל כך הרבה טנקים.

אני אישית הלכתי הביתה בחששות.
בעיקר כשנזכרתי בצוק איתן, שבו הייתי צריך לריב (לא פעם) עם החיילים שעליהם אתה מדבר, ששיחקו שש בש ליד המגנן שלנו בזמן שהנגדים שלהם קורעים את התחת.
לא ראית אבסורד מהו, עד שלא ראית מילואימניק צורח על חשמלאי סדירניק בן 19, שאם הוא לא בא לסדר את הבעיה החשמלית שיש לי בטנק, אני קובר אותו ואת השש בש ואת הקפה השחור שלו בחול.

נערך לאחרונה ע"י arielsh בתאריך 05-06-2016 בשעה 01:07.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #52  
ישן 03-06-2017, 13:33
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,326
מאמר בבלוג "על הכוונת" על דו"ח נקח"ל 2017 ועל הדחת המ"פ בחטיבת המילואים יפתח
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

נציב קבילות חיילים מזהיר מהיעדר שיח פיקודי מספק בין מפקדים לבין פקודיהם\ מאת גל פרל פינקל
חלק מהמאמר מצורף.



נציב קבילות חיילים מזהיר מהיעדר שיח פיקודי מספק בין מפקדים לבין פקודיהם\ מאת גל פרל פינקל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

השבוע פורסם דו"ח נציב קבילות חיילים שמצביע על ירידה במוטביציה של אנשי הקבע להישאר בצה"ל, במוכנות המערך תומך הלחימה למלחמה וכן על היעדר שיח פיקודי מספק בין מפקדים לבין פקודיהם. דו"ח שהוא קריאת חובה.
...

תחום אחר שבו עסק הדו"ח הוא יחסי מפקדים-פקודים והטיפול בפרט, סוגייה שבריק רואה בה אבן פינה בעיסוק הצבאי ומקפיד לעסוק בה לכל אורך כהונתו. כך למשל, בשנת 2009, לאחר שזכה למענה אדיש מצד מפקד חטיבה שבה טייחו מפקדי הגדודים שלו תחקירים אודות שורת אירועים אלימים מצד מפקדים זוטרים כלפי חיילים, חשף בריק את מה שהגדיר כתרבות של טיוח ואלימות במפגש עם פורום מטכ"ל. כתוצאה מכך קידומו של מפקד החטיבה נעצר. בראיון שנתן בשנה שעברה הזהיר מתרבות קלוקלת המשתרשת בצבא שבה מפקדים התרגלו לשלוח הודעות במקום לשוחח עם פקודיהם. ישנם אף כאלו, אמר, שמנהלים את היחידה מהמשרד, בוואטסאפ. כיצד יפגין מפקד שכזה מנהיגות בשדה הקרב, תהה. "במלחמה הוואטסאפ לא יעבוד". גם בדו"ח הנוכחי מצא בריק כי קיימת מגמה של שיח לקוי בין המפקדים לאנשיהם.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
כוחות שריון של צה"ל במלחמת יום הכיפורים, (מקור: ויקיפדיה).

במאמר שפרסם בשעתו ב"מערכות", תיאר בריק כיצד במהלך הקרבות בסיני, היה נוהג כל ערב לאסוף את חיילי פלוגתו לתדריך בחניוני הלילה ו"לשוחח עם החיילים. סיפרתי להם מה עבר עלינו במשך היום, ודיברתי איתם על הדברים שאנחנו אמורים לעשות למחרת. ידעתי שלא כולנו נשב בחניון הלילה למחרת, אך ידעתי גם שכדי להניע את החיילים להילחם בקרב שבו הם עלולים להיפגע, חייבים לשוחח עימם באופן בלתי-אמצעי. לא רק בקשר הרדיו, המהווה את ערוץ התקשורת העיקרי בין המפקדים והחיילים בחיל השריון. אין די בקשר רדיו המגע האישי, הטפיחה על הכתף חיוניים ביותר. ידעתי שאני חייב להקרין כלפי אנשי ביטחון, אמינות ומקצועיות, והבנתי כי עלי לספר להם את האמת, קשה ככל שתהיה". לתפיסתו, רק כך יכול מפקד להניע את אנשיו אחריו בשדה הקרב וגם בשגרה.

הביקורת אינה נעימה, אך היא הכרחית

במקרה, או שלא במקרה, התפרסמו השבוע שני מקרים מטרידים של טיפול קלוקל בחיילים ומפקדים שממחישים את נחיצות נציב קבילות חיילים. במקרה הראשון, שהתרחש לפני מספר חודשים, חשף הכתב הצבאי של גלי צה"ל, טל לב רם, כיצד מפקד פלוגה הפתיע את אחד מחייליו, שהיה מצוי בחופשת מחלה (גימלים) בביתו, בניגוד לפקודות, ונהג כלפיו באלימות. בהמשך הפרסום נמסר מדובר צה"ל כי החייל שהה לאחרונה בחו"ל וכשישוב ליחידה ייבדקו הטענות לעומקן על ידי המפקדים בגדוד ובחטיבה. כן ייבדק מידע לפיו מפקדים וקצינים נוספים בגדוד ידעו על האירוע החריג מיד לאחר שהתרחש.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
חיילי מילואים באימון, (צילום: דו"צ).

במקרה השני, שהתרחש לאחרונה באימון של חטיבת המילואים יפתח, חטיבת חי"ר בפיקוד הצפון, סירב מפקד פלוגה להעיר את חייליו לתרגיל לאחר שישנו 3 שעות בלבד, ולא 6 בהתאם לפקודות. התרגיל דימה מעבר משגרה ללחימה במצבים שונים. ביומו הרביעי של האימון התארגנו חיילי הגדוד לשינה כאשר נודע להם כי התרגיל הגדודי יחל בעוד שלוש שעות. המ"פ ביקש ממפקד החטיבה, אל"מ אלישב בהרב, לשקול שנית ולדחות את התרגיל כך שהחיילים יספיקו לישון כנדרש. המח"ט, יוצא חטיבת גולני, סירב לעשות כן ולוח הזמנים שקבע נשאר בתוקף. מפרסומים בתקשורת עולה כי אף שמפקדיו הסבירו לו שמבחינת הפקודות מדובר במהלך תקין וכי שעות השינה יושלמו בהמשך, עמד המ"פ בסירובו, ככל הנראה ממניעים של הקפדה על כללי הבטיחות, ופלוגתו לא לקחה חלק בתרגיל.

קשה למצוא דוגמה טובה יותר לשיח הלקוי בין מפקדים לפקודיהם, עליו הצביע בריק, מאשר מקרה שבו מח"ט מתקשה לשכנע מ"פ לסמוך עליו בנוגע לבטיחות התרגיל. מי שמכיר את התרגילים הללו יתקשה להאשים את המ"פ על שהניח שהשילוב בין "לחץ הבית", אותו דחף של אנשי המילואים לשוב כמה שיותר מהר לביתם בגמר האימון בין שהשלימו שעות שינה ובין שלא (מה שמוביל לא פעם לתאונות ולנפגעים), ורצונם של המפקדים לדחוס ולהספיק כמה שיותר תכנים באימון, יביא לכך שהחיילים לא יישנו כנדרש בטרם ישתחררו וייסעו הביתה. חייליו של המ"פ רואים, כך נראה, את הדברים כמותו, שכן הם עתרו במכתב למפקד פיקוד הצפון, האלוף סטריק, והגדירו את ההדחה כ"אגרוף בפרצופם של כלל חיילי הפלוגה". שירות המילואים כבר מזמן אינו נחלת הכלל ואלו המשרתים במילואים תקופות ממושכות, במיוחד ביחידות לוחמות, נמנים על כחמישה אחוזים מן האוכלוסיה. החלטת מפקדיו של המ"פ, המח"ט והאוגדונר, לוותר על שירותיו של מי שעושה מעל 60 ימי מילואים בשנה (כמו כל מפקד פלוגת מילואים קרבית) ולהתעלם מההסתייגויות שהעלה מטרידה, ומצביעה על נתק של חלק מן המפקדים שבקבע ממערך המילואים וצרכי המשרתים בו.

בדו"ח שהוציא מתחת ידו ציטט בריק את וינסטון צ'רצ'יל, ראש ממשלת בריטניה במלחמת העולם השנייה, שאמר ש"ייתכן שביקורת אינה נעימה, אך היא הכרחית. היא ממלאת אותו תפקיד כמו הכאב בגוף האדם – היא קוראת לשים לב להתפתחות לא בריאה של דברים". כל עוד מתרחשים מקרים כאלה, טוב שישנו בריק והדו"ח השנתי שלו, גם אם הוא אינו נעים לקריאה, שמצביע על התפתחויות לא בריאות מאין אלו ומוודא שהמערכת תטפל בהן.

(המאמר פורסם במקור באתר "דבר ראשון", בתאריך 02.03.2017)

(מתוך הבלוג "על הכוונת", 03.03.2017)
_____________________________________
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)


נערך לאחרונה ע"י marloweperelab89035 בתאריך 03-06-2017 בשעה 13:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #55  
ישן 27-06-2018, 06:02
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,236
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי דה-דה שמתחילה ב "[U]צה"ל חייב מהפכה..."

יופי של דיעה שמגבה באופן חלקי גם את הדו"ח הקשה הזה וגם את כותב הדו"ח (נקח"ל).
והנה יש מי שמתנגד לדו"ח ורוצה דיון דחוף אצל הדרג המדיני, טוב מאד שיעשו דיון אצל הדרג המדיני ושיהיה דין ודברים ויציגו ראיות לכאן ולכאן ובסופו של דבר יצאו הנחיות ומשימות לתיקון הליקויים.
העיקר שלא ימסמסו את הדו"ח ויזרקו אותו לפח
(בכתבה ריאיון עם הנקח"ל - שימו לב מה הוא אומר על תרבות הסמארטפונים והרשתות החברתיות שנכנסה גם לצה"ל)
https://www.msn.com/he-il/news/midd...7%a3/ar-AAzcSiN.


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 27-06-2018 בשעה 07:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #60  
ישן 17-09-2018, 11:43
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
הרבה הגיגים של לורד - ומעט מדבריו של בריק
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי דה-דה שמתחילה ב "מפקדים, תקשיבו למי שיודע"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יצחק בריק, דו"ח קבילות חיילים
כבר בראשית תפקידי הגעתי להבנה שלא אעסוק רק בקבילות החיילים כלפי מפקדיהם, משום שהבנתי מהר מאוד שאף אם אטפל באלפי קבילות, ייתכן שלא אשנה באופן מהותי דבר.
על כן ,החלטתי שלא אעסוק רק ב"תוצאה", שהיא הקבילה (הסימפטום), אלא גם בשורש הבעיה,
בסיבה להגשת הקבילה. שאלתי את עצמי, מה מביא את החיילים לקבול את מפקדיהם?
הסיבה המרכזית לכך היא אובדן האמון של החייל הקובל במפקדו, שכן לו היה החייל מאמין במפקדו, הוא היה פונה אליו ישירות מתוך הבנה שהמפקד יטפל בבעייתו.
אולם כאשר החייל בוחר לפנות לנציב, ולא למפקדו, לרוב הוא מביע בכך אי-אמון במפקדו, ברצון המפקד או ביכולתו לעזור לו.
לחוסר האמון עלולות להיות תוצאות קשות
...
נוכח סיבות אלו, החלטתי כי יהא נכון יותר שלא תטפל הנציבות רק ב"תוצאה", שהיא, כאמור, הקבילה. אלא גם ב"סיבה" המביאה לאותה קבילה

http://www.nakhal.idf.il/Sip_Storage/FILES/5/1775.pdf
התוצאה של החלטתו לשינוי הגדרת התפקיד - היא שהוא לא הסתפק בסיכום הקבילות וסיווגן אלא הכין "רשימת מטלות" לצה"ל,
ובאמת חשוב שיהיה מעקב שנתי על ביצוען של מטלות חשובות אלו.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 17-09-2018 בשעה 11:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 29-06-2018, 21:57
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,326
מאמר בבלוג "על הכוונת" על הדו"ח האחרון של נציב קבילות חיילים, אלוף (מיל') בריק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

המוהיקני האחרון | מאת גל פרל פינקל
חלק מהמאמר מצורף



המוהיקני האחרון | מאת גל פרל פינקל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הדו"ח האחרון שהוציא מתחת ידו נציב קבילות חיילים, אלוף (מיל') בריק, הוא מסמך מטריד, ולא פחות ממנו מטריד המסר ששידר בדבר אי-מוכנות צה"ל למלחמה בדרום. בריק שלקחי 73' נותרו צרובים בו, הוא איש יסודי ומקצועי, כדאי להקשיב לו.
השבוע פרסם נציב קבילות חיילים, אלוף (מיל') יצחק בריק, את הדו"ח האחרון שלו. בשתי הקדנציות שלו בתפקיד, מאז שמונה ב-2008, סירב בריק להגביל את עצמו לעיסוק בתלונות של חיילים אודות מפקדיהם והמערכת הצבאית. בדו"ח מטריד שפרסם לפני שנתיים מצא ליקויים חמורים במצב יחידות מחסני החירום (ימ"חים) של צה"ל ובמערך תומך הלחימה של צה"ל, בדגש על הנגדים. את הדו"ח האחרון שלו בחר לפתוח באזכור החוויה המכוננת של חייו, מלחמת יום הכיפורים. בריק, שעשה את כל שירותו בחיל השריון, מחייל ועד מפקד אוגדה, כתב שב-73' לחם "בסיני ובמצרים לאחר חציית תעלת סואץ, כמ"פ טנקים בגדוד 113", אחד מן הגדודים "שעברו את הלחימה הקשה ביותר". רק הוא ושישה חיילים מהגדוד המקורי הגיעו לסוף מסלול הלחימה של הגדוד, לאחר 19 ימי לחימה רצופים. על פועלו, עוטר בעיטור העוז. המלחמה, כפי שהעיד לימים, הותירה אותו "שרוט חיובי" והוא, שעשה את המלחמה כאיש מילואים, שב לשירות קבע מתוך כוונה לעשות הכול "כדי שלא ניתפס שוב לא מוכנים", כפי שאירע אז...
מוכנות למלחמה הבאה
בשנים האחרונות, בהובלת הרמטכ"ל גדי איזנקוט, פועל הצבא לאור התכנית הרב-שנתית (תר"ש) "גדעון" שעיקרה שידוד מערכות כללי בכוחות היבשה וביצוע רפורמה בכוחות המילואים שלה. בנוסף פרסם הרמטכ"ל את מסמך אסטרטגיית צה"ל שמגדיר את התמרון היבשתי כנדבך מרכזי בפעולת צה"ל בעימות הבא. בשלוש השנים שכיהן כרמטכ"ל, מיצב איזנקוט את כשירות היחידות כערך עליון, גם על חשבון התעצמות ורכש. לפני כשלושה חודשים ציין בהקשר הזה ח"כ עפר שלח, חבר ועדת חוץ וביטחון,בראיון ל"כאן רשת ב'", כי "השנה חטיבות החוד של הצבא יתאמנו כמו שהם התאמנו כשאני הייתי קצין בצנחנים לפני ארבעים שנה. בחצי מהזמן יתאמנו, שזה הישג גדול יחסית למה שהיה מקובל בשנים האחרונות". הרפורמות שמתקיימות בזרוע היבשה הן אכן צעד נדרש בכיוון הנכון, אבל לפי בריק עוד ארוכה הדרך.

אף שהדו"ח שחיבר לא עסק בכך במישרין, ניכר כי בריק מוטרד מפערים ברמת המוכנות של זרוע היבשה, בדגש על יחידות המילואים שלה. במסיבת העיתונאים שכינס כדי לפרסם את הדו"ח נשאל בריק על-ידי כתב "Ynet"יואב זייתון, אודות רמת המוכנות של צה"ל למלחמה קרובה בדרום. בצעד חריג, ביקש שלא להשיב, מהלך שרק חיזק את התחושה שהמצב פחות מטוב. כשמחברים זאת לחלק מהתבטאויות של מפקדי שדה בכירים בצה"ל בתקשורת השנה, הופכים למודאגים יותר וקשה שלא לחשוב על התבטאויות דומות מ-73', אבל לא רק. "הציפייה שלי היא שבמספר ימים בודדים נכריע גדוד של חמאס", אמר בראיון ל"מעריב" מפקד אוגדה לפני כארבעה חודשים, וציין שאת המחבלים יהרגו "בתוך המנהרות, מרמת חיל האוויר ועד מטען החבלה שהלוחם שלי יזרוק פנימה לתוך הפיר". במערכה בקיץ 2014, אף שעמד מול אויב שהיה חלש ממנו בכל רמה, התקשה צה"ל לייצר את ההכרעה הזו. מוטב, אולי, להיות צנועים יותר, במיוחד לאור העובדה שהמתיחות ברצועת עזה הופכת את הסבב הבא ליותר ויותר מוחשי.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הרמטכ"ל איזנקוט, בעת טקס הוקרה למערך המילואים השבוע בכנסת, (צילום: דו"צ).

בצה"ל, מיותר לציין, לא ממש אהבו את הביקורת, ולמחרת, בטקס בכנסת לכבוד מערך המילואים של צה"ל, נשמע נאום הרמטכ"ל כאילו נועד להשיב לדו"ח שפרסם הנציב. "במסגרת תר"ש גדעון נעשתה קפיצת מדרגה משמעותית בהבטחת מוכנות צה"ל למלחמה", אמר בנאומו. בחלק מהפרסומים בתקשורת אף נכתב שבכירים בצה"ל רמזו בזהירות שהאיש רואה את הדברים בפריזמה של מלחמת יום כיפורים נוספת, ואילו האיומים השתנו משמעותית. יש בזה משהו, אין כיום כוח שיכול להציב איום של ממש על צוות קרב חטיבתי של צה"ל שנע קדימה, גם אם מספר הטנקים שלו קטן מזה שהיה במלחמות הגדולות. ועדיין, שווה להקשיב לו, ורצוי גם לטפל בליקויים שעליהם הוא מצביע.

באסופה "מכתבי יוני" (ספרית מעריב, 1978), שבה כינסו בני משפחתו מכתבים שכתב סא"ל יוני נתניהו, מפקד סיירת מטכ"ל שנהרג במבצע אנטבה, מופיעים דברים שאמר בטקס הפרידה מגדוד השריון 71 שעליו פיקד. נתניהו, ששירת בצנחנים ובסיירת מטכ"ל עשה לאחר מלחמת יום הכיפורים הסבה לשריון ופיקד על גדוד טנקים ברמת הגולן. בנאומו ציין מספר עקרונות שלדעתו הינם הכרחיים להחזקת מסגרת צבאית. "הייתי רוצה שאנשי הגדוד יסתובבו תמיד קצת מודאגים – שמא יש דבר נוסף שיכולנו להספיק, שיכולנו לשפר ולא עשינו" (עמוד 275), אמר אז לחייליו. כלל זה נכון גם היום. ניכר שהוא מוביל את בריק, כדאי שיוביל גם את צה"ל.

לפני כשנה, הפיקו חבריו של בריק סרט לרגל יום הולדתו השבעים. בסרט נכללה ברכה מאת שר הביטחון ליברמן, שכינה אותו "המוהיקני האחרון". בריק אכן הביא אתו לתפקיד את קולו של דור שחווה, כמאמר האלוף (מיל') יוסי פלד, גם הוא קצין שריון שלחם כמח"ט ב73', את "השבר הגדול במנהיגות הכל יכולה והכל יודעת", שהתגלתה אז במערומיה. הדור הוא נמנע מאז להאמין ש"יהיה בסדר", ובריק ניצל את תפקידו, יש שיגידו ללא סמכות מתאימה, כדי לאלץ את המערכת לטפל במה שלא בסדר, לפני שיהיה מאוחר מדי. כדאי גם לשאול מי יחליף אותו. השר ליברמן מחפש כל העת מקומות שבהם יטביע את חותמו על המערכת. אחד מהם הוא במינוי נציב קבילות חיילים שיהיה דומה ברוחו לבריק, ופחות לקודמיו שהיו נוחים למערכת.

(המאמר פורסם במקור באתר "דבר ראשון", בתאריך 29.06.2018)

(מתוך הבלוג "על הכוונת", 29.06.2018)
_____________________________________
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)


נערך לאחרונה ע"י marloweperelab89035 בתאריך 29-06-2018 בשעה 22:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #62  
ישן 17-09-2018, 10:25
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,326
מאמר בבלוג "על הכוונת" על מסע הצלב של אלוף (מיל') בריק לתיקון הליקויים במוכנות למלחמה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

סטריק .VS בריק | מאת גל פרל פינקל
חלק מהמאמר מצורף



סטריק .VS בריק | מאת גל פרל פינקל


רשתמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
אלוף פיקוד הצפון הצהיר לאחרונה שבמקרה ותפרוץ מלחמה בצפון, "אויבינו ימצאו אותנו נחושים, חדים ומדויקים מתמיד". גם הרמטכ"ל שלח לקבינט מסמך ברוח זו. נציב קבילות חיילים, אלוף (מיל') יצחק בריק, לעומת זאת, טוען שממש לא, ויצא למסע צלב אישי במטרה לוודא שהליקויים יתוקנו. השאלה – מי צודק?

... רוני דניאל הוא פרשן צבאי ותיק, שמכיר את הצבא לפני ולפנים, ראשית, מהפוזיציה של מי ששירת בנח"ל ולחם כמ"מ ב-67' וכמ"פ במלחמת ההתשה ואף היה מג"ד במילואים, ושנית, של מי שמסקר את התחום הצבאי כמעט חמישה עשורים. כמראיין, הוא השתדל להקשות על האלוף בסוגיות כמו חומרת האיום ויכולות האויב שמשתפרות (חזבאללה למשל, רכש ניסיון מבצעי רב בסוריה), ובעיקר בנוגע למוכנות צה"ל ליום פקודה. התשובות, למצער, במיוחד נוכח העובדה שהשנה מציינים 45 שנים למלחמת יום הכיפורים, נשמעו כהד להצהרות אלופי המטכ"ל בשנה שקדמה לאוקטובר 1973. סטריק העיר ביובש, אם כי בצדק, שהמלחמה הבאה אמנם לא תהיה סימפטית, אך בניגוד לעבר, לא תכלול איום קיומי על ישראל. לדבריו, מאז 2006, צה"ל התעצם ואם "זה יגיע לכדי מפגש, האירגון ירגיש את נחת זרוענו, וזאת לא תהיה מלחמת לבנון השנייה, אלא, אני מקווה, מלחמת הצפון האחרונה". רק היה חסר שיגיד ש"נשבור להם את העצמות" בנוסח הרמטכ"ל אלעזר ודי.

סטריק עשה את רוב שירותו בחטיבת גבעתי, אליה עבר כמ"פ מהצנחנים, ופיקד עליה במלחמת לבנון השנייה. בהשוואה למוכנות הצבא אז, אמר האלוף,
"היכולות שלנו במקום אחר. אני יצאתי למלחמה כשלא ביצעתי אף תרח"ט אחד עם חטיבתי. נכון, פיקדתי על מבצעים. החטיבות שלנו היום מוקפות ביכולות של מטה כללי, שתומך בהן. ביכולות אש אחרות, ביכולות מודיעין אחרות, ביכולות תקשוב אחרות ובעיקר רוח ומוכנות גבוהה, פי-כמה ביחס ל-2006". הוא ציין שאין לדעת אם תפרוץ מלחמה, "אבל אם נדרש לזה, אויבינו ימצאו אותנו נחושים, חדים ומדויקים מתמיד".

"הידרדרות חמורה ביכולתו של צה"ל"

כאמור, הראיון של האלוף היה צפוי ונצמד לדף המסרים הקבוע של הצבא. השאלה היא עד כמה הוא הוא נכון. בחודשים האחרונים נראה שנציב קבילות החיילים היוצא, אלוף (מיל') יצחק בריק, פתח במתקפה על טענות הצבא בנוגע למוכנותו למערכה הבאה וטען שישנם פערים של ממש בכשירות זרוע היבשה ביחס לזרועות המודיעין והאוויר ושלמפקדים איכותיים אין רצון להישאר בקבע. אבל בריק, שכמפקד פלוגת שריון לחם בסיני במלחמת יום הכיפורים, לא עצר עם פרסום הדו"ח השנתי שלו ביוני האחרון. באוגוסט שיגר בריק מכתב, בן עשרות עמודים, לפיקוד הבכיר של צה"ל ולחברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת שבו התריע מפני שורה של תהליכים שהשילוב ביניהם "הוביל להידרדרות חמורה ביכולתו של צה"ל למלא את משימותיו ומשום כך גם נפגעה מוכנותו למלחמה". הצבא בתורו, לא קיבל את טענות הנציב, וטען בין השאר שאין לו יכולת לבחון ולבדוק את הליקויים שעליהם הוא מצביע (שלא לדבר על מנדט לעשות כן).הרמטכ"ל איזנקוט שלח בתגובה מכתב משלו לשרים החברים בקבינט המדיני-ביטחוני ולחברי ועדת החוץ והביטחון ובו קבע כי "צה"ל נמצא בכשירות גבוהה ומוכנות גבוהה למלחמה ביחס לכל תרחישי האיום והייחוס".

לרמטכ"ל יש על מה להסתמך, שכן בתקופת כהונתו נערכה רפורמה של ממש בזרוע היבשה (ובמערך המילואים) וכשירות היחידות הוגדרה בעדיפות גבוהה, גם על חשבון התעצמות ורכש. תחת פיקודו מתאמנות החטיבות במודל של 17 שבועות אימונים ולאחריהם 17 שבועות תעסוקה מבצעית, ומתקיים תהליך לשדרוג יכולות צוותי הקרב החטיבתיים, כך שיפעלו באופן רב-חילי, מתואם ומסונכרן יותר. בנוסף הוקמה חטיבת הקומנדו, שמשדרגת את יכולת צה"ל לפעול באופן משמעותי על הקרקע בעומק. בהקשר האחרון, ראוי להעיר, לפעולה בעומק עשויה להיות משמעות קריטית בעימות מול אויב גמיש ומבוזר, דוגמת חזבאללה, הפועל מלב אוכלוסייה אזרחית.

במאמר שכתב בשעתו ב"ישראל היום" המחיש האלוף (מיל') עוזי דיין, את האפשרויות של פעולה בעומק האויב, כשתיאר כיצד הוטל עליו במהלך מלחמת יום הכיפורים, כמ"פ בסיירת מטכ"ל, לפשוט על סוללות תותחים בעומק המערך הסורי. "הפשיטות חייבו חציית שדות מוקשים, ניווט מדויק דרך מערך סורי צפוף ומשתנה, התגנבות שקטה ליעד, השמדה מהירה וחזרה בשלום בתוך המערך הסורי העצבני בעקבות התקיפה. בקיצור, מה שידענו לעשות הכי טוב. אחרי שאתה מסתנן דרך המולת הקרב של הקו הראשון אתה פוגש את השקט והביטחון שבעורף האויב". בלילה הראשון לא איתר הכוח בפיקודו את הסוללה, שכנראה דילגה, ואנשיו שבו עייפים ומתוסכלים לקווי צה"ל. "בלילה הבא הגענו בשקט עד הסוללה שבתזמון מצוין (לנו) פתחה באש תותחים, מה שאיפשר להגיע עד החיילים הסורים, שעד היום לא יודעים מהיכן בא להם מותם". חטיבת הקומנדו, תאפשר לצה"ל לעשות זאת בהיקף רחב בהרבה.

אבל למרות זאת האלוף בריק מסרב לוותר. העשן הלבן לא יצא גם לאחרמפגש טעון בינו לבין פורום המטה הכללי. חברי ועדת חוץ וביטחון כבר הצהירו שהוועדה מתכוונת להתעמק במסמכיו ובטענותיו של בריק. לדברי אחד מהם, הח"כ אל"מ (מיל'), מוטי יוגב, יוצא סיירת שקד שפיקד בעבר על יחידת מגלן, האחריות לבחינת הפער בין שני הדו"חות על מוכנות צה"ל, זה של הנציב וזה שפרסם הרמטכ"ל, נחה על "כתפי הקבינט וועדת החוץ והביטחון". בריק מצדו הציע למנות ועדה בראשות שופט בית משפט עליון בדימוס, שתבחן את מוכנות הצבא. מעין הליך בוררות. אבל מוטב לא לעצור את הנשימה בציפייה להקמת ועדה שכזו.
מוכנים או לא?

לא מן הנמנע גם ששני הצדדים צודקים. צה"ל כיום אכן מאומן ובעל יכולות אש ומודיעין ברמה גבוהה מאוד, ומנגד התהליכים שמפניהם הזהיר המפקד הוותיק, אינם בבחינת דמיונות שווא. בריק ציטט במכתבו מפקד חטיבה בפיקוד הצפון שאמר ש"צה"ל נכשל בהשארת הטובים", בוודאי לשירות קבע ארוך טווח. באוקטובר 1973 היה צה"ל, כפי שלמד בריק על בשרו, "צבא מופתע אך יעיל", ככותרת מאמר שכתב אלוף (מיל') אורי שמחוני. ההצלחה נבעה אמנם מכשירותן הגבוהה של היחידות, אך בעיקר בשל איכותם של המפקדים. גם בעימות הבא, כתב שמחוני, שבמלחמה שימש כקצין אג"ם פיקוד הצפון, המפקדים הם אלה ש"יקבעו את התוצאה הסופית". האמת הזאת, צריך לומר, ברורה למטכ"ל ממש כפי שהיא ברורה לבריק. השאלה שמונחת לפתחם היא כיצד לשמר את המפקדים האיכותיים בצבא. כדאי שיימצאו לה פתרון לפני שהמלחמה הבאה תפרוץ.

(המאמר פורסם במקור באתר "דבר ראשון", בתאריך 17.09.2018)

(מתוך הבלוג "על הכוונת", 17.09.2018)
_____________________________________
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #64  
ישן 17-09-2018, 11:52
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
זה עניין של התייחסות. צה"ל השתפר מאוד בתחומים מסויימים
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי דה-דה שמתחילה ב "מה אתה מנסה לומר פה בעצם?..."

ובתחומים אחרים (שבריק ירד לפרטיהם) - בריק סבור שיש חוסרים מהותיים שחייבים לתקן.
צה"ל חייב כארגון - להתייחס לכך.

אם לצטט את ראשי הפרקים שבריק הביא:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי יצחק בריק, דו"ח קבילות חיילים
1. הכשרה מקצועית ללא מתן כלים פיקודיים בקורסי הפיקוד הרבים ובקורסי ההשלמה לקצונה
2. שימוש בלתי מושכל בטלפונים ניידים (סמארטפונים)
3. מילוי פקודות, קיום בקרה ומעקב וּוידוא ביצוע
4. התחייבות לשירות "קבע ארוך"
5. קיצוץ של אלפי אנשי קבע בתוכנית הרב-שנתית 'גדעון', ובד בבד – קיצור שירות החובה של הגברים
6. חוסר ניהול שגרת טיפולים בצה"ל
7. שיח פיקודי, חניכה וליווי על-ידי מפקדים
8. מימוש אחריות וסמכות ותכלול [אינטגרציה של] נושאים מערכתיים

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 17-09-2018 בשעה 11:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #65  
ישן 17-09-2018, 13:23
  Jaguar890 Jaguar890 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.02.16
הודעות: 775
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "זה עניין של התייחסות. צה"ל השתפר מאוד בתחומים מסויימים"

הזלזול של צהל בבריק הוא מדהים. ובהמשך ישיר לזלזול בכנסת ובוועדות פרלמנטריות. זה פשוט עצוב. לא יתכן שגוף מפוקח יתעלם מביקורות הדרג המפקח.
ולענין עצמו - הענין הוא מאוד פשוט. לדוגמא: הכוחות המשורינים הם בתחתית סולם העדיפיות (טוב לא בתחתית אבל לא ממש גבוה ברשימה). אלא מה, צהל מתקשה להודות בכך בריש גלי ומבלבל את המוח עם ניסוחים פתלתלים.
בא בריק ואומר - אם השריון חשוב - אנחנו לא מוכנים. אם הוא לא חשוב תנסחו את זה רשמית וקחו אחריות על ההחלטה. וזו רק דוגמא אחת.
תרש גדעון נראה נוצץ על הנייר אך בפועל לא כל השינויים יצאו אל הפועל (איחוד זרוע היבשה ואטל), וגם כאלה שכן (חטיבת עוז) מתבצעים באיטיות מחרידה : 4 שנים להחליט איזה גדודים יהיה בחטיבה, 7 שנים להקמת בית ספר ללוחמה זעירה וקומנדו,. כך שגם הסתתרותו של צהל מביקורת תחת הגלימה של תרש גדעון - מדאיגה משהו.

נערך לאחרונה ע"י Jaguar890 בתאריך 17-09-2018 בשעה 13:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #67  
ישן 20-09-2018, 16:57
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
יש פה חוסר דיוק
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "הזלזול של צהל בבריק הוא..."

בריק לא אומר שצה"ל לא מוכן למלחמה - אבל כן טוען, שמצא כשלים משמעותיים במוכנות.
משמע - שלצה"ל אין מענה (לסוגיית הסלולרי) או שצה"ל לא מוכן מספיק, או שבפרמטרים מסויימים (הלוגיסטי, התחזוקה), רמת המוכנות ירדה.

ראשי צה"ל לעומת זאת - התייחסו לכך שרמת האימון עלתה, ורמת הציוד עלתה.

כך שהשאלה היא - שאלה של דגשים
מה חשוב יותר?
האם יש פיתרון טכנולוגי שיצדיק את הקיצוץ?
האם הקיצוצים הם במערכים הצפויים להיסגר בשני הקרובות, מה שמצדיק רמת מוכנות פחות גבוהה?
זה דיון חשוב - שצריך להערך,
כולל אולי - הקמת צוותי ביקורת שיתנו תשובות ספיציפית על בעיות אלו.
כך שנושאים חשובים אלו לא "יעלמו" עם החלפת מפקד מערך הקבילות.

הבעיה הכי גדולה יכולה לנבוע מכך שמדובר בשינויים שנכפו מגבוה - ובדיקה תוביל למסקנה שבעצם אין דרך לקצץ בלי פגיעה,
וכך נגלה שיש צורך בהחזרת התקנים שקוצצו,
ושבעצם לא היה חיסכון.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Jaguar890
תרש גדעון נראה נוצץ על הנייר אך בפועל לא כל השינויים יצאו אל הפועל (איחוד זרוע היבשה ואטל), וגם כאלה שכן (חטיבת עוז) מתבצעים באיטיות מחרידה : 4 שנים להחליט איזה גדודים יהיה בחטיבה, 7 שנים להקמת בית ספר ללוחמה זעירה וקומנדו,. כך שגם הסתתרותו של צהל מביקורת תחת הגלימה של תרש גדעון - מדאיגה משהו.
הסתתרות מאחורי שינויים מבניים זה יותר בעיה מאשר מענה לביקורת.
חלק מהביקורת היא על כך שבעקבות השינויים המבניים שמטרתם חיסכון - איכות התחזוקה צפוייה לרדת (פחות כח אדם),
חלק מהם - נובעים מאיכות לא עקבית בהדרכה, או בדרך בה המפקדים פועלים.

שינוי מבני גדול משמעו שיקח זמן עד שיראו תוצאות,
ואם לא מכלילים מלכתחילה נושאים אלו במטרות השינוי המבני,
ומנטרים אותם במהלך התהליך - עלולים לקבל במהלכו וסופו - תוצאות גרועות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #70  
ישן 20-09-2018, 12:37
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
לעניין דו"ח בריק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

לדעתי, אנחנו צריכים לשאול עצמנו, האם אנחנו מסוגלים לזהות כשלים ? האם אנחנו חותרים לשיפור...?
לזכרוני, בפעמים האחרונות שהעניין נבדק באמת, יום כיפור, לבנון 2.......נמצא כי חיינו בשקר, כי לא ידענו מה לא תקין......, אני לא מבין איך אלו שהיו אמורים ללמוד ממה שקרה, מגיבים כפי שמגיבים לדבריו של בריק....ואביא ציטוטים [לדעתי אופייניים] מדבריו של אל"מ וינר: 'לא ברור מה הם הכלים המקצועיים המצויים תחת ידיו'...'ובאלו מתודות השתמש', 'מתוקף איזו סמכות פעל', 'הדו"ח של בריק מחטיא מטרתו,פוגע ללא צורך בצה"ל ובמפקדיו', 'דו"ח כזה לשים בפני ועדת חוץ וביטחון ולא לפני התקשורת'.........ממה בדיוק האיש הזה מודאג... האם ביטחון ישראל בראש מעייניו ? לדעתי -לא, למרות שהוא לא יודע את זה......מה שהוא אומר היום זה מה שאמרו לחריגים שחשבו כי יש סימנים למלחמה ביום כיפור ההוא....
מה אפשר לעשות ?ועדת חוץ ובטחון, לדוגמה,צריכה ליזום בדיקה בימ"ח, לראות כי הכל נמצא, כי מה שצריך להניע, מניע..... [דברים טריוויאלים,שאין ויכוח בנחיצותם,דרכם יכולה לבוא התשובה לשאלה: 'האם צה"ל מוכן'] ואם חסר, לבקש הסברים לסיבות......כרגע מרבים להתווכח על תאוריות,איך להתאמן, איך לחלק תקציב, דברים שקשה לנו לפתור....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #71  
ישן 20-09-2018, 17:07
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
זו לא השאלה בכלל.
בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "לעניין דו"ח בריק"

צריך לשאול - האם השיטות בהן צה"ל מגלה כשלים או מבצע תהליכי שיפור - מתאימות.

צה"ל כארגון, נהג לבצע ניטור ע"י אימונים: כשצה"ל התאמן לקראת משימה יכלו לדעת האם יוכל להשיגה. כשלא היה אימון - היה רק ניחוש.
כשהיה אימון - הוא כלל גם את בדיקת הימ"ח - הבינו מה חסר, ופעלו להשלמת חוסרים

מבחינה זו - היות וצה"ל התאמן בשנים האחרונות - הוא נמצא ברמת מוכנות גבוהה משמעותית מאשר בשנים עברו - בהן התספקו בניחוש מושכל, בהערכות, ובבדיקה מדגמית.
כך שמבחינת נקודת הייחוס שלך (השוואה לתקופות בהן לא התאמנו כלל) צה"ל צודק בטענתו - שיש מוכנות גבוהה.
ובדיקה רנדומלית של ימ"ח מקרי בידי הכנסת - הוא בדיקה מדגמית, שתוביל לתוצאות בלתי עקביות ולא משקפות

אבל ניטור כזה - אינו הדרך היחידה לנטר, ואינו הדרך הטובה ביותר.
חברות אזרחיות מקימות מערכי איכות שמטרתם היא בדיקה מתמדת של האיכות,
ונראה שמפקד קבילות חיילים היוצא - ניסה להתאים את מערך הקבילות לתפקיד זה.
בעיקר - בגלל שמערך הקבילות הוכיח שהוא אפקטיבי בזיהוי והובלת תהליכי שינוי בצה"ל.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 20-09-2018 בשעה 17:13.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #73  
ישן 28-09-2018, 12:51
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
כן
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "האם הצבא מוכן בצורה מתקבלת על..."

צבא שמאומן לקראת האיום - מוכן בצורה מתקבלת על הדעת .
אלו דברים - שלא היו במלחמת יום כיפור ובמלחמת לבנון ה2,
ולכן נחשפו במלחמה - כשלים מהותיים:
אי מוכנות בלתי מתקבלת על הדעת, הייתה מתגלה לו התאמנו לקראת האיום.

בדיקה מדגמית של ימ"ח,
תגלה חוסר באותו ימ"ח - בסוג ציוד מסויים, ולפי הערכה תיאורטית.
ואז החוסר יושלם באותו ימ"ח,
ושום דבר לא ישתפר מחוץ לו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רם אדמון
כמובן אפשר לתת הבדיקה לכל מי שיכול לעשות זאת טוב [בדיקה ע"י חברי כנסת לא בהכרח תתבצע טוב, ואני לא רוצה כאן להרחיב הסיבות לכך].
בדיקה ע"י חברי כנסת - בהכרח תתבצע באופן גרוע - כדי לסחוט כותרות ולא כדי להוביל שיפור מערכתי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #76  
ישן 09-10-2018, 12:31
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
הפיתרון הכי בסיסי למוכנות - הוא אימונים לקראת האיום.
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "והנה עיקר דבריך שלא מתקבלים..."

צבא שלא מתאמן - הוא צבא שלא מוכן למשימה,
שלא יהיה לו מושג כמה כוחות צריך, כמה ציוד צריך שיהיה בימ"ח, כמה מהכלים יהיו עם כשלים, ומה יהיה קצב ההתקדמות,
ולכן - בכלל לא יבדוק כמה כלים יש בימ"ח, ומה איכותם.
שהרי אין לו מדד לבדוק - כמה בכלל הוא צריך!
זאת רמת חוסר המוכנות של לבנון השניה ותחילת יום כיפור.
שבה חלק מהמפקדים מניחים ש"הסדיר יבלום", וחלק דורשים לפקוד עליהם לברוח - כי נסיון בלימה יסתיים בטבח ונסיונות חילוץ כושלים.
או שהמפקדים והחיילים בטוחים שעדין צבא היבשה נגמר ולא תהיה מלחמה, ולכן לא צריך להתאמן, לבדוק כמויות בימ"ח וכו'.

צבא שהתאמן, מוכן למשימה, ווידא שבימ"ח יש את רמת הציוד המינימלי הדרושה,
ועשוי עדיין להיות מופתע,
עדיין הקונספציות שהשתרשו, ונהלי עבודה פגומים - עלולים להוביל להרוגים שלא לצורך.


וזה בעצם מקור המחלוקת:
הרמטכ"ל - מצביע על מוכנות מלאה. היו אימונים כנגד האיומים הצפויים, הכוחות יודעים מה לעשות, מהאימונים יש הערכה לגבי הציוד הדרוש, והתבצעה הערכה לגבי כמות ואיכות הציוד בימ"ח - שהובילה להצטיידות משלימה בהתאם (כי יודעים כמה צריך).
נציב קבילות חיילים - מדבר על חשש להרוגים שלא לצורך. על הדרכה לא-אופטימלית, על העדר העברת ידע, על מפקדים שנכשלים ליצר נאמנות פיקודית, על חשש מירידה באיכות הציוד בימ"ח, והתעלמות מנושא הפלאפונים - שעלולה להביא להפתעה איומה.
ועל מנגנון תגמול לא הגיוני שמבריח מצה"ל כח אדם איכותי - בזמן שצה"ל משלם הון על אנשי הקבע.


אתה מציע - לחפש רק מתחת לפנס,
בתוך הימ"ח.
הבעיה אינה בימ"ח.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 09-10-2018 בשעה 12:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #77  
ישן 09-10-2018, 14:37
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
אימונים ומחסנים
בתגובה להודעה מספר 76 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "הפיתרון הכי בסיסי למוכנות - הוא אימונים לקראת האיום."

נכון. חלק מהצבא מתאמן הרבה יותר מבעבר אבל כמה החלק הזה תופס מתוך כלל הצבא, וכמה החלק הזה תופס מתוך כלל אוכלוסיית המדינה הכשירה ללחימה, שזה לדעתי גברים לא מוסלמים כשירים גופנית עד גיל 49? וגם אם יש אימונים מספיקים לסוג מסוים של תפקידים קרביים, רגלים ושריון, מה עם היחידות התומכות. האם יש מספיק רכב שטח לוגיסטי כשיר ותקין בשביל כול מי שכן מתאמן כמו שצריך? נראה שחלק מהצבא מאוד כשיר אבל גם מאוד קטן. ונראה שלחלק גדול מאוד אין אמצעי ניוד. אוכלוסיית המדינה גדלה ב 30 השנים האחרונות אבל נראה שצה"ל דווקא התכווץ.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #79  
ישן 09-10-2018, 15:14
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
מדובר על אימונים חטיבתיים ואוגדתיים
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי אספרסו קצר שמתחילה ב "אימונים ומחסנים"

ואפילו תרגיל גייס.
משמע - כולל את היחידות התומכות באותן אוגדות.
כולל חלק מאוגדות המילואים,
אבל לא את כולן.
הצהרות ששמענו לאחרונה מעידות שיתכן ויהיה לכך ביטוי רשמי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אספרסו קצר
אוכלוסיית המדינה גדלה ב 30 השנים האחרונות אבל נראה שצה"ל דווקא התכווץ.
אכן - עם הצטמצמות האיומים והמשימות, צה"ל התכווץ.
ללא נוכחות קבועה במחנות הפליטים בעזה יו"ש ולבנון,
ללא איום "מזרחי" משמעותי,
ועם הרס כמעט-מוחלט של סד"כ צבא סוריה (שכעת אולי ישתקם, ואולי לא),
תפקיד המילואים הפסיק להיות בט"ש - וחזר להיות כוננות ללחימה.

ציטוט:
הגיוני שיתכווץ לאור ההערכה הרווחה שאין עימות צבאי מלא בסגנון יום כיפור באופק-תפיסה שבעיניי מוטעית.
זה לא מדוייק.
יש הערכה כזו בצפון,
אבל הסד"כ בדרום עדיין מבוסס על הערכה זו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #80  
ישן 09-10-2018, 15:48
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
מתכווצים.
בתגובה להודעה מספר 79 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "מדובר על אימונים חטיבתיים ואוגדתיים"

ציטוט:
אכן - עם הצטמצמות האיומים והמשימות, צה"ל התכווץ.
ללא נוכחות קבועה במחנות הפליטים בעזה יו"ש ולבנון,
ללא איום "מזרחי" משמעותי,
ועם הרס כמעט-מוחלט של סד"כ צבא סוריה (שכעת אולי ישתקם, ואולי לא),
תפקיד המילואים הפסיק להיות בט"ש - וחזר להיות כוננות ללחימה.


הטענה הזו יכולה לשמש הצדקה להקטנה בגודלו של הצבא הסדיר בעת רגיעה, אך לא בגודלו הכולל של צבא המילואים. תהפוכות פוליטיות במצרים סעודיה וירדן, שיקום הצבא הסורי של אסד ביחד עם חיזבאללה, יכולים להפוך לקואליציה שתצא למלחמה כוללת נגדנו הרבה יותר מהר משישראל תספיק לאמן ולצייד את צבא המילואים שלה, תהליך שלוקח שנים רבות. ללא קשר לצורך בטנקים ומטוסים, לדעתי וכנראה שגם לדעתו של גרשון הכהן, מדינת ישראל ולמעשה כול מדינה חייבת לשמור על הכשירות הקרבית הבסיסית שלה. כול גבר כשיר גופנית צריך להיות מיומן בלחימה עם נשק קל לקראת אפשרות של מלחמה כוללת. זאת אומרת שכגודל אוכלוסיית הגברים הכשירים עד גיל 49 כך גודלו הכולל של הצבא שרק חלקו הקטן מאוד יהיה פעיל בעת שלום. הרוב הגדול יהיו אנשי מילואים. אני לא אומר שכולם צריכים להיות רובאים, כי אחרת לא יהיו טנקיסטים, טייסים, ימאים, טכנאים, אנשי לוגיסטיקה, ושאר ירקות. אבל אסור לוותר על המסה של לוחמים רגליים במילואים. כמובן שצריך גם אמצעי ניוד לתנאי שדה קשים בעת מלחמה. זה מצריך צי גדול מאוד של רכב שטח לוגיסטי ולפי הדיווח על גריטה של 2000 M113 ללא מציאת תחליף, נראה שגודלו של צי רכב השטח הלוגיסטי קטן ואתו גם כנראה שסגרו שתי אוגדות לפחות. אותי זה מדאיג. לצד הכוח הקטן והאיכותי, צריך גם צבא מילואים גדול מאוד בעל כשירות בסיסית. נראה לי שככה זה באוסטריה ושווייץ.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #82  
ישן 09-10-2018, 16:19
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
רחוק מלהסכים עם גרשון הכהן בעניינים חברתיים.
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "גרשון הכהן הוא פאשיסט מסוכן..."

רחוק מלהסכים עם גרשון הכהן בעניינים חברתיים.
מסכים אתו כמעט אחד לאחד בכול מה שקשור לאסטרטגיית בניין הכוח הצבאי. אני לא חושב שהשווייצרים והאוסטרים הם פשיסטים כי הם מחייבים את כול הגברים הכשירים לעבור אימון לחימה. גם לא הנורווגים שיש להם גיוס חובה. אני לא יודע מה מצב צי רכב השטח הלוגיסטי של חיילי המילואים האוסטרים, השווייצרים או הנורווגים. אבל אני מאמין שזו כשירות בסיס שמדינה חייבת לשמור לעצמה. אני גם לא חושב שזה יהיה כול כך יקר לצייד את כול חיל הרגלים במילואים ב M-ATV בתהליך שייקח כמה שנים. זה עולה חצי מליון דולר ליחידה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #83  
ישן 09-10-2018, 19:46
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
זה נכון לגבי מצרים - לא לגבי ירדן וסוריה
בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי אספרסו קצר שמתחילה ב "מתכווצים."

כי יצטרכו לבנות צבאות בעלי סד"כ נמוך מאוד, לצבא מרשים,
זה לא מהיום למחר - ובזמן זה ניתן לאמן את אותו חלק מהמילואים - שכיום לא מתאמן.

גם אם יתאחדו - 2 הצבאות הצפוניים הם לא צבא התקפי - אלא צבא טילים ומגננה.
משמע - לא תרחיש יום כיפור,
אלא לבנון-3
וזה בדיוק התרחיש שהאימונים התמקדו בו.

מדינת ישראל צריכה לשמור כשירות למלחמה "כיפור2" בדרום,
אבל אין הצדקה להפיכת צה"ל לצבא-עממי,
העליה בשכר תהפוך צבא כזה ליקר להחריד, וצבא עממי הוא צבא גרוע.

גריטת הזלדות החלה לאחר שיש מחליפים (מבצע הסבות ורכש מואץ של נגמ"שים כבדים).
ומכיוון שהסד"כ התיאורטי עצום - מדובר כנראה בכלים שהתבלו, והשאירו בסד"כ רק בתיאוריה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #84  
ישן 10-10-2018, 15:52
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
צבא שהוא גם עממי וגם איכותי
בתגובה להודעה מספר 83 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "זה נכון לגבי מצרים - לא לגבי ירדן וסוריה"

ציטוט:
אבל אין הצדקה להפיכת צה"ל לצבא-עממי,
העליה בשכר תהפוך צבא כזה ליקר להחריד, וצבא עממי הוא צבא גרוע.


שכר מלא לכול חייל בשירות פעיל גם חיילי הסדיר וגם חיילי המילואים, זה לא יותר יקר למשק מהעסקה ללא שכר. המחיר האמתי למשק הוא תוצאה של מספר החיילים הפעילים בכול רגע נתון לעומת מספר האזרחים. שכר מינימום לפחות לכול חיילי צה"ל, בסדיר ובמילואים, בחובה ובהתנדבות, לא יכביד על המשק לפי דעתי. ההכבדה תהיה תוצאה של הגדלת גודלו של הצבא הפעיל בעת שלום שכולל גם את משרתי החובה הסדירים, גם את משרתי הקבע וגם את משרתי המילואים הפעילים שמבצעים אימוני רענון. צבא עממי-המוני הוא לא צבא איכותי במיוחד אבל לא בהכרח צבא גרוע. תקנו אותי אם אני טועה אבל אני מאמין שאפשר לשמור על כשירות בסיסית לא רעה של יחידה, אם היחידה מתאמנת אחת ל 5 שנים לתקופה של 3 חודשים אימון רענון רצוף, וזה בתנאי שהיחידה שומרת על אותו הרכב כוח אדם, פחות או יותר, ועל אותו סוג של ציוד בין אימון רענון אחד לשני. לזה אפשר להוסיף מטווח פעם ב 3 חודשים. בזה יסתכמו אימוני הרענון של הכוח בכשירות נמוכה. מהחייל הזוטר עד מפקד החטיבה, 3 חודשים פעם בחמש שנים + מטווח פעם ב 3 חודשים, וזהו. אם נשים יכולות לצאת לחופשת לידה של חצי שנה ואחר כך לחזור לעבודה, אני מאמין שאפשר לצפות מכול גבר כשיר גופנית עד גיל 47 להעדר מהעבודה אחת ל 5 שנים למשך 3 חודשים. זה כמובן יצריך שינוי במבנה המשק הישראלי שיהפוך להיות בלתי מתאים לגברים בעלי עסקים עצמאיים קטנים. זה אמור לבוא ביחד עם הרעיונות שלי לגייס בגיל 22 במקום בגיל 18, לבטל את שירות החובה בצה"ל לגברים עם פרופיל של פחות מ 72, לבטל את שירות החובה לכול הנשים ולהאריך את שירות החובה ל 5 שנים למי שכן מתגייס, כמובן עם שכר גבוה ממינימום. אז 5 שנים שירות רצוף בנוסף ל 4 אימוני רענון של 3 חודשים אחת ל 5 שנים ומקבלים 6 שנים של שירות שיחול על כרבע מאוכלוסיית המדינה לא כולל מי שחותם קבע שמן הסתם ישרת יותר. לא נראה לי נטל כבד במיוחד על התוצר המקומי הגולמי. הצבא ההמוני שאני מציע לא אמור להוות תחליף לכוח איכותי בהיקף מצומצם יותר שיתאמן יותר וגם יצויד טוב יותר. זה בנוסף. לא במקום.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #85  
ישן 10-10-2018, 18:52
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,192
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי אספרסו קצר שמתחילה ב "צבא שהוא גם עממי וגם איכותי"

קח שני מלש"בים. ראובן ושמעון.
דומים זה לזה. אותה קומה, אותה בלורית שיער. לא חומר של סיירת מטכ"ל ולא של 8200.
שניהם ציונים, שניהם ערכיים. אבל מה- ראובן אסתמטי.

איזה פיצוי הוגן שמעון יקבל על כך שייתן 6 שנים יותר למדינה, כולל שירות קשה, שוחק ולעיתים מסוכן כרגם או מכונאי טנקים (כלומר, לא משהו שיעזור לו במיוחד באזרחות בין השירות הסדיר הממושך למילואים הארוכים)? אולי שמעון דווקא כן רוצה לעבוד כעצמאי או כשכיר בשוק הפרטי? מאוד לא הוגן לחלק את העול הביטחוני באופן כה בלתי שווה.

אם נקצין- למה לא פשוט לאסוף את ילדי העניים לפנימיות צבאיות ואז לשירות סדיר של 20 שנה? זה עבר לצאר, לא? ועלויות ההכשרה יקטנו מאוד! הרי חלק מההכשרה תינתן עוד בזמן בית הספר, כך שבגיל 18 החייל כבר כשיר לשירות מבצעי!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #87  
ישן 10-10-2018, 13:02
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
צבא שלא מתאמן - הוא צבא שלא ידע מה לעשות במצב חירום
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "דבריך לא ברורים לי..."

כמו ב"גבעת חלפון" - יתחיל לתהות בזמן חירום מה עשו ב67 או ב48...
או במלחמות הגנרלים (שלמעשה התווכחו על מדיניות שהייתה צריכה להקבע מראש, עם פקודות עד לרמת החייל)
הוא צבא שרק בשעת מבחן מגלה כמה נשק צריך, ומה איכותו.
או כמו ב2006 - מגיע לכפר ולא יודע בעצם מה צריך לעשות. ובמקום להשלים משימה (או לפחות לכתר ולמנוע תגבורת) עסוק בקרבות חילוץ, בעוד האוייב משגר כוחות למקום ללא הפרעה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רם אדמון
אני אינני יודע בדיוק מה צריך,
מה שאני כן יודע הוא כי ציוד שהוחלט כי צריך להיות תקין בימ"ח , צריך להיות תקין בימ"ח.
אבל כמה ציוד צריך להיות תקין בימ"ח? הוא צריך להיות תקין מיידית? או שמילואימניקים ישמישו אותו?
ומי מחליט?
זה משהו שעשו ב48? ב67? ב73? בהערכת אצבע כשהציוד נקלט?
או שמדובר בתהליך - שהוא תוצאה של האימונים האחרונים שנעשו, וקצב הבלאי שהתגלה, והערכות הסד"כ שנגזרות מהתוכניו האופרטיביות?
כשלא יודעים כמה ציוד צריך - אף אחד לא יוודא שיש אותו במלאי, כי למעשה זה מספר אקראי.
ואם כל המערך מושבת מאימונים כי לא תהיה מלחמה,
אז גם לא יקנו ציוד חדש להשלמת הדרוש בימ"ח - בדיוק מאותה סיבה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רם אדמון
יש עוד נושאים, מדידים יותר או פחות הראויים להתייחסות ,אני ממליץ לנגוע קודם בדברים המדידים, ולכתוב משפטים ברורים,ורעיונות מנומקים.
זה בדיוק מה שבריק עשה,
ולכן לזה צריך להתייחס - ולא לשאלה כמה יש בימ"ח זה או אחר.

הרמטכ"ל שלל את הטענה הקטגורית (שצה"ל לא מוכן למלחמה),
אבל כן בוחנים את הטענות הנקודתיות שהאלוף בריק העלה.


בגדול - הכנת פקודות מבצע, אימונים, והנגזר מהם זה המינימום.
השלב הבא - הוא כבר מעבר למדדי איכות ופיקוח חיצוני,
והגוף העיקרי שעושה פיקוח חיצוני לצה"ל - הוא נציב קבילות חיילים,
משמע - האלוף יצחק בריק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #89  
ישן 11-10-2018, 08:20
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
כדי שהתקציב בימח יתוקן/יוחלף/יחודש - צריך להיות תקציב
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "-- מאיפה הרעיון כי הציוד..."

כדי שיהיה תקציב - צריך שיהיה תיעדוף.
אבל המצב הוא - שמאז תחילת שנות ה70 - התקציב לא עלה ריאלית, בזמן שעלויות השכר, פנסיה וכו' - עלו משמעותית.
כך שהמערכת כל הזמן בקיצוצים.
ואי אפשר לקצץ במקום בו אנשים כל הזמן מתים, או מתלוננים שהקיצוצים יגרמו להם למות.
אז אם אין תיעדוף - התקציב יורד.

ומה שיוצא - זה שכשבכלל אין הערכה כמה מהציוד צריך (ולכן אמור להיות תקין), או שההערכה היא בכלל שלא תהיה מלחמה - הציוד שמאופסן לא מוחלף, לא מתוקן, ולא משודרג, בטח לא בהיקף הדרוש מציוד שידוע שצריך.
ורק אם המצב ישתנה (ההערכה הגורפת שלא תהיה מלחמה, העדר אימונים והערכת כמויות), צה"ל יקבל תוספת תקציב (זמנית, בהתאם לדרישות שעלו), ויתעדפו חלק מהמלאים בהתאם.

מכיוון שרוב הציוד בימ"ח מיועד "לתרחיש הכי גרוע", שהוא בסבירות ותקצוב נמוכים,
בתרחיש כזה בכל מקרה צריך לאמן את חיילי המילואים שכבר שנים רבות לא התאמנו,
אז יש גם זמן להשמיש חלק מהציוד בזמן זה (שבו מקבלים תקציב וכח אדם כי יש מלחמה).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רם אדמון
רציתי לדעת אם אתה מסכים כי בימ"ח צריך להיות הציוד שהצבא קבע שצריך להיות בימ"ח, עד שיוחלט אחרת.
לא.
כי אם ב48 או 67 קבעו משהו - אותה קביעה כבר לא רלוונטית.
ואם הקביעה של הצבא היא שלא תהיה מלחמה יבשתית (ההערכה ב2006), ואפילו הסדירים והמילואימניקים הטריים לא מתאמנים - ממילא אין ההערכה רלוונטית כמה ציוד צריך.

מה שעשו לאחרונה,
זה גם אימונים, וגם צמצומים.
וחלק מחטיבות המילואים שבעבר הוגדרו באופן זהה (משמע לכאורה ציוד סביר בימ"ח, ואימונים למלחמה), למרות שבפועל זה לא היה המצב,
היום מדברים על כך שהן מוגדרות אחרת.

כשדוד שלי היה בצה"ל בשנות ה70 (שיא התקציב), והוא מתאר שהמצב בפועל מעולם לא היה שונה.
כמילואימניק צעיר ב73, הוא זומן ומייד נשלח לקרב, נלחם, ואחרי זמן מסויים - הוא הוחלף.
מילואימניקים מבוגרים יותר זומנו למילואים והתאמנו בזמן זה - והם אלו שהחליפו אותו.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 11-10-2018 בשעה 08:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #94  
ישן 11-10-2018, 16:24
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
בתגובה להודעה מספר 87 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "צבא שלא מתאמן - הוא צבא שלא ידע מה לעשות במצב חירום"

ציטוט:
אבל כמה ציוד צריך להיות תקין בימ"ח? הוא צריך להיות תקין מיידית? או שמילואימניקים ישמישו אותו?


לא הבנתי. מה זה אומרת ציוד שלא תקין מיידי ויושמש על ידי מילואימניקים? ואם יש צורך בגיוס חירום המוני ומיידי ויש למלחמה? ומה אתה חושב על הרעיון שלי להסתפק באימון אחד בן 3 חודשים רצוף אחת ל 5 שנים, בתום האימון יעשו לציוד טיפול 10000, יחזירו אותו לימ"ח במצב של תקינות מלאה, וכך הוא יהיה זמין לשימוש מיידי? זה נשמע רעיון לא רע מבחינה טכנית ולוגיסטית. השאלה היא האם חייל יכול לקיים במשך 5 שנים מיומנות לחימה בלי לתרגל אותה? גם אם מדובר ביחידות של כשירות בסיסית.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #96  
ישן 12-10-2018, 07:55
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
אז אכן יכול להיות שטעיתי
בתגובה להודעה מספר 95 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "רעיון תלוש והזוי"

אז אכן יכול להיות שטעיתי
אין לי ספק שהידע שלך בתחום נרחב ומעמיק משלי ולכן אני לא אתווכח על פרטים קטנים אבל אסביר את ההיגיון מאחורי הרעיון שהצעתי לאימון אחד ארוך - 3 חודשים, פעם אחת בתקופה ארוכה - 5 שנים. ההנחה הייתה שאולי זו דרך למנוע בלאי של הציוד וחסכון בתחזוקה. בהנחה, שייתכן שמוטעית, שלציוד יש חיי מדף ממושכים, אז עדיף לעשות בו שימוש פעם אחת ארוכה שבסיומה מתחזקים אותו והוא נשמר במחסן לעוד 5 שנים. במין מצב של "הקפאה". ההנחה הייתה שניהול באופן שהצעתי יחסוך בתחזוקה ובלוגיסטיקה. ייתכן שלא הייתי מודע לפרטים הבאים:
1. אימון ארוך מדי של 3 חודשים רצוף יכול לגרום לנזק בריאתי לחיילים.
2. חוסר אימון של 5 שנים יגרום לצניחה משמעותית בכשירות כוח האדם.
3. אין לרכב שטח חיי מדף של 5 שנים מרגע שבוצע בו טיפול תחזוקה יסודי. צריך עדיין לטפל בו גם אם הוא זמן רב במחסן ללא שימוש.
אז מה דעתכם על אימון רענון יחידתי שיימשך חודש וחצי אחת לשנתיים וחצי?
1. האם אימון רציף של חודש וחצי יגרום לנזק בריאותי לחיילים.
2. האם חיילים יכולים לא להתאמן שנתיים וחצי ולשמור על כשירות בסיסית.
3. האם ציוד יכול להישאר במחסן שנתיים וחצי ללא טיפול רציני ולהיות מוכן מידית ללחימה?
כמובן שהתכוונתי שזו תהיה המדיניות ליחידות רגלים ענקיות באיכות בסיסית ובטח שלא לטייסים שצריכים תרגול הרבה יותר תדיר.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #97  
ישן 28-09-2018, 10:55
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,326
מאמר בבלוג "על הכוונת" על הכתבות אודות צוות הבדיקה לבחינת טענות האלוף בריק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

180 מעלות | מאת גל פרל פינקל
חלק מהמאמר מצורף


180 מעלות | מאת גל פרל פינקל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בקרב בין צה"ל לנציב קבילות חיילים, אלוף (מיל') בריק, חלה תפנית, והוחלט על הקמת צוות בדיקה שייבחן את חומרת טענותיו. נכון, אין מדובר בוועדה חיצונית, אבל בהינתן הפוליטיקה הארגונית והאישית, זה המיטב שניתן לעשות.
ביום הכיפורים האחרון קראתי את הספר "אלה האחים שלי" (הוצאת ידיעות ספרים, 2003). הספר, שכתב אלוף (מיל') אורי אור, מתאר את נתיב הקרבות של חטיבת המילואים שעליה פיקד, חטיבת השריון 679, במלחמת יום הכיפורים ברמת הגולן. אור, קצין שריון. באוגוסט 73' מונה למפקד החטיבה, שהוקמה רק ארבע שנים קודם לכן, ואת אנשיה, ובכלל זה מפקדי הגדודים, פגש רק במלחמה עצמה. כשלושה חודשים לפני המלחמה, הועברו מחסני החירום של החטיבה מיקנעם למחנה יפתח. סככות הטנקים טרם חוברו לרשת החשמל והטנקים עצמם לא סודרו בהתאמה לציוות הקרבי, ללא זיווד, דלק ותחמושת (שאוחסנה בבונקר המרוחק 20 קילומטרים מהמחנה). כשבמקביל דיביזיות השריון הסוריות נעות מערבה, לעבר רמת הגולן, נאלץ אור לשלוח את אנשיו לחזית בכוחות קטנים, כשכל טנק שמוכן יוצא. 12 שעות לאחר תחילת המלחמה ב-6 באוקטובר, כבר לחמו אנשיו בקרבות הבלימה. מעולם, כתב לא תיאר לעצמו "שאפשר כך לצאת עם חטיבה לקרב. בחיפזון, עם כוח כה קטן ולא מוכן באופן מלא" (עמוד 78).

החטיבה ספגה נפגעים רבים, ובין היתר נפצעו שלושת מפקדי הגדודים. אחת הדמויות הבולטות בחטיבה היה המ"פ עמוס בן-דוד. "הוא היה סמל חובשים בצנחנים, עשה הסבה לטנקים" (עמוד 60), והמח"ט, שזכר אותו לרעה והופתע לגלות שנעשה למפקד פלוגה, חשש שלא יעמוד בלחץ. אבל בן-דוד שזכר אור היה שונה מאוד מהמפקד הנחוש וקר-הרוח שהיה במלחמה. כבר במהלך יום הקרבות הראשון מונה לממלא מקום מג"ד שנפצע. בדרכו לחלץ את טנק המג"ד נתקל הכוח של בן-דוד "במספר טנקים סוריים והשמידם" (עמוד 104). המח"ט נאלץ להודות שטעה כשפקפק ביכולתו. הלילה שבין ה-7 ל-8 באוקטובר, לאחר קרב הבלימה הראשון היה קשה מאוד. "קום דבר עם האנשים; צריך להסתכל להם בעיניים ובפנים המפויחות, ולהתחיל לבנות את החטיבה מחדש" (עמוד 106), אמר לעצמו אור, ונדד מגדוד לגדוד, מקבוצת טנקיסטים עייפה שמזוודת את כליה לקראת הקרב הבא לאחרת, כשהוא מעודד את אנשיו ומבהיר להם את חשיבות עמידתם בין הסורים לכנרת.


כשקוראים את תיאורו של אור על האופן בו גויסה החטיבה, בשיטת טלאי-על-טלאי ונוכח קשיים לוגיסטיים כה רבים, קשה שלא לחשוב על שריונר אחר שהמלחמה נצרבה בו ומוסיפה להיות קנה המידה העיקרי לפיו הוא בוחן את מוכנות הכוחות – אלוף (מיל') יצחק בריק.
זאת לא 73' שמפחידה את בריק
לפני כשנתיים התריע בריק, נציב קבילות חיילים, מפני הזנחת יחידות מחסני החירום (ימ"חים), בטרם יהיה מצבן כפי שהיה מצב מחסני החירום של חטיבה 679 לפני 45 שנים. עתה, רגע לפני שהוא פורש, בריק החליט לנהל קרב אחד אחרון. כשהוא "הולך על הראש" של הצבא ומפקדיו, שלח הנציב מכתב, בן עשרות עמודים, לפיקוד הבכיר של צה"ל ולחברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, בו התריע מפני פערים במוכנות כוחות היבשה למלחמה, בוודאי ביחס לחילות האוויר והמודיעין. תחום נוסף שהגדיר הנציב כטעון שיפור מיידי הוא תחום כוח האדם, שכן כמאמר מפקד חטיבה שראיין, "צה"ל נכשל בהשארת הטובים. המערכת לא רואה אנשים אלא שיקולים של כסף וחיסכון". הצבא לא אהב, בלשון המעטה, את התנהלותו. בין "רינונים" בתקשורת של קצינים בכירים על כך שחרג מהמנדט שלו כנציב קבילות חיילים (מה שנכון), עבור בטענה כי עם כל הרצון הטוב לנציב אין את הכלים לבצע בחינה שכזו של כשירות כוחות היבשה, המשך בטענה שבריק יצא עם ממצאיו החוצה בטרם הציגם לפיקוד הבכיר ולבסוף שבריק עדיין בוחן את הצבא כאילו הוא נדרש ללחום שנית ב-73'.

זה לא המצב. בריק תיאר בדו"ח האחרון שפרסם כיצד לחם ב-73' "בסיני ובמצרים לאחר חציית תעלת סואץ, כמ"פ טנקים בגדוד 113", אחד מן הגדודים "שעברו את הלחימה הקשה ביותר". רק הוא ושישה חיילים מהגדוד המקורי הגיעו לקווי סיום הלחימה של הגדוד. הוא החליף שבעה טנקים בזה אחר זה, לאחר שנפגעו מאש מצרית, ולחם במשך 19 ימים רצופים. על פועלו, עוטר בעיטור העוז. המלחמה ההיא, שאליה יצא כאיש מילואים, נצרבה בו, זה נכון. אבל הטענות כאילו הנציב בוחן את הצבא בראי מוכנותו למלחמה הקשה ביותר שבה לחם, מגוחכות. במערכה הבאה מציב חזבאללה, שברשותו ארסנל טילים ורקטות נרחב (כפי שציין אתמול ראש הממשלה נתניהו בנאומו באו"ם), איום משמעותי על מרכזי האוכלוסייה בישראל. אבל תרחיש האיום, שמוכר היטב לצבא, אינו מסתכם רק בירי טילים על תל-אביב, כי אם על בסיס חיל האוויר, מרכזי הגיוס, הימ"חים, וצירי התנועה הראשיים. די להיזכר ברקטה שפגעה בפלוגת מפקדה שהתמקמה סמוך לכפר גלעדי במלחמת לבנון השנייה, שכתוצאה ממנה נהרגו 12 אנשי מילואים, בכדי לקבל המחשה בזעיר אנפין לעתיד לקרות. גם החמאס, שהקים גם הוא ארסנל שכזה, איכן וירה לעבר שטחי גיוס וכינוס במהלך המבצעים "עמוד ענן" ו"צוק איתן". כל אלו יעכבו באופן משמעותי את יכולתו של צה"ל לגייס, לרכז ולהפעיל מאמץ מתמרן משמעותי.

בראיונות ומאמרים בתקשורת מקפידים קצינים בכירים "לפרגן" לבריק ולציין כי יש לו זכויות רבות, רגע לפני שהם מבטלים את טענותיו אחת לאחת. בראיון שכזה, ל"ישראל היום", טען מפקד זרוע היבשה, אלוף קובי ברק, כי הנציב אינו מודע לשינויים שנעשו בזרוע היבשה, "וכשאני שואל אותו, 'תגיד, באימונים היית? ראית שאנחנו מתאמנים אחרת? עושים אחרת?' את זה הוא לא עשה". יש בכך מן הצדק, אם כי על "גדלות הרוח" שגילה האלוף ברק בראיון, במסגרתה ציין שנוכח יום הכיפורים הקרב הוא סולח לבריק, מוטב היה לוותר. צה"ל תחת הרמטכ"ל איזנקוט מתאמן יותר. הרבה יותר. הרמטכ"ל אף שלח באחרונה מכתב לשרים החברים בקבינט המדיני-ביטחוני ולחברי ועדת החוץ והביטחון ובו קבע כי "צה"ל נמצא בכשירות גבוהה ומוכנות גבוהה למלחמה ביחס לכל תרחיש האיום והייחוס". אבל זה לא מבטל פערים שנחשפו בזרוע היבשה, בדגש על כוחות המילואים, בציוד ואימונים ומן הקושי המהותי בשימור המפקדים הטובים בשירות קבע ארוך. כך, למשל, לא הוטמעה מערכת השליטה והבקרה החדישה (מערכת צי"ד, צבא יבשה דיגיטלי), בחלק מחטיבות המילואים, אף שהן יידרשו לתמרן במערכה הבאה לצד יחידות, סדירות ברובן, שבהן המערכת הוטמעה. הדבר ייצור, כמעט בוודאות "קצרים בתקשורת".

הפערים הללו הופכים בולטים יותר על רקע הקריאה בספרו של אורי אור. האופן שבו לחמה חטיבתו במלחמת יום הכיפורים, מוכיח את הטענה כי צה"ל, מודל 73', היה הצבא הטוב ביותר שעמד אי פעם לרשות המדינה. לאחר שלב הבלימה, במתקפת הנגד לעבר שטחה של סוריה, הוטל על החטיבה לכבוש את מתחם הכפר חאן-ארינבה, ותחת פיקודה הועמד גם גדוד צנחנים במילואים 471, עליו פיקד חזי שלח. הקרב היה קשה, והחטיבה ספגה, שוב, אבדות רבות, ובהן גם המ"פ המוערך בן-דוד, שלאחר מותו הוענק לו עיטור העוז. לצד הטנקים, הורה אור למג"ד שלח לטהר את הכפר מכוחות הקומנדו הסורי. "הצנחנים סרקו את השטח, חיסלו כמה צוותי אר.פי.ג'י" (עמוד 186), ונערכו להגנה על צוותי הטנקים בחניוני הלילה. למחרת נלקח הגדוד מהחטיבה, ובסיום המלחמה השתתף בקרב לכיבוש החרמון, מבצע דו-חטיבתי שבמסגרתו כבשה חטיבת גולני את החרמון שבשטח ישראל, ואילו חטיבת צנחנים מילואים (ובכלל זה הגדוד), בפיקוד חיים נדל, ביצעה פשיטה מוסקת וכבשה את החרמון שבשטח סוריה.

כוחות אלו, השריונרים של אור והצנחנים של נדל, מילואים כולם, היו בכשירות גבוהה ולא נבדלו בציודם ובעצם הפעלתם במערכה מהמערך הסדיר. הפערים שעליהם הצביע בריק מלמדים שצה"ל מודל 2018 רחוק מאוד מהמצב הזה. אמנם, במהלך כהונתו יזם איזנקוט רפורמה במערך המילואים ביבשה, שיצרה בידול בכשירות היחידות לטובת החטיבות המתמרנות, חי"ר ושריון, בכדי לשפר ולשמר את מוכנותם לקדם פני עימות, אך מן הדו"ח של בריק עולה שגם כך נותרו פערים במוכנות.

(המאמר פורסם במקור באתר "דבר ראשון", בתאריך 28.09.2018)

(מתוך הבלוג "על הכוונת", 28.09.2018)

_____________________________________
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #98  
ישן 28-09-2018, 16:55
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
לדעתי יצחק בריק וקובי ברק מדברים על שני צבאות שונים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

בריק מדבר על הצבא בכלל וקובי ברק מדבר על החלק הקטן והאיכותי בצבא.
ברק מדבר על כשירות שיא בכוח הקרקעי הסדיר ובחלק המובחר יותר של כוח המילואים.
בריק מדבר על הצבא בכלל, ועל כך שהוא גילה שחלק, וייתכן שגם חלק לא קטן, מכוח המילואים נמצא בלתי כשיר מבחינה טכנית ולוגיסטית. מעניין מה המצב הטכני של צי רכב השטח הלוגיסטי שמשמש את כרמלי ואלכסנדרוני, כמו ה M113 ואחיו הגלגליים. הבעיה היא שבצבא שלנו אין סטנדרטיזציה. נראה שיחידות מסוימות בצה"ל יכולות להמשיך ולהתקיים גם במצב של כשירות מאוד נמוכה, בעוד שבצבא מערבי אחר היו פשוט סוגרים אותן. זה בדיוק כמו שמאפשרים לכוח אדם לא מתאים להתנדב לצה"ל או שאפילו מחייבים אנשים עם בעיות רפואיות לא פשוטות לשרת בצה"ל. אני לא אומר שצריך לכווץ את גודלו של הכוח הקרקעי של הצה"ל. להפך אני חושב שצה"ל כולו, כולל כוח המילואים שלו צריך לכלול כמעט כול גבר ישראלי כשיר גופנית עד גיל 50. אבל זה דורש שמירה על כשירות בכול הנוגע למיומנות, לוגיסטיקה ותחזוקה טכנית של הציוד. כנראה שאין ברירה ופשוט צריך להגדיל את תקציב הביטחון. אני לא חושב שזה אתגר כול כך קשה. התמ"ג לנפש בשקלול אינפלציה במדינת ישראל בסך הכול גדל די הרבה ב 30 השנים האחרונות, אז אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להשקיע עוד בתקציב הביטחון.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #100  
ישן 10-10-2018, 12:31
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,192
בתגובה להודעה מספר 98 שנכתבה על ידי אספרסו קצר שמתחילה ב "לדעתי יצחק בריק וקובי ברק מדברים על שני צבאות שונים."

היסטורית, אזכיר שהמפקדים ואנשי הקבע של 73׳ לא היו רשלנים או טיפשים.

היתה הערכה של סבירות נמוכה למלחמה בשנים הקרובות, אז צה"ל התמקד בביניין כוח תחת תוכניות "גושן" ו-"אופק".
חלק מהציוד שהיה חסר בימ"חים פשוט נלקח ליחידות אחרות, או היה אמור להגיע כעבור זמן (והיה ברור שאותן יחידות אינן כשירות). החטיבה של אורי אור היא דוגמא טובה- כשמקימים חטיבה חדשה, אי אפשר להביא אותה מיד לכשירות. זה לוקח שנים ספורות.

גם כיום, יש קונספציה שהאויבים הקרקעיים הפוטנציאליים שלנו בסוריה, לבנון, עיראק ומצריים מסובכים ולא יילחמו בנו, ולכן עדיף להשקיע בבניין כוח ובתחומי מודיעין ואוויר. קונספציה כשניראה נכונה, אבל עלולה להתבדות- ואז יחידות יישלחו להילחם עם ציוד פגום וחסר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #104  
ישן 13-10-2018, 15:00
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
זו נקודה סופר חשובה
בתגובה להודעה מספר 102 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "רם, הגורם הוא האויב. הוא..."

ציטוט:
נסים טאלב עשה הון מלדבר על מתודות כאלו.




טאלב עשה הון מלהשקיע עפ"י העקרון שהמשקיעים בשוק לא מתמחרים נכון ארועים שהם מחשיבים כבעלי הסתברות נמוכה להתרחש ואשר בעצם מתרחשים בתדירות גבוהה יותר מהחזוי.


הדבר קורה לצה"ל שוב ושוב בתחום המוכנות - הערכה כי ההסתברות לארוע מסויים נמוכה גוררת השקעה נמוכה במוכנות לארוע אך המערכת אינה מפנימה כי גם אם "הסתברות נמוכה" היא רק 10% , אזי ב - 1 מ 10 מהמקרים הללו , בטווח הארוך, הארוע יתרחש בוודאות ואף אחד לא מבטיח שהוא לא יתרחש מחר או ברצף (כמו לזרוק קוביה פעמיים על 6)



מכיוון שהמחיר של "חוסר מוכנות" הוא בלתי נסבל, "הערכת המצב" בהקשר למוכנות הכוח היא שגיאה . זה פשוט שימוש לא נכון בכלי שנועד לשמש כלי לרמת כוננות (בהקשר מלחמת יום כיפור - להחזיק בגולן בשיגרה רק X טנקים או כן / לא לגייס מילואים)



כוחו של צה"ל צריך להיות מוכן ב- 100% ל "ארוע" כי אם "בהסתברות נמוכה" כל עוד "הארוע" הוא בתרחישי הייחוס האופרטיביים אותם מאשרת הממשלה ומהם נגזר כוחו הכולל של צה"ל.



זה אמור להיות המצב הטיבעי של צה"ל וכל חריגה ממנו צריכה לגרום לצלצול פעמוני אזהרה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #106  
ישן 18-11-2018, 09:17
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
הצבא דווקא מתמחר אירועים בדיוק בדרך זו
בתגובה להודעה מספר 104 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "זו נקודה סופר חשובה"

ניהול הסיכונים ומפת האיומים של צה"ל,
מתמחרים זה לצד זה סיכון גבוה בסבירות נמוכה, לצד סיכון נמוך בסבירות גבוה.
ודווקא בניית הכח - מתבצעת בעיקר לפי הסבירויות הנמוכות, אחרת לא היו רוכשים מטוסים בכלל.
הרי לא צריך חמקנים סופר-משוכללים למלחמה נגד חמאס.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי tby
מכיוון שהמחיר של "חוסר מוכנות" הוא בלתי נסבל, "הערכת המצב" בהקשר למוכנות הכוח היא שגיאה . זה פשוט שימוש לא נכון בכלי שנועד לשמש כלי לרמת כוננות (בהקשר מלחמת יום כיפור - להחזיק בגולן בשיגרה רק X טנקים או כן / לא לגייס מילואים)
המחיר של "חוסר מוכנות" אינו בהכרח בלתי נסבל - במיוחד אם מלכתחילה, חוסר מוכנות היא דבר הוא קיים בחטיבות עתודה שלא אמורות להיכנס ללחימה מיידית, בגלל רמת חוסר מוכנות אחידה בכל הרמות:
חטיבה שקיימת "על הנייר" ומבוססת על לוחמים בני 40 שבקושי מזומנים לריענון.
ייתכן ועדיף לסגור אותה מאשר להשמיש אותה כשמתחילה מלחמה,
אבל בדיוק במצב של "סיכון חריג בסיכון נמוך" - תצטרך את החטיבה הזו. גם אם זה אומר זימון כשרמת הסיכון עולה, או אפילו, שבמשך השבועיים הראשונים של המלחמה תזמן אותם לאימון והשמשת ציוד.

לפי תגובת צה"ל לביקורת, עולה שצה"ל מעדיף לייצר הגדרות ברורות יותר ליחידות מסוג זה,
מאשר לנסות ליישר קו באופן מלאכותי, כדי להשתיק ביקורת בכל מחיר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #108  
ישן 28-09-2018, 20:31
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
לפעמים הבעיה היא בצפיות ותפיסה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

הרעיון של ימ"ח הוא מוכר וידוע ולכן הצפיה שהציוד יהיה מלא ותקין היא ברורה.


יחד עם זאת , אני מניח כי צה"ל מחזיק ימ"חים עם ציוד "ליתר בטחון" כעתודה אסטרטגית לשחיקת ציוד בלחימה או פשוט כ- 20% לבלת"מ , כלומר כח שהסבירות לשימוש בו היא מאוד נמוכה ותהיה התרעה אסטרטגית שתאפשר הערכות ואין צפיה שהחטיבה תגיע בגיוס חרום תעלה על הכלים ותהיה מוכנה לקרב.

יתכן ויש לקרוא ליחידות אלו בשם אחר שיאפשר התייחסות אחרת לסטנדרט האחזקה הרצוי ואולי בכלל להפריט את המערך כך יהיה תאום צפיות טוב יותר




זה גוזר גם התייחסות שונה לכ"א של חטיבות המילואים - ציוד בימ"ח חטיבתי ישוייך לסד"כ של 2-3 חטיבות מהם רק אחת בכשירות גבוהה למעבר מיידי ללחימה והיא שתוזעק בחרום. היתר יוחזרו לכשירות עפ"י הצורך בחרום ויחליפו את הצוות הראשון במידה ויש להחזיק חלק ממערך המילואים מגוייס. מילואימניקים צריך לשחרר, הציוד של המילואמניקים לא חייב להשתחרר עימם.....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #110  
ישן 09-10-2018, 21:39
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.05
הודעות: 2,900
בתגובה להודעה מספר 108 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "לפעמים הבעיה היא בצפיות ותפיסה"

טנק עם זחל לא כשיר והאמר לא כשיר ונשק לא כשיר זה בעיה גדולה.
קצת דומה לטנקים ללא תחמושת או מקלעים שדהרו מהימחים לתעלה ביום כיפור.

לוחמים לא כשירים זו בעיה גדולה יותר. ביום כיפור רמה מקצועית עם כשירות פתרו בעיות מהותיות של ציוד חלוד.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #111  
ישן 18-11-2018, 07:54
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,236
Facebook profile
מתי כספי שר "איך זה שכוכב אחד מעז"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

בסופ"ש התפרסמה בתקשורת הכתבה "הכביסה המלוכלכת מצה"ל במסמך נוקב של קצין בכיר"
https://www.ynet.co.il/articles/0,7...0.html#autoplay

יש גם כתבת המשך עם תגובות למכתב, אני מניח שיהיו עוד
https://www.ynet.co.il/articles/0,7...5407325,00.html

מדובר במכתב סיכום תפקיד שכתב אל"מ אלון מדנס (כעת בלימודים במב"ל, מיועד להיות נספח מז"י בארה"ב) עת היה ק.אג"מ פקמ"ז למפקדו האלוף נדב פדן.
מה שלא ראוי כאן זה ההדלפה לתקשורת וזה דבר שצה"ל חייב לחקור.
אם כבר הודלף, בגלל מה שראה במו עיניו במהלך 23 שנות שירות ובעיקר בתפקידו כק.אג"מ העלה דברים שמצביעים על ליקויים המפורטים בכתבה באומץ לב בלתי רגיל בימים אלה ובזאת מצטרף לדו"ח הנקח"ל.

אפשר לדון על הדברים, זה מייגע אבל חשוב ובודאי שהדרגים הרלוונטיים צריכים לתת על כך את הדעת.
מה שעוד מעניין כאן זה האיש עצמו, הנקח"ל היה חייב להוציא דו"ח כי זה תפקידו, אל"מ מדנס לא היה חייב ובכל זאת עשה זאת, בתרבות היסמן העכשווית האיש ממש חריג.
כנראה שצריך להיות באמת "מדנס" בכדי לקום ולצעוק המלך הוא עירום לאותו מטכ"ל שפירסם לא מזמן את אסטרטגיית צה"ל הסופרמנית (אשכול)

כל זה לתשומת לב מקבלי ההחלטות כולל הרמטכ"ל הבא...
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 18-11-2018 בשעה 09:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #118  
ישן 12-12-2018, 14:07
צלמית המשתמש של דוד שמואל
  דוד שמואל דוד שמואל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.01.07
הודעות: 1,583
צריך להתייחס בכבוד לבריק
בתגובה להודעה מספר 115 שנכתבה על ידי שפן סלעים שמתחילה ב "שמישהו כבר יסתום לו את הפה"

גם אם בריק היה מדבר כאדם פרטי, הביוגרפיה שלו מחייבת התייחסות רצינית למה שהוא אומר. לאדם יש לו היכרות אינטימית עם צה"ל מרמת הבורג עד רמת המטכ"ל וזאת לאורך כ50 שנה. השריטה הפרטית שלו היא שריטה של הדור שלו ושלי בכללותו והיא נובעת מכך שסמכנו על המערכת בעינים עצומות ומצאנו את עצמנו במשבר קיומי. יתכבד כבוד הרמטכ"ל וישיב לטענות (בפורומים המתאימים) שחלקנו הגדול היה עד להם כמילואימניקים וכהורים לחיילים. בתחומים מסויימים אכן נעשה מאמץ לפתור את הבעיות וייתכן שבמגבלות כח האדם והתקציב קשה לעשות יותר אבל אי אפשר לבטל את דברי בריק, ואכן אנשי צבא מודים בחלק מהטענות. גילוי נאות- בריק היה מג"ד בחטיבת המילואים בה שירתתי והתמודדנו איתו יותר מפעם אחת בתרגיל דו"ץ.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #128  
ישן 14-12-2018, 18:51
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
מסכים עם צ'יקו
בתגובה להודעה מספר 127 שנכתבה על ידי vitaman שמתחילה ב "מלחמת גנרלים במילואים"

מסכים עם צ'יקו.
הוא לא הצביע בפירוט על הבעיות אבל הוא מודה שיש בעיות קשות.
לדעתי הבעיות בצבא היבשה הן בכמות והאיכות של כוח הקרקעי בסדיר + מילואים, מה שמצריך הגדלה ניכרת של תקציב הביטחון וקביעתו כאחוז קבוע מהתוצר המקומי הגולמי.
ציוד מעלה חלודה במחסנים, מוציאים משירות הרבה M113 ולא מצטיידים בכלים חלופיים חדשים.
הכוח הקרקעי של צה"ל לא רק שלא גדל עם הגידול באוכלוסיית המדינה, אלא נהיה אפילו יותר קטן, לפחות כשמדברים על רק"ם כבד. בשם הפמיניזם קיצרו את שירות החובה לגברים ועכשיו חסרים חיילים חיוניים. וגם פיטרו הרבה טכנאים מיומנים בשם "ההתייעלות".
יש גם בעיות שניתן לפתור על ידי ניהול כוח אדם בצורה חכמה יותר בלי שזה ידרוש תוספת של עוד אגורה, וכבר כתבתי פה הרבה על זה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #129  
ישן 15-12-2018, 19:53
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
התקציב הוא אכן מקור הבעיה
בתגובה להודעה מספר 128 שנכתבה על ידי אספרסו קצר שמתחילה ב "מסכים עם צ'יקו"

עקב הפחתה באיומים,
התקציב נותר בערך בגובהו הריאלי משנות ה70 (שהיה אז נטל אדיר).
מה שהוביל לצמצום מסגרות, ללא צמצום תקציבי (כדי להתמודד עם עליית עלויות כח האדם),
אבל גם במסגרות הנותרות - חסר, וצריך להבין איך מגשרים על הפער.

המחנה הציוני מעוניין בהפחתה נוספת - ולכן כל ביקורת שמשמעה תוספות תקציביות - תיתקל בהתנגדות קשה.
קיבוע כאחוז מהתקציב יהווה חריגה משמעותית מהמדיניות שנמשכה 50 שנה - אבל יתכן שהחריגה נדרשת.

והעניין הוא,
שצריך לבנות את הסד"כ והתקציב - לא באופן שרירותי (תקציב ריאלי או אחוז תוצר),
אלא תוך ניתוח האיומים, המענה הנדרש, וניטור המצב הקיים.
עקב הקיבוע התקציבי, הפערים שנוצרו בצבא היבשה מאוד גדולים, ובמיוחד במילואים,
וצריך להבין איך מתמודדים עם זה.
בריק - טען שלא התמודדו.


אבל עיקר הביקורת של בריק - בכלל לא תקציבית.
היא פשוט נובעת מהעדר ביקורת והסתכלות מערכתית.
וזו הבעיה הגדולה: בריק יצר מערך פיקוח על הצבא - שמתנגד כרונית לפיקוח כזה,
ועכשיו שהוא עזב - לא רוצה שמפעל שעמל עליו עשור - יוחרב.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 15-12-2018 בשעה 19:55.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #130  
ישן 15-12-2018, 21:34
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
בתגובה להודעה מספר 129 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "התקציב הוא אכן מקור הבעיה"

אתה ואספרסו קצר לקחתם כיוון שונה,
אינכם רואים בעיה שמקורה בתפקוד הצה"לי, אלא באמצעים הניתנים לצה"ל.....בעיניי זה מנותק מעיקר הביקורת של בריק, ומהשיח המתקיים בעקבותיו.
אני רואה בכתיבה שכזאת, ראייה צרה, וחד ממדית...מי שמצביע רק על הכסף כפותר בעיית איכות, או אפילו הגדלת שעות אימונים..... סובל מחוסר יכולת אבחנה....זה כמו לחשוב כי עם יותר תקציבים ושעות אימון , נבחרת ישראל בכדורגל תגיע לאליפות העולם בכדורגל, בלי להתייחס לאיך מטופח השחקן הישראלי, או איך עובד המאמן הישראלי.....הישגים זה לא רק עניין של כמויות, זה לעשות הכל נכון ומדויק, מה שיניע האדם או הארגון לכיוון הנכון, ולא רק בערך לכיוון הנכון, כי בסוף הפער בין הרצוי למצוי יהיה גדול.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #132  
ישן 16-12-2018, 19:08
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
חלק חשוב מאוד בביקורת של בריק - נוגעת לתפקוד
בתגובה להודעה מספר 130 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "אתה ואספרסו קצר לקחתם כיוון..."

למשל - דרכי העברת-ידע, נושאי פיקוד, היחס לפלאפונים.
זו ביקורת - שבריק לא המציא - אלא שמע שוב ושוב מהחיילים.
ולמרות שזה כבר לא תפקידו - הוא החליט לוודא - שנושאים אלו יטופלו.
ולכן - אסור לסלק את האיש שמתעקש להשמיע את קולות החיילים.


במקביל - קיימת בעיה אחרת, שנבעה מקיצוצים.
לא ניתן לקצץ בתקציב עוד ועוד, להעלות שכר לחיילים, ללא השלכות - ואלו ההשלכות.
לא אוהב אותן?
ניתן להעלות את התקציב - והבעיה תיפתר.

אלא שאתה סבור - שניתן לקצץ עוד ועוד - וכאורח קסם, לא תהיה לכך השפעה.
הסוס יעשה פי 2 עבודה, ויאכל חצי מהתבואה - והכל יהיה טוב יותר.
שהרי הצבא לא באמת זקוק לתקציב - והכל רק קנוניה לצורך השגת תקציבים.
ראייה צרה, וחד ממדית.


במציאות - קיצוצים כאלו מחייבים שינוי הגדרות, וניטור איכות - קפדני יותר.
מהביקורת של בריק נשמע - שהתוצאה אינה משביעה את רצון החיילים.
החיילים המתוסכלים - פנו בתלונות לנציב.
יתכן שהתלונות מוצדקות, ויתכן שלא,
אך בדיקה ומתן מענה לחששות - בהחלט נדרש.
כי אין ביקורת חיצונית אחרת לצבא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #134  
ישן 19-12-2018, 17:23
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
זה תפקידו בעשור האחרון כ"נציב קבילות החיילים"
בתגובה להודעה מספר 133 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "מאיפה אתה לוקח כי בריק מעביר..."

מתוקף כך - הוא אסף את קבילות החיילים ותלונותיהם - ודאג לקבל מענה מהצבא.
והוא - עשה מלאכתו ביעילות רבה.
לגבי רוב הקבילות, ניתן מענה - ולעיתים הדבר צויין בדו"ח השנתי.
אבל לגבי חלקן - לא ניתן מענה.

לגבי הנושאים החשובים ביותר עליהם לא ניתן מענה,
חלקם - בגלל שמדובר בבעיות מערכתיות,
בריק ממשיך לפעול.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רם אדמון
ומאיפה אתה לוקח כי אני סבור כי ניתן לקצץ...?
אני דיברתי על המצב עובדתית:
היה קיצוץ - ולקיצוץ היו השלכות.
כשדיברתי על אפשרות לביטול הקיצוץ והעלאת התקציב - נזעקת והתנגדת.
משמע - אתה מתנגד לביטול הקיצוץ - כי אתה תומך בו.


אבל לא דיברתי על ביטול הקיצוץ כאפשרות בלעדית,
אלא כחלופה לאופציה המועדפת:
הגדרת-צרכים הדוקה יותר (וכנראה - נמוכה יותר),
וניטור טוב יותר - של המצב,
כך שתהיה וודאות גבוהה יותר - שלמרות הקיצוץ עדיין עומדים בצרכים שהוגדרו.
או במילים אחרות:
מעבר מלקיחת "ספיירים" לפי "כללי-אצבע", הערכות, ושימור החלטה שנקבעה ב48, 67, או ב73,
לניהול-איכות, לפי קריטריונים הנובעים מהחלטה ברורה ועדכנית.
ולפי תוצאות בדיקות תקופתית - לקבוע האם להגדיל, להקטין, או לשמר - את התקציב הריאלי.

הכשרותו של בריק היא בתחום תעשייה וניהול - שעוסק בתחום האיכות, באופן שיטתי.
כשהאלוף בריק מדבר על "איכות נמוכה" הוא לא מתכוון לכך כעלבון - אלא כמדד-איכות.
כשהכשרת עובדים (או חיילים, או מפקדים) היא לעיתים מעולה ולעיתים גרועה, ובכלל אינה מנוטרת ונודעת רק בזמני חירום ובדיעבד - המשמעות היא שהאיכות נמוכה, ומניבה תוצאות שלא ניתן לחזות מראש, ולכן לא ידועות לדרג הניהולי (או פיקודי), כשהם צריכים לקבל החלטה.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 19-12-2018 בשעה 17:36.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #136  
ישן 25-12-2018, 13:17
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
טענת שהביקורת של בריק מנותקת מהקיצוץ - וזה מנותק מהמציאות
בתגובה להודעה מספר 135 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "לא התייחסתי לקיצוץ, ואין לי..."

חלק מהביקורת מנותק לחלוטין מכל נושא המוכנות למלחמה, ומהנושא התקציבי.
כל הנושאים הקשורים לערכיות, נושאים פיקודיים והדרכתיים, התייחסות לסלולרי וכו'.

אבל חלק מהביקורת שלו, וזה החלק שהגיע לכותרות, ועליו אנחנו דנים - קשור למוכנות למלחמה - ולהשלכות קיצוצים תקציביים שנעשו (או לחלופין - לדחיית רכש, קיצור זמני אימונים, האטת חידוש מלאים, הפחתת תקנים, כשהמשמעות של כל אלו היא שיתכן שהמוכנות למלחמה נפגעה).
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רם אדמון
לא התייחסתי לקיצוץ, ואין לי שום דרך לדעת כמה כסף כדאי לתת לצה"ל.....ממליץ לך לבדוק עצמך .
אכן - אין לך דרך לדעת כמה כסף כדאי לתת לצה"ל
אבל משום מה, מרגע שהשאלות התקציביות התעוררו - אנשים מסויימים התעוררו, תקפו בחריפות את בריק, ונזעקו שלא יתכן שהקיצוץ גרם לפגיעה כלשהי.
וזאת למעשה גישה מאוד חד-מימדית.

אני לא טענתי שצריך להוסיף תקציב - אני אמרתי,
שבהעדר ניטור המצב - זאת אחת החלופות.
ושהתקציב צריך להיקבע - לא שרירותית, אלא ע"י ניטור הצרכים והמצב.
תגובתך - הייתה שלילה מוחלטת. קיבעון מחשבתי מוחלט - ללא צורך לדעת או לבדוק:
ציטוט:
אתה ואספרסו קצר לקחתם כיוון שונה, אינכם רואים בעיה שמקורה בתפקוד הצה"לי, אלא באמצעים הניתנים לצה"ל.....בעיניי זה מנותק מעיקר הביקורת של בריק, ומהשיח המתקיים בעקבותיו. אני רואה בכתיבה שכזאת, ראייה צרה, וחד ממדית...מי שמצביע רק על הכסף כפותר בעיית איכות, או אפילו הגדלת שעות אימונים..... סובל מחוסר יכולת אבחנה....זה כמו לחשוב כי עם יותר תקציבים ושעות אימון , נבחרת ישראל בכדורגל תגיע לאליפות העולם בכדורגל, בלי להתייחס לאיך מטופח השחקן הישראלי, או איך עובד המאמן הישראלי.....הישגים זה לא רק עניין של כמויות, זה לעשות הכל נכון ומדויק, מה שיניע האדם או הארגון לכיוון הנכון, ולא רק בערך לכיוון הנכון, כי בסוף הפער בין הרצוי למצוי יהיה גדול.
בלי תקציב, זמני אימון, רכש ציוד, משכורות ותקנים לכח אדם מיומן - לא תגיע לשום אליפות.

תמיד אפשר לאמץ את שיטתך,
ולקלל את המאמן - מתוך ראיה חד-מימדית שהתקציב לא קשור לכלום,
וכל קבוצה מליגה ג' יכולה להיות אלופת העולם, אם רק המאמן ירצה מספיק....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #137  
ישן 25-12-2018, 15:58
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 136 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "טענת שהביקורת של בריק מנותקת מהקיצוץ - וזה מנותק מהמציאות"

ישראל טל כבר אמר שגודלו של צה"ל נגזר מהתקציב ולא להיפך.


זו אבחנה מאוד חשובה שמצביעה מה קודם למה וחד משמעית התקציב גוזר את "צרכי צה"ל" ולא "צרכי צה"ל" קובעים את התקציב.


מרגע שמקבלים עקרון זה מבינים כי מכאן הכל זה עניין של ניהול סדרי עדיפויות וסיכונים.



הבעיה שצה"ל עושה זאת כבר שנים לא נכון ומתעדף "התעצמות" ומטות על פני ימ"חים ואימונים וזאת בנגוד לצה"ל של ישראל טל שהיה מתוח עד לקצה במתח בין התעצמות רחבה למוכנות ואימונים , מתח שנבחן במלחמת יום כיפור ויש הסכמה כללית כי מרכיב האימונים של המילואים הכריע .


מג"ד המדווח כי המוכנות שלו אינה 10 אלא 8 אומר כי מוכן, במקרה הטוב, ב- 80% לכל היותר. מישהו חושב שכך צריכה להיות המוכנות של גדודי מילואים בצה"ל העשיר של 2018?!


צה"ל משקיע יותר מדי "בהתעצמות" במחשבה שהטכנולוגיה והציוד החדשני הם אלו שיעשו ההבדל במקום להשקיע יותר באימוני המילואים ובמוכנות ציודם בימ"חים דבר שנתפש אולי כ"ביזבוז".


לא יקרה כלום אם במקום 1000 תקני קבע בסייבר יהיו 750 אך הימ"חים יהיו מאויישים , מפוקחים ומתוחזקים ב- 100%.

בהיבט אימוני צבא היבשה, הנושא צריך להיות מתוקצב ל- 100% מוכנות כנושא קשיח. כסף שיוותר לאחר מכן שיופנה להתעצמות ולא להיפך - אין כסף להתעצמות , נקצץ אימונים, נאכל מלאים ונדרדר כשירות ימ"חים.


לא מדובר בדרישה מסובכת אלא החלטה ניהולית שיהיו לה מתנגדים רבים המתפרנסים היום מפרויקטי "התעצמות" בזבזניים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #138  
ישן 25-12-2018, 17:20
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
זה היה עידן אחר - שבו תקציב צה"ל היה 30% מהתל"ג
בתגובה להודעה מספר 137 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "ישראל טל כבר אמר שגודלו של..."

היום המצב מאוד שונה:
המדינה גדולה ועשירה בהרבה, הנשק יקר בהרבה, המשכורות גבוהות בהרבה - אבל התקציב אותו דבר.
צה"ל של היום לא מסוגל לממן אימונים ורכש באותו קצב כמו אז - והדרג המדיני לא יאשר זינוק בתקציב ללא זינוק באיומים,
צה"ל היום לא עשיר - אלא להפך
אז זה מה שיש.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי tby
בהיבט אימוני צבא היבשה, הנושא צריך להיות מתוקצב ל- 100% מוכנות כנושא קשיח. כסף שיוותר לאחר מכן שיופנה להתעצמות ולא להיפך - אין כסף להתעצמות , נקצץ אימונים, נאכל מלאים ונדרדר כשירות ימ"חים.

לא מדובר בדרישה מסובכת אלא החלטה ניהולית שיהיו לה מתנגדים רבים המתפרנסים היום מפרויקטי "התעצמות" בזבזניים.
העלויות שונות מאוד - חייל מילואים לא יעלה לך שקל תשעים.
כדי לממן "הכל" - תצטרך זינוק תקציבי.
למשל כמו ההצעה של ראש הממשלה להצמיד לכמה שנים את תקציב צה"ל לתוצר.

ומצד שני אפשר,
להגביר יעילות אימונים,
לנטר רמות מלאים,
ולקבוע יעדי כשירות נמוכים יותר - אבל קשיחים.
גם אם 80% לא בא לך טוב בעין.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #139  
ישן 26-12-2018, 07:25
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 138 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "זה היה עידן אחר - שבו תקציב צה"ל היה 30% מהתל"ג"

אני חושש שלא הבנת.


מה שישראל טל אמר שהתקציב אף פעם לא יספיק וההחלטה על גודלו של התקציב היא החלטה , שבסופו של דבר , שרירותית.



אם לא ידחפו את צה"ל לבצע מהלכים ארגוניים לא נוחים מבחוץ הם לא יבוצעו בוודאי באווירה של "יש כסף ויש ממי לבקש" שמנציחה ארגון לא יעיל.


הדרג המדיני חייב להכתיב את סדרי העדיפויות ובראשן חייבת להיות מוכנות מלאה למלחמה , אחרת מדינת ישראל מוציאה עשרות מילארדי שקלים בשנה ומקבלת ביצועים לא מתקבלים על הדעת שוב ושוב - ראה לבנון השניה וצוק איתן.


קודם מוכנות למלחמה, אח"כ רכש עפ"י סדרי עדיפות ובסוף מו"פ ומטות .


היום העדיפויות הן - מו"פ (תקציב קשיח!) , מטות, סדיר לוחם , רכש, מוכנות (ימ"חים / מילואים).



לא עושים זאת, הביזבוזים נותרים ולטיפול בכשלים צה"ל מבקש תקציב נוסף . עוברות כמה שנים, הביזבוז גדל, כשלים חדשים נוצרים ושוב נדרש תקציב....


צה"ל צבא קטן עם תקציב מופ אדיר , דבר הגורם לביזבוז שכן שפע הכסף מאפשר ביצוע פרויקטים ברמת סיכון גבוהה עם נחיצות לא ברורה ויכולת מאוד נמוכה של צה"ל לרכוש את תוצרי המופ. זה מפרנס תעשיה ומטות בצה"ל אך גורם נזק מתמשך למוכנות.


הדילמה של צה"ל צריכה להיות לא בין תקנים לימח ותקנים לכח הלוחם אלא כיצד מחלקים את התקנים שנותרו לאחר מילוי התקנים למוכנות מלאה בין המטה למופ ובתקציב כיצד מחלקים את מה שנותר אחרי מוכנות מלאה בין התעצמות , מטה ומו"פ
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #140  
ישן 26-12-2018, 10:16
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
ההתנהלות בתקופה המדוברת - הייתה "צבא שיש לו מדינה"
בתגובה להודעה מספר 139 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "אני חושש שלא הבנת. מה..."

האיום היה קיומי ומוחלט - כך שאם צה"ל לא קיבל - זה היה בגלל שאין.
בדיוק להפך מהחלטה שרירותית.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי tby
אם לא ידחפו את צה"ל לבצע מהלכים ארגוניים לא נוחים מבחוץ הם לא יבוצעו בוודאי באווירה של "יש כסף ויש ממי לבקש" שמנציחה ארגון לא יעיל.
זאת פיקציה.
מאז 1985 - אין כסף, ואין ממי לבקש, וסדרי עדיפויות נוגסים בנושאים שהם פחות קריטיים. כל פעם שיש תקצוב מסודר מתבצעים קיצוצים (מהלכים ארגוניים לא נוחים) - וכל שנה ביטול/דחיית חלק קטן מהקיצוצים מוצג כ"צה"ל שוב ניצח את האוצר",
אבל ריאלית, בניטרול אינפלציה - התקציב בקושי עלה מרמתו בשנות ה70, בעוד תוצר המדינה עלה פי 6.
לכן בשנות ה90 הפסדנו בקביעות בכל תרגיל שנערך,
לכן בשנות ה2000 - הפסקנו את אותם תרגילים.
הכל תוצאה ישירה - של הקיצוץ העקבי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי tby
הדרג המדיני חייב להכתיב את סדרי העדיפויות ובראשן חייבת להיות מוכנות מלאה למלחמה , אחרת מדינת ישראל מוציאה עשרות מילארדי שקלים בשנה ומקבלת ביצועים לא מתקבלים על הדעת שוב ושוב - ראה לבנון השניה וצוק איתן.
קודם מוכנות למלחמה, אח"כ רכש עפ"י סדרי עדיפות ובסוף מו"פ ומטות .
היום העדיפויות הן - מו"פ (תקציב קשיח!) , מטות, סדיר לוחם , רכש, מוכנות (ימ"חים / מילואים).
הדרג המדיני - מכתיב את סדרי העדיפויות, ע"י שליטה בברז התקצוב.
הרכש על פי סדרי עדיפויות - נדחה באופן כרוני.
באופן מסוכן - הפוגע במוכנות למלחמה.

נשארנו עם משאיות מיושנות להחריד,
עם אותם נגמ"שים משנות ה70 שהיו גרועים כבר כשהתקבלו,
עם רכש ספינות חלופיות שנדחה מעל עשור מעבר לתכנון, שאפילו אותו מנסים לבטל,
ואפילו עם צמצומים של סדרי גודל בסד"כ הנשק הכי חיוני (כשההצדקה היא עליה באיכותו, והפחתת האיומים), ובוודאי בסד"כ הרכש של נשק זה.
אם נתחיל לאכול גם את המו"פ - אז אפילו הרכש הקיים, של הנשק החיוני ושובר-השוויון - יפגע משמעותית באיכותו.
ואיך זה ישפיע על מוכנות למלחמה?

הזינוק בעלויות לצד חנק תקציבי קבוע - כופה על צה"ל להפוך לצבא קטן וחכם,
אז אתה מציע - נוותר על החכם.
נסתפק בכך שצה"ל יהיה קטן וטיפש.
העיקר שכולם ירגישו טוב כי מזמנים כל שנה למילואים.
עד שתהיה מלחמה ונראה את החיילים המאומנים נטבחים בהמוניהם בשדה הקרב.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי tby
הדילמה של צה"ל צריכה להיות לא בין תקנים לימח ותקנים לכח הלוחם אלא כיצד מחלקים את התקנים שנותרו לאחר מילוי התקנים למוכנות מלאה בין המטה למופ ובתקציב כיצד מחלקים את מה שנותר אחרי מוכנות מלאה בין התעצמות , מטה ומו"פ
אחרי מילוי כל אותם תקנים (לימ"חים, כוחות לוחמים, מילואים) - נשארים במינוס.
אז השאלה היא האם ממשיכים לסגור מסגרות (שזה כבר בעייתי),
או שמשנים את הגדרת חלק מהמסגרות - כך שיזכו לתקצוב חלקי,
או שמחליטים שאיכותם תנוטר ביתר קפדנות, ומקווים שזה יצליח,
או שמציבים יעדים שלכולם ברור שאף אחד לא יעמוד בהם, ומתעלמים מהביקורת.


או שמחליטים - לעבור מגישת "הקיצוץ השנתי" כי "כל עוד הסוס לא מתמוטט הכל נפלא", לתכנון מסודר.
להחליף כל שנה אחוז קבוע מאותם הנגמ"שים והמשאיות משנות ה70,
להחליט מהו הסד"כ הנדרש - ולבצע רכש תקופתי בהתאם,
להחליט מה האיכות הנדרשת מהמילואים - ולקבוע לפי זה את תדירות האימונים ואיכות התחזוקה.
לקבוע את התקציב לפי הצרכים הרב-שנתיים,
ואם זה אומר שבשנים הקרובות התקציב יעלה - אז התקציב יעלה.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 26-12-2018 בשעה 10:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #144  
ישן 26-12-2018, 14:06
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
לא יודע מה ההמצאה שלך על:"מטות המייצרים פנסיונירים"
בתגובה להודעה מספר 143 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "מסגרות נסגרו . מטות..."

אנשי הסייבר שאתה מתלונן עליהם - לא נמצאים בצה"ל עד לפנסיה.
ברגע שמאפשרים להם - הם עוברים לאזרחות ומקבלים זינוק בשכרם.

דווקא הימ"חים - הם מ"יצרני" הפנסיונרים שעליהם קוננת, בדיוק בגלל שהעובדים בהם לא מצפים למשרה נחשקת באזרחות, ומנסים לצבור את הקביעות שתאפשר להם את הפנסיה הנחשקת.
ודווקא פגיעה בתקנים אלו - יצרה את המשבר בימ"חים, כי כל מנגנוני התגמול בצבא מעוותים.

יש בעיה מהותית עם מנגנון התגמול והפנסיה התקציבית (שטופל רק חלקית)
למשל - קצינים בכירים שהצבא בכל מקרה התחייב לשלם להם פנסיה, ומשמשים בתפקידי מטה עד אז (אחרת ישלמו להם אותה פנסיה תקציבית - אבל הם יהיו מחוץ לצבא בגיל מוקדם יותר)
אבל כדי לפתור בעיה זו - תצטרך להעלות את המשכורות (אחרת תישאר בלי אנשי קבע),
משמע - להעלות את התקציב - למשך עשור או 2.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 26-12-2018 בשעה 14:14.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #145  
ישן 26-12-2018, 16:30
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 144 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "לא יודע מה ההמצאה שלך על:"מטות המייצרים פנסיונירים""

בימ"חים משרתים לא הרבה נגדים, שפורשים בגיל מאוחר ומקבלים ממילא שכר נמוך הגוזר פנסיה נמוכה - וזו בדיוק הנקודה - אין בעיה לתקצב אותם כי הם תקנים זולים.



הבעיה היא בשומן של המטות המלאות קצינים בדרגות רס"ן ומעלה, שבעבר כמעט כל רס"ן יצא לפנסיה בגיל צעיר.


אי אפשר להחזיק ארגון טכנו-כלכלי עם תחלופה בה מנהלים בני 40 וקצת פורשים מהארגון ומשרתים קדנציות קצרות ובפרישה מקבלים 22 שנות פנסיה עד גיל 67.

די להסתכל בגידול המואץ של תשלומי הפנסיה , שהם חלק מתקציב הבטחון, על מנת להבין "איפה הכסף"


בהחלט יש להעלות משכורות -לשלם לסרנים / רס"ן הרבה יותר וכך להשאיר הטובים עד גיל 28 / 35 שהם ספי הפרישה, אך מי שנשאר ויקבל פנסיה, שכרו צריך להיות מוקטן דרמטית על מנת להביא לידי ביטוי את ה- 4 מיליון ש"ח שהוא יקבל בתשלומי פנסיית גישור עם פרישתו בגיל 42 או לחליפין לקצץ דרמטית את פמסיית הגישור.


לא הגיוני לשלם 4 מליון ש"ח "בונוס" על הישארות בקבע מגיל 35 לאלו שנשארו אלא לתגמל את אלו שלוקחים הסיכון שלא ישאר בקבע אחרי גיל 35

נערך לאחרונה ע"י tby בתאריך 26-12-2018 בשעה 16:36.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #147  
ישן 26-12-2018, 20:08
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
משכורת של מחסנאי - אינה גבוהה
בתגובה להודעה מספר 145 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "בימ"חים משרתים לא הרבה נגדים,..."

ובהתאם - משכורת העובד בימ"ח - לא גבוהה.
אבל - עם צבירת הוותק והדרגות - היא לא נמוכה כמקובל באזרחות,
ואם צוברים וותק נדרש לפנסיה תקציבית והגישור - פתאום התגמול גבוה באופן חריג.
תקן זול - שעולה ביוקר בגלל מנגנוני שכר מופרכים.

אם רס"ן(מ"פ למשל) יצא לפנסיה - הוא מנהל מוכשר שקיבל משכורת מגיל 40 - בלי לתת שום תפוקה.
אם הוא נשאר עוד עשור או 2 ונותן תפוקה (בריק למשל) - אתה מתלונן שזה שומן.
אם הוא עוזב - אתה מתלונן על אובדן מנהלים.
בכל מקרה - תטען שזה "שומן מטות"
ושוב - זה פשוט שגוי.
מדובר במנגנוני תגמול בעייתיים - כך ששחרור מוקדם לא יחסוך דבר.

כך שהבעיה היא לא במטות - אלא בצורת התגמול ובפנסיה.
ותצטרך הגדלת משכורות במשך מעל עשור בו לא יהיה שום חיסכון - כדי לפצות על פגיעה כזאת.
משמע - העלאת תקציב בתקופה זו - ללא שום תמורה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #148  
ישן 26-12-2018, 20:42
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 147 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "משכורת של מחסנאי - אינה גבוהה"

ציטוט:
ם הוא נשאר עוד עשור או 2 ונותן תפוקה (בריק למשל) - אתה מתלונן שזה שומן.




אתה יודע שבריק אזרח כבר 20 שנה? נקח"ל הוא אזרח....


אך אני אומר בדיוק הפוך - כל בעל תפקיד הזכאי לפנסיית גישור (=פרישה מוקדמת בלשון האזרחות) צריך לשרת עד גיל 67 . כמו כל עובד מדינה.


כמו כל עובד מדינה הם יוכלו להתפטר, לקבל פיצויים מוגדלים ובונוס מיוחד כי היו הצבא או להיכנס לתוכנית של פרישה מוקדמת כפי שמרחש בזרועות הביטחון, משרדי ממשלה, חברות ממשלתיות ומוסדות ציבוריים.


אדם מתמנה לאלוף בגיל 45 צריך לדעת שלפני גיל 65 הוא לא משתחרר , אין דבר כזה קדנציה בודדת לאלוף או שתי קדנציות -מינימום 3 כשהאחרונה ארוכה - ר' אכא , מפקד גייס, מפקד מפקדת עומק וכו'


כנ"ל ת אלוף / אל"מ / סא"ל- מסלולי שרות ארוכים מאוד שלוקחים בחשבון שיש כאלו שלא יקודמו אך עדיין יכולים למלא תפקידים משמעותיים ובקדנציות ארוכות , בוודאי בתחומים מקצועיים.




מפקד טייסת מנהלה בחיל האוויר יכול להיות בן 50 , וקצין שלישות פיקודי יכול להיות בן 55 .


מספר הפורשים יקטן דרמטית , תשלומי פנסיית גישור יקטנו דרמטית . את החסכון יש להפנות לשיפור שכר סרן /רס"ן שמסתכנים באי קבלת קביעות .



בצורה זו צה"ל מתבגר , מתמקצע ומצמצם מאוד את משך פנסיית הגישור, ומתגמל יפה את הצעירים שבוחרים לשרת למרות שקיים הסיכון כי לא יכנסו לקבע ארוך.


שומן במטות זה סיפור אחר - מבנים ארגונים מנופחים , כפילויות כו'. הדוגמה הקלאסית , שטופלה ברובה יחס סאל - רסן במטה או אלמ-סאל במטה - מ- 1 ל- 3 עלה ל- 1 ל 5. משהו בפעילות המטה נפגע? ההפך - פחות בירוקרטיה , יעילות גדולה יותר ומדובר בקיצוץ של 40% !!! בשיכבת המנהלים.


דוגמה נוספת שיש לטפל - לאחד פיקוד מרכז / דרום - ל "פיקוד שלום ופלסטינים" הרבה יותר הגיוני וחסכוני מ 2 פיקודים נפרדים - אתה לא מתאר לעצמך כמה תקנים יחסכו שלאוגדת איו"ש ולאוגדת עזה יהיה מפקד אחד.

נערך לאחרונה ע"י tby בתאריך 26-12-2018 בשעה 20:45.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #150  
ישן 27-12-2018, 06:42
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 149 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "אתה מבין שבמדינות דמוקרטיות - לא ניתן לשנות חוזה העסקה בדיעבד?"

ציטוט:
אתה מבין שבמדינות דמוקרטיות - לא ניתן לשנות חוזה העסקה בדיעבד




לא נכון.


החיילים אינם עובדים ולא קיים "הסכם תעסוקה".



הם קיבלו תוספת שכר בגלל ה"אי קביעות" שהתרגמה לאחרונה לתוספת של מיליארדים לפנסיה של המשטרה והשב"ס.


לא רק זה , המדינה יכולה לקצץ פנסיות צבאיות ממחר בבוקר -



אפשר להטיל מס ייעודי, אפשר לחזור להסדר "קופה ציבורית" לפני ששונה לטובת הפורשים או אפילו לקצץ את הפנסיה עד ל- 0 למי שעובד בגוף הממומן ע"י המדינה עפ"י רמת שכרו.


הכל החלטות שבידי המדינה אבל אפילו תוספות שניתנו שלא כחוק כמו תוספת רמטכ"ל לא נלקחות חזרה אז צריך להבין מי באמת מנהל המדינה בנושאי תקציב תה"ל ושכר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #151  
ישן 27-12-2018, 09:28
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
חייל חובה אינו שכיר. חייל קבע - הוא שכיר כמעט לכל דבר
בתגובה להודעה מספר 150 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "[QUOTE]אתה מבין שבמדינות..."

(ההבדל היחיד הוא חופש ההתאגדות שנשלל מהם)
בדיוק כמו הסוהרים והשוטרים, שלאחרונה פנו לבג"צ וקיבלו מליארדים
בדיוק מאותה סיבה - לא ניתן לשנות תנאי פנסיה בדיעבד:
משרד האוצר החליט בחוק הסדרים חדש, לנתק את כל גימלאי שירותי הבטחון, מהצמדתם לשכר עובדים פעילים בצה"ל – וכחלופה לתת תוספות רק לפי מדד,
אבל שינוי כזה בדיעבד הנוגד הסכמים חתומים (שהפנו למסמכי תנאים שציינו במפורש הצמדה כזו) - אינו חוקי, ולכן בית המשפט - ביטל אותו.

לצורך זה - בית המשפט רואה בחתימה על התחייבות שירות (בכל כוחות הביטחון) כהסכם תעסוקה לכל דבר.
הסכם משפטי - שמחייב לא רק את החייל - אלא גם את הצבא והמדינה.


גם הטלת מס יעודי המעקל פנסיה שהמדינה התחייבה לספק - מהווה פגיעה בחוק היסוד.
וחוק היסוד קובע גם במפורש - שתקנות חירום לא יכולים להשפיע על חוק זה.
השופטים הם לא ילדים מפגרים שתצליח לרמות אותם.


פנסיות לא ניתן לשלול בדיעבד - אבל ניתן להגביל:
להגיד - נקפיא את תנאי הפנסיה שנצברו עד היום (כאחוזים יחסית לוותק, גם אם זה בניגוד למקובל),
ומעכשיו פועלים לפי הסכם חדש.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 27-12-2018 בשעה 09:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #153  
ישן 27-12-2018, 11:42
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
אף אדם לא רוצה לחיות במדינה שכגחמה מבטלת פנסיות
בתגובה להודעה מספר 152 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "בתאוריה ניתן לשנות הכל ,..."

זאת בדיוק הסיבה שאף בית משפט לא יאשר זאת.

שינוי עתידי של תנאי פנסיה - זה דווקא פרקטיקה מקובלת.
המורים למשל - קיבלו הקפאה של הפנסיה התקציבית ומעבר לצוברת, שנכפתה עליהם במעברי "אופק חדש" ו"עוז לתמורה".
מי שממש לא אוהב את זה - עלול לנצל שינוי כזה להכרזה על "הפרת תנאים", והתפטרות עם כל תנאי הפנסיה,
אבל הצמדת המעבר לחידוש חוזה - מקהה איום זה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי dbe3
אני כן מסכים שיש להשאיר חלק מהאנשים יותר זמן בצבא , אבל אין להשאיר אנשים סתם בצבא על העקרון , לא כל מפקד חטיבה יהיה גם גם איש שלישות טוב (וכמובן ההפך). כן צריך לשנות את תרבות , אוי אני כבר 4 שנים ס"אל משהו לא בסדר איתי שלא התקדמתי. כן הייתי מגדיל את זמן הקדנציות של קצינים בכירים להתמקצעות ויכולת לשנות תהליכים ארוכי טווח מבלי להכנס לתפקיד וישר לבנות את התפקיד הבא.
כל שיטת התגמול עקומה,
ומצריכה רפורמה יסודית.
הבעיה היא - שרפורמה כזאת תניב פירות רק עשור ומעלה לאחר ביצועה, אבל תשאב תקציבי-ענק מיידית.
ולכן בכל שאר משרדי הממשלה (שם היו פחות פנסיות תקציביות) התחיל וסיימו את המעבר - ובצה"ל התחילו שלב ראשון - ושם נתקעו (אפילו לא ביצעו מעבר כפוי לפנסיה צוברת, ואין מה לדבר על שינוי פנסיית הגישור).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #156  
ישן 27-12-2018, 11:28
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 151 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "חייל חובה אינו שכיר. חייל קבע - הוא שכיר כמעט לכל דבר"

אין לך מושג על מה את כותב.

בפועל העלו גיל פרישה, אח"כ הורידו אותו, כשמצמצמים, מפטרים גם אנשי קבע וותיקים.

ציטוט:
צורך זה - בית המשפט רואה בחתימה על התחייבות שירות (בכל כוחות הביטחון) כהסכם תעסוקה לכל דבר.


אני מציע שתקרא את ההסכם


מי שנשאר בקבע ומגיע לדרגת סא"ל זה לא האדם הממוצע. הוא משכיל, בעל נסיון , בוגר ומכיר את המערכת.


מי שמפקד חטיבה ולא מקודם יכול וצריך להמשיך בתפקידי רוחב - תפקידי אל"מ עד גיל 60+ בקדנציות ארוכות. זה יחליף סא"לים שלא יקודמו וגם הם יבצעו תפקידי רוחב.
יהיה זמן לעוד פרק לימודים צבאיים ואזרחיים לשנות שבתון להתנסות באזרחות, חל"ת , השאלה למשרדי ממשלה וכו'.
כך נקבל שיכבה של סא"לים / אל"מ / תת אלוף המאיישת את המטות , מחלקות תכנון, תקציבים, או"ש, בסיסי הדרכה, אגף מבצעים , מופ וכו' - הרבה יותר משכילים,עם הרבה יותר נסיון והרבה פחות תחלופה בתפקידים
כמובן שכל אחד יכול לעזוב כרצונו ודווקא העובדה שבונוס יחליף הפנסיה ההחלטה לעזוב תהיה קלה יותר .


הרעיון שהפרמידה תהיה הרבה יותר צרה ואז באמת הטובים ביותר יקודמו

נערך לאחרונה ע"י tby בתאריך 27-12-2018 בשעה 11:36.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #157  
ישן 27-12-2018, 12:37
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
ההסכם מפנה את החייל - לפקודות מטכ"ל
בתגובה להודעה מספר 156 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "אין לך מושג על מה את..."

שמפנות לחוק שירות ביטחון.
אם תקרא את חוק שירות ביטחון - תראה שהסעיפים השונים מקפיאים תנאים לפי שנת הגיוס - אפילו מחמיר מהגישה שלא משנים תנאים בדיעבד.
ותנאי הגמלאות הקצבתיות - מוצמדות לתנאי הגמלאות הקצבתיות של כלל עובדי המדינה.

לכן לא תוכל להחליט בדיעבד להטיל סנקציות שרירותיות כנגד חיילים - בית משפט הרי דחה גישה זו בתוקף - לגבי אנשי המשטרה והסוהרים.
זאת - אלא אם תשנה את תנאי הגמלאות הקצבתיות של כלל עובדי המדינה.
ותקבל השבתה של כלל עובדי המדינה.

גיל פרישה - שינו לכלל עובדי המשק,
ולא מסיבות שרירותיות (החלטתי לא לשלם לך פנסיה) - אלא תוך נימוק אקטוארי.
ומי שבאמת רוצה - יוצא לפני, ומקבל קצבה לפני.


ציטוט:
במקור נכתב על ידי tby
מי שנשאר בקבע ומגיע לדרגת סא"ל זה לא האדם הממוצע. הוא משכיל, בעל נסיון , בוגר ומכיר את המערכת.
נכון - אבל אתה זה שהתלונן על ניפוח המטות.
להשאיר כל עובד עד גיל 67 - זה ניפוח המטות.
מעבר לכך - אפילו אם אדם היה מפקד קרבי מוכשר בגיל 37 - זה בכלל לא אומר שהוא יהיה פקיד מטה מוכשר עד גיל 67.
זה פשוט עיוות נוסף.
מה שבאמת צריך - זה לעבור משיטת התגמול משנות ה50 - לשיטת תגמול מודרנית,
כזו שמתבססת על היצע, ביקוש, איכות, ובונוסים שנתיים,
במקום על ותק, משכורת התחלתית נמוכה, ובונוס בהיקף עצום עם השחרור.
עם מענה נקודתי לבעית אנשי-קבע-שנכשלו -בהשמה, במקום פנסית-גישור גורפת לכולם.

את כל הטוב הזה - ניתן ליישם מיידית (או במקרה הרע - בשני שלבים),
אבל תישאר עם הדבשת הענקית של הפנסיה התקציבית שהתחייבת לתת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #160  
ישן 26-12-2018, 10:45
  dbe3 dbe3 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.02.18
הודעות: 992
בתגובה להודעה מספר 139 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "אני חושש שלא הבנת. מה..."

אתה זה שקבעת שהורדת התקנים לסייבר לא תפגע במוכנות למלחמה הבעה, אני מניח בצורה שרירותית (אלה אם כן יש לך נתונים מדוייקים).
אתה גם החלטת שאם מגד נתן ציון 8 למוכנות זה אומר שהוא מוכן ב 80 אחוז וזאת שוב קביעה שרירותית שלך.
הרבה אנשים יגידול לך שהם נותנים ציון 8 זה אומר שהכל טוב אבל יכול להיות טוב יותר, התעסקתי קצת בסקרים/שאלונים במקום העבודה והניתוח שלהם על ידי אנשי מקצוע . אין שום קשר בין ציון 8 ל 80 אחוז מוכנות ... יכול להיות שהמג"ד התכוון למשל שהכח מאומן אבל היה רוצה להוסיף הקצעת תחמושת נוספת לאימון , יכול להיות שהתכוון שהיה מעוניין לעשות עוד קצת ביקורות בימ"ח שלו או שהיה מעדיף ברכיות מסוג X ולא מסוג Y . יכול להיות גם שלא רצה לתת ציון 10 כדי שלא יבואו אליו בטענות. אני לדוגמא בסקרים על שירות לעיתים נדירות אתן 10 כי תמיד יש מקום להשתפר ...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #162  
ישן 15-12-2018, 16:23
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
ביטחון זה לא רק צה"ל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

יש ועדות המפקחות על צה"ל,
האם הועדות עושות את תפקידם נאמנה ?
האם חבר ועדת חוץ וביטחון, הממלא אין סוף תפקידים, יכול לעשות עבודה רצינית...?
הסתכלתי עכשיו בראיון טלוויזיוני עם ח"כ יחימוביץ בנושא דו"ח בריק, ומשתמע ממנו כי אם בריק לא היה נוטל על עצמו, מיוזמתו, משימה לא לו.....אף אחד לא היה דן בדברים, שחברי הוועדה אומרים כי הם חשובים.....
ואיך מתנהל הדיון [ע"פ הנראה בטלוויזיה].....ממה שרואים הדיון אינו חף מדמגוגיה.....זה [בריק]אומר מה לא טוב, והשני מגיב באמירה אמורפית המתחמקת ממגע עם טיעוני בריק,ואומר, כי צה"ל מוכן למלחמה.....ושלי יחימוביץ אומרת כי עם חלק מדברי בריק היא מסכימה, ועם חלק לא......מבחינתי, אם היא לא מפרטת במה היא לא מסכימה....היא חשודה בחוסר הבנה, עד שדבריה יוכיחו שלא כך הוא..........ואני שואל את עצמי, האם צורת עבודה שכזו היא סבירה? האם אנחנו יכולים להיות רגועים כי ביטחוננו מופקד בידיים טובות ?

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 15-12-2018 בשעה 16:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #164  
ישן 15-12-2018, 17:38
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
תגובה של 'בובספוג' שמצאתי ב'גלובס':
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

'אני נדהם מהעם שאני חי בו, נדהם! אני שומע הרבה מומחים שמספרים על כמה שהמצב טוב, כשאני שואל איפה שירתו, מסתבר שזה היה בשק"ם בקרייה בשלישות וכיו"ב. אני מנסה לספר להם דברים מהשירות הקרבי, וכמה שהכל מוזנח, וזה בשבילם כמו לשמוע על ילדי תימן. הם סוגרים עיניים ואוזניים וחושבים שזו עלילת דם אנטישמית. פעם כעסתי על התקשורת והשלטון על מסכת השקרים, היום אני מבין שזה לא משנה, זה עם שנותן לתקשורת לחשוב בשבילו. ישרפו עוד אלף לוחמים בנגמש מקרטון וזה עדיין לא ישנה כלום. אתם עם בלי יכולת חשיבה.'
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #166  
ישן 19-12-2018, 17:49
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
צה"ל מוכן "יותר" למלחמה. והיו מספר קביעות מעניינות
בתגובה להודעה מספר 165 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "דו"ח ועדת חוץ ובטחון לאותו..."

האחת היא - שאכן היו כשלים מסויימים - שצריכים לקבל מענה אחרת המצב יחריף:
מחסור חמור במשאיות תובלה,
שכר הבסיס של נגדים בקבע ראשוני (במיוחד בימ"חים), וקצב הפרישה הגבוהה בעקבותיו,
צורך במעקב תקופתי אחר תיקון הליקויים שנחשפו בדו"חות האלוף בריק (חלקם לא יכול להבדק בבדיקה חד-פעמית),
חשש שמדיניות התקצוב תנוון את יכולת התמרון היבשתי של צה"ל בטווח הארוך.


העובדה שהמוכנות היום טובה יותר מהמצב לפני 4 שנים - אינה מרשימה.
היות ובריק - לא טען אחרת (אלא טען - שהיא חייבת להיות טובה אף יותר).
גם הציונים ש מפקדי האוגדות חילקו לעצמם לא מרשימים - בגלל שהם מוטים בעקבות יחסיות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #167  
ישן 19-12-2018, 22:06
  amitaikl amitaikl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.10.04
הודעות: 1,404
בתגובה להודעה מספר 165 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "דו"ח ועדת חוץ ובטחון לאותו..."

ציטוט:
דו"ח ועדת חוץ ובטחון לאותו עניין קובע כי צה"ל מוכן למלחמה :
https://www.ynet.co.il/articles/0,7...0.html#autoplay


מתוך הכתבה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

במילים אחרות - שאלו מפקדים אוגדות וגדודים אם הם חושבים שהגדוד שלהם מוכן למלחמה. לא שאלו בוחן בלתי תלוי...
_____________________________________
"החטיבה אינה מטה ואינה פיקוד ואינה מערכת של חוקים ופקודות.
החטיבה היא קודם כל מאות זוגות רגליים. הרגליים הובילו אל הקרב – אף כי מתוך פחד. הרגליים עמדו ולא ברחו, אף כי כמעט אבדה התקווה. והרגליים צעדו וצעדו וצעדו בעייפות, בגשם ובבוץ, כשלו וצעדו.
ולכל זוג רגליים היה לב, לב שחש בכאב, שהרגיש בעייפות, שנאבק עם הפחד. בלב הזה התחולל הקרב האמיתי, הקרב שהכריע. בלבו של הלוחם הבודד ניצחה החטיבה. זה הסוד אשר שמו "גבעתי"."
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #168  
ישן 20-12-2018, 19:48
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
מסמך סופר חשוב של וועדת חוץ ובטחון
בתגובה להודעה מספר 167 שנכתבה על ידי amitaikl שמתחילה ב "[QUOTE]דו"ח ועדת חוץ ובטחון..."

לקרוא ולא להאמין:


1. מעבר למחלקה של 2 טנקים - קשנ"ר לא הוציא תו"ל, כל גדוד עושה מה שמבין.... האם קשנ"ר יודח? רע"ן רלבנטי? איך דבר כזה יכול להתרחש?

2. מג"דים אומרים כי 5 ימי אימון בשנה לא מספיקים (מישהו חושב שזה מספיק? יום קליטה, יום שחרור... מה נשאר?) וחושבים שיש צורך בתע"מ פעם ב- 3 שנים לגיבוש היחידה.

3. מלאי תחמושת וחלפים - צוק איתן הביא את צה"ל למחסור חריף. אי אפשר להבין איך צה"ל של 2014 הגיע למצב זה , פשוט הפקרות.
4 משאיות ריו - בנות 50 , "יסעו רק על כבישים...."
5. חי"ר לא מתאמן ברטוב בלש"ב, לא הפעילו מטאדור מעולם (מילואים)

6דו"ח חמור מ- 12/2017 על מצב השריון - אין דיון בלוז סביר ע"י הרמטכ"ל או סגנו, אמ"צ והתקשוב לא טרחו להגיב לטיוטה, ומבקר מערכת הביטחון לא רואה כחלק מתפקידו לעקוב אחרי יישום ההמלצות / טיפול בדוח.

הבדיחה הכי גדולה היא כי ההמלצה השניה בחשיבותה בדוח היא כי "לחייב בפקודות ביצוע מעקב אחר תיקון ליקויים בדוחות ביקורת באחריות ישירה של ס הרמטכ"ל. כלומר 70 שנה יש ביקורת , אבל בצה"ל אין תרבות ארגונית מסודרת וממוסדת לטיפול בביקורת.....




החשיבות של הדוח הזה היא בנורמה הנוצרת של פרסום ביקורת ופעילות של וועדת חוץ ובטחון - זה פיקוח פרלמנטרי שהוא מטיבעו ברמה מאוד לא מעמיקה ואפשר לתאר כי בדוחות המסווגים המצב עוד פחות טוב.
הוועדה מבצעת "שיימינג" ציבורי לצה"ל , כך שלא ניתן להגיד "הכל בסדר" ולשכוח מהעניין כי יש תעוד ציבורי ופתוח.
אור השמש הוא המחטא הכי טוב למערכות ציבוריות שאינן מתפקדות כשורה.


אפשר להבין את התסכול של בריק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #169  
ישן 21-12-2018, 08:38
  blackrush blackrush אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 20.10.07
הודעות: 151
בתור קצין מילואים, לא כל כך זוטר בחטיבה מתמרנת
בתגובה להודעה מספר 168 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "מסמך סופר חשוב של וועדת חוץ ובטחון"

בריק צודק, לא יודע כמה פה קראו את הדוח, בריק לא אמר שלא מתאמנים/ המצב לא משתפר.
פתיח הדוח של בריק מדבר בעיקרו על התרבות הארגונית החובבנית והכושלת ביבשה, כל עוד לא יהיו שיפור עמוק וממוסד בהכשרת הקצונה, בתרבות הארגונית ובארגון הכללי, לא משנה כמה כסף ישפכו שם, דברים לא יתקדמו כמעט.
זרוע היבשה היא צבא מודרני עם מנטליות של מחתרת ותנועת נוער, ארגון מונע אגו ולא בוגר, ארגון שבו המצג וההשקעה חשובים מהתוצאה, הייתי בעשרות תחקירי אימון , במעט מהם דובר איך מרגיש מושא האימון ( החייל/ הקצין) אלא שלל סיסמאות ארגוניות עטופות בכמה משאבים הושקעו.
רוצים שינוי? תתחילו בזה, יעלה את הכשירות פי 10 מרכש נמר לכל חייל.
_____________________________________
"כשעובדים לא משחקים"
לא נשכח אותך לעולם.
בניה שראל הי"ד.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #173  
ישן 25-12-2018, 12:09
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,326
מאמר בבלוג "על הכוונת" על הדו"חות על מוכנות צה"ל: מבריק ועד לכנסת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

מוכנים או לא? | מאת גל פרל פינקל
חלק מהמאמר מצורף


מוכנים או לא? | מאת גל פרל פינקל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
רשומה רגילה
בשורה של דו"חות שהפיקו נציב קבילות חיילים, האלוף (מיל') בריק, מבקר צה"ל וועדת המשנה למוכנות של הכנסת, נמצאו פערים במוכנות צה"ל למלחמה. שניים מהדו"חות מצאו שלמרות זאת צה"ל מוכן למערכה הבאה, ואילו הנציב משוכנע שלא. בריק אמנם נשמע כנביא זעם, אבל מוטב להקשיב גם לו, לפני בוא הסערה.

... הסיפור הזה שב ועלה בדעתי נוכח הביקורת הקשה שמותח נציב קבילות חיילים, האלוף (מיל') יצחק בריק, על מוכנות צה"ל לעימות הבא. בריק, שעוטר על אומץ לבו כמ"פ טנקים במלחמת יום הכיפורים, נראה נחוש עתה בעימות שיזם עם צה"ל, ממש כשהיה בשדות הקרב של סיני ב-1973. בחצי השנה האחרונה, מאז פרסם את הדו"ח האחרון שלו כנציב, מנהל בריק עימות מתוקשר עם הפיקוד הבכיר של צה"ל, שלא לומר דו-קרב בצהרי היום, וטוען בתוקף כי הצבא, בדגש על צבא היבשה, אינו מוכן לעימות הבא. בין היתר, קבע כי "צה"ל נכשל בהשארת הטובים", בוודאי לשירות קבע ארוך טווח, כי ישנה תרבות ארגונית שגויה הכוללת שימוש גובר באפליקציית וואטסאפ ודומיה ככלי פיקודי ("במלחמה הוואטסאפ לא יעבוד", אמר פעם), וכי ישנה בעיה בהטמעת מערכות לחימה ביחידות מילואים, ובכלל זה מערכת השליטה והבקרה החדישה צי"ד (צבא יבשה דיגיטלי). מאחר וזו "הרכיבה האחרונה" של המפקד הוותיק, ניכר שהוא רוצה להקנות לה משמעות. זה עשוי להוות הסבר אחד לכך שהוא מתנגד לוועדת הבדיקה הפנימית שהקים הצבא, לאחר שהרמטכ"ל החליט באיחור לבחון את טענותיו של בריק, שולח מסרונים לחברי כנסת כמי שכפאו שד, גם בשבת, ומנהל את השיח שלו עם צמרת הצבא בעיקר דרך התקשורת והכנסת. הסבר אחר הוא שבריק צרוב בלקחי המלחמה הקשה שחווה לפני כ-45 שנים, ובכוונתו לעשות הכל בכדי "שלא ניתפס שוב לא מוכנים".

הצבא מצדו, טוען כי בתקופת כהונתו של הרמטכ"ל גדי איזנקוט צה"ל מתאמן יותר, הרבה יותר. במסגרת התכנית הרב שנתית "גדעון" נערכה רפורמה של ממש בזרוע היבשה (ובמערך המילואים) וכשירות היחידות הוגדרה בעדיפות גבוהה, גם על חשבון התעצמות ורכש. תחת פיקודו מתאמנות חטיבות החי"ר המובילות במודל של 17 שבועות אימונים ולאחריהם 17 שבועות תעסוקה מבצעית, ומתקיים תהליך לשדרוג יכולות צוותי הקרב החטיבתיים, כך שיפעלו באופן רב-חילי, מתואם ומסונכרן יותר. בנוסף, הוקמה חטיבת הקומנדו, מהלך ששידרג את יכולת צה"ל לפעול בעומק האויב. יש בכך מן הצדק. מה גם שתמיד אפשר להיות יותר מוכנים. למעשה, בצה"ל נבנו בארבע השנים האחרונות שלושה צבאות, צבא הבט"ש והגנת הגבולות, צבא העתודה וצבא ההתקפה. לכל אחד מהם כוחות יעודיים לו, ברמת כשירות שונה. השאלה הנשאלת, או שצריכה להישאל, היא האם התהליכים שהתקיימו בארבע השנים האחרונות, הביאו את הצבא, בסדיר ובמילואים, לרמת מוכנות מספקת ואף מיטבית לעימותים הבאים. התשובה לשאלה הזו צריכה לקחת בחשבון הרבה מאוד גורמים, ובהם העובדה שהמשאבים בזמן, כסף וכוח אדם מוגבלים, שישנם אילוצים מבצעיים שעמם מתמודד הצבא בשוטף כל העת, וכן שהמצב חייב את הצבא לתעדף בין יחידות, פרויקטים ואפילו זירות. בהינתן כל אלו, כמו גם פרמטרים נוספים, צה"ל מצוי במצב שונה וטוב בהרבה מכפי שהיה לפני קיץ 2014. אבל בכל האמור בזרוע היבשה, נדרש עוד שיפור רב.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הדיון בוועדה לביקורת המדינה בכנסת. משמאל: תא"ל גורדין, ח"כ יחימוביץ והאלוף (מיל') בריק, (צילום: שי ניר).

בדיון שהתקיים לפני כשבועיים בוועדת הכנסת לביקורת המדינה, בראשות ח"כ שלי יחימוביץ', התעמתו כמה מקציני צה"ל הבכירים עם טענות הנציב. ראש מטה זרוע היבשה, תא"ל אורי גורדין, אמר בדיון שלמיטב שיפוטו, "הצבא מוכן למלחמה". גורדין, יוצא סיירת מטכ"ל שפיקד על חטיבת הנח"ל, אמר עוד כי על חלק גדול מטענות בריק יש הסכמה, ובכלל זה הפערים בכוח האדם ואתגרי המשאבים, אך ציין שגם הדרך שבה מותחים ביקורת חשובה, ורמז לאופן שבו בחר בריק להתעמת עם הצבא במקום לשתף פעולה עמו. תא"ל גורדין הודה כי ישנה מגמה של שימוש הולך וגובר בסמארטפונים בקרב חיילים ומפקדים אך ציין ש"יש פקודה של הרמטכ"ל שלא מורידים פקודות בוואטסאפ. המפקדים מקיימים פקודות". הפקודה אכן קיימת, אבל למרות דברי גורדין, כלל לא בטוח שהיא מתקיימת.
בדיון בוועדה תמך ח"כ איתן כבל בנציב ובדרישתו להקים ועדת ביקורת חיצונית לצה"ל. "אנחנו נחשפים כאזרחים ליחידות המיוחדות, לחיל האוויר, לכל מה שהוא השמנה וסלתה של צה"ל. צה"ל מורכב מיחידות שדה, שריון, אלה שיעשו את ההכרעה. צה"ל הוא אפילו לא אוגדה 98". את שירות המילואים שלו (עליו הקפיד גם כח"כ) עשה כבל באחת מחטיבות הצנחנים באוגדה 98, האוגדה המובחרת של צה"ל, ואת הפער בינה לבין שאר הצבא הוא מכיר דרך הרגליים. עוד אמר הח"כ כי למערכת ישנו קושי לבדוק את עצמה. ועדיין, הדרישה הזו, מוצדקת ככל שתהיה, אינה ריאלית. למערכת הביטחון, ובכלל זה לראשיה, אין עניין בוועדה שכזאת וכלל לא בטוח גם שהדו"ח שתפרסם יועיל, שכן היא תחשוף ליקויים שצה"ל אינו מעוניין שאויביה של ישראל יהיו מודעים להם, ובוודאי לא לחומרתם.
מבוכת היבשה

בשבוע שעבר הוגשו במקביל שני דו"חות התגובה לטענות בריק: דו"ח הוועדה הפנימית עליה הורה הרמטכ"ל, בראשות מבקר צה"ל, תא"ל (מיל') אילן הררי, והדו"ח שגיבשה ועדת המשנה למוכנות צה"ל בכנסת בראשות ח"כ עמר בר-לב. שני הדו"חות אמנם מצאו, כפי שגם העיד תא"ל גורדין עצמו, כי ישנם פערים וחוסרים במוכנות הצבא, אך חומרתם פחותה משמעותית מכפי שטוען בריק והצבא, ככלל, מוכן למלחמה. הדו"ח של הוועדה בראשות בר-לב, בעצמו אל"מ (מיל') שפיקד בעבר על סיירת מטכ"ל, מצא כי "רמת המוכנות של צה"ל למלחמה השתפרה באופן משמעותי מאז "צוק איתן". כמעט בכל מדד כמותי הייתה עלייה ברמת המוכנות – אם זה במספר האימונים, אם במצב מלאי החימוש, אם מלאי חלקי החילוף ועוד". מנגד, הזהיר בר-לב בעת שהציג את ממצאי הדו"ח בכנסת, כי אף שצה"ל מוכן למלחמה, ראש הממשלה בנימין נתניהו מוביל תפיסת תקצוב לצה"ל 2030, ששמה דגש על רכש מערכות מיגון מטילים וכוח אוויר, "שתנוון את יכולת התמרון היבשתי של צה"ל במערכה הבאה".

אך למרות הדו"חות ישנם החושבים שבריק צודק בלא מעט מהטענות, או לפחות ראוי להישמע. בשל כך נפגש אתמול ראש הממשלה ושר הביטחון נתניהו עם האלוף (מיל') בריק, ממש בעת שפורום מטכ"ל דן בדו"חות שהפיקו הוועדות בראשות בר-לב והררי. תומך נוסף בנציב הוא תא"ל (מיל') משה תמיר, מפקד אוגדת עזה לשעבר. לפני כשבועיים, בראיון לרדיו 103FM, אמר תמיר כי הנציב מהווה בעיניו מודל ל"קצין מדווח ומתעקש על דעתו. הרבה זמן לא ראינו כאן קצין, כמו שקצין צריך להיות, עומד על שתי רגליו, אומר את מה שהוא אומר ומתעקש והולך עם האמת שלו עד הסוף", בעוד שהנטייה לקונפורמיזם וההימנעות מהבעת עמדה עצמאית נפוצים בצבא הרבה יותר. בהסתכלות רחבה, הוסיף, "הביצועים של צבא היבשה, במיוחד, שעליו הוא מדבר, במערכות האחרונות הם לא היו מבריקים, בטח לא ב"צוק איתן". וכשהמצב הוא כזה, אז בטח שצריך לבדוק את הדברים שבעתיים". לדבריו, מערך היבשה של צה"ל מתמודד עם אתגרים חדשים, בהצלחה חלקית בלבד. "ואני חושב שהמבוכה הזו ניכרת בכל המעגלים שלו. זאת אומרת, מה שבריק מביא לנו לשולחן זה יותר סימפטום של תופעה מרכזית של מבוכה של צבא היבשה, שבו הוא לא מוצא את מקומו במערכות החדשות, והוא לא מצליח למצוא את אופן הפעולה המיטבי שלו". תמיר ציין שהתופעות השונות עליהם הצביע בריק, ובהן התרבות הארגונית הקלוקלת ונשירת מפקדים איכותיים, הינם לדעתו תוצר של תופעה מרכזית יותר. הבעיה הזו שמכונה לא פעם כ"מבוכת היבשה"מונחת כעת לפתחו של הרמטכ"ל הבא, האלוף אביב כוכבי, ועליו תוטל מלאכת התיקון.

בהקשר הזה, ניתן לומר שאיזנקוט עסק בבניין הכוח ובמוכנות, ועל כוכבי יוטל להחדיר במפקדים את תחושת המסוגלות. האמונה שביכולתם לפעול ולהכריע, גם כשמדובר בתמרון קרקעי לעומק שטח האויב, ושסופו אינו נראה לעין במרחק קילומטרים ספורים מן הגבול. לפני כמעט שני עשורים בלטו המח"טים תמיר (גולני) וכוכבי (צנחנים) בתוך קבוצה קטנה של מפקדי שדה נחושים, בדרג בינוני, שבמהלך האינתיפאדה השנייה שידרה לדרג המדיני והצבאי הבכיר שנכונה לכל אתגר שיוטל עליה, ובכלל זה ללחימה במחנות הפליטים הפלסטינים ובשטחים העירוניים הצפופים. חלק לא מבוטל מתפקידו של כוכבי יהיה לגדל דור מפקדי שדה שכזה, כמו הדור שהוא היה חלק ממנו.

(המאמר פורסם במקור באתר "דבר ראשון", בתאריך 25.12.2018)

(מתוך הבלוג "על הכוונת",
25.12.2018)
_____________________________________
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #174  
ישן 27-12-2018, 22:13
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
בתגובה להודעה מספר 173 שנכתבה על ידי marloweperelab89035 שמתחילה ב "מאמר בבלוג "על הכוונת" על הדו"חות על מוכנות צה"ל: מבריק ועד לכנסת"

'מוכנים או לא'......זה השיח האמור לומר לנו האם הצבא עושה המיטב במסגרת התקציב העומד לרשותו...? לשאלה אם מוכנים או לא אין תשובה אחת, כל תשובה היא נכונה....הדיון צריך להיות האם הצבא עובד נכון, האם הוא ממקסם את יכולותיו......אתמול ראיתי את האלוף במילואים גיא צור , בתכניתו של ירון לונדון, האיש שנראה שקול וסמכותי, ממש כדובר צה"ל, לא אמר כלום מעבר לזה כי כיום יש יותר תקציב ויש יותר אימונים, לכן המצב טוב, והציבור יכול להיות רגוע....בשביל זה צריך אלוף...?עם כל הידע שלו זה מה שיש לומר על הקורה בצבא....? הרי הגב' כהן מחדרה גם היא יודעת כי התקציב וכמות האימונים גדלה.....מה עם רלוונטיות האימונים....האם חייל החי"ר באמת מוכן....כושר גופני....ציוד מתאים....הכרת הציוד........האם המפקדים יקראו נכון השטח....יתנו הפקודות הנכונות.........לצערי, חלק מכריע מהעם הוא גיא צור, חסרי יכולת אבחנה, נגררים לשיח סיסמאתי, המבוסס על משהו שבין כלום ולרדידות עם קורטוב של אמונה.

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 27-12-2018 בשעה 22:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #175  
ישן 28-12-2018, 11:25
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

עמוס הראל בעיתון הארץ על מוכנות היבשה:


המערכת הצבאית, אומר א', עסוקה בחלק גדול מהזמן בטפיחה עצמית על השכם. "נוצרה כאן תרבות נוראה שבה כולם מצטיינים, כולם טובים. בכל סיכום של תרגיל או אימון כל המפקדים עפים אחד על השני. אין תרגיל גדודי שלא הושגה בו קפיצת מדרגה; אין תרגיל חטיבתי שלא היה מעולה.


"בשני העשורים האחרונים קורה בצה"ל משהו משונה. הדיבור הישיר, הקוצני, כמו של בריק, נעלם. משלב מסוים, מדרג פיקודי מסוים, לקצין לא משתלם להגיד את האמת. אף אחד לא רוצה לריב. כשאני מסיים אימון בבסיס, אני כותב חוות דעת על התפקוד של צוותי הבסיסים. בשנים האחרונות אני נזהר. גם הם נותנים לנו ציון, ובסוף זה קובע לי אם היחידה עומדת במדד הכשירות המבצעית. אתה לא רוצה שזה יתנקם בך. הצבא איבד את היכולת להשמיע ולעכל ביקורת. הכל הופך לחיבוק אחד, ארוך ודביק: לטף אותי ואלקק לך.

"כולם מתגאים בתגבור האימונים, אבל תבדוק פעם מה סוחב עליו מילואימניק בתרגיל חי"ר: מחסניות תחמושת בודדות וקצת מים. רימוני יד ופק"לים (ציוד לחימה אישי) לרוב אין. אחר כך, בלחימה אמיתית, אנשי המילואים מגלים שהם צריכים לשאת על הגב עשרות קילוגרמים, וחלקם לא עומדים בעומס. צה"ל משחק בנדמה לי עם מערכים שלמים. אימוני המילואים על נגמ"שים מועטים וחלקיים. אין די חוליות טכניות לאחזקה. מי יודע לסדר פריסת זחל (תקלה שכיחה)? במלחמה שולחים צוותי חילוץ של בית הספר לחימוש שמתרוצצים ומתקנים, כי האחרים לא יודעים.




"הלוחמים ברוב גדודי המילואים התאמנו השנה חמישה ימים", אומר א'. "מפקדים התאמנו יותר. היה מודל של שבועיים אימון בשנה ללוחמים, אבל הוא הופסק. גם לקרוא לזה חמישה ימים זה קצת מופרז. אנחנו מתחילים להתאמן ברצינות ביום ראשון אחר הצהריים. מיום חמישי בבוקר עסוקים בהתארגנויות לקראת שחרור ובצהריים כבר לא תתפוס אף איש קבע בצאלים. לאיזו רמת מקצועיות אפשר להגיע? אין שום דרך ללמוד ולהטמיע ככה תפיסות לחימה או טכנולוגיות חדישות. היית סומך על רופא שעוסק במקצוע שלו חמישה ימים בשנה? על עיתונאי שכותב שבוע אחד בשנה?

"צמח פה פער עצום בין האמירות, כלפי חוץ וכלפי פנים, לבין היכולת האמיתית. פעם לימדו אותנו שצריך לתכנן זהיר ולבצע אמיץ. אני חושש שצה"ל היום מתכנן שחצני ומבצע פחדני. מפקדי האוגדות חיים בסרט. במלחמה, כשהם יתעוררו, יקרה להם מה שקרה לארז צוקרמן וגל הירש (מפקדי אוגדות שפרשו אחרי מלחמת לבנון השנייה. ע")".

במבט לאחור, הוא אומר, עולה החשד שצה"ל לא באמת רוצה להפעיל את מערך מילואי היבשה בזמן מלחמה. "מבצע חומת מגן, ב–2002, היה הפעם האחרונה שבה הפעילו חטיבות מילואים בהצלחה. וגם אז נכנסנו בעיקר לערים הפחות מסוכנות בגדה וחטיבה 5 עוד הספיקה להסתבך קשות בקרב במחנה הפליטים בג'נין. מה קרה בלבנון השנייה כולם יודעים. בעופרת יצוקה בעזה הפעילו מעט יחידות מילואים, בעיקר לתפוס אזורים שכבר נכבשו על ידי הצבא הסדיר. בעמוד ענן אף אחד לא נכנס. בצוק איתן שלחו לרצועה חטיבת מילואים אחת (מבית הספר לקצינים, ע") וגם אותם עצרו די מהר אחרי כמה תקריות של אש כוחותינו".

בריק צודק: אין קשר בין המצגות המופלאות שצה"ל למד להכין לבין היכולת האמיתית של חלק גדול ממערך המילואים".

פיל לבן על מדים
ביום שני השבוע נועד פורום מטכ"ל עם חברי ועדות הבדיקה: מבקר צה"ל, תת־אלוף במילואים אילן הררי, ועמו צוות ועדת ההיגוי, בראשות האלופים במילואים אבי מזרחי ודורון אלמוג. אחדים ממשתתפי הדיון הציעו שבהצגת המסקנות לכלי התקשורת, למחרת, ידגישו קציני המילואים שהם שוללים באופן מוחלט את מסקנות בריק. אלמוג הגיב בחדות. זה בכלל לא מעניין אותי, אמר. הרמטכ"ל ביקש אותנו לבדוק את מוכנות צה"ל וזה מה שעשינו. איתרנו עבורכם את התחומים שבהם יש פערים, עכשיו תתחילו לסגור אותם.




בעיות האמת שעליהן הצביעו הוועדות, החופפות רבות מהנקודות שהעלה בריק, נדחקו לשולי הסיקור התקשורתי. אבל הרשימה ארוכה ומכובדת. מקום גבוה בראשה תופס פרויקט הצי"ד, צבא יבשה דיגיטלי. זו מערכת שליטה, בקרה ותקשורת מתוצרת חברת אלביט המחברת בין המפקדות ליחידות ולכלי הרכב המשוריינים בלחימה. ב–15 השנים האחרונות השקיע בה צה"ל כעשרה מיליארד שקלים. בחלק מהיחידות הסדירות נקלטה הצי"ד היטב, אבל המילואים מתקשים בהדבקת הקצב הטכנולוגי. מפקדים בגדודי חי"ר, הנדסה ושריון במילואים מתארים את הצי"ד "פיל לבן" ומגדירים את ציפיות צה"ל להטמעתה ביחידותיהם "פנטזיה, הזיה".

בתחום אחר צה"ל מודע כי חסרות לו אלפי משאיות חדשות. זה רחוק מלהיות פער טריוויאלי. במשאיות ובמובילי הטנקים תלוי הניוד הלוגיסטי של הצבא, מהעורף לחזית, בכל מלחמה.





אבל הסיפור אינו רק כסף: הניהול השוטף, התחזוקה, הטיפול בתשתיות בזרוע היבשה, בהשוואה לחיל האוויר, מבולגנים ובזבזניים. התקלות הללו שבות ומעידות על תרבות ארגונית לקויה.

באמצע מסיבת העיתונאים ברחה לאלוף מזרחי אמירה מעניינת. "אני הייתי במטכ"ל ב–2009", אמר. "ואז בקושי התאמנו". מוזר: אלה היו השנים שלאחר מלחמת לבנון השנייה, שבהן אמר לנו צה"ל כי כוחות היבשה הוחזרו לכשירות מלאה. כדרכו, מזרחי אומר אמת. דווקא בתקופת מי שמסתמנים עתה כארבע התקוות הגדולות של מחנה המרכז־שמאל — הרמטכ"לים גבי אשכנזי ובני גנץ, ושרי הביטחון אהוד ברק ומשה יעלון — לא נעשה שיקום יסודי ועמוק דיו של כוחות היבשה. איזנקוט ירש מציאות קשה. הוא קיבל לידיו צבא שמן, לא ממוקד ובעל יכולות נמוכות ביבשה, שלמרבה הצער הופגנו לעיני כל במבצע צוק איתן.

הרמטכ"ל, שיסיים את כהונתו באמצע ינואר הקרוב, היה איש במקום שלא היו בו אנשים לפניו. איזנקוט הוא שהחליט, באופן חד, כי כוחות היבשה חיוניים להשגת ניצחון במלחמה, הסיט אליהם תקציבים במסגרת התוכנית הרב־שנתית ותגבר באופן ניכר את יחידות הצבא הסדיר.

המחלוקת כעת נוגעת לגודל הפערים שנותר לסגור. לפני כשנה הצביע דו"ח ועדת משנה בראשות ח"כ עפר שלח (יש עתיד) על חוסר התאמה בין התוכניות האופרטיביות בגזרות השונות לבין האמצעים שעומדים בפועל לרשות צה"ל. שלח אמר השבוע ל"הארץ" כי להשלמת המהלך לתיקון זרוע היבשה תידרש "תפיסה שלמה: תפיסת הפעלה, עדכון תוכניות אופרטיביות, תוכנית נרחבת ומפורטת לבניין הכוח. גם הדרג המדיני צריך להיות מעורב בכך — להגדיר לצבא מה ההישג הנדרש ממנו במלחמה".


https://www.haaretz.co.il/news/politics/.premium-1.6787105




תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #176  
ישן 28-12-2018, 15:26
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
בתגובה להודעה מספר 175 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "עמוס הראל בעיתון הארץ על..."

כמה שאנחנו תלויים ביכולות ובמוטיבציה של המחליטים, של העיתונאים....
טוב עשה עמוס הראל שהכיר במוגבלותו, ופרסם את דברי הקצין הבכיר כפי שהם,
עיתונאים בד"כ לא יוצאים ממסגרת המקובל, אל מחוץ להלך הרוח.....הסיכוי שהראל יפרסם את מה שפרסם לפני דבריו של בריק, לא היה רב, בריק פתח הדלת לכתבים.
אנחנו תלויים בתבונת ורצון המחליטים והעיתונאים, ואדגים דרך שני מפגשים שלי איתם....בראשון, נפגשתי עם עיתונאי וסיפרתי לו על שהתרחש בשירות מילואים שלי, האיש, ללא היסוס, פרסם מילה במילה את מה שאמרתי בעיתון.....במקרה שני,סיפרתי לעיתונאי את מה שראיתי, והוא נפנף אותי באומרו כי חזר עכשיו מתרגיל וראה דברים אחרים.....אנחנו תלויים בתבונה ובמוטיבציה של מחליטי ההחלטות.

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 28-12-2018 בשעה 15:31.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #179  
ישן 30-12-2018, 17:27
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
שמעתי היום ראיון ברדיו עם אלוף מיל. אבי מזרחי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

הראיון מתנהל מעדנות, ראיון תרבותי עם בן אדם תרבותי, השאלות אותם שאלות, והתשובות אותם תשובות....הצבא השקיע לעומת שנים עברו....פערים היו ויהיו.....וחסרה השאלה, האם אתה יכול לומר בבטחה כי ברגע זה לא חסרה תחמושת או עזרים אחרים ללוחם , האמורים לחכות לחייל ביום פקודה....האם יתכן כי כרגע מחכים לחייל כלי לחימה במצב לא תקין, כפי שהתברר בכל המלחמות / מבצעים, וכפי שמתואר ע"י אנשי מילואים שביקרו בימ"חים...?.......למה נדרשת שאלה שכזו? כי זה שיש יותר שעות אימונים, אינה אינדיקציה לכך, כי הזמן מנוצל כהלכה לטובת שדרוג יכולות החיילים, לעומת זאת, אי זמינות ציוד, או טנק השובק אחרי רבע שעה של נסיעה, אינם מתקבלים על הדעת, כמו שלא מתקבל על הדעת מוסך המשחרר מכוניות השובקות אחר רבע שעה......התשובה לשאלה שכזו יכולה לתת פתרון חד ומוחלט לשאלה 'האם הצבא עושה הנדרש?', בניגוד לשאלה 'האם צה"ל מתאמן?'...או,'האם צה"ל משקיע בדברים הנכונים?'....כי התשובות לשאלות הנ"ל תלויות בגישת המשיב, בניגוד לתשובה לשאלה 'מה צריך להיות בימ"ח?' שהתשובה עליה ברורה ומעוגנת בפקודות, עד שיוחלט לשנות הפקודות......אינני מצפה מעיתונאים לשאול על שיטות הכשרת הקצין, בכדי לקבל סוף סוף תשובה לשאלה האם הצבא עובד נכון, אני מצפה מעיתונאים לנגוע בדברים הבסיסיים והטריוויאלים , דרכם נקבל תשובה ברורה האם הצבא עושה עבודתו בצורה סבירה או לא.....וזה גם יתרום משהו להבנת האזרחים על מצבנו.

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 30-12-2018 בשעה 17:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #183  
ישן 06-01-2019, 15:55
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
בתגובה להודעה מספר 182 שנכתבה על ידי assafx שמתחילה ב "יו"ר מועצת המובילים במכתב..."

השיח הוא סביב הצעצועים הגדולים, הנראים,עתירי הרושם......האם לחייל יהיו הנעליים המתאימות שימנעו יבלות, המכנסיים שימנעו שפשפת, הברכיות שיגנו, הכוונת שתמקסם הסיכוי לפגיעה, מתקנים זמינים להקניית כושר.....כן, הכל דברים קטנים.........יש מקומות שם מי שאין לו הנעליים הכי טובות, מתקני האימון הכי טובים.... פשוט אינו קיים, זה בספורט התחרותי, שם בודקים במדויק התוצאות, שם מי שמתעלם מהדברים ה'קטנים' לא יפגע טוב, לא יגיע בזמן,פשוט לא יהיה.
עלינו להחליט אם אנחנו רוצים הכי טוב, אם כן, לחתור לכך ולהיפטר מכל ההתנהגויות המפריעות לנו להתמקד בעיקר. שרוך נעל נחות, פירושו כי לא החלטנו לעשות הכי טוב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #187  
ישן 10-01-2019, 21:25
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,326
מאמר בבלוג "על הכוונת" על סיום כהונת אינזקוט, תפיסת הביטחון החדשה של רה"מ והאלוף בריק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

לראש הממשלה יש תפיסת ביטחון חדשה שמתעלמת מהיבשה | מאת גל פרל פינקל
חלק מהמאמר מצורף

לראש הממשלה יש תפיסת ביטחון חדשה שמתעלמת מהיבשה | מאת גל פרל פינקל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בנאומו בפני צוערי קורס קציני יבשה, הסביר רה"מ נתניהו את חשיבות הצורך להתאים את המענה הביטחוני לאיומים המשתנים ולטפל באתגרים "כשהם קטנים". למרות שהדגיש בפני הצוערים את חשיבותם כמפקדי העתיד של כוחות היבשה, ממה שנחשף אודות תפיסת הביטחון החדשה שלו, היבשה כלל לא חשובה.

... כפי שציין רה"מ נתניהו בהרצאתו, הצורך להתאים את המענה שברשות מדינת ישראל לאיומים המשתנים הינו חיוני, שכן אלו אכן משתנים, ואתם המציאות האזורית. האמריקנים הודיעו על כוונתם לסגת מסוריה (במועד כזה או אחר), ואילו הרוסים העמיקו את נוכחותם. בנוסף, כפי שציין רה"מ בכנס, "צה"ל הוא הצבא הסדיר היחיד שנלחם היום בצבא איראן".

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מימין: ראש אמ"ן היימן, הרמטכ"ל איזנקוט, ואלוף פיקוד הצפון סטריק, (צילום: דו"צ).

העימות הגלוי עם איראן הודגש גם בכתבות שסיכמו בשבוע שעבר את כהונת הרמטכ"ל גדי איזנקוט, שמסיים את תפקידו ב-15 בינואר. נראה כי הרמטכ"ל, ראה בסוגיה זו עין בעין עם ראש הממשלה, שהדגיש בכנס לזכר קציני סיירת מטכ"ל את הצורך לטפל באיומים בשלב מוקדם, "כשהם קטנים". איזנקוט, שליווה כמפקד פלוגת הנ"ט של גולני, כמג"ד וכמח"ט גולני ובהמשך גם כמפקד פיקוד הצפון, את צמיחת חזבאללה מארגון גרילה וטרור קטן לכדי ארגון היברידי סמי-צבאי בעל יכולות מדינתיות, סירב כרמטכ"ל לאפשר לאיראנים דריסת רגל דומה גם בסוריה. נקודות השיא בשנה האחרונה היו אמנם תקיפת הגמול של צה"ל להפלת מטוס ה-F-16 ומבצע "בית הקלפים" במהלכו תקף חיל האוויר בהצלחה כ-50 יעדים איראניים בסוריה, אולם אלו היו כפי שמתואר בכתבות, רק קצה הקרחון הגלוי מעל פני הים. מתחת, התרחשה שורה ארוכה של מבצעים חשאיים, במסגרת המערכה שבין המלחמות (מב"ם), בהם פעלו יחידות העילית של צה"ל וחיל האוויר והותקפו משלוחי נשק, בסיסים וכוחות ששלחה איראן לסוריה, כמו גם בזירות אחרות. בראיון שנערך אתו כשפיקד על גולני, לפני כשני עשורים, אמר איזנקוט שאף שעשה את כל דרכו הצבאית בגדודים הוא אינו חש שחסר לו משהו מכיוון שלא שירת בסיירת. אם לשפוט על-פי פרסומים זרים אודות מספרן הגדול של הפעולות המיוחדות שבוצעו בהצלחה בכהונתו כרמטכ"ל, ניתן להניח שצדק.

במאמר שפרסם השבוע ב"ישראל היום" כתב נשיא מכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון (JISS), פרופסור אפרים ענבר, כי יש להשקיע בשיפור ושדרוג כוחות היבשה של צה"ל. עימות עם חזבאללה בלבנון, מחייב לתפיסתו, "כוח פלישה גדול, מעבר לשימוש בחיל אוויר, וגם התרחיש הפחות סביר למלחמה קונבנציונלית רחבת היקף, מחייב הפעלת כוח יבשתי גדול וטוב. בצה"ל נשמעה כבר הביקורת ביחס לדגש שהושם על פעילות אווירית המבוססת על מודיעין מדויק, בכך שהדבר נעשה על חשבון בניית יכולת תמרון יבשתית". לכן יישם איזנקוט, במקביל למערכה החשאית שניהל, את התכנית הרב-שנתית "גדעון", ששמה דגש רב על שיפור כשירות כוחות היבשה של צה"ל. חוזקו אוגדות ההכרעה, הוקמה חטיבת הקומנדו ונערכה רפורמה במערך המילואים ביבשה שיצרה בידול בכשירות היחידות ותיעדפה את אימון החטיבות המתמרנות של המערך. למרות זאת, כפי שמלמדות הטענות של נציב קבילות חיילים היוצא, אלוף (מיל') יצחק בריק, עוד ארוכה הדרך.
מענה ישראלי מתאים לאיומים המשתנים
עוד מימיו כאלוף פיקוד הצפון נהג איזנקוט לחזור על הכלל ש"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה". קביעה זו נכונה הן ליכולות האויב, שבהן פגע הצבא שבפיקודו ללא הרף, והן לחובתו של צה"ל לחזק ולשפר את מוכנותו ליום פקודה. אבל עכשיו איזנקוט מסיים את כהונתו, והרמטכ"ל הנכנס, האלוף אביב כוכבי, יכנס לתפקידו כשמול התפיסה של קודמו, שחיזק משמעותית את כוחות היבשה, ניצבת תפיסה אחרת אותה מוביל ראש הממשלה, שלה דגשים שונים לגמרי לבניין הכוח. לפני מספר חודשים חשף רה"מ כי גיבש מסמך תפיסת ביטחון חדשה. שלא כמו "אסטרטגיית צה"ל" שפרסם בפומבי הרמטכ"ל איזנקוט לפני כארבע שנים (ועודכנה בשנה שעברה), תפיסת הביטחון של נתניהו לא נחשפה לציבור. ראש המל"ל לשעבר, אלוף (מיל') יעקב עמידרור, אמר בשעתו ל"ישראל היום", כי מדובר במסמך חשוב מאוד שיסייע לדרג מקבלי ההחלטות לתעדף את צרכי הביטחון. לדבריו, "המסמך לא בא לפתור בעיה קונקרטית אבל יסייע בדיון על הבעיות הקונקרטיות כאשר יצוצו, כיוון שהוא יזכיר למקבלי ההחלטות את הנושאים בהם עסקו כאשר העמיקו את הדיון על תפיסת הביטחון". יש בכך מן הצדק, משום שתכנית שכזו אכן עשויה לשמש מעין מפת דרכים לבניין הכוח והיכולות של הצבא והמדינה. אבל כדאי בכל זאת להטיל ספק או שניים בכיוון שאליו מצביעה התכנית.

מהמעט שפורסם בתקשורת עולה כי התכנית כוללת מהלכים שיחזקו את כושר התקיפה של ישראל ויקנו לה יכולת סייבר מעצמתית, וכן שידרוג של מערכות ההגנה מטילים ומיגון העורף וכן השלמה של בניית המכשולים וגדרות הביטחון בגבולות. מה שפורסם מלמד כי אינה עוסקת ואינה מקדישה תשומות לשדרוג יכולתו ההתקפית של הצבא בשדה הקרב היבשתי, אף שרה"מ הדגיש בנאומו בפני צוערי קורס קציני זרוע היבשה את חשיבותם לביטחון ישראל כמפקדים הבאים של צה"ל. עיקר חיזוק כושר התקיפה יתבטא בהשקעה נוספת בחיל האוויר ובמערכות הפעלת אש מנגד. בסרטון שפרסם ראש הממשלה הוא ציין שמיזמים אלו מחייבים תוספת תקציבית משמעותית. לפי הערכות שונות תקצוב זה כולל תוספת של 40 מיליארד שקלים שתיפרס על-פני עשור. מדובר בתוספת משמעותית לתקציב הביטחון, שרה"מ טוען שהיא הכרחית בכדי להתאים את המענה הישראלי לאיומים משמעותיים.

קשה להתווכח אתו בהתחשב בכך שבבית הלבן יושב נשיא שאמנם תומך בישראל, אבל מחליט מהיום למחר שאיראן יכולה לעשות בסוריה ככל העולה על רוחה (הצהרה שרוככה מאז בידי פקידי הממשל האמריקני הבכירים), היחסים עם רוסיה מתוחים מאז שהופל מטוס ביון רוסי סמוך ללטקיה, בעזה החמאס מותח את החבל רגע מהסלמה כל העת והאיראנים פועלים להתבסס בסוריה. אבל כשמדובר בהוצאה תקציבית כה גדולה אולי מוטב להסביר לציבור במה בדיוק משקיעים, ולמה במערכות ובתחומים כאלה ולא באחרים. במאמר שכתב בשעתו התריע האלוף אהרון חליוה על כך שבצה"ל "מחזקים עוד ועוד את "הרגל הבריאה" שלנו – יכולות האיסוף והתקיפה "מנגד", ומתפלאים שאנו לא נפתרים מה"צליעה" שמקורה ברגל של התמרון היבשתי". התוצאה של המהלכים הללו, כתב, שנועדו להימנע מהקרב היבשתי, הסתכמה במלחמות ארוכות יותר ואפקטיביות פחות. למרות המסקנה שלו, נראה שתפיסת הביטחון החדשה עושה בדיוק את זה.

בעת שהציג את מסקנות הבדיקה שקיימה ועדת המשנה למוכנות צה"ל בהתייחס לדו"ח של האלוף בריק, הזהיר ח"כ עמר בר-לב, ש"ראש הממשלה מוביל תפיסת תקצוב לצה"ל 2030 שתנוון את יכולת התמרון היבשתי של צה"ל במערכה הבאה". בעבר נכתב כאן כי האתגר העיקרי של כוכבי כרמטכ"ל יהיה להחדיר במפקדים את אותה תחושת מסוגלות ויוזמה שאפיינה אותו כמח"ט הצנחנים (כמו גם כמה מעמיתיו באותה עת). עתה מסתמן שניצב בפניו אתגר נוסף. הצורך לפתור את המשבר שזיהה בריק במוכנות חלק מכוחות היבשה המתמרנים ולמנוע את בריחתם של מפקדים איכותיים מהצבא, כשמנגד ישנה תפיסת הביטחון החדשה שגיבש רה"מ נתניהו שמחזקת את "הרגל הבריאה", על חשבון זו "הצולעת".

(המאמר פורסם במקור באתר "דבר ראשון", בתאריך 0.01.2019)

(מתוך הבלוג "על הכוונת",
10.01.2019)
_____________________________________
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #190  
ישן 21-01-2019, 18:55
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
היום ב-21.00 ב'זמן אמת'
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

ע"פ כישורי הנבואה המוגבלים שלי,
נראה שוב עוד מאותו הדבר,
המנחה ירגש אותנו עם השאלה שתופנה לשלושת האלופים : 'האם אנחנו מוכנים למלחמה ?'
ובריק יספר על דברים לא תקינים שמשמעותם לדעתו אי מוכנות, והאלופים מזרחי ואלמוג יגידו כי 100 קצינים בודקים מצאו משהו אחר....כל אחד יפרש מוכנות כמשהו אחר, ויאמר לשני מדוע אי אפשר לסמוך על דבריו... שום נושא לא יפורק ויחודד בשיח ענייני בכדי שנבין מה עומד מאחורי הכותרת של 'מוכנות למלחמה'...ומישהו יצא מאושר כי נצח בנקודות כמו ב'עימות בחירות', הצופים יקבלו את הריגוש, ואני אבין שוב כי אנחנו חסרי יכולת להתמקד בעיקר ובחשוב, וזה מה שמקשה עלינו להיות מוכנים.

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 21-01-2019 בשעה 18:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #193  
ישן 22-01-2019, 06:44
  lazn lazn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.06
הודעות: 523
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

המדינה בפשיטת רגל ! מערכת משפט הזויה. מערכת מסחר שיקרית . מערכות בחירות שמלאות ברפש ...
ואתה באמת מאמין שצהל מוכן למלחמה ?
כל החיים שיקרו לך ... הכל שקר במדינה הזאת .

ועכשיו יבוא איזה מעאפן ויגיד לי שאני פופוליסט או שיט בסגנון .
אחלה יום לכולם .
זה נקרא ריאליזם . יצאנו פה בפורום על טרול מארץ הטרולים על זה שהוא כמו בת יענה .
אנחנו לא רחוקים מזה ...


ותכלס ... זה הרבה מעבר "למנהל- נמצא שנה שנתיים שלוש בתפקיד מה אתה רוצה ? "

יש רעה חולה במדינה וזה תרבות מסויימת של " יהיה בסדר" שים קצת טיח .. קצת צבע- כמו חדש ...
אין מקצועיות במדינה מא- ועד ת ( חוץ מבהייטק כמובן )
בכל מקרה ... השורש של כל החולי הזה . זה שלא באמת איכפת לאף אחד . זה לא הדור של הסבא והסבתא שלנו . זה דור של אנשים *** שכל מה שעמניין אותם זה לדחוף תאיברים שלהם לחורים מסויימים וקצת גאווה . וכמובן - כסף ואופציות פוליטיות בעתיד .


וזה בכל מקום - מיהודה במכלות לשתובה בגז .
אנחנו לקראת בעיה רצינית מאוד במדינה הזאת אם כל הטיפשים האלו לא יעופו

נערך לאחרונה ע"י lazn בתאריך 22-01-2019 בשעה 06:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #195  
ישן 22-01-2019, 08:49
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 193 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "המדינה בפשיטת רגל ! מערכת..."

מצער אותי לאכזב אותך, אבל גם הדור של סבא/סבתא לא היו הרבה יותר טובים. פשוט היו קצת יותר אנשים שהיו מוכנים לשאת את השאר על הכתפיים. "יהיה בסדר" לא נולד אתמול.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #200  
ישן 22-01-2019, 15:42
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
בישראל - שוק הנדל"ן נשלט ע"י בניה מבטון עם שלד מחוזק
בתגובה להודעה מספר 199 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "ועדיין במציאות של שנת 2019..."

תקנים גבוהים משמעותית מהנפוץ בעולם.
מבנה שהשלד שלו נבנה כראוי (והתקן מוודא זאת במספר דרכים) יכול להחזיק גם 100 שנה ללא בעיות - וזה המצב הנפוץ.
הבעיה העיקרית - נוגעת לכך שחלק מהמבנים משנות ה70 נבנו עם "קומת עמודים" שלא עומדת בתקנים מודרנים בישראל,
אבל גם אז - תיקון קטן וזול - פותר את זה.


בניה בעץ או קראוונים - מקובלת בעולם הרבה יותר,
היא זולה משמעותית, אך המבנה נהרס מהר יחסית, ולכן "הכל חדש",
אבל לא מתאימה לבניה צפופה, עירונית,
ובטח לא מתאימה למדינה שבה מקלט בכל דירה זו דרישת חובה.

אם כבר התלונה צריכה להיות על העדר בניה "עירונית" ואחידה יחסית.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 22-01-2019 בשעה 15:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #203  
ישן 23-01-2019, 05:48
  lazn lazn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.06
הודעות: 523
בתגובה להודעה מספר 202 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "כדי לפתור את הבעיה - צריך קודם כל לזהות מה הבעיה"

הייתה איכותית לסטנדרטים של אז ...
אני לא מהנדס קונסטרוקציה . אבל אני יכול בוודאות לומר לך . שבריעדת אדמה אחת חזקה .
80-90% מכל אותם בנינים של בניה איכותית של שנות ה70 יקרסו כמו מגדלי קלפים .
שלא נדבר על זה שצרכים של בני האדם מהדירות פועלים שבנו באותם שנים השתנו . וכיום זה שווה ערך ללחיות בסוג של כלוב בלי פרטיות .
קיר נושא עומס של 20 סמ לא מבודד רעש ולא מבודד קור חום באפקטיביות אחרי 40 שנים של התרחבות והתכווצות הבטון . (שלא נדבר על כל מיני כיסים שנפערו בתוך הבטון וכיום הם מצבורי מים עומדים בתוך השלד של המבנה )
גם לא קיר 30 שבונים היום בדירות החדשות .
אז כן יש פה בעיה מאוד גדולה .
תמא 38 וכל הפרוייקטי הלבשה האלה לבנינים זה אסון . וגם הוא קורה לאט מידי ומאוחר מידי... ותנחש למה ? כל עוד ראש העיר או מישהו בעיריה לא מרוויח מהסיפור . - הבניין לא יחוזק .
ושוב חיי אדם לא שווים פה . רק כסף . אז כן ... בוא ותגיד לי אם זאת בעיה או לא .. .

נערך לאחרונה ע"י lazn בתאריך 23-01-2019 בשעה 05:54.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #204  
ישן 23-01-2019, 06:16
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
בן-דוד שלי - כן מהנדס
בתגובה להודעה מספר 203 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "הייתה איכותית לסטנדרטים של אז..."

סגן-מהנדס העיר - בעיר גדולה (המינוי מעליו פוליטי, ולכן קידום הוא בעיה).
הכניס אוטומציה כשחייב את כל הקבלנים להעביר את התוכניות סימולציות (שמאפשרות להם גם להפחית כמויות חומרים וגם לעמוד טוב יותר בתקן)
בוודאות - אותה בניה של שנות ה70 - מאוד יציבה.
שלד חזק, פיקוח על איכות הבטון, וכו'. מאז התקנים השתפרו - אבל גם התקן מאז גבוה מהמקובל בעולם.
בקוצר-רואי, בחלקן יצרו נקודת-כשל, שקל לפתור..
והעתיקו את התוכנית - שמתאימה לרוב הארץ, גם לאזורים שמועדים לרעידות חזקות, ללא שום שינוי.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי lazn
שלא נדבר על זה שצרכים של בני האדם מהדירות פועלים שבנו באותם שנים השתנו . וכיום זה שווה ערך ללחיות בסוג של כלוב בלי פרטיות .
אח שלי חי בלונדון. בדירות-רכבת שנבנו לפועלים, ואינן גדולות או חדשות יותר. איכות הבניה - נמוכה משמעותית.
תקועים עם לחץ מים של 1 בר - כי בשנות ה50 זה מה שהיה.
וככה רוב לונדון - ורוב בריטניה.

על קיר בלוקים - אמור להיות מעט מאוד עומס.
צורת הבניה הישראלית - מעמיסה כמעט את כל העומס - על שלד מבטון-מזויין,
אפילו בדירת 2-קומות.
בידוד הושג ע"י המרפסות (שנסגרו) - הן מייצרות שכבת בידוד נוספת.
כיסים לא נפערים בבטון שנוצק כראוי.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי lazn
תמא 38 וכל הפרוייקטי הלבשה האלה לבנינים זה אסון . וגם הוא קורה לאט מידי ומאוחר מידי... ותנחש למה ? כל עוד ראש העיר או מישהו בעיריה לא מרוויח מהסיפור . - הבניין לא יחוזק .
ושוב חיי אדם לא שווים פה . רק כסף . אז כן ... בוא ותגיד לי אם זאת בעיה או לא .. .
זה לא אסון - אבל זו בריחה מאחריות.
במקום לחייב את כולם לסגור (לא יקר), או לחזק (קל להשיג אישור),
מחלקים אחוזי בניה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #205  
ישן 23-01-2019, 06:32
  lazn lazn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.06
הודעות: 523
בתגובה להודעה מספר 204 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "בן-דוד שלי - כן מהנדס"

שוב - אני לא גאולוג ( סבא שלי ז"ל היה הטובים שבחבורה )
אבל גם אני יודע שאדמה זה דבר דינמי . ובתזוזה כזו או אחרת . נוצרים סדקים עם הזמן בבטון . לא משנה אם בשנות ה70 יצקו נכון . היום ב2019 בכל בניין יהיה לך לפחות X חורים עם מים . ואני יודע על מה אני מדבר. שלא נדבר על שינויים בבטון בגלל טמפרטורות וכו .
בפועל . זה שזה עומד . זהל א אומר שזה עומד טוב !.





בנושא הדירות בבריטניה . - אני מעריך שהם עוברים ביקורת פי5 יותר מקפידה מפה - פעם בשנה .
כנל למערכות המים שיש בבנין ( כדי למנוע מחלות ושאר מזיקים )
מה שלא קורה בארץ לעולם !
מתי בפעם האחרונה הגיע גורם - מקצועי- ( ולא חאפר ) לבדוק את מאגר המים בבנין שלך ? ועשה בידקות של כמות מלחים\מיקרואורגניזם במים ?
אחלה יום ידידי היקר ! . - אני אוהב את הדיונים איתך !

נערך לאחרונה ע"י lazn בתאריך 23-01-2019 בשעה 06:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #206  
ישן 23-01-2019, 09:43
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
מה קשור גאולוג? מדובר בהנדסת-בניין התמחות אחרת
בתגובה להודעה מספר 205 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "שוב - אני לא גאולוג ( סבא שלי..."

כשבונים על חול (מרבית הבניה בשנות ה70, כי רצו לבנות זול) האדמה לא "עובדת", אז אין תזוזות, ואין סדקים. פשוט תיבה קשיחה שיושבת על חול.

כשבונים על אדמה "עובדת" (זזה עם הגשמים ושינויי טמפרטורה, ומפעילה לחצים משמעותיים) - צריך לבנות יסודות בהתאם - אחרת חלק אחד מהבניין נגרר, והשני לא, ונוצרים סדקים.
לא "חללים" בלתי-נראים - אלא לחצי גזירה הולכים ומחמירים - שמייצרים סדק נראה בעין.
הסדק הזה, חושף את ברזל הזיון לאויר ומים (ולכן חשוף לקורוזיה)
אם אתה רואה את ברזל הזיון - תוכל לראות גם כמה המצב גרוע (ולתקן או להרוס).

חורים עם מים - משמעם שכל הבית יתמלא בלחות - ובעובש, והקירות יתקלפו והכל יראה כמו חורבה.
זה לא דבר נפוץ בבתים שאינם נטושים.
בבית נורמאלי רטיבות זה דבר שקורה אם לא מזפתים את הגג, או אם הצנרת מחוררת.
ובטח שלא נפוץ בבניה חדשה.


הבתים בבריטניה לא עוברים ביקורת. להפך.
הדגש הוא על מחיר נמוך - אז אין ביקורת או תחזוקה של המערכות, ואין כלום.
יודעים שכל המערכת רקובה - אז הפחיתו את לחץ המים לרמה עלובה (אם השכן מתקלח, לך אין מים), כדי שהמים ימשיכו להיות חינם.
אז בריטים שלא מסתפקים ב"מקלחת צרפתית" או אמבטיה, קונים משאבת-מים וממלאים מיכל שממנו המשאבה מספקת לחץ - ישירות למקלחת.
וגם די נפוץ שם שזיהום באקוויפר מגיע לכולם הביתה.
ובגלל מצב המזעזע של תשתיות המים - בכלל לא נהוג לשתות שם מים מהברז.
חורני להחריד.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 23-01-2019 בשעה 09:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #207  
ישן 23-01-2019, 17:40
  lazn lazn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.06
הודעות: 523
בתגובה להודעה מספר 206 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "מה קשור גאולוג? מדובר בהנדסת-בניין התמחות אחרת"

אני לא יודע איפה בלונדון הוא גר ... אבל מניסיון עבר ... אני יודע שיש שכונות שזה מממש מממממש לא כככה ..
לצורך העניין איפה שאני גר פעם בשנה אתה חייב לעבור בדיקה של כל הצנרת מים וגז ולקבל חותמת אחרת אתה בבעיה עם העיריה .
בנוסף יש משהו שנקרא דירוג אנרגטי לכל בית .

אז זהו שגיאולוגיה כן קשורה להנדסת בניין תתפלא אפילו יותר ממה שאתה מדמיין .

שינויים במים תהום \ משקעים הם אלו שגורמים לאדמה לזוז .

כוחות הגזירה שעובדים על השלד הם משהו שעובד על המבנה בכל רגע נתון .
הקטע הוא שברגע האינקלנציה של האדמה משתנה . ככה גם הנקודות עומס משתנות
( אני אולי לא מהנדס קונסט. אבל חלק מהמקצוע שלי זה פיתוח שלדות ...... וזה לא ככ שונה בסופו של יום )
מי שטוען שהבניה של פעם איכותית ... כנראה באמת לא בדק את הברזלים שנמצאים בתוך היציקה .
אין בננין אחד בארץ שלא חייב לעבור שיפות באופן בהול . !
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #208  
ישן 24-01-2019, 10:58
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
גאולוג לא עוסק בחקר לחצי הגזירה הללו
בתגובה להודעה מספר 207 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "אני לא יודע איפה בלונדון הוא..."

ולא בנוסחאות העומסים הנוצרים.
זאת התמחות של הקונסטרוקטור - ולא חאפריות של מישהו "שלמד פעם גיאולוגיה".

שלדה - חשופה לאויר ומים.
שריטה קטנה בצבע - והיא חשופה לקורוזיה.
שלד המבנה - מבוטן. הביטון מהווה בידוד מהאלמנטים שיוצרים קורוזיה.
אם בזמן הנחת הבטון אין "חללים" - חללים כאלו לא יווצרו כך סתם, ויהיו ויזואלים.
כך שבכלל לא ברור מאיפה הגיעה ההנחה שלך על "כיסים ומצבורי מים".

ציטוט:
במקור נכתב על ידי lazn
מי שטוען שהבניה של פעם איכותית ... כנראה באמת לא בדק את הברזלים שנמצאים בתוך היציקה .
אין בניין אחד בארץ שלא חייב לעבור שיפוץ באופן בהול . !
תלוי ביחס למה.
ביחס לתקנים העלובים בעולם - היא בהחלט מחמירה.
ביחס להחמרה שהייתה פה במהלך השנים (שהופכת כל מבנה לחצי בונקר, כולל הגנה בפני תקיפה כימית) - אכן התקנים היו מקלים מאוד.

ממה שאני מכיר - לפני הבניה ההמונית של שנות ה60 בהחלט היו כשלי בניה רבים,
מה שמוביל להתפוררות עמודי תמיכה (עד כדי כך), וחשיפת הברזל, שלאחר קורוזיה אין שום תמיכה.
לגביהם - אתה בהחלט צודק. אבל לא נותרו הרבה כאלו.
וזה הרבה פחות נפוץ מאז.
ומה עושים במקרה כזה?
במידה ולא מחכים שנים שכל השלד יחליד - מניחים פיגומים, ובונים במקומם עמודים עבים ויציבים.
זה אפילו לא כזה יקר.
אפשר לנצל את ההזדמנות ולהניח קורת חיזוק בין העמודים, ולשפר את היציבות המבנית (בגלל שעושים יציקה, והעובדים כבר שם, התוספת לא כזו משמעותית).

להרוס מבנה שלם בגלל פאראנויות מ"כיסים נסתרים" - זה פשוט טפשי, ועולה הון.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #209  
ישן 24-01-2019, 15:03
  lazn lazn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.06
הודעות: 523
בתגובה להודעה מספר 208 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "גאולוג לא עוסק בחקר לחצי הגזירה הללו"

מעולם לא אמרתי שגאולוג עושה משהו מהדברים שציינת . (חישובים ?! למה לו ? )
אבל בפרוייקטי ענק - או פרוייקטים כאלה ואחרים מהנדסי קונסט. מתייעצים עם גואולוגים כשצריך .


תקנים עלובים בעולם ?! הלכת רחוק ....מה שיפה בשאר העולם . זה כשאתה רוצה לבנות משהו מסויים יש לו תקן משלו . - זא אופצית הבחירה איך וממה ומה לבנות היא שלך ורק שלך . !
אתה פשוט תצטרך לעמוד בתקן לאותו סטנדרט בניה .
לא כמו פה בארץ שאתה מחוייב לעמוד במשהו אחד - כי יש רק משהו אחד וזהו .

תתפלא. חצי מערי המרכז זה עדיין בנינים כאלה .
וגם הבניה של שנות ה 70 לא רחוקה משם .

חצי בונקר ? ראית מה קרה למבנים במלחמות האחרונות ...
אני גם זוכר שפתאום צצו להם המוני פרוייקטי שידרוג להוספת ממד בכל דירה\בית ... איך אתה מסביר אתזה ?

אם באמת היה תקן בארץ אז אותם מתכות שמתשים בהם לבניה - היו עוברות תהליכי ציפוי \ טיפול תרמי כאלה ואחרים כדי שגם במידה ויחשף הוא יהיה עמיד ל X זמן עד התיקון המסויים .
איפה אתה רואה אתזה בארץ? לידעתך ... מלהסתובב באתרי בניה . אני לפעמים רואה שיוצקים את הבטון לתוך תבנית פלדה שכבר החלידה באתר הבניה לפני שבכלל הרכיבו אותה ! ....


מאיפה הגיעה העניין של בכל בית יש חללים או כיסים בבטון ?
הכי יפה זה בחורפים כמו אלו שאנחנו נמצאים בהם כרגע. .. שיורד הרבה גשם ..
אתה רואה את זה היטב בכל בניין ובניין בעיקר בחדרי מגדרות וגגות .
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #210  
ישן 24-01-2019, 17:39
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
בדיוק - עירוב הגיאולוגיה - לא רלוונטי. חאפריות כללית במקום מקצוע
בתגובה להודעה מספר 209 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "מעולם לא אמרתי שגאולוג עושה..."

מהנדס הקונסטרוקציה - הוא זה שתפקידו להבין את העומסים,
הגיאולוג - נותן מידע בסיסי (מהן השכבות הקרקעיות, גובה מי התהום).
[QUOTE=lazn]תקנים עלובים בעולם ?! הלכת רחוק ....מה שיפה בשאר העולם . זה כשאתה רוצה לבנות משהו מסויים יש לו תקן משלו . - זא אופצית הבחירה איך וממה ומה לבנות היא שלך ורק שלך . !
אתה פשוט תצטרך לעמוד בתקן לאותו סטנדרט בניה . [QUOTE=lazn]בהחלט תקנים עלובים,
כי היחס הוא שונה לחלוטין:
לא נסיון לבנות באופן גורף בתים עמידים ברעידות-אדמה והפצצות,
אלא תקני-מינימום בלבד:
יסודות תקינים ותוצאה שאינה סכנת-חיים-מיידית.
עשירים בונים יותר טוב, עניים לא. לטוב ולרע.
ציטוט:
תתפלא. חצי מערי המרכז זה עדיין בנינים כאלה . וגם הבניה של שנות ה 70 לא רחוקה משם .
חצי מהבניה - הם לא החורבות משנות ה50 ומה שקדם להם (בשני המקרים - העדר מוחלט של סטנדרטים) - אלא הבניינים משנות ה60 וה70.
לא בשמים, ולא יפה במיוחד - אבל סטנדרט סביר ביותר (למעט עמידות ברעידות אדמה).
ציטוט:
חצי בונקר ? ראית מה קרה למבנים במלחמות האחרונות ...
אני גם זוכר שפתאום צצו להם המוני פרוייקטי שידרוג להוספת ממד בכל דירה\בית ... איך אתה מסביר את זה ?
פרוייקטי שדרוג - זה בדיוק לאותם מבנים משנות ה60+ שאין להם בונקר דירתי.
ושיטת הבניה בישראל - בהחלט חצי-בונקר.
אתה יודע מה עובי הברזלים בשלד בבניה חדשה?
וכמובן - שמרפסות שחאפרים סגרו עם בלוק-10 (בלוק שמיועד בכלל לקירות פנימיים), זה בכלל לא רלוונטי.

בכל בניין ישראלי החל משנות ה60 - חדר המדרגות הוא בונקר: בטון מזויין מכל כיוון, דלת פלדה לכיוון הגג,
בכל בניין משנות ה80 והלאה נוסף מקלט דירתי (וכמובן, שדרוגים לישנים),
בכל כזה משנת 2012 - יש מערכת אב"כ במקלט הדירתי.
וכמובן - שבכל בניין שאין בו את הסטנדרט החדש - מעודדים בניית מקלט דירתי (עם הסטנדרט המעודכן כמובן).
ציטוט:
אם באמת היה תקן בארץ אז אותם מתכות שמתשים בהם לבניה - היו עוברות תהליכי ציפוי \ טיפול תרמי כאלה ואחרים כדי שגם במידה ויחשף הוא יהיה עמיד ל X זמן עד התיקון המסויים .
למה לעשות ציפוי/טיפול טרמי?
למה לא להוסיף לבניין גם שריון מתכת של מרכבה למשל? הבניין יהיה עמיד אפילו בפני פגיעות נ"ט.
אבל לא צריך.
זו לא מתכת שיושבת בשמש ובגשם במשך שנים,
זו מתכת שמבוטנת מכל כיוון אפשרי - ולכן אין קורוזיה.
ציטוט:
אני לפעמים רואה שיוצקים את הבטון לתוך תבנית פלדה שכבר החלידה באתר הבניה לפני שבכלל הרכיבו אותה ! ....
בכלל לא רלוונטי שהתבנית החלידה.
אלו תבניות-מתכת רב-פעמיות, שמסירים לאחר מכן.
יותר מהיר מבניית תבניות חד-פעמיות מעץ (שגם מסירים).
ציטוט:
מאיפה הגיעה העניין של בכל בית יש חללים או כיסים בבטון ?
הכי יפה זה בחורפים כמו אלו שאנחנו נמצאים בהם כרגע. .. שיורד הרבה גשם ..
אתה רואה את זה היטב בכל בניין ובניין בעיקר בחדרי מדרגות וגגות .
מה רואים?
כל החדר נהיה שחור מעובש רעיל?
כל הצבע מתנפח ומתקלף?
זאת לא באמת תופעה.
בבתים שאינם נטושים - הגג מזופת כהוגן. ועל הנזילה הכי קטנה - מזמינים זפת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #211  
ישן 24-01-2019, 20:37
  lazn lazn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.06
הודעות: 523
בתגובה להודעה מספר 210 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "בדיוק - עירוב הגיאולוגיה - לא רלוונטי. חאפריות כללית במקום מקצוע"

קצת הגזמת עם ה: " למה לא לעשות שיריון של מרכבה . - אני לא ילד ! לידיעתך הכללית .

מה שכן - אני קצת מבין גם בתהליכים כימיים שמתקיימים בבטון . ( וריאקציות כימיות שמתקיימות בזמן התקשות הבטון - לך ותלמד קצת על הנושא הזה ו איך הריאקציה משפיעה על המתכת בתוך הבטון .

עכשיו נחזור על הבל ההבלים שאמרת מקודם על למה לא לעשות את זה משריון של מרכבה.

הידעת שגם יציקות פשוטות של בדיל עוברות ציפויים כאלה ואחרים למנוע קורוזיה ושאר ירקות ?
כיום עם כל הסטנדרטים שאתה מדבר עליהם . עדיין אין סטנדרט לציפוי המתכות הללו !
וכן . זה שאתה לא רואה בטון סדוק זה לא אומר שלחות ושאר ירקות לא חדרו וחילחלו פנימה וגרמו לריקבון במתכת !
2019 - לא הגיוני שמוצרים או פרופילים מעפנים מאלומיניום שמהם עושים קונסטורקציה לקירות גבס - כן יעברו ציפוי או טיפול כל שהוא - והמתכת שבתוך הבניין לא !
תסכים או לא ... אני יודע על מה אני מדבר .

ודרך אגב . - תוסיף כמה מתכת שאתה רוצה - זה עדיין לא יעמוד בפגיעה של טיל נט. ואתה אמור גם להבין למה .
בנוסף . אנחנו אמור לחיות בבתים\דירות לא בונקרים . - זו לא צורה לחיות בה על פי דעתי .
ולכן כל הטיעון לגבי " הידעת שכל בניין הוא גם בונקר " מעניין אותי כקליפת השום .


לא הבנתי איך גואולוג באתר הבניה הופך את הכל לחאפר ?
בבקשה תסביר .

רק לידע כללי כן .... הגיאולוג יכול לשנות את כל הקונסטרוקציה ( לא הוא ספציפית אלא לומר למהנדס ) אם צריך ואתה יודע למה ? כי בוא נגיד ש 10 שנים הקרעקע יורדת X מרווח .
צריך לדעת לתכנן אתזה בהתאם .
בתור מהנדס בתחום כזה או אחר . אני לא יכול לעשות את העבודה שלי בלי עוד אנשים שרובם לא מהנדסים ... הידעת ?! אז שיבוא לי כל מהנדס קונסט. גדול ככל שיהיה לא מאמין שהוא יכול לעשות את העבודה לבד ולדעת מה קורה בשטח כמו גאולוג .
פייס איט
מהנדס זה לא סופרמן או באטמן . !


נ.ב לא דיברתי על השאבלונות ששמים . אלא דיברתי על המוטות בתוך היציקה עצמה ! .
שוב - אני קצת מבין בתחום הנ"ל - אבל רק קצת

אני חושש שאתה לוקה בסנדרום " תוצרת ישראל . זה הכי טוב . " וזה מזה לא .

בגלל זה אנחנו קונים כל כל הרבה מוצרים כחול לבן .... ושום דבר כמעט ולא מיובא לכאן .. בנוסף ... זאת לא הסיבה למה נסגרו כאן מפעלים שייצרו דברים "גדולים " - פשוט כי זה לא היה איכות
רעה ערך אליאנס וכו...- ( במקרה שלהם חברה יפנית קנתה אותם )

נערך לאחרונה ע"י lazn בתאריך 24-01-2019 בשעה 20:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #212  
ישן 31-01-2019, 17:36
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
לא דיברת על גיאולוג באתר הבניה - אלא כמומחה המחווה דעת על הבניה
בתגובה להודעה מספר 211 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "קצת הגזמת עם ה: " למה לא..."

בארץ.
זה בכלל לא מקצועו ולכן זאת חאפריות.

אכן - בפרוייקט גדול - מזמינים גיאולוג לתת חוות דעת,
כשבונים בית בשכונה - יש כבר חוות דעת כזו לגבי כל השכונה, ולא צריך שכל בניין יזמין לבד גיאולוג.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי lazn
אני חושש שאתה לוקה בסנדרום " תוצרת ישראל . זה הכי טוב . " וזה מזה לא .

בגלל זה אנחנו קונים כל כל הרבה מוצרים כחול לבן .... ושום דבר כמעט ולא מיובא לכאן .. בנוסף ... זאת לא הסיבה למה נסגרו כאן מפעלים שייצרו דברים "גדולים " - פשוט כי זה לא היה איכות
אני ריאלי:
לפעמים תוצרת ישראל זה הכי טוב - ולפעמים ממש לא.
פעם הייתי נאיבי והערכתי תוצרת אירופית, בשנים האחרונות - ממש לא.
ככל שאני עובד איתם יותר - אני מופתע יותר לרעה.

מפעלי ייצור נסגרים כשהם לא רווחיים
ולישראל יש נחיתות בתחום מול אירופה וארה"ב, שמשווקים למאות אלפי אנשים בלי שום מכסים, מיסים - ורק צריכים לדאוג למשאיות ומחסנים.
ומצד שני - מול כל מדינת עולם שלישי שיש לה כח אדם זול ומובטל (בעוד לנו יש - חוסר בכח אדם).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #213  
ישן 31-01-2019, 18:46
  lazn lazn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.06
הודעות: 523
בתגובה להודעה מספר 212 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "לא דיברת על גיאולוג באתר הבניה - אלא כמומחה המחווה דעת על הבניה"

בכל תחום ותחום יש תוצרת טובה יותר ופחות .
יש תוצרת אירופאית "שלא הייתי נוגע בה עם לייזר "

עדיין . איך אתה מסביר ש70 אחוז ממה שהם מייצרים . עדיין יותר טוב ממה שמייצרים פה ?
ולמה לא מייצרים כאן 70% מהדברים שמייצרים שם ? .....

רוצה שאגלה לך סוד ? הנחיתות שאתה מדבר עליה - היא לא רק כלכלית . אלא גם תוצרים ישירים של ידע.
אין בארץ ידע בתחומים מסויימים כדי ליצור פה איכות ... וגם אם יש ... לא רוצים לשלם וזה אני אומר מניסיון .( שלא נדבר על מקצועיות - ועם כל הכבוד אני לא רוצה לפתוח את הפה כמה חוסר מקצועיות יש באותם חברות שאתה מהלל כל כך ...

אתה לא יכול בשנת 2019 או במאה ה 21 יו ניים איט -
" לעשות יותר - במעט "
זה פשוט לא נכון ! - אולי זה נכון בקוקה קולה או בהייטק. אבל לא בשאר התחומים .

נערך לאחרונה ע"י lazn בתאריך 31-01-2019 בשעה 18:54.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #216  
ישן 03-02-2019, 09:22
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
בטאיוואן יש 23 מליון תושבים! ממש לא זעירה!
בתגובה להודעה מספר 215 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "אז איך אתה מסביר מדינות כמו..."

זאת כלכלה גדולה פי 3 מאיתנו מבחינת מס' העובדים הזמינים.

אני בכלל לא בטוח שהפנטזיה שלך נכונה, והם מייצרים "הכל"
בפועל - הם נמצאים ממש קרוב ליפן ודרום קוריאה - וסוחרים עם ארה"ב ואיתם בסחר חופשי ולא מסובסד (משמע - באיכות מספיק טובה כדי להשתלב בתעשיות המובילות בעולם),
כהחלטה אסטרטגית משנות ה50 להיות "כלכלה מוטת-ייצוא" (משמע - יש להם בסיס כלכלי אמין),
וכתגובה על משבר שנות ה90 להגיב למשבר בהגברת החשיפה לתחרות במקום בפרוטקציוניזם.
בשנים האחרונות הסחר שלהם עם הונג-קונג ואפילו ישירות מול סין - זינק ל40%, ובכך עולה על הסחר עם שותפות "טבעיות" אלו (דמיין מצב תיאורטי בו קרוב לחצי מהסחר של ישראל יהיה מול איראן ומדינות ערב).


מה שאתה מפספס - זה שישראל מייצרת באיכות המשתווה למובילות העולמיות (ועם תוצר-לנפש העולה על טאיוואן כמעט פי 2),
והביקוש לתוצרת ישראלית מוגבל בעיקר - בגלל העדר כח אדם מתאים,
זה בכלל לא טריוויאלי.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 03-02-2019 בשעה 09:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #218  
ישן 04-02-2019, 09:55
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
אתה ממש מגזים.
בתגובה להודעה מספר 217 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "בישראל יש יותר משכילים..."

בתור התחלה - מערכת החינוך בטאיוואן - נחשבת מהטובות בעולם (מבחינת הצלחת בוגרים בבחינות בינלאומיות למשל),
ובמיוחד בתחומי המדעים והחשבון.
כך שגם אצלם המשאב העיקרי - הוא האדם, לא פחות מפה - ולא מגיעים לתוצר פי 10 מפה.

אצלנו לעומת זאת - מתמקדים בבינוניות, ומשלמים על זה ביוקר - כי זה פוגע בהיקף כח האדם האיכותי - למשרות מאוד נדרשות בתחומי ההנדסה והמחקר.
מנסים לפצות על העדר זה - בתארי מכללה ותארי "דשא",
אבל לא מייצרים איכות בדרך זו, אלא תארים דלים.


מה שבאמת צריך - זה במקום לספר צ'יזבאטים על כך שהמשאב העיקרי הוא האדם - באמת להתייחס כך:
להפסיק להתמקד בבינוניות,
להפסיק להתמקד בקידום לפי וותק במקום לפי ביצועים,
ובמקום זאת - לקדם את הרמה הנדרשת של מתימטיקה ואנגלית - בכל רמות מערכת החינוך,
לתגמל את המורים המצטיינים,
ולתגמל את המורים ברמות הגבוהות של מתימטיקה ואנגלית - כך שמורים טובים יותר ירצו לעבור למשרות שהכי חסר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #219  
ישן 12-02-2019, 18:44
  lazn lazn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.06
הודעות: 523
בתגובה להודעה מספר 218 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "אתה ממש מגזים."

לא ציפיתי לשמוע ממך מילים כמו בינוניות על הארץ ......


בינוניות אתה קורא למדינה הזאת ? אז זהו . - שזה לא בינוניות זה אפסיות מוחלטת !

הכל כאן רקוב מהיסוד ! יצא לי לפגוש מהנדסים מאונ' ידועות פה בארץ . ששואלים אינסטלטור שאלות שהאינסטלטור צריך לשאול אותם ! ....
או שלא יודעים שבתרמודינמיקה יש מה שנקרא חישובים ופונקציות ועוד ועוד .
או שלא יכולים לחשב עומס קפיץ על נקודות שונות ובכלל לא ידעו שהעומס מתחלק לפי מספר הקונטק פוניטס .
וברצינות למה שאני נכנס עם מהנדסים פה בארץ לדיבורים על חישובים ומודלים מתימטיים וסימולטורים ובכלל כל מה שקשור בחישובים מעקמים לי מבט ומחליפים נושא בגמגום דפוק
( אני לא אומר זאת כדי להמעיט באחרים - ההפך כואב לי שהם לא יודעים )
שוב נחזור לעניין הסוליד וורקס ...
למה בארץ עובדים רק עם זה ? - תשובה : - כי אף אחד לא רוצה לשלם !!!!!! רוצים לעשות יותר במעט .
ואין דבר כזה ...
מה לגבי משכורות ?
זאת מדינה עשירה ... איך הגיוני שמהנדס עם ניסיון מקבל בתעשיה ביטחונית שעושה מאות מיליוני דולרים מקבל8-10 בנטו וגם זה בלחץ ....

לא מעריכים כאן מקצועיות ושכל . רק אייל גולאניות בנטו .
וזה ידידי למה אני לא אעבוד בתעשיה המסריחה שיש פה בארץ ...
אני יושב עם מנכל שמייצר לחברות ביטחוניות מוצרים והוא אומר לי בעצמו שהוא יותר חכם מכל העולם כי הוא מצא פתרון איך לעשות קומפוזיטסט בלי כל השיטה המסורתית של לעצב לתכנן ולחשב את הכל
רק ע"י יצירת "סוליד" במחשב . " ושמישהו אחר ישבור את הראש "

תבין .. יש פה לא רק רעה חולה במדינה . יש פה ציבור של אנשים שצריכים ללכת לנקות רחובות . ולא לעשות את מה שהם עושים ביום יום . וזו דעתי והיא מסבוססת על אמת ..
כולם פה יותר חכמים מכולם .כולם יותר מוצלחים מכולם . אז איך זה שעדיין לא מייצרים כאן 75 % מהמוצרים בחול ? - וזה לא קשור לכמות עובדים - זה קשור לטפשות של המדינה

איך זה שעדיין אין פה למבורגיני בכמויות עם כל ה "סיליקון וואלי " שיש לנו בארץ ...

תשובה - הכל שואו בארץ ידידי .... ואין פה מקצועיות וכולם קמצנים מגעילים


בינינו גם ההייטק הפך להיות מאפיה סגורה ......
כל תחום ותחום במדינה השבורה הזאת הפך למאפיה .. אז תגיד לי בבקשה ... איזה עתיד יש למקום שכזה ? או בכלל איזה עתיד יש למישהו שלא רוצה להיות אייל גולן או זמר או מנחה בטלוויזיה . ?

נערך לאחרונה ע"י lazn בתאריך 12-02-2019 בשעה 18:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #220  
ישן 12-02-2019, 22:59
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
נו, איזה קשקוש מתנשא וגם קצת גזעני
בתגובה להודעה מספר 219 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "לא ציפיתי לשמוע ממך מילים כמו..."

מקווה שיש לך מקום בלב, שם במרחבי איטליה, גם לפשוטי העם שאוהבים אייל גולן (כי הם מזרחים? או כי הוא מזרחי?). המדינה האפסית הזו מייצרת ומוכרת דברים למדינות אחרות, שבהן כנראה לא מאזינים הרבה לאייל גולן, כי המדינה הזו היא היחידה שהצליחה לייצר דברים כאלה (מערכות הגנה אקטיביות, מעבדים, טכנולוגיה חקלאית, תוכנה וכו'). זו עובדה ולא ניתן להתווכח איתה.
גם בבקשה נא לא לקשקש על תחומים שאתה לא מכיר - כמו תעשיית ההי-טק למשל.

בפעם הבאה שאתה מרים את האף גבוה ככה, לפחות תשים עליו נצנץ כדי שלא יפריע לתנועת המטוסים.
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #222  
ישן 13-02-2019, 01:50
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
יש בהחלט בינוניות בארץ. אפסיות - לא
בתגובה להודעה מספר 219 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "לא ציפיתי לשמוע ממך מילים כמו..."

המהנדסים - יכירו המון תיאוריה. לא בהכרח יישום שלה. בטח לא אם לא התעסקו בכך,
ולכן המידע המעשי יפנה אותם לכיוון הנכון.
שבדיוק החודש שאלתי על הסוליד - ומהנדס המכונות הבהיר שאין בעיות רזולוציה שטענת שיש.
וסימולציות מורכבות - לרוב אינן נדרשות. לא משלמים על מה שבכלל לא צריך.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי lazn
איך זה שעדיין אין פה למבורגיני בכמויות עם כל ה "סיליקון וואלי " שיש לנו בארץ ...
למה שיהיה?
למה שבכל מדינה בעולם יעשו הכל, בלי שום התמחות,
איך לא ברור לך, שמה שאתה מציע - זה שיא החובבניות והאפסיות.
להפוך לצפון קוריאה.

יפן מייצרת מכוניות מדהימות - יוצאות דופן מבחינת איכות,
אירופה וארה"ב - מסתמכות על שוק מקומי ענק,
לישראל - אין את זה ואין את זה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #227  
ישן 23-01-2019, 03:32
  lazn lazn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.06
הודעות: 523
בתגובה להודעה מספר 226 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "....ויורד גשם, פעם יותר ופעם..."

שזה לא מפתיע אותי שבמדינה שלנו ישלחו חיילים לשדה הקרב . בכלי נשק לא כשירים מבצעית
. - "ומה אני מנסה להעביר לנו" ?
בסופו של יום זה אני . אתה . הילדים שלנו. של חברינו . שכנים שלנו . שימותו סתם בשדה הקרב . רק כי חבורה של אפסים לא יודעים לעשות את העבודה שלהם כמו שצריך .


אז מה אני מנסה להעביר .... זה לא סוד שהמון גורמים קוראים פה בפורום בלי להגיב .
וישנם אנשי מפתח שגםקוראים .
תעשו משהו -אחרת אתם אלו שתסבלו ...
העיקר קראו לי "קוטר " אבל אנשים קוברים את הראש בחול בידיעה שהם הולכים לשדה הקרב בציוד לא מתאים . נפגעים מזה ( ראה ערך זלדה צוק איתן ) ואחכ באים ובוכים .. וזה ידידי לא להיות "קוטר" זה להיות פראייר .....
אז אם אתה לא רוצה להיות הפראייר הבא. בבקשה . אם אתה קרוב לצלחת ...תעשה משהו
אחרת אתה תאכל מה שיש בצלחת הזאת .. וזה אוכל לא 100 מבושל ... כאבי בטן על חשבונך ..


אז כן ... אני מעדיף להיות קוטר אבל לא ! פארייר ... וזה בחירה שלי .

נערך לאחרונה ע"י lazn בתאריך 23-01-2019 בשעה 03:40.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #232  
ישן 23-01-2019, 10:30
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
לגבי דור הסבא והסבתא....
בתגובה להודעה מספר 193 שנכתבה על ידי lazn שמתחילה ב "המדינה בפשיטת רגל ! מערכת..."

אל תאמין לסיפורי סבתה על הדור הזה או כל דור אחר....
כן, היו בין החלוצים שהגיעו הנה בעליות הראשונות אנשים ערכיים מאוד. אלא שאפילו אז הם לא היו הרוב כי היו הרבה שהגיעו לכאן מסיבות של חוסר ברירה ובלי יתרון ערכי על כל אדם אחר. וגם אלו שהגיעו בשל הערכיות שלהם- למרבה הצער, התכונות החיוביות לא תמיד עוברות ב"תורשה" (וודאי לא ביולוגית אבל אפילו מבחינת השפעות סביבה וחינוך) ולפעמים הן עוברות בצורה מעוותת (למשל, כוחנות ואף בריונות במקום אומץ).
ובמישור השחיתות, כמו גם במישור הביטחוני, תמיד היו בעיות רצינות כאן. רציניות מאוד. תקרא קצת ספרות רצינית על צה"ל של שנות החמישים, למשל. קרא על מוכנות רוב צבא המילואים ערב מלחמת ששת הימים (ציוד חסר ומיושן, העדר אימונים מספקים, כוח אדם מאוד לא אחיד).
כאז כן היום: היה מיעוט של אנשים ערכיים והיו איים של מקצועיות. במידה רבה בזכות אלה אנחנו שורדים ואפילו משגשגים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #233  
ישן 23-01-2019, 11:19
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
בתגובה להודעה מספר 232 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לגבי דור הסבא והסבתא...."

לא חולק על דבריך,
רק חושב כי בבואנו לנתח מדוע איננו בדיוק בכיוון הנכון, איננו מבינים את הגורם לסטייה,
נכון כי הגיעו לכאן אנשים ערכיים שעשו דברים גדולים, ונכון כי לא כולם היו אותו הדבר,
אבל זה שלא נצמדנו דווקא לדרך הטובה, היא אולי יותר בגלל האנשים הערכיים והמובילים, שלא היו ערים לקורה סביבם, לשינויים המתרחשים... הם היו טובים במה שעשו, לא היו בהם היכולות לזהות ולהבין תהליכים שליליים, ומפעלם המשיך מכוח האינרציה .
בקשר לנושא המדוסקס כאן, האלופים מזרחי ואלמוג, ועוד רבים וטובים,הם באמת אנשים טובים, אבל מה לעשות כמו כולנו, הם מוגבלים,יש כשלים שהם שאינם מזהים, ויש בהם חולשות שאינם ערים להם....ואם מדברים על צמרת הצבא, אלו אנשים שגדלו באותה סביבה, שמעו אותם דברים, ועוצבו באותם מקומות....וכולם מסתכלים על המציאות באותה צורה...וכך הם בוחרים עבורנו כיוון כשהם עיוורים לדברים מסוימים, וסטייה קטנה באזימוט בתחילת הנתיב, יכולה להביא אותנו לבסוף רחוק מהנקודה האופטימלית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #235  
ישן 23-01-2019, 11:20
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 232 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לגבי דור הסבא והסבתא...."

ציטוט:
קרא על מוכנות רוב צבא המילואים ערב מלחמת ששת הימים (ציוד חסר ומיושן, העדר אימונים מספקים, כוח אדם מאוד לא אחיד).




ישראל של ערב ששת הימים הייתה מדינת עולם שלישי , שקועה במיתון שהשקיע 10.5% מהתל"ג בבטחון , כל העם היה צבא ותרחיש הייחוס היה כל מדינות ערב בגבולות + חילות משלוח + רוסיה.


ישראל של 2019 היא מהמדינות העשירות בעולם במונחי תל"ג , צומחת , מתקדמת טכנולוגית, בעלת ברית חשובה של המעצמה מס 1 בעולם וצבא יבשה הגדול בכ- 30% (אל תתפוס אותי במספר זה) מזה של ששת הימים ומשקיעה 6%-7% מהתמ"ג בבטחון ואי אפשר בכלל להשוות את רמת הסיכון מול אוייב יבשתי על הגבול למצב טרום ששת הימים


זה בלתי נתפס שנושא הימ"חים, אימוני היבשה או "מוכנות היבשה" הם עדיין "נושא לשיפור" ב- 2019.זה לא שאלה של כסף, זה פשוט עניין של סדרי עדיפות תקציביים בתוך צה"ל.


אך לדעתי "הכלב" קבור במקום אחר. אין הגדרה של "מוכנות" , יעדים ל"מוכנות" או מדידת "מוכנות" כפי שמודדים רמות מלאי , שעות מנוע , תקציב ושיאי כ"א. לאף אחד במדינה אין מושג מה צריך להיות "תקציב מוכנות" שאם יושקע מדי שנה יבטיח ימ"חים מדוגמים ומלאים, לוגיסטיקה מושלמת וצבא יבשה מאומן באופן מלא למשימותיו. יש כזה מספר ולעניות דעתי איננו רחוקים מהשקעתו כבר היום רק שבמקום להוציא כספים על "תחזוקה שוטפת" מכבים שרפות של "תחזוקת שבר" וזה עולה יותר.



"מוכנות היבשה" היא אחד מעמודי התווך של ייצור הבטחון בישראל והיא צריכה להיות מוגדרת מושגית ואמפירית (מספרית) לכל מרכיביה ברחל בתך הקטנה ונמדדת האופן רציף ע"י צה"ל ומבוקרת ע"י גורם חיצוני לצה"ל . כאשר המושג מתורגם לפרטים ונמדד, "הסיכונים שנלקחים" ברורים לכולם ומאושרים ע"י הדרג המדיני ואז אין יותר דיון אמורפי על מוכנות אלא דיון על עובדות מדידות המתרגמות לכסף ואז ניתן באמת לבצע תעדוף תקציבי שכלל התמונה ברורה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #237  
ישן 23-01-2019, 12:22
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 236 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "אתה כותב כי יש בעיה עם סדרי..."

אני חושב שעצם הגדרת המוכנות אמפירית מדידתה וביצוע ביקורת חיצונית מסדרת את נקודת ההתייחסות לטווח ארוך.
כפי שכאשר הצבא הסדיר פועל במתכונת של 17 שבועות אימונים / 17 קו נתפס כצבא "מוכן" בלי שנכנסת לתוך הדקויות של מה בדיוק עשו באימונים כך הגדרת מוכנות תרגיל את המערכת למדידה ונקודות יחוס.


קח את נושא המשאיות בימ"חים שעלה בדיון בוועדת הכנסת ששודר לציבור -

תת- אלוף גורדין, נציג זרוע היבשה בדיון הסכים לקביעה של בריק כי יש פער במשאיות , אין מחלוקת על העובדות. אך השאלה אינה הפער אלא המשמעות של הפער והאם המשמעות מנוהלת.


אם גורדין היה אומר:
בגלל שיש הרבה משאיות ענתיקות אנו מצפים כי 25% לא יניעו (כי כך הממצאים בביקורות שאנו עושים עפ"י תוכנית האב לביקורת המוכנות בצה"ל שאושרה ע"י שר הביטחון)

ניתוח המשמעויות על הלוגיסטיקה בחרום נמצא במסמך החסוי הזה שהוצג לרמטכ"ל ולוועדת חוץ ובטחון. הפער במשאיות ואושר ע"י כל הגורמים המוסמכים.
בתוכנית העבודה של צה"ל אנו משקיעים כל שנה X בחידוש משק המשאיות אך אל מול ניתוח הסיכונים, כל עוד לא יוחלט אחרת הפער ישאר.


זו תשובה שהייתי מצפה לה לו המוכנות היתה נמדדת ובשליטה - ולשם צריך להגיע.

נערך לאחרונה ע"י tby בתאריך 23-01-2019 בשעה 12:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #238  
ישן 23-01-2019, 13:28
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.03.15
הודעות: 2,240
בתגובה להודעה מספר 237 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "אני חושב שעצם הגדרת המוכנות..."

אני מבין ההיגיון בדבריך, ואני בוחר להתמקד במשהו אחר,
לדעתי, למרות כי אתה נוגע בעניין חשוב, זו כבר בעיית קצה ליכולות בסיסיות שלנו,
לדעתי, עדיף לאחוז השור בקרניו,מאשר לנסות להשתלט עליו בצורה אחרת, בחירה שעושים כשאין יכולת לאחוז בקרניים,
עם היכולות שלנו, יהיה קשה לעשות מה שאתה מבקש, ועדיין ישארו לנו הרבה בעיות שאיננו מטפלים בהם,
אם תאמר לי 'בא נעשה מה שאני מציע', כי 'מה שאתה מבקש גדול עלינו'.....אולי ואתה צודק.....אבל זה בכל זאת נראה לי כי אנחנו לוקחים ארגון חשוב, ומראש מוותרים לעשותו באמת טוב, ומחליטים להציב מטרה קטנה יותר.....שזה בעייתי בעיניי.
וזה שגורדין [או הצבא] יודע העובדות, ואינו מתייחס נכון למשמעות,ולא מנהל נכון המתבקש, בעיניי מצביע,שוב, על בעיית חשיבה/גישה שתפריע להשיג מה שאתה רוצה.

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 23-01-2019 בשעה 13:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #239  
ישן 23-01-2019, 13:21
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
יש לך טעות במספרים
בתגובה להודעה מספר 235 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "[QUOTE]קרא על מוכנות רוב צבא..."

ישראל של ששת הימים - הוציאה 15% מהתל"ג על ביטחון, ותוך שנים ספורות זה עלה ל30%
ישראל של היום - מוציאה 5% מהתל"ג על ביטחון.
בישראל של ששת הימים - היו 800 טנקים
לישראל של היום - פי 2.
ישראל של ששת הימים הייתה עם מערך הגנה אווירית מינימלי.
ישראל של היום - מחזיקה מערך הגנה אווירית - שהוא הטוב בעולם, שישראל מייצאת לארה"ב.
בישראל של ששת הימים היו 200 כלי טייס - היום יש מעל פי 3.
בישראל של ששת הימים - התגמול למילואים היה זול, של מדינת-עולם-שלישי. היום הוא יקר מאוד.
בישראל של ששת הימים - ההוצאה הצבאית הלכה ברובה לרכש,
היום - סוחבים על התקציב הזה מימון של פנסיות חריגות בגודלן.
בישראל של ששת הימים - צה"ל היה חלש מול צבאות האוייב.
ישראל של היום - חזקה מכל צבא באזור, ומול הקיימים: מול מצרים יש שלום, ושאר הצבאות מרוחקים.


ההבדל הוא כזה:
ישראל של ששת הימים - הייתה חייבת לתעדף תמרון קרקעי, תוך שימוש בכל הסד"כ שרשום (בתוספת אוגדות קרטון).
ישראל של היום - לא מתעדפת תמרון-קרקעי לעומק שטח האוייב (איזה אוייב?),
בטח שלא תוך שימוש בכל הסד"כ שרשום.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #244  
ישן 24-01-2019, 09:29
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
מספר מטוסי הקרב שישראל השמידה במלחמה - היה כפול מהסד"כ הישראלי
בתגובה להודעה מספר 243 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "תיקון קטן אחד"

סד"כ מטוסי הקרב המצרי - היה כפול מהישראלי.
בסיני היו קרוב לאלף טנקים,אלף תותחים, ומאה אלף חיילים,
יותר מכל הסד"כ הישראלי.

בעזה המצרים הסבו את ארגוני הטרור - לכוח לוחמים סדיר.
ובאופן כללי - ישראל שסבלה מחרמות נשק - היה על הנייר נשק איכותי פחות מצבאות שזכו לחימוש ללא הפרעה.

סוריה הציבה 75 אלף חיילים בגולן. 160 טנקים, והיו מבוצרים במתחמי בונקרים.
דווקא שם ישראל שלחה יותר טנקים.

עירק שלחו 100 טנקים ודיוויזיה.
ירדן הציבה ביו"ש ובעמק הירדן 55 אלף חיילים 300 טנקים (מגח - שהיו אז חדישים), 200 תותחים, חיילים שזכו לאימנים בידי צבאות בריטניה וארה"ב.
מולם ישראל הציבה 40 אלף חיילים עם 200 טנקים מיושנים יותר.

וגם בזירה הימית - הסד"כ נראה עלוב מול ספינות המערכה של סוריה ומצרים.

כך שמבחינת סד"כ - לישראל הייתה נחיתות משמעותית.
היהירות - נבעה מהמקצועיות: גםהאימון והמוטיווציה של חיילי צה"ל,
אבל לא מעט בזכות ל"א: היכרות מרשימה עם מערך המכ"מים של מצרים וסוריה (ולכן ידעו שניתן לבצע מתקפת פתע, שתבטל את העליונות הערבית),
היה מודיעין מעולה על סוריה, צורת העבודה והאיכות הירודה עקב חיסול המפקדים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
הלוואי עלינו היום פערי העוצמה שהיו אז....
פערי העוצמה אז - היו הפוכים מהיום.
היום - הצבא היחיד שיש לו סד"כ מרשים - נמצא בשלום עם ישראל, במרחק מאות ק"מ מהגבול.
ישראל מתמודדת עם ארגוני טרור - חלושים משמעותית:
בלי חיל אוויר, בלי שריון - בלי יכולת תקיפה וכיבוש.
הסתמכות מוחלטת - על התבצרות במרחב העירוני.

רק טיפש יעדיף את המצב שהיה אז,
שבו גימגומים במתקפת-הפתיחה - היו מובילים לכתישת הסד"כ, והידרדרות מהירה לסכנה קיומית
(בעצם - בדיוק המצב שקרה 6 שנים לאחר מכן).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #245  
ישן 24-01-2019, 10:51
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
לא ממש
בתגובה להודעה מספר 244 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "מספר מטוסי הקרב שישראל השמידה במלחמה - היה כפול מהסד"כ הישראלי"

לישראל היו ערב מלחמת ששת הימים 412 מטוסים מכל הסוגים.
ומה היה המצב במדינות ערב?
לכל מדינות העימות יחדיו (סוריה, מצרים, ירדן, לבנון ועירק) היו 826 מטוסים. לסוריה מצרים וירדן (עימן היה עיקר העימות) היו קצת פחות מ 570 מטוסים. פר מדינה רק למצרים היו יותר מטוסים מלישראל, וגם כאן ההבדל היה קטן (419 מטוסים).
https://www.idf.il/media/14082/%D7%...D7%99%D7%A8.pdf

כלומר, לא פער משמעותי במיוחד בהתחשב ביתרון הישראלי ברמת אימון הטייסים ויכולות הבקרה והשליטה האווירית (שהיו ירודות מאוד אצל הערבים). באותה תקופה גם מערכי הנ"מ של הערבים היו איום הרבה פחות משמעותי מאשר כיום.

מבחינת טנקים, שוב, רק למצרים היו יותר טנקים מלישראל, וגם לא בהרבה (סה"כ כ-1100 לישראל לעומת 1300 למצרים). לסורים ולירדנים היו עוד כ-800 טנקים. הפערים בחזיתות עצמן היו טובים יותר מבחינתנו כי בעוד כל הטנקים שלנו היו בחזית, אצל הצד הערבי היו גם כוחות במקומות אחרים (מישהו צריך למנוע הפיכה....). בסיני היו למצרים בין 900 ל-1000 טנקים, רבים מהם מהדגם המיושן t34. מולם היו כ-700 טנקים ישראלים, רבים מהם מדגמי שוט ומגח המתקדמים יחסית. למצרים היו בגזרה כ-100000 חיילים ולנו כ-70000. כלומר, עדיפות למצרים אבל לא פער עצום. בוודאי פחות ממה שעמדנו מולו במלחמת יום כיפור, למשל.
וכיום, לצבא הסורי לבדו יש יותר טנקים מאשר לנו.
אבל זו השוואה פשטנית. מה שיותר משמעותי זה שאנחנו עומדים גם מול ארגוני טרור בכמה זירות ומול איום טק"ק ששם את האוכלוסייה האזרחית שלנו בסכנה חסרת תקדים.

ולא, אני לא מעדיף את המצב שהיה אז ברמה האסטרטגית. אבל ברמה האופרטיבית של יחסי עוצמה מצבנו פחות טוב. היום לא היינו מצליחים לשחזר את ההישג של אותה מלחמה. למעשה, לא הצלחנו להכריע משמעותית גם במערכות פשוטות בהרבה. לאו דווקא כי אנחנו נחלשנו (אם כי יש בהחלט מי שטוענים זאת) אלא משום שהצד השני התקדם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #246  
ישן 24-01-2019, 15:51
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
רק למצריים - היו משמעותית יותר מטוסים מישראל
בתגובה להודעה מספר 245 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא ממש"

והפער - היה גדול במטוסי הקרב.
מערכי הנ"מ - אכן זכו לזלזול באותה מלחמה (וזה השתנה לכיוון ההפוך, 6 שנים לאחר מכן)

מבחינת הטנקים - רק למדינה אחת (מצרים - היו יותר טנקים מישראל כולה (שהייתה צריכה לפצל טנקים בין חזיתות).
במלחמה הזאת - לקחנו שלל 200 טנקי T54 שלא נפגעו - שאימצנו בצה"ל כטנקי טיראן - בגלל שהם היו טובים יותר מהטנקים שלנו.
עקב החרם, לישראל היו רק 150 טנקי מגח(הטנק המתקדם ביותר בצה"ל דאז) - בעוד לירדנים - היו 250 מהם.
משמע - גם הכמויות וגם איכות הסד"כ היו לכאורה - לטובתם.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
וכיום, לצבא הסורי לבדו יש יותר טנקים מאשר לנו.
אבל זו השוואה פשטנית. מה שיותר משמעותי זה שאנחנו עומדים גם מול ארגוני טרור בכמה זירות ומול איום טק"ק ששם את האוכלוסייה האזרחית שלנו בסכנה חסרת תקדים.
כמה מהם נשארו אחרי השחיטה בעשור האחרון?
מה הפער שקיים בין איכות הטנקים הישראלים היום (כולם משנות ה90 והלאה) - לסד"כ השריון הסורי(T54+T64+T72)???

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
ולא, אני לא מעדיף את המצב שהיה אז ברמה האסטרטגית. אבל ברמה האופרטיבית של יחסי עוצמה מצבנו פחות טוב. היום לא היינו מצליחים לשחזר את ההישג של אותה מלחמה. למעשה, לא הצלחנו להכריע משמעותית גם במערכות פשוטות בהרבה. לאו דווקא כי אנחנו נחלשנו (אם כי יש בהחלט מי שטוענים זאת) אלא משום שהצד השני התקדם.
ברמה האופרטיבית - היו אז מולנו צבאות אדירים - ומדינות שהתחייבו למלחמה מולנו.
כיום - אין את הצבאות,
ואין את ההתחייבות.
במקום ההתחייבות - יצרו "צבאות פרוקסי"

ברמה האופרטיבית של יחסי-עוצמה - נפתח פער ענק.
היום לא היינו "משחזרים" את הישגי אותה מלחמה - בגלל שמלכתחילה - לא היינו מגיעים לאותם קרבות שב"ש.
היכולות של צה"ל שדילל את הטנקים העירקים לפני שהגיעו ללחימה - רק השתפרו.
וכמו שראינו ב1985 (ומאז הפער התרחב) - גם קרבות האוויר הפכו מאוד חד-צדדיים.
וספק רב אם ישראל של היום מעוניינת לכבוש כמות עצומה של שטחי אוייב.

לכן בדיוק עולה השאלה:
מה מקום התמרון בצה"ל של היום?
אם צה"ל של היום לא מתמרן כדי לבלום ארמיות משוריינות, או כדי לכבוש טריטוריות,
למה הוא כן מתמרן?

אם תחשוב על כך רציונלית,
חלק גדול מהנשק בימ"חים - לא נועד ללחימה בתרחיש שהיום נראה ריאלי,
אלא כדי שיושמש, אם וכאשר המצב ישתנה מהותית.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 24-01-2019 בשעה 16:00.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #247  
ישן 25-01-2019, 10:46
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
יחסית לפערים ביכולות המקצועיות, ממש לא "משמעותית יותר"
בתגובה להודעה מספר 246 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "רק למצריים - היו משמעותית יותר מטוסים מישראל"

צריך להבין שפערים ביחסי כוחות זה לא רק במספרים אלא גם ברמה המקצועית. וחיל האוויר הישראלי היה מקצועי יותר עשרות מונים מזה של מצריים או של כל צבא ערבי אחר.

גם היום הוא הרבה יותר מקצועי אבל יש 2 בעיות שבגללן היתרון של ישראל בטיב חיל האוויר פחות משמעותי משהיה ב-67.
: 1. ממד טילי הנ"מ המתקדמים מאוד מצר את צעדיו של חיל האוויר
2. אם ב-67 היתרון בניהול קרבות אויר אפשר להשאיר את האוכלוסיה הישראלית די מחוץ לאיום ב-67 (לא לגמרי, היו מקרים של מטוסים שחדרו והפציצו) הרי שכיום שפע הרקטות ארוכות הטווח וטילי הקררקע-קרקע שבידי האויב מאפשר להם לפגוע בעורף הישראלי ובמטרות אסטרטגיות מבלי שחיל האוויר שלנו יכול לעשות יותר מדי בנידון (עם כל הכבוד לכיפת הברזל, החץ וכו').



לגבי טנקים: הפער לא היה כה משמעותי גם בחזית המצרית ובוודאי בחזיתות האחרות. שוב, בוודאי לאור הפערים במקצועיות בכל הרמות. לירדנים היו בסך הכל 2 חטיבות שריון וללא חיל אוויר משמעותי להגן עליהם. בחזית המצרית. האם עדיין יש לישראל יתרון מקצועי כה גדול בכוחות הרלבנטיים (והיום זה לאו דווקא שריון)? אני בכלל לא בטוח.

ולגבי העובדה שישראל אימצה טנקי t54 שנפלו שלל: ראשית, ישראל לא אימצה את טנקי ה t 34 הרבים שנפלו לידיה משום שאלו היו כבר מיושנים מאוד. וסוג הטנק הזה היה בכמות משמעותית בשריון המצרי. ה t54 היה נחות מהצנטוריון והפאטונים שהיו לצה"ל אבל עדיף על השרמנים. היות וגם הם היו כבר בידינו ולא היו צריכים יותר מדי השקעה, ברור שאימצו אותם.



אבל כל זה סתם פרטים. בסיכומו של דבר, הלחימה הישראלית ממלחמת לבנון הראשונה ועד היום מלמדת שברמה המקצועית היכולת שלנו לגבור על אויבינו (וזה שיקולול של הדרדרות מצדנו והתקדמות מצידם) ירדה. ב-67 כבשנו שטחים עצומים. היום הצבא שלנו לא מצליח לגבור על אותם ארגוני טרור חלשים \(שיטתך).. יכולת התמרון הקרקעי לא ברורה אבל אני חושש שהיא לא ברמה מקבילה למה שהיה ב-67. ובלי תמרון קרקעי אין הכרעה.

ומשהו לסיום לגבי הסורים: בריק העיר נכונה שאומנם היום הסורים בשפל המדרגה אבל אף אחד לא ערב לזה שזה יהיה המצב בעוד 5 שנים. רק להזכיר לך מה היה מצב הסורים והמצרים מייד אחרי מלחמת ששת הימים, ומה היה מצבם 6 שנים אחר כך ביום כיפור.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #248  
ישן 25-02-2019, 17:19
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
משמעותית יותר - מבחינת יכולות הצד השני
בתגובה להודעה מספר 247 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "יחסית לפערים ביכולות המקצועיות, ממש לא "משמעותית יותר""

באותה תקופה היה מסוגל באופן ריאלי ביותר - לכבוש חלקים ממדינת ישראל, או להשמיד אחוזים ניכרים מהצבא (כפי שקרה ב73),
לצד פערים מסויימים - שניצלנו בהצלחה רבה.
ואם לא היינו מצליחים - התוצאה הייתה שונה מאוד

טילי הנ"מ המתקדמים - הם אותו איום שהיה ב73 (ולכן היה ברור 4 שנים לפני כן - שהוא יגיע בקרוב),
אלא שאז - לישראל לא היה מענה מולם,
ומאז - ישראל פיתחה אמצעי נגד רבים (חמקנים, טילים משוגרים קרקעית, ירי מנגד, אמצעי מודיעין ול"א),
שאם תכוון אותם במכה אחת כלפי נ"מ האוייב - הוא יושמד במהירות.
כפי שאכן ראינו - בסוריה.


כיום אתה מדבר על פגיעה בעורף או בכמות נמוכה של חיילים כאל סוף העולם.
זו ירידה בסדרי גודל מבחינת יכולות - לעומת אפשרות ריאלית להשמדה טוטלית.

כיום,
האוייב ויתר על אפשרות ההשמדה הטוטלית - לטובת התבצרות בשטח עירוני המוחרב בתהליך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #249  
ישן 25-01-2019, 18:31
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 245 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא ממש"

ציטוט:
בל ברמה האופרטיבית של יחסי עוצמה מצבנו פחות טוב. היום לא היינו מצליחים לשחזר את ההישג של אותה מלחמה. למעשה, לא הצלחנו להכריע משמעותית גם במערכות פשוטות בהרבה. לאו דווקא כי אנחנו נחלשנו (אם כי יש בהחלט מי שטוענים זאת) אלא משום שהצד השני התקדם.




חוסר ההצלחה "להכריע" נובע מהחלטה מודעת שלא להכריע.


ב- 1982 ישראל יכלה לא לקבל הפסקת אש, להשמיד את הכוחות בסורים בלבנון ולכובשה לחלוטין וכנראה לעשות אותו דבר בסוריה או לפחות לכתר את דמשק אחרי שהוברר שלסורים לא תהיה הגנה אווירית אפקטיבית. מה זה היה נותן?


אם ב- 2006 ההפנמה כי אנו במלחמה הייתה מחלחלת מהר יותר והרמטכ"ל היה לא איש חיל האוויר עם קונספציה של הכרעה ללא תמרון היה אפשר לכבוש את כל לבנון . מה זה היה נותן?


בעזה אותו מצב - כיבוש זה עניין של החלטה , לא יכולת . רק עוד אין תשובה מספיק טובה למה עושים דקה אחרי שהכרזנו ניצחון והצגנו את הנהגת החמס והג'יהד בתחתונים עם ידיים מורמות כתמונת ניצחון אולטימטיבית.


אנו בדיוק באתו מצב היום - יש יכולת . אנו רק רוצים שהיכולת תהיה מוכנה ומאומנת כך שכאשר תינתן הפקודה לא נשלם בדם מיותר .
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #250  
ישן 26-01-2019, 09:33
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
יכולת זה אומר להשיג היעדים בהנתן האילוצים
בתגובה להודעה מספר 249 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "[QUOTE]בל ברמה האופרטיבית של..."

במלחמת לבנון הראשונה היעד היה להגיע לכביש ביירות דמשק תוך x זמן. הצבא לא עמד במשימה וזה סיבך מאוד את המצב האסטרטגי. והוא לא עמד במשימה למרות שיחסי הכוחות ויתרון ההפתעה היו לחלוטין לצידו. קראת את ולד, לא? הרי הוא מדבר על זה.
ב 2006 הצבא לא עמד במשימות טקטיות פשוטות. למעשה התנהלות הזכירה את צה"ל של ראשית שנות החמישים. גדוד טנקים תוקף עיירה לבנונית מוגנת בקושי. טנקים נתקעים, אחרים נפוצים לכל עבר.... התפרקות מוחלטת מול התנגדות מינימלית. וזה דיי ייצג את תפקוד הצבא הישראלי במלחמה, צבא שהתנוון מבחינה מקצועית בהעדר אימונים ראויים ותשתית פיקוד ומטה ראויה.
ולא, העדר יעד אסטרטגי או שינויי פקודות תכופים אינם מהווים תיקו. ליכולת טקטית ירודה.
האם צה"ל השתפר מאז ופיתח מחדש את יכולת ההכרעה? הלוואי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #251  
ישן 31-01-2019, 16:21
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 250 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "יכולת זה אומר להשיג היעדים בהנתן האילוצים"

ציטוט:
היעד היה להגיע לכביש ביירות דמשק תוך x זמן.




לאחר בהגעה לקו עצירה זה באמת לא אמד ליכולות בייחוד שמנסים לאזן עמידה ביעד מול אבידות.


כביש בירות דמשק לא היה משימה שיש לעמוד בה "בכל מחיר" אלא המלחמה כולה נוהלה במטרה לצמצם אבידות. בפרספקטיבה של היום האם אי הגעה בזמן לכביש בירות דמשק שינתה במשהו את ההיסטוריה? כנראה שלא, כך שעדיף שיש שחיים בקרבנו שלא שילמו בחייהם או בפציעה "לעמוד ביעד".



ציטוט:
משהו לסיום לגבי הסורים: בריק העיר נכונה שאומנם היום הסורים בשפל המדרגה אבל אף אחד לא ערב לזה שזה יהיה המצב בעוד 5 שנים. רק להזכיר לך מה היה מצב הסורים והמצרים מייד אחרי מלחמת ששת הימים, ומה היה מצבם 6 שנים אחר כך ביום כיפור.




67-73 הייתה שיא המלחמה הקרה והסכסוך הישראלי-ערבי היה עוד חיכוך בין המעצמות . סוריה ומיצרים לא שילמו רובל אחד על בנין הכח שלהם לאחר 67.


היום רוסיה לא רק שלא מחלקת מתנות, היא גם לא ממש יכולה והתל"ג של סוריה עומד היום על 15 מיליארד דולר (היה 60 לפני מלחמת האזרחים), מדינה הרוסה שאף אחד לא ישים דולר לשיקומה אלא אם יקצור רווחים עובדה שרק תחליש את השלטון ובוודאי תרחיק כל חיכוך עם ישראל.




כיצד שלא מסתכלים על מאזן הכוחות , ישראל היום חזקה מתמיד מול אוייבים שהתאיינו. מפחידים אותנו עם חיזבאללה כי צריך תרוץ להוצאת 70 מיליארד ש"ח לבטחון - שלמעשה חלקו הגדול מתחזק משטרה חמושה באיו"ש
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #253  
ישן 24-01-2019, 10:08
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 252 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתה מתאר בעיה של מקצועיות"

אני באמת לא חושב שבנושא המוכנות יש בעיה של מקצועיות.


כל בעל מכולת ללא בגרות יודע איטואיטיבית לנהל המלאי שלו אל מול הביקוש, לטפל בפגי תוקף, לטפל במסחרית שלו במוסך על מנת שיוכל להשתמש בה ולתחזק המקררים והמזגנים בחנות.


מערך הימ"חים הוא חנות מכולת גדולה של ציוד לחימה , הביקוש אלו התוכניות המבצעיות . הצבא יודע מצויין להגדיר רמות מלאי והתחזוקה נדרשות וכשצריך יודעים לתחזק מצויין. עובדה שמטוסים לא נופלים מהשמים.



בתוך תהליך סדרי העדיפויות בצבא מתקבלת החלטה מודעת לרדת במלאים, לרדד בתחזוקת ציוד ומבנים , לא לטפל בפגי תוקף אלא פשוט להאריך תקופת השימוש , לא לחדש משקים כשצריך,וכו'.


זה לא בהכרח דבר רע אם המערכת כולה מודעת ומפנימה המצב וההשלכות על התוכניות המבצעיות ידועות , נלקחות בחשבון ובאות לידי ביטוי בתוכניות מאושרות.



הבעיה בכל הדיון סביב בריק היא שהדיון הוא על "מוכנות למלחמה" שזה עניין ערטילאי ולא "התאמה לתוכניות המבצעיות" שזה נושא שניתן לבדוק אותו אמפירית.
כל זמן שההצהרות מצה"ל הם כוללניות וערטילאיות, יש סיבה להאמין שיש פערים לא קטנים בין התוכניות המבצעיות של "מקרה הכול" למוכנות הצה"לית ואת זה צה"ל צריך לשקף נאמנה לממשלה והממשלה צריכה לאשר כל שנה.
הממשלה לא רוצה לאשר הפערים? - או שתביא עוד כסף או שתנחה על שינוי בסדרי עדיפויות בתוך הצבא אך העובדות צרכות להיות ברורות על השולחן ובוודאי שהאחריות הסופית היא לא של הצבא.

נערך לאחרונה ע"י tby בתאריך 24-01-2019 בשעה 10:11.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #255  
ישן 24-01-2019, 16:10
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 254 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "במקצועיות אני מתכוון בדיוק לזה"

אפשר לחשוד שהשיקולים של קציני צה"ל הבכירים אינם רציונאליים? אינני חושב כך. מדובר באנשים מנוסים, מקצועיים במלאכתם, מסורים שבטחון ישראל הוא תמצית חייהם.


אני חושב שיש שתי בעיות גדולות ששתיהן קשורות למדעי הניהול:


1. מטות מנופחים - הקשר אג"ת/אג"מ/זרוע היבשה/אט"ל שלכל אחד תפקיד בבניין הכח , מוכנות , תקינת כ"א ותוכניות מבצעיות לא מתפקד קשורה. די לקרוא את דוח המבקר על פרשת המנהרות בעזה.

יש לאחד את אג"ת עם אג"מ ולהוציא חלק מהנושאים שאג"ת מטפל בהם למל"ל ולמשרד הבטחון
2. קדנציות קצרות מדי של בעלי תפקידים במטה הגורמים לחוסר מקצועיות, להתברברות נושאים, חוסר בקרה ניהולית ויתר הרעות החולות של הנהלה המתחלפת בקצב מהיר.


הפתרונות לבעיות אלו לא מסובכים ולא עולים כסף - פחות מטות, פחות מנהלי ביניים יותר יציבות בתפקיד ייתרו גופים שעוסקים ב "תאום ובקרה" ויגדילו האפקטיביות של קבלת ההחלטות בנושאים הטכנו-כלכליים.


בשורה התחתונה, הכל מוכר וידוע מהעבר, אני מציע לכולם לעיין בספרו של עמנואל וולד , הבריק של שנות השמונים....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #259  
ישן 23-02-2019, 20:07
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.05
הודעות: 2,900
בתגובה להודעה מספר 258 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "המח"ט לרמטכ"ל היוצא: "לא מפעילים כוחות יבשה. בלי חיכוך - מוות קליני""

חיכוך מול אויב זה בערך נכון, אבל אם האויב שבשטחים הופך להיות אמת מידה, אז אנחנו מעוותים כלפי מטה את ההתכוננות וההתפתחות כולה.
לכן אני מעדיף לוותר על חיכוך כאמת מידה ומעדיף מערכת אימון בטוחה בעצמה, יחידה "אדומה" עצמאית יחסית, מגובה פיקודית, מתוקצבת ובעלת רוח גבית חזקה מהפיקוד העליון כולו, יחד עם תקציב לאימוני יחידות.
הרבה אימוני יחידות, אפילו מילואים 12 יום בשנה כל שנה.
ואז כששואלים על מה מוותרים- תשובתי היא על ציוד מתקדם.
לדעתי יש בעצם רק מעט תחומים שבהם ממש חשוב לצבא היבשה לרכוש ציוד מתקדם. האימון והמיומנות הרבה יותר חשובים לשרידות הכח, על מנת שיעמוד במשימתו, אשר היא פרי תכנון מתאים, שתביא להשגת המטרה.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #267  
ישן 02-03-2019, 18:14
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,326
מאמר בבלוג "על הכוונת" על הגישות של תא"ל גרשטיין ז"ל ואל"מ גופמן ללחימה בלבנון
בתגובה להודעה מספר 258 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "המח"ט לרמטכ"ל היוצא: "לא מפעילים כוחות יבשה. בלי חיכוך - מוות קליני""

20 שנים חלפו, מוטב שבצה"ל יאמינו ביותר מגישה אחת ללחימה בחזבאללה | מאת גל פרל פינקל
חלק מהמאמר מצורף


20 שנים חלפו, מוטב שבצה"ל יאמינו ביותר מגישה אחת ללחימה בחזבאללה | מאת גל פרל פינקל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

השבוע ציינו 20 שנים למותו של תא"ל ארז גרשטיין, שהוביל בלבנון לחימה תחבולנית, שנשענה על יתרונות צה"ל בטכנולוגיה ואש ועיקרה פשיטות ליליות. מתמרון רחב המליץ להימנע. אבל מה שהיה נכון לזמנו, מול חזבאללה, כבר לא בהכרח תקף היום ובמקרה של מלחמה, כמאמר מח"ט 7 גופמן, יש לכוחות המתמרנים "הרבה מה להציע".
השבוע ציינו 20 שנים למותו של מפקד יחידת הקישור ללבנון (יק"ל), תא"ל ארז גרשטיין, הקצין הבכיר ביותר של צה"ל שנהרג בשנות השהייה בלבנון. גרשטיין, יוצא סיירת גולני, היה אולי המפקד הנערץ והמוערך ביותר בקרב החיילים ששירתו אז בלבנון. בהקדמה לביוגרפיה אודות גרשטיין, "תמצית געגוע" (ידיעות ספרים, 2007) מאת אהוד ערן, כתב מפקדו בגולני ובפיקוד הצפון, הרמטכ"ל גבי אשכנזי, ש"ארז היטיב להבין כי הזכות להוביל חיילים נקנית רק במתן דוגמה אישית ובמילוי חובת הכנתם, אימונם והובלתם מלפנים. בהתנהגותו היה תמיד מודל לחיקוי, והערצת החיילים אליו לא ידעה גבול" (עמוד 15). גרשטיין, שעוד בחייו סיפרו אגדות על אומץ ליבו כמפקד ואודות הבוז שגילה לכללים, פקודות ומוסכמות, היה זן נכחד. מיתוס מהלך על שתיים בצבא שהלך ונעשה אפור. לא בכדי מותו, ממטען חבלה שהופעל כנגד השיירה שבה נסע בלבנון, טלטל ונותר מהדהד. בפגיעה בו הצליח חזבאללה לפגוע בסמל של ממש ולהסב פגיעה מורלית קשה לכוחות צה"ל הלוחמים בלבנון ולמדינת ישראל כולה.

בין השנים 2000-1982 ניהל צה"ל בלבנון, כפי שתיאר זאת גרשטיין, מלחמה על אש קטנה. הוא היה מקבלני הביצוע המובילים של צה"ל בה, והצטיין בפיקוד והפעלת כוחות קטנים בפשיטות ומארבים כנגד חזבאללה. שורה ארוכה מאוד של מבצעים מוצלחים רשומה על שמו. הוא פיקד על פלוגה רובאית, על הסיירת החטיבתית, על גדוד 51 – שם הצטרף למחלקה בפיקוד תמיר ידעי, כיום אלוף פיקוד העורף, למארב מוצלח בסמוך לכפר רמיא'א בלבנון (המ"מ, ידעי, הודה לימים שפחד מהמג"ד יותר מאשר משלושת המחבלים שבהם נתקלו ואותם הרגו) – על חטיבה מרחבית וכמובן על גולני, בה עשה כמעט את כל שירותו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מימין: מפקד עוצבת חירם, קובי מרום, עם מח"ט גולני, ארז גרשטיין, זמן קצר לאחר אסון השריפה בוואדי סלוקי בלבנון, אוגוסט 1997, (צילום: דו"צ).

בטרם מונה למפקד חטיבת גולני, היה גרשטיין חניך במכללה לביטחון לאומי. בעבודה שכתב, שכותרתה "ההתמודדות מול ארגון חזבאללה", הציע מתווה להתמודדות עם הארגון. בין ההמלצות העדפת הגנה קבועה (מוצבים) על ניידת, ושימת דגש "על יכולת פגיעה באויב בטווחים ארוכים, תוך ניצול היתרונות הטכנולוגיים של צה"ל באמצעי ראיית לילה, תצפית והכוונת אמצעי כינון אוויריים כגון מסוקי קרב ופשיטות ליליות". גרשטיין המליץ לחתור לפגיעה במפקדים מקומיים של הארגון, אך להימנע מפגיעה בדרג הבכיר של הארגון, וציין שחזבאללה "יתקשה להחליף מפקד מקומי החי ומכיר את השטח, בין היתר בשל עקרון המידור בארגון". העיקרון הזה מומש במבצע "טרף קל" ב-1997, במהלכו הניח כוח סיירת גולני מטעני חבלה בכפר אל-כפור, מהם נהרגו מפקד גזרה ומספר פעילים נוספים. גרשטיין היה הרוח החיה מאחורי המבצע.

בניגוד לפשיטות שעליהן המליץ, התנגד גרשטיין לפעולות קרקעיות יזומות בהיקף נרחב מעבר לקו האדום. לשיטתו "הפשיטות נוסח מיידון (1988) או יעתר (1992) אינן יעילות, בעיקר משום שהן חושפות את הכוחות הגדולים לירי מרחוק (סאגר, ארטילריה). לפיכך, אין מקום להתמיד בהן". היה בכך היגיון רב, שכן כחלק מלקחיו מהתבוסה שספג במיידון, ארגון חזבאללה נמנע מהקמת בסיסי פעולה בכפרים לא מיושבים, והחל לפעול מלב האוכלוסייה האזרחית השיעית בדרום לבנון, המשמשת לו מקור תמיכה ומחסה. הארגון נמנע גם מהקמת מאחזי פעולה קדמיים גלויים, שיהוו מטרה לתקיפת צה"ל.
לכוחות היבשה יש מה להציע
אבל מאז כאמור זרמו מים רבים בנהר. צה"ל נסוג מלבנון, ניהל בה מערכה נוספת ב-2006 וטרוד כיום בניהול מערכה סיזיפית וממושכת כנגד התבססות איראן, והארגון כשלוחה שלה, בסוריה. בדרום לבנון ערוך חזבאללה בכ-230 כפרים שיעים, בהם הקים מתחים מבוצרים (מעל ומתחת לקרקע). לארגון מגוון יחידות ובהן כוחות חי"ר, כוח הקומנדו רדואן לפשיטות בשטח ישראל, אגד שריון, יחידות מודיעין ומודיעין-נגדי, יחידת כטב"מים, כוחות נ"מ, יחידת רקטות ארוכות טווח ויחידה המפעילה טילי חוף-ים. בלחימה בסוריה, אף שגבתה ממנו מחיר כבד, רכש החזבאללה ניסיון מבצעי משמעותי וזכה לחניכה והכשרה מצד הצבא הרוסי. צה"ל מצדו פועל כנגד הכוחות האיראניים ובני בריתם בעיקר בסוריה, במערכה שעיקרה הפעלת כוח אווירי ואש מנגד במבצעים חשאיים שעליהם נמנעת ישראל מלקחת אחריות (מדיניות שמשתנה בימים אלה, כמאמר האלוף טל רוסו בראיון, לאו דווקא משיקולים ביטחוניים, אלא מטעמים פוליטיים). ישראל נסמכת במערכה הזו בדיוק על אותם יתרונות שמנה גרשטיין בעבודתו, בהשוואה לאויביה, בדגש על היכולת לחבר מודיעין עדכני למערכי אש מהירה ומדויקת. גם בדרום, בעזה, מול החמאס, מפעילה ישראל דפוס פעולה דומה. מנגד, מה שתקף למלחמות על אש קטנה, לא בהכרח מתאים למערכה רחבה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מימין: אלוף פיקוד מרכז, נומה, עם מח"ט עציון דאז, אל"מ גופמן, (צילום: דו"צ).

על הרקע הזה מהדהדים דבריו של מפקד חטיבת השריון 7, אל"מ רומן גופמן, לרמטכ"ל הקודם, גדי איזנקוט, בכנס פיקוד בכיר. גופמן, שדבריו נכללו בסרט אודות כהונת איזנקוט שהפיק דובר צה"ל ושודר השבוע ב"כאן", אמר לרמטכ"ל בפתח דבריו שהוא וחבריו מפקדי החטיבות המתמרנות, "מוכנים ורוצים להילחם. אומר שנית, מוכנים ורוצים להילחם. אבל יש בעיה אחת. אתם לא מפעילים אותנו. לאורך זמן יש כאן דפוס מאוד-מאוד בעייתי שמתפתח ובעיקרו להימנע מהפעלת כוחות היבשה. ועדיין, במציאות הנוכחית, יש לנו הרבה מה להציע – ברצועת עזה, בלבנון ובסוריה, בכל מקום שיידרש". גופמן, קצין שריון שעשה בחיל את כל שירותו, החל בשהייה בלבנון, עבור באינתיפאדה השנייה, במלחמה ב-2006 בלבנון, ובעזה, ומפקד כיום על אחת מחטיבות הדגל של זרוע היבשה, לא דיבר באוויר. בסיכום תרגיל חטיבתי הציע הרמטכ"ל איזנקוט לקציני חטיבה 7 לקחת מחוגה ולעשות עיגול של 1,500 קילומטר ואמר שלא ימצאו "חטיבה כל כך חזקה באמצעים שלה". במציאות של איום חמור על העורף, מלבנון או מעזה, הפתרון האפקטיבי יהיה לממש את הדוקטרינה הבן-גוריונית של העברת המלחמה לשטחו של האויב, ולשם כך צה"ל חייב לתמרן, ומהר.


ועם זאת, כמעט בכל פעם בשני העשורים מאז נסוג צה"ל מלבנון (היוצא דופן היחיד, שמעיד על הכלל, הוא מבצע "חומת מגן"), אמר המח"ט לרמטכ"ל, נאלצו הוא וחבריו לדרג המח"טים להסביר לפקודיהם שיש כלים יותר מתאימים לטיפול באיום כזה או אחר. התוצאה, הזהיר, היא שהאנשים "פחות יהיו איתנו. וזה בקצה משפיע על הרצון להילחם. מה שעושה אותנו למפקדים קרביים לאורך זמן זה חיכוך עם הצד השני. אחרת זה מצב של מוות קליני".

הרמטכ"ל איזנקוט (שלאחר דבריו של גופמן לחץ את ידו בחום), אמר בסיכום הכנס שהוא מאוד מתחבר לדברים שאמר מח"ט 7. הוא עצמו, אגב, אמר דברים דומים מאוד לפני 20 שנה, בראיון לרגל סיום תפקידו כמח"ט גולני, תפקיד שבו החליף את חברו הטוב גרשטיין. "מאיתנו, המח"טים, הייתי מצפה שנתנהג כמו הגנרל פטון, ששנה לפני מלחמת העולם השנייה, בין קוקטייל לקוקטייל, רק חיפש את מי לתקוף. אסור לנו שנשתכר מהאווירה של מזרח תיכון חדש, לא עכשיו ולא בעוד 30 שנה. לצערי אני מזהה בצה"ל תופעה הולכת ורווחת של התבטאויות פופולריות מתייפייפות, שמתיישרות בהתאם למה שדעת הקהל הישראלית מצפה לשמוע מאיתנו. חייבים למתוח על זה קו", אמר אז....


(המאמר פורסם במקור באתר "דבר ראשון", בתאריך 02.03.2019)

(מתוך הבלוג "על הכוונת",
02.03.2019)
_____________________________________
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #268  
ישן 02-03-2019, 22:15
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 267 שנכתבה על ידי marloweperelab89035 שמתחילה ב "מאמר בבלוג "על הכוונת" על הגישות של תא"ל גרשטיין ז"ל ואל"מ גופמן ללחימה בלבנון"

השאלה היא האם באמת יש ליחידות השדה את היכולת להציע זאת. לאחרונה קראתי שוב את קללת הכלים השבורים, תוך כדי השוואה לביצועי צה"ל בחומת מגן, לבנון 2 ועופרת יצוקה. התחושה שלי שהלקויות הבסיסיות לא נפתרו.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #269  
ישן 07-03-2019, 07:13
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,236
Facebook profile
גופמן 2.0
בתגובה להודעה מספר 258 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "המח"ט לרמטכ"ל היוצא: "לא מפעילים כוחות יבשה. בלי חיכוך - מוות קליני""

"הציפייה הבסיסית מכל לוחם ומפקד הינה לחתור למגע ולהסתער באומץ לב עד כדי חירוף הנפש", כתב מפקד חטיבה 7 של השריון לחייליו.
https://www.inn.co.il/News/News.asp...Hfdp_y9UBLa-FZ4

שימו לב בנאום האמיץ של גופמן לצמרת צה"ל (והתשובה המתחמקת והפטתית שקיבל) לגודל הנתק בין הפיקוד העליון של צה"ל לפיקוד הבינוני שמופקד על הפעלת הכוח.
זה אחד הדברים שבריק התכוון אליהם - לא רק הכלים שבורים אלא גם הרוח.


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

השבוע התפרסמה כתבה שהרמטכ"ל כוכבי יזם סדנאת ניצחון לפיקוד העליון של צה"ל ברוח הצהרתו בנאום הכניסה לתפקיד
https://www.israelhayom.co.il/artic...TzQqMk8P8nMzJ44

ברכות על כך, מקווה שיש כאן ניסיון ליצור שינוי אמיתי ולא איזה פעולת יח"צ, ממליץ על גופמן כמרצה אורח

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #279  
ישן 27-06-2019, 21:08
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 278 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "עלה גם חלק ב' של..."



לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.


עלה גם חלק ג'

אני חייב להגיד שראיתי את כל החלקים ואני מסכים עם הרבה מהדברים שבריק אומר. שמעתי הרבה מהדברים שהוא אמר בתקשורת אבל סוף סוף שומעים אותו נכנס לפרטים

כמה דברים מההרצאה שתפסו את עיניי

1.אין רף תחתון בצבא היבשה- אני חושב שזה אחת הבעיות הכי חמורות בצהל כל אימון שאני עושה במילואים (וגם שהייתי בסדיר) אנחנו עושים מטווח ורוב החיילים בקושי פוגעים במטרות אבל במקום לעבוד על זה ולשפר מבחינת הצבא "עשינו וי" ואני בכשירות. וזה כנ''ל גם לאימוני חובשים, פק''לים ותרגילי פלוגה אף אחד אפילו לא מבצע רישום של כמה הצליחו וכמה לא כדי לעשות סטטיסטיקה של מה רמת המיומנות של הלוחמים מה שמוביל לעובדה שכשבריק מספר שהוא שאל מגדים איך הם מדרגים את רמת המוכנות שלהם מ1 עד 10 כולם אמרו 9+ הם אפילו לא יודעים מה רמת המיומנות של החיילים

2. מבקר צהל לא יכול לעשות ביקורות פתע ביחידות צה"ל- פשוט דבר הזוי! מבקר צהל חייב להגיש תוכנית עבודה למטכ"ל לאיזה יחידות הוא מתכנן לעשות ביקורות (וזה לפי הגדרת תפקידו ע"פ החוק) כמובן שכשאותן יחידות מגלות שהם עומדות לעבור ביקורות הם ישר משפצים את כל הדוחות והליקויים ואז הכל נראה נפלא לעומת זאת נציב קבילות החיילים יכול להיכנס לכל בסיס בכל שעה ללא הודעה מוקדמת (ע''פ החוק) בריק כמובן "ניצל" את העובדה הזאת מה שנתן לו לראות את המצב האמיתי של צהל ובגלל זה הפער הגדול בין הדוחות של מבקר צהל לבין אלה של בריק

3. אין מנהל לצבא היבשה- מי אחראי על בניין הכח של חיל האוויר והפעלתו? התשובה כמובן מפקד חיל האוויר ומי של חיל הים? מפקד חיל הים ומי של חיל היבשה? התשובה הרשמית היא הרמטכ''ל אבל לרמטכל אין כמובן זמן להתעסק בזב כי הוא צריך להתעסק באסטרטגיה ולא בניהול אז האחריות מתחלקת בין מפקד מז"י שאחראי על בניין הכח לבין אלופי הפיקוד שאחראים על הפעלתם. כמובן שהתקשורת בניהם לא הכי טובה ולכן נוצר מצב שכוחות היבשה מתאמנים על תרחישים שלא רלוונטיים לאלופי הפיקוד בקיצור יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה מי שאמור להיות המנכ''ל בפועל של צהל ולעשות סדר בבלאגן הוא סגן הרמטכל אבל סגן הרמטכל מתחלף כל שנתיים. בכל חברה פרטית מנכל מכהן שנים בתפקידו ובשנה שנתיים הראשונות הוא רק לומד את התפקיד פה עד שהוא לומד הוא כבר צריך להתחלף מה גם שסגן הרמטכל הוא בדרך כלל המועמד המוביל להיות הרמטכל הבא מה שאומר שהוא צריך ללמוד איך להיות רמטכל וכמו שאמרתי קודם רמטכל מתעסק בנושאים אסטרטגיים בדברים ברומו של עולם ולא בניהול של צבא(חלילה לא מזלזל ככה זה צריך להתנהל) בקיצור בתיאוריה לצבא היבשה יש הרבה אבות אבל בפועל הוא יתום

אלה כמובן רק חלק קטן מהביקורת של בריק יש עוד הרבה כמובן עוד הרבה ואני אשמח לפרט סליחה על הפוסט הארוך אבל זה משהו שממש יושב עלי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #280  
ישן 27-06-2019, 22:38
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
בתגובה להודעה מספר 279 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "..."

זמן רב אני אומר דברים דומים לאלו של האלוף בריק וזוכה לזלזול.
אשר להתייחסותו של בריק לקריסת היכולת הלוגיסטית של צבא המילואים, לפי מה שהבנתי מדבריו של גרשון הכהן, כשירות זו התקיימה בעבר על בסיס היכולת הכלכלית היום יומית האזרחית במדינת ישראל. היה לנו מערך טכני-לוגיסטי שביום יום בנה את המדינה ובעת מלחמה גויס לצה"ל על ציודו, כוח האדם שלו והמבנה הארגוני שלו ותמך בצבא המילואים המתמרן הגדול. זה מחייב כוח אדם נאמן למדינה מסור ומיומן שכשיר להסבה ממשימות אזרחיות למשימות מלחמתיות תוך פרק זמן קצר. זה אפשרי במדינה שבה האזרחים חיים במין קולחוז והכלכלה מולאמת ומפוקחת על ידי הממשלה. כדי שתהיה כלכלת קולחוז, חייבת להתקיים תרבות-ארגונית ונורמות חברתיות של קולחוז ואת זה אין לנו יותר. לא מאמין שניתן להחזיר את הגלגל לאחור, ואם ינסו להחזיר, אנשים לא ירצו להמשיך לגור כאן.
אשר לטענת בריק על כך שלצה"ל אין מנהל, ייתכן שצריך מנהל אחד גדול לכול לצה"ל שיכהן למשך קדנציה של לא פחות מ 5 שנים וינהל את בניין הכוח והאדמיניסטרציה של צה"ל באוויר בים וביבשה.
מדינת ישראל צריכה מישהו כמו ג'ורג' "מי נתן ליהודים מדינה" מרשל.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #281  
ישן 28-06-2019, 15:52
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 280 שנכתבה על ידי אספרסו קצר שמתחילה ב "זמן רב אני אומר דברים דומים..."

אני מסכים איתך שיש כאן בעיה בהקשר של תפעול לוגיסטי של מערך המילואים. הבעיה היא שהרבה מקצועות כמו נהגי משאיות ומובילים שהיו הרבה יוצאי צבא שנהגו בהם גם באזרחות והיה אפשר לגייס אותם בזמן מלחמה והיום מאויישים בעיקר על ידי בני מיעוטים שלא עשו צבא. מה גם שהטכנולוגיה הופכת להרבה יותר מורכבת ודורשת רמת מיומנות גבוהה יותר והרבה תרגול. מה הפתרון ? שאלה טובה
אגב בהקשר של מובילים אני חושב שאפשר להשתמש ברכבות להוביל חלק מהרקמ''ים לאזורי שטחי הכינוס כבר כיום הרכבת מגיעה לשדרות ונהריה אם נאריך קצת את המסילה נוכל לפרוק את הרקמים ומשם הם יצטרכו רק נסיעה קצרה לשטחי הכינוס (ויתן גם רכבת לפריפריה) היתרון של זה הוא שרכבת יכולה להעביר גדוד + בנסיעה אחת החיסרון הוא שבמטח של מאות טילים על העורף טיל שיפגע במסילה ישתק לך את כל התובלה. אבל זה עדיין אופציה טובה וזולה יחסית בנוסף למובילים

לגבי מנהל לצבא- זה אחד הפתרונות שבריק הציע. הוא הציע להביא אלוף במיל עם ניסיון בניהול באזרחות שיבוא ל 5-8 שנים ורק יתעסק בניהול השוטף של הצבא. לאלוף כזה לא יהיו אף שאיפות להיות רמטכל ולכן הוא יתעסק בתכלס ולא בדיונים אסטרטגיים. אחת הבעיות שעלו בהרצאה זה שקצינים הבכירים הם לרוב מפקדים מעולים אבל לא בהכרח מנהלים טובים ופה יש פער. כי אתה יכול להיות מעולה בלפקד על מבצע בעזה אבל גרוע בלנהל את אכ''א
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #282  
ישן 28-06-2019, 17:10
  משתמש זכר אספרסו קצר אספרסו קצר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 600
בתגובה להודעה מספר 281 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "אני מסכים איתך שיש כאן בעיה..."

ציטוט:
קצינים הבכירים הם לרוב מפקדים מעולים

איך הגעת למסקנה הזאת? אני חושב לגמרי אחרת ממך. מי שסיים בה"ד 1 והגיע בהמשך הדרך לקומה 14 בבניין בקריה, זה לא אומר בהכרח שיש לו את הכישרון להיות רמטכ"ל או אפילו מפקד אוגדה. תהליך המיון, הקידום וטיפוח כוח האדם בצה"ל כפי שהיא היום, אינו מבטיח כלל התאמה של האנשים לפיקוד קרבי בכיר. יכול להיות שבמקרה קצין מוכשר יהיה מפקד קרבי בכיר, אך אין שום מנגנון שמבטיח שכך תמיד יהיה. כששומעים הרבה רמטכ"לים לשעבר מתראיינים לתקשורת, מדי פעם, אבל גם לא תמיד, נוצר הרושם הוא של יכולות אינטלקטואליות גבוהות במיוחד.

ציטוט:
הוא הציע להביא אלוף במיל עם ניסיון בניהול באזרחות שיבוא ל 5-8 שנים ורק יתעסק בניהול השוטף של הצבא.

יכול, אבל לא חייב להיות אלוף במילואים בצה"ל. עדיף בוגר של תכנית תלפיות שגם ניהל ארגון גדול, גם אם הוא מעולם לא חווה קרב. ניתן ללמוד את אומנות המלחמה ולתרגל אותה. אבל לא חייבים לחוות טבילת אש כדי לנהל את המערכת הגדולה והמורכבת.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #283  
ישן 28-06-2019, 18:03
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 282 שנכתבה על ידי אספרסו קצר שמתחילה ב "[QUOTE]קצינים הבכירים הם לרוב..."

אם נסתכל על הקו''ח של אלופי הפיקוד והרמטכלים(מהשנים האחרונות) כמעט רובם ביצעו את אותו מסלול מח''ט (בחטיבת חיר בד''כ) מאו''ג ובדרך שלל תפקידי מטה. כולם צברו איזשהו ניסיון בלחימה ובד''כ כלל מי שנכשל בפיקוד בלחימה לא ממשיך בצבא (כן אני יודע יש כמה יוצאים מן הכלל שהצליחו לכסת''ח תכישלונות שלהם). לכן אפשר לצאת מנק הנחה שרובם מפקדים טובים.

לגבי מנהל שהוא יוצא תלפיות וכאלה אני לא מסכים. זה שתיקח את מנכ''ל מייקרוסופט או כל חברת הייטק אחרת מוצלחת ותצניח אותו לצבא לא אומר שהוא ידע לנהל טוב את הצבא. כל אירגון הוא שונה והוא מצריך גם יכולות ניהול שונות שלא לדבר על כך שצריך גם להכיר את הצבא על שלל יחידותיו בצורה טובה מה שרק מישהו שהיה בפנים מכיר.

דרך אגב אפשר גם להסתכל על זה בכיוון ההפוך שמת לב שגנרלים בדימוס הם כבר לא מצרך מבוקש באזרחות ? הרבה מהם הם מנהלים די כושלים( קח לדוגמא את בני גנץ והחברת סטראפ אפ שלו) כנראה שבמגזר הפרטי מבינים שיש הבדל בין ניהול בצבא לבין ניהול באזרחות
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #285  
ישן 11-07-2019, 14:09
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
תרגיל לצד חוסרים: "לדרום אנו מוכנים, לצפון נצטרך לקחת מאוגדות שלא יילחמו"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

https://m.ynet.co.il/Articles/5548005

תרגיל לצד חוסרים: "לדרום אנו מוכנים, לצפון נצטרך לקחת מאוגדות שלא יילחמו"
אלתורים כתוכניות מגירה, חוסרים באמצעי ניוד תחמושת, פתרונות זמניים למלגזות ועצירת גריטה של נגמ"שים ישנים: בצל הליקויים מדו"חות בריק שעדיין קיימים, תרגל אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה חודש מלחמה עם טילים מדויקים על מחסני הצבא והקפצת יותר מאלף חיילי מילואים
יואב זיתון | פורסם 13:07

האם צה"ל מוכן לוגיסטית למלחמה בשתי זירות? פחות משנה חלפה מאז סערת דוח"ות האלוף במילואים יצחק בריק, שחשף שורת ליקויים ופערים מדאיגים במוכנות כוחות היבשה למלחמה, ובאגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל), העמידו למבחן בחודש האחרון חלק גדול מהאתגרים שממתינים למנועי מכונת המלחמה בתמרון קרקעי. כחלק מהרצון המטכ"לי להשלים מוכנות לעימות בדרום, אם ישראל תידרש לכך, אט"ל תרגלה באופן נרחב חודש של מלחמה, באוריינטציה דרומית אבל עם אלמנטים שרלוונטיים לכל הזירות.

בריאיון ל-ynet מודה ראש חטיבת הלוגיסטיקה באט"ל, תת אלוף ניסן דוידי, שעדיין ישנם פערים במוכנות הלוגיסטית של כוחות היבשה, שחלקם לא יושלמו, גם לא בטווח הנראה, בגלל סדרי העדיפות. לדבריו, "בדרג הטקטי יש חוסרים באמצעי ניוד ולא בדרג המטכ"לי. כלומר, את הרמה של מרכז ההובלה העצמנו בתכנית הרב שנתית גדעון, ששיאה יגיע במרץ-אפריל בשנה הבאה, עם משאיות, מובילים ועגלות שרכשנו. אז ברמה האסטרטגית אנו לא בפער משמעותי – כמעט אין פער, לא לצפון ולא לדרום. בדרג הטקטי של האוגדה, החטיבה והגדוד, יש לנו בעיות לא קטנות. אז מה עשינו? התחלנו לקנות, כמו 350 משאיות FMTV, והן מחולקות קודם כל לחוד המבצעי באוגדות הסדירות וקצת למילואים

"בשנה הבאה יגיעו משאיות נוספות מסוגים נוספים, כמו טטרות ואושקוש, עם מספר מנועים ועבירות גבוהה, כאלה שלא יתקעו את התמרון. במקביל אנו גורטים גם לא מעט זבל, כמו אלפי משוריינים ישנים, אבל לא מוציאים ישן לפני שמכניסים חדש. אנו עושים זאת בפעימות מסודרות ומציגים לאגף המבצעים מה המשמעות למשל של גריטת 2000 נגמ"שים ישנים ביחס לתמרון בצפון. לא הכל אוטומט על כסף, והתהליך הוא מסודר".



תא"ל דוידי, קצין לוגיסטיקה מנוסה שראה מקרוב מובילים נתקעים בעמוד ענן ב-2012 ואת מחדלי אט"ל שש שנים קודם לכן, בדרום לבנון, מדגיש את העשייה הקיימת, מספר על הפתרונות שנשמעים כאלתורים מסודרים וגם על הדאגה מתרחיש דו או תלת זירתי במלחמה, אם תפרוץ בטווח הנראה לעין: "שכרנו בינתיים כמה עשרות מלגזות, גם לחיל האוויר, בנוסף לרכש של אלף מלגזות שיגיעו באביב של 2020, לחוד המבצעי ולמרכזי אט"ל. המענה הזמני באמצעות השכרה אינו מספק אבל אנו מחיים את המשק הזה, כולל במנופים. בראייה כוללת, לתרחיש הדרומי זה יספיק אבל לתרחיש הצפוני נצטרך לעשות ויסותים, כי לא כל הכוחות יילחמו בלבנון. יש לנו פקודות נצורות, לפיהן בהינתן התראה ניקח כלים ממסגרות אחרות שלא נלחמות בצפון. למשל, מאחת מאוגדות המילואים, זה הרעיון. אנו לא אוהבים זאת, אבל לאור המציאות אנו מכינים תכניות מגירה. זהו ניהול סיכונים. אין מה לעשות".

פער נוסף שעדיין לא הושלם נוגע למשבר הנגדים בימ"חים של אוגדות המילואים, סרח עודף בעיני מקבלי ההחלטות, שהתעדוף לטובתו קטן משנה לשנה. קיצוצי הענק בכוח האדם של אנשי הקבע בשנים האחרונות, פגע גם במשרתים בימ"חים והעמיס יתר על המידה על המעט שנותרו בתפקיד השוחק והמיוזע, וגם יצר סכנה לאובדן ידע מקצועי של טיפול שוטף בטנקים ובנגמ"שים. תא"ל דוידי: "לפרויקט שמיועד לנושא הזה קיבלנו 54 נגדים, מחציתם לחימוש ומחציתם ללוגיסטיקה בימ"חים ואיישנו אותם, מתוך 104 שאושרו. אנו מחכים לתוכנית הרב שנתית הבאה, וזו המדרגה שהצבא הביא לפעימה הראשונה. זה לא מספיק אבל לצבא יש צרכים: מקימים יחידות ומערכים. אבל זה נותן מענה יפה, הלך מדויק ולמקומות הנכונים".



אלא שסדרי העדיפות לחלק מהטיפול הלוגיסטי ישאירו חוסרים גם עוד שנים ארוכות קדימה. כך למשל, בשיטת האחסנה של הנגמ"שים, הטנקים והתותחים בחטיבות המילואים, שמהוות את המסה הקריטית בתמרון יבשתי. "רוב הכלים המשוריינים של המילואים מאוחסנים היום ב"קונדומים" (ברזנטים) ולא בסככות, שמאריכות את חייהם", מודה תא"ל דוידי, "סככות יש כיום ל-30%, 40% מהרק"מים במילואים. במקומות בהם אנו עושים הסבות לכלים חדשים גם למילואים, כמו נמ"רים לחטיבה 2 בצפון, אז זה כבר מגיע עם חבילת אחזקה שכוללת אחסנה מתקדמת, לפי המודל של אוגדת המילואים 340. כל סככה כזו, ששומרת על חום, לחות וסגורה מבפנים, עולה 2-3 מיליון שקל, ובסך הכל מאות מיליונים. אין לנו תכנית לכך כרגע. זו אחת מדרישותינו לתר"ש הבא. אל מול הדגשים של התר"ש הבא אני מתקשה לראות איך זה מקבל עדיפות. הרמטכ"ל היה ברור בעניין ודיבר על זה בסדנת הניצחון".

אל מול החוסרים, הפערים והתעדוף הנמוך לכוחות היבשה ביחס להשקעות העתק בסייבר, בטכנולוגיה, במודיעין ובחיל האוויר, ניסו באט"ל לשייף ולהדק את החוליות שיניעו את החטיבות קדימה בעימות הבא. בחודש המלחמה שהסתיים בתחילת יולי, נראו בבסיסי אט"ל מחזות שלא היו בעבר: פירוטכניקה שדימתה ירי מדויק של טילים על מרכזי ההובלה והמזון של צה"ל, בהם חיילים עורפיים יצטרכו להמשיך לעבוד סביב השעון כדי לשמן את גלגלי מכונת המלחמה של צה"ל, לתקן מנועי טנקים תקולים ולמלא בזריזות אריזות של מנות קרב, ע"י פלוגות טירונים שיוקפצו ממחנה 80 או ניצנים. "מלחמה יזומה בהתרעה זה "קל". התרגול שעשינו הוא לאירוע מתפרץ", מבהיר תא"ל דוידי, "ניתן עדיפות קודם לשנע כוחות לחיזוק ההגנה בגזרות, לחיל האוויר ולחיל הים. כבר בהסלמות האחרונות בדרום, את ניוד ופריסות סוללות כיפת ברזל אנחנו עשינו לחיל האוויר, ולא היה מקרה בו לא נרשם יירוט בגלל טילים מיירטים שלא הגיעו בזמן".


החום הכבד והיובש המערפל במחנה בבקעת הירדן, בשיא החמסין של חודש יוני, לא עצר את המילואימניקים של אט"ל שנענו לקריאה. מעל לאלף חיילים כאלה הוקפצו מביתם לחודש המלחמה, בצו 9, בתקופת הקיץ, ויחד עם מפקדיהם תרגלו גם תקיפות סייבר ותקלות טכניות שהפילו את המערכות הממוחשבות, במאני טיים. אלה נדרשו לפתוח מפות, עזרים ידניים וטבלאות אקסל, ולנהל את המבצע הענק, כמו פעם.



"עד לפני שלוש שנים כל המצנחים של האספקה בהיטס היו מרוכזים באותו מחסן, ומאז פיזרנו אותם לכמה בסיסים ברחבי הארץ", הסביר תא"ל דוידי, "אחרת, בטיל אחד הם היו מושמדים. אנו מבינים את קטלניות ודיוק הרקטות שיעופו במלחמה הבאה, ולכן ננייד ונפזר מלאים אסטרטגיים. גם שיתוף הפעולה והתיאום בחמ"ל משותף בבית דגן עם משטרת התנועה הארצית הודק ורשם הצלחה מבצעית בשנה האחרונה בשתי ההקפצות של כוחות יבשה לעוטף עזה: חטיבת גולני ירדה תוך שעות ספורות מהגולן לאוגדת עזה, עם כל הכלים שלה, כאשר מנהל נתיבי ישראל ביטל מיד את עבודות התשתית בכבישים הרלוונטיים שיועדו לאותו הלילה. במידה וכביש מרכזי או צומת ייחסמו או ייפגעו מטיל, נדע גם להעביר אספקה בהרקולסים של חיל האוויר, פנים ארצי, למשל לרמת הגולן", סיכם. במחנה שביקרנו ניתן להתרשם מערכות ארוזות ומסודרות של כלי עבודה וחלקי חילוף לנשקים ולכלים משוריינים בדרגי השטח, כדי לייעל למקסימום האפשרי את הטיפול בתקלות בשיא הלחימה, בשדה עצמו, ולא רק בסדנאות האחוריות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #286  
ישן 11-07-2019, 14:32
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 285 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "תרגיל לצד חוסרים: "לדרום אנו מוכנים, לצפון נצטרך לקחת מאוגדות שלא יילחמו""

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מוהנדס במיל





יש לנו פקודות נצורות, לפיהן בהינתן התראה ניקח כלים ממסגרות אחרות שלא נלחמות בצפון. למשל, מאחת מאוגדות המילואים, זה הרעיון. אנו לא אוהבים זאת, אבל לאור המציאות אנו מכינים תכניות מגירה. זהו ניהול סיכונים. אין מה לעשות".

פשוט הזוי הצבא הבין שהוא לא יכול לתקן את הליקויים אז הוא עובר למודל של קניבליזם


פער נוסף שעדיין לא הושלם נוגע למשבר הנגדים בימ"חים של אוגדות המילואים, סרח עודף בעיני מקבלי ההחלטות, שהתעדוף לטובתו קטן משנה לשנה. קיצוצי הענק בכוח האדם של אנשי הקבע בשנים האחרונות, פגע גם במשרתים בימ"חים והעמיס יתר על המידה על המעט שנותרו בתפקיד השוחק והמיוזע, וגם יצר סכנה לאובדן ידע מקצועי של טיפול שוטף בטנקים ובנגמ"שים. תא"ל דוידי: "לפרויקט שמיועד לנושא הזה קיבלנו 54 נגדים, מחציתם לחימוש ומחציתם ללוגיסטיקה בימ"חים ואיישנו אותם, מתוך 104 שאושרו. אנו מחכים לתוכנית הרב שנתית הבאה, וזו המדרגה שהצבא הביא לפעימה הראשונה. זה לא מספיק אבל לצבא יש צרכים: מקימים יחידות ומערכים. אבל זה נותן מענה יפה, הלך מדויק ולמקומות הנכונים".

והתוצאה ידועה: נוצרת תרבות של כיסתוח ושקר בקרב נגדי הימח"ים שלא עומדים בעומס. והסכנה הכי גדולה למדינת ישראל כפי שבריק אמר היא לא מה שאתה יודע שלא תקין אלא מה שאתה לא יודע שלא תקין בגלל האובדן הזה של הידע המקצועי.



אלא שסדרי העדיפות לחלק מהטיפול הלוגיסטי ישאירו חוסרים גם עוד שנים ארוכות קדימה. כך למשל, בשיטת האחסנה של הנגמ"שים, הטנקים והתותחים בחטיבות המילואים, שמהוות את המסה הקריטית בתמרון יבשתי. "רוב הכלים המשוריינים של המילואים מאוחסנים היום ב"קונדומים" (ברזנטים) ולא בסככות, שמאריכות את חייהם", מודה תא"ל דוידי, "סככות יש כיום ל-30%, 40% מהרק"מים במילואים. במקומות בהם אנו עושים הסבות לכלים חדשים גם למילואים, כמו נמ"רים לחטיבה 2 בצפון, אז זה כבר מגיע עם חבילת אחזקה שכוללת אחסנה מתקדמת, לפי המודל של אוגדת המילואים 340. כל סככה כזו, ששומרת על חום, לחות וסגורה מבפנים, עולה 2-3 מיליון שקל, ובסך הכל מאות מיליונים. אין לנו תכנית לכך כרגע. זו אחת מדרישותינו לתר"ש הבא. אל מול הדגשים של התר"ש הבא אני מתקשה לראות איך זה מקבל עדיפות. הרמטכ"ל היה ברור בעניין ודיבר על זה בסדנת הניצחון".

רק מראה כמה בריק צדק : בונים יכולות אבל לא דואגים לשמר אותם והתוצאה היא שכל מה שהם בנו הולך לפח. במקום להבין שעדיף להשקיע היום בסככות לנגמשים מאשר לשלם פי כמה וכמה על נזקי קורוזיה וחלודה בשנים הבאות מעדיפים לחסוך, כי גם ככה עד אז אותם קצינים כבר מזמן יעברו תפקיד ומקסימום נבקש תקציב חירום מהאוצר.

אל מול החוסרים, הפערים והתעדוף הנמוך לכוחות היבשה ביחס להשקעות העתק בסייבר, בטכנולוגיה, במודיעין ובחיל האוויר, ניסו באט"ל לשייף ולהדק את החוליות שיניעו את החטיבות קדימה בעימות הבא. בחודש המלחמה שהסתיים בתחילת יולי, נראו בבסיסי אט"ל מחזות שלא היו בעבר: פירוטכניקה שדימתה ירי מדויק של טילים על מרכזי ההובלה והמזון של צה"ל, בהם חיילים עורפיים יצטרכו להמשיך לעבוד סביב השעון כדי לשמן את גלגלי מכונת המלחמה של צה"ל, לתקן מנועי טנקים תקולים ולמלא בזריזות אריזות של מנות קרב, ע"י פלוגות טירונים שיוקפצו ממחנה 80 או ניצנים. "מלחמה יזומה בהתרעה זה "קל". התרגול שעשינו הוא לאירוע מתפרץ", מבהיר תא"ל דוידי, "ניתן עדיפות קודם לשנע כוחות לחיזוק ההגנה בגזרות, לחיל האוויר ולחיל הים. כבר בהסלמות האחרונות בדרום, את ניוד ופריסות סוללות כיפת ברזל אנחנו עשינו לחיל האוויר, ולא היה מקרה בו לא נרשם יירוט בגלל טילים מיירטים שלא הגיעו בזמן".


החום הכבד והיובש המערפל במחנה בבקעת הירדן, בשיא החמסין של חודש יוני, לא עצר את המילואימניקים של אט"ל שנענו לקריאה. מעל לאלף חיילים כאלה הוקפצו מביתם לחודש המלחמה, בצו 9, בתקופת הקיץ, ויחד עם מפקדיהם תרגלו גם תקיפות סייבר ותקלות טכניות שהפילו את המערכות הממוחשבות, במאני טיים. אלה נדרשו לפתוח מפות, עזרים ידניים וטבלאות אקסל, ולנהל את המבצע הענק, כמו פעם.



"עד לפני שלוש שנים כל המצנחים של האספקה בהיטס היו מרוכזים באותו מחסן, ומאז פיזרנו אותם לכמה בסיסים ברחבי הארץ", הסביר תא"ל דוידי, "אחרת, בטיל אחד הם היו מושמדים. אנו מבינים את קטלניות ודיוק הרקטות שיעופו במלחמה הבאה, ולכן ננייד ונפזר מלאים אסטרטגיים. גם שיתוף הפעולה והתיאום בחמ"ל משותף בבית דגן עם משטרת התנועה הארצית הודק ורשם הצלחה מבצעית בשנה האחרונה בשתי ההקפצות של כוחות יבשה לעוטף עזה: חטיבת גולני ירדה תוך שעות ספורות מהגולן לאוגדת עזה, עם כל הכלים שלה, כאשר מנהל נתיבי ישראל ביטל מיד את עבודות התשתית בכבישים הרלוונטיים שיועדו לאותו הלילה. במידה וכביש מרכזי או צומת ייחסמו או ייפגעו מטיל, נדע גם להעביר אספקה בהרקולסים של חיל האוויר, פנים ארצי, למשל לרמת הגולן", סיכם. במחנה שביקרנו ניתן להתרשם מערכות ארוזות ומסודרות של כלי עבודה וחלקי חילוף לנשקים ולכלים משוריינים בדרגי השטח, כדי לייעל למקסימום האפשרי את הטיפול בתקלות בשיא הלחימה, בשדה עצמו, ולא רק בסדנאות האחוריות.



אני מתנחם בזה שלפחות הקצינים היום מודים בפה מלא שבריק צדק ולא מנסים לצייר אותו כהוזה או כפרנואיד כפי שעשו בכהונתו של אייזנקוט. השלב הראשון בדרך לתיקון טעות היא הודאה בטעות עכשיו נשאר לתקן את המחדל הזה לפני שיהיה מאוחר מדי

נערך לאחרונה ע"י מוהנדס במיל בתאריך 11-07-2019 בשעה 14:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #287  
ישן 11-07-2019, 21:37
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,192
בתגובה להודעה מספר 285 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "תרגיל לצד חוסרים: "לדרום אנו מוכנים, לצפון נצטרך לקחת מאוגדות שלא יילחמו""

ציטוט:
יש לנו פקודות נצורות, לפיהן בהינתן התראה ניקח כלים ממסגרות אחרות שלא נלחמות בצפון. למשל, מאחת מאוגדות המילואים, זה הרעיון. אנו לא אוהבים זאת, אבל לאור המציאות אנו מכינים תכניות מגירה. זהו ניהול סיכונים. אין מה לעשות".


אז למה בדיוק צריך את אותן אוגדות מילואים?
אני מניח שהמצב הלוגיסטי אצלן גרוע עוד יותר, ושאין אפשרות ריאלית שהציוד ינוע בכיוון ההפוך (שתהיה מלחמה בדרום או במרכז, ואוגדות המילואים שם תקבלנה ציוד קריטי-רב- מהצפון. סביר יותר שפשוט יניעו את האוגדות המאומנות והמצוידות מהצפון לאן שצריך).
אז אם יש אוגדות שלא תוכלנה ריאלית להילחם כאוגדות- למה לא לפרק אותן? לא לגמרי, הרי לבנות יחידה לוחמת מחדש לוקח זמן רב, אבל למה לא לפרק אותן לחטיבות עצמאיות ולסגור את מפקדת האוגדה- לשחרר הרבה אנשי מנהלה, אג"מ, רפואה, קשר, לוגיסטיקה וחימוש, וגם אמצעים, שמיועדים לאפשר לחימה אוגדתית, שממילא לא יכולה להתבצע?..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #290  
ישן 13-07-2019, 15:13
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 289 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "אף אחד לא יתחנן"

זה בסדר להשתמש במל''ח וגיוס רכבים. אבל זה שיש חוק במדינה לא אומר בהכרח שיש תו''ל מסודר ותשאל את עצמך את השאלה האם הנושא הזה תורגל באחד התרגילים בשנים האחרונות?

דבר שני רוב הנהגי משאיות האזרחיים הם בני מיעוטים, אני לא דואג לגבי טנק שיובל ע''י מוביל אזרחי אני דואג ממשאית שמובילה נשק לשדה הקרב ובדרך חלק מהנשק הזה יגיע לארגוני פשיעה וחמור מכך לארגוני טרור או למשל משאית שמובילה מזון\דלק\מים\גנרטורים והנהג יחליט להעביר את רוב הציוד למשפחתו המורחבת כי המשק לא יעבוד ויותר חשוב לו לדאוג למשפחתו מאשר לצהל.
האם אותו נהג יסכים בכלל לסכן את חייו בנסיעה תוך כדי מטחי רקטות ופצמרים לשדה הקרב?

ועוד נושא אם המצב הוא שמסתמכים על משאיות אזרחיות לתספוק לוגיסטי (ואני יכול להבין את זה משיקולי תקציב) למה להחזיק את כל אותם משאיות ישנות שגם ככה יודעים שאחוז גדול מהם לא נוסעים? למה לא לקחת את אותה אוגדה במילואים ולהגיד שהיא תתוספק לוגיסטית ע"י חברת משאיות אזרחית מסוימת?
(כלומר להכין חוזים מראש עם אותם חברות ולתרגל את זה בתרגילי אוגדה)

נערך לאחרונה ע"י מוהנדס במיל בתאריך 13-07-2019 בשעה 15:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #291  
ישן 13-07-2019, 17:48
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 290 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "זה בסדר להשתמש במל''ח וגיוס..."

ראשית כדאי להחזיק משאיות ישנות גם במחיר שכמה מהן לא יסעו על מנת למנוע פגיעה במשק , הרי אין הרבה משאיות אזרחיות בטלות מעבודה כך שכל משאית שצה"ל לוקח פוגעת במשק, מה גם שצה"ל צריך לפצות על נזקים....


לכן זה בסדר גמור שיצריחו משאבים מחטיבות שלא מופעלות , אשר להן, במידת הצורך , יהיה די זמן לארגן תחליפים. תכנון נכון צריך למתוח את הקו בין כמה ציוד צה"ל צריך להחזיק למה שיקח מהמשק ו"מחיר השגיאה" הוא נמוך שכן יש לשזכור כי פעם אחרונה שהופעל גיוס רכב בקנה מידה גדול היה ביום כיפור והמשק היה קטן וצה"ל היה גדול. היום למשק הישראלי הגדול לא צריך להיות קושי "לתרום" לצבא משאבים עם פגיעה מינימלית.


לפני כשנה פורסם כי צה"ל הסכים עם חברות ליסינג על העמדת 4,500 כלי רכב פרטים ומסחריות בשעת חרום (אני מניח שזה מלאי משומשות שלהם.....)


כל הנושא נבדק מפעם לפעם ע"י מבקר המדינה והמצב סה"כ בסדר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #292  
ישן 13-07-2019, 18:42
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 291 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "ראשית כדאי להחזיק משאיות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי tby

לכן זה בסדר גמור שיצריחו משאבים מחטיבות שלא מופעלות , אשר להן, במידת הצורך , יהיה די זמן לארגן תחליפים.


אתה שוגה בהנחת היסוד שלך , משום שבתרחיש הייחוס המדובר של מלחמה במספר גזרות (עזה, לבנון, סוריה, איו"ש) אותם חטיבות כן יהיו מופעלות ולכן יש צורך שיהיו להם אספקה.,כמובן שיהיו ריכוזי מאמצים בגזרות מסוימות אך עדיין דרושות חטיבות שיכולות לתפקד מהר גם אם הם בתעדוף משני,

כמו כן במצב כזה עם ירי של אלפי רקטות ביום על כל המדינה המשק יהיה די משותק(במידה כזאת או אחרת שקשה לחזות לכן נחמיר). כך שבניגוד ליום כיפור לא יהיה כאן מצב שנלחמים בחזית ובתל אביב החיים ממשיכים כסדרם.(שגם במקרה הזה המשק היה משותק, אבל בגלל חוסר בכח אדם) לכן גריעה של משאיות מהמשק לא תשנה בהרבה.

הכל שאלה של:
1. האם יהיה שיתוף פעולה מצדם אותם חברות אזרחיות?(בדרך כלל ברגעי משבר, הדרך של הצבא לגייס את האזרחים למאמץ המלחמתי הוא ניגון על רגש הפטריוטיות, אך האם אותם בני מיעוטים שבשגרה לא מוכנים לשתף שום פעולה עם "הצבא הכובש" יסכימו בחירום לשתף איתו פעולה? אני בספק)
2. חוזר שוב , האם הנושא של שת''פ עם אותם חברות תורגל, זה שיש חוזה לטעמי זה לא מספיק

ועוד נושא המחיר של פיצוי לאותם חברות הוא שולי כיוון שעלות האחזקה של רכבים לחירום היא הרבה יותר גבוהה

נערך לאחרונה ע"י מוהנדס במיל בתאריך 13-07-2019 בשעה 18:51.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #294  
ישן 13-07-2019, 21:02
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
יו"ר מועצת המובילים: “מחדל המשאיות של צה"ל כתוב בענק על הקיר"
בתגובה להודעה מספר 293 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "[QUOTE]האם יהיה שיתוף פעולה..."

https://www.maariv.co.il/news/military/Article-678807

אני רק יניח את זה כאן

(מתקשר גם לנושא האשכול)

(נכתב ב 06/01/2019)

יו"ר מועצת המובילים: “מחדל המשאיות של צה"ל כתוב בענק על הקיר"

במכתב חריף ששלח לרמטכ”ל ולמבקר המדינה, מגבה גבי בן־הרוש את נציב קבילות החיילים ואומר: “אין מספיק נהגים ומשאיות להובלת משקלים כבדים"


יו”ר מועצת המובילים והמסיעים בישראל גבי בן־הרוש מגבה את דוח נציב קבילות חיילים אלוף במיל’ יצחק בריק, בכל הקשור למצב משק המשאיות והתובלה לשעת חירום. במכתב חריף הוא מתריע: “המחסור בכוח אדם בצבא בא לידי ביטוי גם במחסור החמור בנהגי רכב כבד. למשק האזרחי אין את היכולת לספק את כל דרישות צה”ל בשעת חירום”.
לדברי בן־הרוש, על פי ההערכות, חסרים כ־2,000 נהגי רכב כבד לשירות המשק האזרחי, וכתוצאה מכך חסרים גם נהגי סמיטריילר לצה”ל ולפעילויות חירום. לטענתו, מקבלי ההחלטות, מבקר המדינה ומשרדי הממשלה מודעים היטב למצב. את המכתב כתב בן־הרוש לאלוף במיל’ בריק, כמכתב תמיכה המחזק לכאורה את טענותיו לגבי מערך התובלה בצבא והמחסור הגדול במשאיות. עותקים של המכתב גם נשלחו גם לרמטכ”ל, ליו”ר ועדת חוץ וביטחון, למבקר המדינה ולבעלי תפקידים נוספים.
בן־הרוש טוען כי הפערים כיום גדולים מאוד, ויש מחסור אדיר במספר הנהגים שאמורים להפעיל את המערך בשעת חירום: “כלי הרכב במחסני החירום של צה”ל מיושנים, ובנוסף משק ההובלה האזרחי, שאמור לתת מענה בחירום, אינו מוכן לכך”. לדבריו, המסקנות הללו לא צריכות להפתיע אף אחד. במכתב ששלח הוא צירף מסמכים רבים שעסקו בפערים הגדולים שנוצרו ב־12 השנים האחרונות ולא הובילו, לטענתו, לשינויים הנדרשים.

בשיחה עם “מעריב”, טוען בן־הרוש כי המצב חמור ביותר, וכי אף שהתריע פעם אחר פעם, כבר יותר מעשור, על פערים גדולים מאוד ביכולת לתת מענה, הלקחים הנדרשים אינם מופקים. “יותר מזה”, הוא אומר, “את הפערים לא צריך להוכיח, זה כבר בא לידי ביטוי במבצעי צה”ל בשנים האחרונות, ברצועת עזה וגם במלחמת לבנון השנייה. זהו מחדל אדיר, שהכתובת שלו כתובה על הקיר בענק. במצב היום, אין מספיק נהגים מוסמכים לנהיגה במשקלים כבדים כמו של טנקי מרכבה לדוגמה, ובעת מלחמה ייווצר צוואר בקבוק ביכולת לשנע את הכלים המשוריינים”.
מעבר לזה, לטענת בן־הרוש, הנתמכים (גרורים המחוברים למשאית להובלת המטען הכבד) שנמצאים בידי צה”ל, המיועדים לשאת את הטנקים הכבדים, מיושנים ביותר, לא עומדים בתקן ומתאימים למשקלים נמוכים בהרבה. לדבריו, מדובר במחדל מתמשך, שהכשלים המובהקים שלו כבר באו לידי ביטוי במחדלים קשים במבצעים הצבאיים האחרונים.
לדברי בן־הרוש, הכשלים שהתגלו במבצעים האחרונים ברצועת עזה בכל הקשור ליכולת של צה”ל לנייד את הכלים המשוריינים וכלי רכב נוספים, הם כאין וכאפס לעומת מה שיהיה בעימות עתידי בצפון, שם הצרכים המבצעיים יהיו גדולים הרבה יותר.
מצה”ל נמסר: “כשירות נהגי מרכז הובלה היא מלאה הן בסדיר והן במילואים. לאורך העשור האחרון נעשו מספר תהליכי רכש על מנת לרענן את משק המשאיות המטכ"לי. בתוך כך, החלו להיקלט בצה"ל כ־100 משאיות ראש גורר חדישות וכן בוצע תהליך טרום־מכרזי לרכש של 100 משאיות תובלתיות. כמו כן, כ־100 משאיות ראש גורר כבד צפויות להתחיל להיקלט בצה"ל במהלך 2019.
“כלל הכלים מטופלים במסגרות האחזקה הייעודית להם. במקביל, החל תהליך שדרוג של יותר מ־50 נתמכים ישנים, על מנת לשפר את כושר הנשיאה וההובלה שלהם. כמו כן, נרכשו ונקלטו בשנתיים האחרונות כ־30 נגררים חדשים, וכ־60 נוספים נמצאים בתהליך רכש. נדגיש כי המכתב המדובר לא התקבל בצה"ל טרם פרסומו בתקשורת”.

לגבי חברת טמפו (קוקה קולה) לחברה אין צי משאיות (זה שיש לה פרסומת על המשאית לא אומר שהיא שייכת לה) והיא משתמשת בשירותי הובלה של חברות פרטיות. כיוון שלא מצאתי נתונים על חברות הובלה בישראל ולמי הם שייכות אני יפסיק את הדיון בנושא כאן מפאת חוסר ידע
לגבי השאלה האם מגייסים גם את הנהג וגם את המשאית או רק את המשאית גם כאן חיפשתי מידע והדבר היחיד שמצאתי הוא זה:

"מרכז הובלה מבצע גם משימות הובלה חיוניות בשוק האזרחי לאחר שרוב המשאיות האזרחיות ונהגיהן גויסו לשירות מילואים, תוך תיאום עם מנהלת משק לשעת חירום."

מתוך הערך של ויקיפידיה על תובלה צבאית
(https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A...0% D7%99%D7%AA )

בהקשר הזה אני יוסיף שנהיגה במשאית היא מקצוע ולתת לנהג מפתחות של משאית שהוא לא נסע בה מעולם יכולה להסתיים בהעמסה לא נכונה ושליטה לא טובה בכלי שתוביל לתאונה שתגרום לפקקים בצירים המובילים לחזית

לגבי נהגי משאיות ערבים הנתון היחיד שמצאתי הוא זה (שלא נותן הרבה מידע):

"מהנתונים עולה עוד כי בקרב נהגי משאיות, קיים מספר נהגים גבוה באופן חריג בקרב המגזר הערבי. ביישוב כסיפה לדוגמה, לכמעט 61% יש רישיון לנהיגת
משאית, זאת בהשוואה לממוצע של 12.2% בקרב כלל הנהגים הישראלים. "
(נכתב ב2012)

(מתוך https://www.ynet.co.il/articles/0,7...4223844,00.html )

מכיוון שאין לי עוד נתונים לבסס את הדעה שלי אני יפסיק את הדיון כאן ולא יכנס לספוקלציות

נערך לאחרונה ע"י מוהנדס במיל בתאריך 13-07-2019 בשעה 21:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #295  
ישן 14-07-2019, 09:25
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 294 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "יו"ר מועצת המובילים: “מחדל המשאיות של צה"ל כתוב בענק על הקיר""

אתה לא מבין את מבנה המערך הלוגיסטי במדינת ישראל בחרום.



יש דוח מבקר מדינה משנת 2009 עם תאור מצויין של מה המבנה החוקי, ארגוני והפרקטיקה.
בגדול, צה"ל מגייס למילואים נהגים וכלי רכב (משאיות אוטובוסים וכו') ו"קוקה קולה" זה גנרי, הכוונה שמדובר בעסקים גדולים עם קציני רכב שיודעים מה תפקידם.



במקביל צריך לארגן את מה ומי שלא גוייס כך שיתן מענה לצרכי המשק הקריטיים ויש גוף שעוסק בזה."מחסור בנהגים" רק יגרום לכך שיותר חלקים מהפעילות הכלכלית הלא קריטית של המדינה תיפגע כאשר בהחלט יכולות להיות משאיות ללא נהגים כי הם גוייסו למילואים.



באשר לציוד צריך להבחין בין ציוד מיוחד לציוד סטנדרטי.


כלים לרק"מ כבד מאוד אין כמעט באזרחות לכן צה"ל צריך להחזיק יכולות לוגיסטיות מספיקות לשינוע , וכמובן לדאוג לנהגים המוסמכים למשקלים הללו כמו גם לוגיסטיקה במשאיות המתאימות לשטח.
הדיון הוא על מה זה "מספיק". הרי ברור שלא צריך מוביל לכל טנק ומכאן מתחילה שרשרת הנחות שמביאה לתקן. יש לזכור כי ביום כיפור טנקים הגיעו מהימ"ח לאן שצריך גם ללא מובילים....



ציטוט:
זאת בהשוואה לממוצע של 12.2% בקרב כלל הנהגים הישראלים




תבין את המשמעות של המספר - יש עשרות רבות של אלפי אזרחים עם רשיון משאית אך ביום יום הם עובדים במשהו אחר. גם אם צה"ל צריך נהגים וחסרים "נהגים מקצועיים" כלומר כאלו שעובדים במקצוע , מה ההבדל בין לשמור כשירות לנהג משאית במילואים לנהג רק"מ?





אם אתה מחפש בעיות די לקרוא את דוח מבקר המדינה ל 2015 בנושא צמ"ה בחרום על מנת להבין את רמות חדלות האישים של המערכות האחראיות לשעת חרום:


אי-רישום ציוד מכני הנדסי והיעדר מנגנון לריתוק עובדים
1. בהתאם להחלטת ממשלה 779 מספטמבר 2003, פורקה בשנת 2004 מחלקת עבודות ציבוריות (להלן - מע"צ) והוקמה תחתיה חברה ממשלתית - נתיבי ישראל[1], אשר עליה הוטלו גם תפקידי מע"צ בחירום. נמצא כי משרד התחבורה אינו מאפשר לנתיבי ישראל גישה למאגרי המידע של משרד הרישוי בשל חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981. עקב אי-הסדרת מכשול משפטי זה, רישום ציוד מכני הנדסי (להלן - צמ") לשימוש אזרחי וניהולו לשעת חירום אינם נעשים יותר מעשר שנים. לפיכך אין בידי נתיבי ישראל או בידי משרד התחבורה המידע הנחוץ על צמ"ה שתוכל החברה לגייס בשעת חירום.

2. בשעת חירום, כגון הכרזה על מצב חירום בעורף, נסמכת נתיבי ישראל על קבלנים מרותקים המוגדרים כ"מפעלים חיוניים"[2]. במצבי חירום שאינם מלחמה אין מנגנון כאמור, וריתוק בצו של עובדים או קבלנים פרטיים חיוניים אינו מוסדר בחקיקה.


[1] אז בשם מע"צ - החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ. בנובמבר 2012 החליפה מע"צ - החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ את שמה לנתיבי ישראל - החברה הלאומית לתשתיות תחבורה בע"מ (בדוח זה כאמור לעיל קוצר שמה ל"נתיבי ישראל").


[2] על פי הגדרת חוק שירות עבודה בשעת חירום, התשכ"ז-1967.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #296  
ישן 14-07-2019, 11:52
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 295 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "אתה לא מבין את מבנה המערך..."

[QUOTE=tby]
תבין את המשמעות של המספר - יש עשרות רבות של אלפי אזרחים עם רשיון משאית אך ביום יום הם עובדים במשהו אחר. גם אם צה"ל צריך נהגים וחסרים "נהגים מקצועיים" כלומר כאלו שעובדים במקצוע , מה ההבדל בין לשמור כשירות לנהג משאית במילואים לנהג רק"מ?
[CODE]


שימור כשירות לנהג רק''מ הוא לכלי ספציפי, לי אישית יש רישיון לנהיגה בנגמ''ש M113(אחת הטעויות הגדולות בחיי ) זה לא אומר שאני יכול לקחת נמ''ר ולדעת איך נוסעים בו (ואלה הם גם הפקודות לכל כלי בצהל). המצב שאתה מדבר עליו הוא שאם יש לך נהג שמוכשר ליסוע במשאית ריו במיל הוא יכול לקחת איזה משאית שהוא רוצה (במשקל שהוגדר לו ע''פ הרישיון שיש לו) ולנהוג בה. גם כשנהג חדש מגיע לחברה באזרחות ויש לו ותק של שנים בכלי מסוים ובחברה נוהגים בכלי אחר כל בעל החברה(שמכבד תעצמו) יעשה לו סיבוב במשאית כדי לוודא שהוא שולט על הכלי ומכיר את ההבדלים.

לגבי כלי צמ''ה מודה שהנושא חדש לי, אבל טוב להציף את הבעיה. מבלי לעבור על ב''מ אני יודע שיש לצה''ל מספיק כלי צמ''ה כדי להתמודד עם כל המשימות בגזרות כנראה שהמצב המדובר כאן הוא כלי צמ''ה להגנה על מתקנים עורפיים(סוללות עפר בשביל להגן על תחנת כח למשל).

בכל אופן עצם זה שאין רישום מסודר הוא אכן בעיה שתוביל להתברברות בשעת מבחן

נערך לאחרונה ע"י מוהנדס במיל בתאריך 14-07-2019 בשעה 12:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #300  
ישן 14-07-2019, 20:54
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 299 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "השאלה אם או איך העניין הזה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
השאלה אם או איך העניין הזה תורגל עונה בדיוק להגדרה "פרטים אופרטיביים".

מטרת הפורום אינה להלל את צה"ל, אבל באותה מידה מטרתו גם אינה להפוך אותו לשק חבטות כמו שחלק מהמשתתפים פה טועים לחשוב. כמו כל מערכת גדולה יש בו יתרונות והצלחות לצד כשלים וטעויות, והפורום מהווה בדיוק את הפלטפורמה לקיים ביקורת עניינית ודיון הוגן.

ואין כאן שום מריבה, לא ככל שאני רואה.

אני הצגתי כאן שאלה פתוחה, לי עצמי אין שום ידע האם נערך תרגיל כזה ואני לא מצפה שמאף חבר פורום שיודע לספק לי את המידע הזה אם הוא לא עבר אישור צנזורה. כמעט את כל הידע שלי כאן בדיון אני מבסס על סמך מה שקראתי במקורות הגלויים (בתוספת קטנה של נסיוני האישי והתרשמותי מצהל)ובדרך כלל שנערכים תרגילים כאלה צה''ל רץ ומראה לתקשורת ומפרט מה עשו. מכיוון שלא שמעתי(ואני צרכן כבד של חדשות ובכל זאת יכול להיות שפספסתי ) אני מסיק שזה לא בוצע.מצד שני יכול שנערך תרגיל כזה סודי והחליטו לא לפרסם. עד כאן נשאיר את השאלה פתוחה אלא אם כן מישהו יתרום ידיעה שפורסמה בעניין

כמו כן אין ספק בכך שלצהל יש הצלחות רבות ולא הכל רקוב מהיסוד, אך לצערי אחרי שדו''ח בריק פורסמם התגלו הרבה תקלות שעם הזמן הוכחו כיותר ויותר נכונות, ובמרכזם צבא היבשה בהתנהלותו.לכן זה טבעי שבאשכול שעוסק בנושא נשמע בעיקר על הביקורת וכמעט ולא על ההצלחות
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #301  
ישן 17-07-2019, 19:52
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בגלל פגיעה במשמעת: צה"ל החליט כי הרס"פים יחזרו לשירות קבע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""

בגלל פגיעה במשמעת: צה"ל החליט כי הרס"פים יחזרו לשירות קבע

https://m.maariv.co.il/news/military/Article-708346

ציטוט:
תפקיד רב הסמל הפלוגתי (רס"פ) היה בעבר חלק טבעי מהנוף עבור כל מי ששירתו בעבר ביחידות הלוחמות, עד שהתקנים שהיו במערכים רבים בוטלו לפני כחמש שנים. על החזרת אנשי הקבע הנוספים בפלוגות הוחלט רק באמצע השנה החולפת, לאחר עבודת מטה בזרוע היבשה יחד עם אגף כוח אדם, ולכל גדוד לוחם תוקננו בין 3-4 בעלי תפקידים, כאשר בגדודי הסיור אחד צפוי להיות אחד נוסף. עכשיו, הנתונים מצביעים גם על האטרקטיביות של התפקיד - כ- 150 תקנים נקבעו ובחודשים ספורים אויישו כ-85 אחוזים מהם, בחטיבות החי"ר השריון, גדודי האיסוף בצה"ל, חיל התותחנים ובגדודים המעורבים.


סוף סוף מישהו קיבל קצת שכל עכשיו נקווה שהמהלך הבא יהיה הכנסת תקנים לסמלי מחלקה בקבע

ציטוט:
בתוך כך, היום (שלישי) אמורה לצאת למג"דים בצה"ל איגרת שתבשר להם על כרטיס אשראי חדש. מפקדי הגדודים הלוחמים, העלו בעבר את העבודה שכמפקדי יחידות הנמצאים בשטח אין להם למעשה גמישות משאבית מידית להתנהלות כלכלית שוטפת בנושאים הקשורים לשגרת היחידה, מארוחת גיבוש עם סגל המפקדים המצומצם ועד תשורות קטנות לציון אירוע, זאת פעמים רבות נוכח בירוקרטיה שנדרשה על מנת לאשר את הוצאות הקופה הקטנה. היו מצבים בהם המג"ד או מפקדים נוספים, הוציאו מכיסם הוצאות הקשורות לעבודה.

מהימים הקרובים, יהיה בארנקו של המג"ד כרטיס אשראי נוסף של הגדוד בו יוכל להשתמש לצרכים של היחידה לפי בחירותו, בהתאם כמובן להנחיות הצבא. כך למשל, המג"ד יהיה רשאי להשתמש בכרטיס האשראי לביצוע פעולות רכישה מידיות לצורכי היחידה, בתחומים של פעולות גיבוש שונות, הוקרה והערכה ופעולות נוספות הקשורות לרווחת היחידה. בצה"ל הגדירו כי ניתן יהיה להשתמש בכרטיס עד סכום של 40 אלף שקלים בשנה, אך לא יהיה ניתן לעשות בו שימוש למטרות לוגיסטיות או מבצעיות, כמו הסעות וחנייה וכן לא יהיה ניתן להזמין בכרטיס שתיה חריפה ומוצרי טבק, משיכת כסף מזומן, הזמנת מזון מהיר ואיסורים נוספים. יחד עם זאת, יהיה ניתן לבצע רכישות באינטרנט כפי שנהוג באזרחות.
הצורך שעלה מהשטח מצד המג"דים היה, כי בתור מי שמפקד ומנהל מסגרת גדולה ותובענית כמו גדוד, נדרש כי תהיה בידם גמישות רבה יותר בנושאים שונים מנושאי תקציב ועד הטיפול בחיילים. עוד הוחלט, כי בנוסף יהיה בידם של המג"דים, מעבר מעבר לכרטיס האשראי, גם קופת גדוד שתעמוד בסה"כ של 110 אלף שקליפ לשנה בה יוכל המג"ד לעשות שימוש למטרות שונות. כמו כן, לכך ברמת האחריות של הפיקודים המרחביים יורחב השימוש במענקי מפקדים לאנשי קבע לעידוד מוטיבציה לשירות ולמצוינות.





מתחילים לראות שינויים טובים בצהל
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #302  
ישן 17-07-2019, 23:35
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
יש צדק מסוים בדבריך
בתגובה להודעה מספר 301 שנכתבה על ידי מוהנדס במיל שמתחילה ב "בגלל פגיעה במשמעת: צה"ל החליט כי הרס"פים יחזרו לשירות קבע"

אכן נראה שתחת הרמטכ"ל החדש כוכבי יש פתיחות ונכונות רבה יותר לעסוק בהתמודדות כנה ובתיקון הליקויים הרבים שצוינו בדו"חות בריק ומבקר המדינה ופחות לעסוק במופעי יח"צנות כגון ועדות בדיקה ועימותים תקשורתיים מיותרים עם המבקרים כפי שהיה לצערנו בשלהי כהונתו של הרמטכ"ל הקודם. שימו לב שקולו של כוכבי לא היה בין אלו שתקפו את בריק בזמנו, אך הוא גם לא יצא "להגנתו" מה שהיה מחסל מן הסתם את סיכוייו להתמנות לרמטכ"ל.

מאחר והמקלדת הרי סופגת הכל, לעניות דעתי מעבר לתיקון הליקויים, אביבי יכול להותיר חותם גדול על צה"ל לעשרות השנים הקרובות לו יכריז סוף סוף:

1. על מינויו של מפקד לצבא היבשה ויכפיף אליו את כל הכוחות המתמרנים בשלום ובמלחמה ובכלל זה את מפקדות הגייסות (כולל העומק והאוגדות) ומפקדה לבניין ואימון הכוח. מפקד צבא (לא זרוע, צבא) היבשה צריך להיות סגן ראשון לרמטכ"ל ולעסוק אך ורק במוכנות הצבא למלחמה ובפיקוד עליו במלחמה.

2. לצדו צריך לכהן סגן שני שיעסוק בניהול השוטף של הצבא ויאחד תחתיו את המערכת הלוגיסטית-חימושית, משאבי אנוש ורפואה ועוד וסגן שלישי שיעסוק במודיעין, תקשוב וסייבר ואפשר לאחד תחתיו את אגפי התקשוב, המודיעין והסייבר ולחסל סוף סוף את הכפילות המיותרת והמלחמות האינסופיות בין האגפים שרק הולכת ומעצמת מדי שנה. הטכנולוגיה גם כך הרי מבטלת בהדרגה את הגבולות הארגוניים המגושמים והאנכרוניסטים בין שני הארגונים הללו.

3. כוחות הבט"ש - תעסוקה, ההגמ"ר ומערך הגבולות - יוותרו תחת שני אלופים מרחביים (צפון ורמה"ג, ואיו"ש-דרום) - וזאת כדי לאפשר לעיקר צבא היבשה להתאמן למלחמה, בה גם כך לכוחות הבט"ש תפקיד מוגבל למדי. אלופים אלו יכולים להיות זוטרים יחסית בתפקיד ראשון או שני, מפקדי אוגדות על, ההפך הגמור מהיום.

4. את כל מערך הכוחות המיוחדים צריך להוציא מאמ"ן וחיל האוויר ולאחד תחת מפקדת העומק יחד עם עוצבת האש, למעט 669 ואולי שייטת 13. החלוקה המקורית שנוצרה בשנות ה-60 עד ה-80 הייתה אקט טריטוריאליסטי וכיום היא לא יותר מאנכרוניזם לא יעיל. הקמת עוצבת הקומנדו היה צעד ראשון ומבורך בכיוון הזה ויש להמשיך בו, כולל הגדלה הדרגתית של אחוז הלוחמים בקבע.

5. יש צורך ביותר ויותר יחידות חיר"ם איכותיות, עוצמתיות ועצמאיות דוגמת חטיבת הקומנדו, על חשבון מערכי החי"ר, השריון וההנדסה הסדירים העצומים - ריבונו של עולם לשם מה נדרשים לצה"ל עשרות רבות של גדודים סדירים? את מלחמת יוה"כ הקשה ניצחנו עם מחצית המספר הזה מול אויב בסד"כ גדול פי 20 מזה העומד מולנו כיום. מדוע? כי צבא היבשה (סדיר+מילואים) תרגל את עצמו לדעת למלחמה, פיקדו עליו מפקדים מעולים והיה חד כסכין

6. אפרופו אימונים, צבא היבשה לא צריך לעסוק כלל בבט"ש. רק גדודי בט"ש ייעודיים יעסקו בבט"ש. לא מחזוריות 17-17 לא 20-20 לא כלום. אפשר להסב 10 גדודי חי"ר לגדודי בט"ש בקבע (על גבול מג"ב תרתי משמע) שיעסקו ויתמקצעו בכך, יכירו את הגזרות לעומק ויאפשרו לצבא היבשה להתמקד באימונים בעת שלום ובהבסת האויב בעת מלחמה, ולא בשמירה על סדר בשטחים ובאבטחת גבולות.
צבא היבשה צריך "נטו להתאמן לנטו מלחמה" בשפת כחלון. כחלק מזה גם גדודי המילואים של צבא היבשה לא יעסקו בבט"ש ובמקום זאת יתאמנו כל שנה 30 יום (יותר לקצינים) כמו בשנות ה-70 ובכלל זאת אימון יחידתי ועוצבתי ואז גם לא צריך רבים כל כך. פחות אנשי מילואים שיעשו יותר מילואים בתנאי קבע (ואפשר לדבר הרבה על מי צריך להיכנס בכלל לצבא המילואים, לא באוטומט כמו היום).

7. אפרופו הכשרה של מפקדים בכירים בצבא היבשה מדרגת מג"ד ומעלה, יש להצעיר משמעותית את הקצונה הבכירה בצבא ולנצל את המוטיבציה של הצעירים נטולי המשפחות והדאגות. למה נדרש פער של 10 שנים בין מ"פ למג"ד? כיום אנשים צעירים בני 25 יוזמים, מקימים ומנהלים חברות עצומות חובקות עולם המשנות את פני האנושות, דבר שהיה דמיוני לפני 30 שנה. מי שהוא קצין מעולה, מפקד כריזמטי ובוגר יכול להיות מג"ד גם בגיל 27-28 ומח"ט יכול להיות בן 30-32 כפי שהיה נפוץ בצה"ל (המנצח...) עשרות שנים. אין מה לייבש כוכבים (תרתי משמע) בעוד ועוד תפקידי רוחב אורך, לימודים, הכשרות וכו' עד לגיל 32-35, אז כבר יש להם 3 ילדים, הפלאפל הבודד על הכתף כבר דהה מרוב שנים, החברים באזרחות כבר עשו בוחטה או רילוקיישן והראש כבר במקום אחר. זה כמובן מוביל לדיון שלם על נושא הפנסיה אבל נשים את זה בצד בינתיים.

8. לא הכל ורוד - כל מערך האש הכבד של צבא היבשה צריך לצאת מידיו ולעבור לניהול מקצועי בחיל האוויר, בעל המערכים התומכים של מודיעין, תחזוקה, רכש ועוד. במלחמה המערך יוכפף כמובן למפקדת האש העוצבתית (בדיוק כמו המסק"רים והנ"מ המתמרן בזמנו) אבל בניין והכשרת הכוח צריך לשבת בגוף מקצועי עם ידע, תכנון ויכולות ארוכות טווח (תרתי משמע). צבא היבשה לא צריך לעסוק בטילים רקטות לטווחים של עשרות ומאות קילומטרים אלא בטילים לפגיעה בבניין הסמוך או בגבעה הבאה. די עם המגלומניה על חיל הטילים, הלאנס רק צובר אבק במוזיאון.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #303  
ישן 18-07-2019, 01:37
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 302 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "יש צדק מסוים בדבריך"

ציטוט:
5. יש צורך ביותר ויותר יחידות חיר"ם איכותיות, עוצמתיות ועצמאיות דוגמת חטיבת הקומנדו, על חשבון מערכי החי"ר, השריון וההנדסה הסדירים העצומים - ריבונו של עולם לשם מה נדרשים לצה"ל עשרות רבות של גדודים סדירים? את מלחמת יוה"כ הקשה ניצחנו עם מחצית המספר הזה מול אויב בסד"כ גדול פי 20 מזה העומד מולנו כיום. מדוע? כי צבא היבשה (סדיר+מילואים) תרגל את עצמו לדעת למלחמה, פיקדו עליו מפקדים מעולים והיה חד כסכין


אז אתה בעצם אומר למה צריך טנקים נמרים דיניינים ופומות בו נפתח עוד חטיבת עוז וסגרנו תסיפור.. לא חביבי צר לי אבל עם כוחות מיוחדים לא מנצחים מלחמה, תפקידם לעקוץ את האויב במקומות הכואבים(עיין ערך הפשיטה בבעל בעק בלבנון השנייה) ולא להפוך לגדוד חי"ר סופר דופר מעבר לזה שגדוד כזה לבדו הוא כמעט חסר יכולות כבדות. הכמות שאתה יוצר פה לא יכולה להשתוות לכמות האיומים נגדנו (איוש סוריה לבנון עזה) מה תעשה? תכניס אוגדה אחת ללבנון וסוריה וחטיבה לעזה הם ימחקו וזה לא יעזור אם הם חיילי על


.
ציטוט:
אפרופו אימונים, צבא היבשה לא צריך לעסוק כלל בבט"ש. רק גדודי בט"ש ייעודיים יעסקו בבט"ש. לא מחזוריות 17-17 לא 20-20 לא כלום. אפשר להסב 10 גדודי חי"ר לגדודי בט"ש בקבע (על גבול מג"ב תרתי משמע) שיעסקו ויתמקצעו


נעזוב לרגע את העובדה ש10 גדודי בט"ש לא מספיקים בשביל להחזיק את כל גבולות ארצנו. מאיפה תביא את כל אותם חיילים? כבר היום הצעירים כבר לא נוהרים לקרבי וצהל נדרש לגייס לוחמות ואף להוריד את הרף בשבילהן. ואם אתה חושב שזה יעבוד בגלל סעיף 5 אז למעשה מה שהיה דה פקטו עד עכשיו גדודים עם יכולות חי"ר על הנייר אך שמתעסקים בבט"ש רוב הזמן וזה לא הוכיח את עצמו

ציטוט:
כחלק מזה גם גדודי המילואים של צבא היבשה לא יעסקו בבט"ש ובמקום זאת יתאמנו כל שנה 30 יום (יותר לקצינים) כמו בשנות ה-70 ובכלל זאת אימון יחידתי ועוצבתי ואז גם לא צריך רבים כל כך. פחות אנשי מילואים שיעשו יותר מילואים בתנאי קבע C.


30 יום?! בהצלחה למצוא פראיירים שיסכימו לבוא. אף בן אדם נורמלי לא יצליח לשמר עבודה\לימודים באזרחות וזה אחת הסיבות שאנחנו לא רואים יותר מחטים במיל והם מוחלפים באנשי קבע ולאט לאט גם מגדים במיל הופך לזן נכחד. הבעיה בצהל היא לא הכמות אלא האיכות של היממים שמגיעים לצאלים ביום ראשון ב10 בבוקר אבל האפסנאי חזר בהאנגאובר משבת והגיע רק ב12 ועד שהדברים זזים ומסיימים להתחייל כבר נהיה 2 . יש כל כך הרבה בזבוז מיותר מזמנם של חיילי מילואים ואנשים שוכחים שהם לא סדריניקים ושהזמן שלהם מתבזבז הוא עולה הרבה כסף כמו למשל בזבוז של חצי יום על הקמה ופירוק של מאהלים (שאפשר להפריט ולתת לחברה אזרחית לעשות את זה) או כל מיני תרגדים שלא ברור למה צריך את כל החיילים להביא(אימוני שינה בנגמש כך הם נקראים אצלנו) שאפשר להביא רק קצינים נהגים וצוות מצומצם

ציטוט:
(ואפשר לדבר הרבה על מי צריך להיכנס בכלל לצבא המילואים, לא באוטומט כמו היום).


האנשים היום אולי באים באוטומט מהסדיר אבל רובם הגדול כבר לא נשארים. היחידים שנשארים במילואים הם רק הפראיירים האמיתיים של המדינה שלאט לאט כבר אפילו לא מתחלפים(ואני פראייר גאה שלא תבינו אותי לא נכון) תוסיף גם את העובדה גם את העובדה שסד"כ של מילואים חייב להיות תמיד מעל התקן כי חלק בחו"ל ולא כולם מגיעים


ציטוט:
אפרופו הכשרה של מפקדים בכירים בצבא היבשה מדרגת מג"ד ומעלה, יש להצעיר משמעותית את הקצונה הבכירה בצבא ולנצל את המוטיבציה של הצעירים נטולי המשפחות והדאגות. למה נדרש פער של 10 שנים בין מ"פ למג"ד? כיום אנשים צעירים בני 25 יוזמים, מקימים ומנהלים חברות עצומות חובקות עולם המשנות את פני האנושות, דבר שהיה דמיוני לפני 30 שנה. מי שהוא קצין מעולה, מפקד כריזמטי ובוגר יכול להיות מג"ד גם בגיל 27-28 ומח"ט יכול להיות בן 30-32 כפי שהיה נפוץ בצה"ל (המנצח...) עשרות שנים. אין מה לייבש כוכבים (תרתי משמע) בעוד ועוד תפקידי רוחב אורך, לימודים, הכשרות וכו' עד לגיל 32-35, אז כבר יש להם 3 ילדים, הפלאפל הבודד על הכתף כבר דהה מרוב שנים, החברים באזרחות כבר עשו בוחטה או רילוקיישן והראש כבר במקום אחר. זה כמובן מוביל לדיון שלם על נושא הפנסיה אבל נשים את זה בצד בינתיים.


הפוך גוטה הפוך הבעיה בצבא היום שהתפקידים קצרים מדי מג"ד שבא לתפקיד לשנתיים מחט שבא לשנתיים - מה הוא מספיק לשנות בזמן הזה? אחרי שנה הוא רק למד את החטיבה ובשנה השנייה הוא לא מספיק לשנות כלום ..בלי לימודים הכשרות.. אז בקיצור אתה רוצה צבא של פרטיזנים המקצוע הצבאי זה משהו שצריך ללמוד אותו הבעיה שקצינים היום עושים הרבה תוארי חרטה במדעי המדינה במקום בתואר צבאי פרופר..ואני אוסיף שבכל הצבאות בעולם רמטכ''ל מתמנה לתפקיד שהוא כבר בעשור השישי לחייו רק פה בארץ הרמטכל בן 50 כי מחכה לו קריירה פוליטית באזרחות

מכיוון שהשעה מאוחרת אני ימשיך מחר
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #304  
ישן 18-07-2019, 11:28
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,297
בתגובה להודעה מספר 302 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "יש צדק מסוים בדבריך"

ציטוט:
. על מינויו של מפקד לצבא היבשה ויכפיף אליו את כל הכוחות המתמרנים בשלום ובמלחמה ובכלל זה את מפקדות הגייסות (כולל העומק והאוגדות) ומפקדה לבניין ואימון הכוח. מפקד צבא (לא זרוע, צבא) היבשה צריך להיות סגן ראשון לרמטכ"ל ולעסוק אך ורק במוכנות הצבא למלחמה ובפיקוד עליו במלחמה.

2. לצדו צריך לכהן סגן שני שיעסוק בניהול השוטף של הצבא ויאחד תחתיו את המערכת הלוגיסטית-חימושית, משאבי אנוש ורפואה ועוד וסגן שלישי שיעסוק במודיעין, תקשוב וסייבר ואפשר לאחד תחתיו את אגפי התקשוב, המודיעין והסייבר ולחסל סוף סוף את הכפילות המיותרת והמלחמות האינסופיות בין האגפים שרק הולכת ומעצמת מדי שנה. הטכנולוגיה גם כך הרי מבטלת בהדרגה את הגבולות הארגוניים המגושמים והאנכרוניסטים בין שני הארגונים הללו.




בעבר תפקיד סגן הרמטכ"ל וראש אג"מ [ אגף מטה] , שתחתיו היו התכנון והמבצעים לפני שהפכו אגפים נפרדם , היו שני כובעים של אותו אדם כאשר הפעלת הכח בוצעה ע"י הרמטכ"ל באמצעות הפיקודים. היום במקום אלוף אחד יש 4 אלופים וזה יוצר בעיה חריפה של תאום בשני צירים:


בציר המבצעי - סד"כ , מוכנות, צרכים להתאים לתוכניות המבצעיות ולהיות מתואמות עם הפיקודים ותקציב

בציר בניין הכח - תכנון , ניהול התעצמות שצריכה להתאים לתוכניות מבצעיות ותקציב ולשרת הסד"כ


הקצב של הציר המבצעי הוא שנתי , הקצב של ציר בניין הכח הוא רב שנתי והם מתחרים על תקציב ובאמצע תקוע אג"ת שגם אם מתכנן מצויין ההוצאה לפועל תלויה בגורמים שמחוץ לשליטתו שלהם סדרי עדיפויות שונים.


אין ספק כי על ציר בניין הכח צריך להיות אחראי בעל תפקיד המגיע לקדנציה ארוכה [ ר' אגף בניין הכל ותכנון ] . הוא לא אחראי על הצורך המבצעי אלא התכנון וההוצאה לפועל של ההחלטה להצטייד / לפתח כשירות עד להעברת המקל בתום ההטמעה לציר המבצעי. מדובר במנהל עם הבנה הנדסית , לא לוחם עם סכין בין השיניים ובוודאי לא סגן רמטכ"ל המגיע לקדנציה של שנתיים...


בציר המבצעי ר' אמ"צ צריך לקבל את כל פונקציות התכנון קצרות הטווח (תוכנית עבודה שנתית, תקנון וכו') באג"ת ולמעשה לחזור ל"מחלקת תכנון" באמ"צ


זה יפנה את סגן הרמטכ"ל לניהול השוטף של הצבא ולקבל אליו את החטיבה האסטרטגית של אג"ת + מעקב ובקרה על התוכנית הרב שנתית


כך במקום 4 אלופים יהיו 3 אלופים המטפלים בנושאים כאשר הנושאים לטווח ארוך / מו"פ / בניין כח מרוכזים בידי אלוף בקדמציה ארוכה, אמ"צ מקבל חזרה פונקציות תכנון של יחידות, נושאים שוטפים ותקציב שנתי וסגן הרמטכ"ל עוסק בנושאי תכנון אסטרטגי, בקרה על תר"ש וניהול השוטף.


איחוד פיקוד דרום / מרכז היה צריך להתבצע מזמן.



סד"כ צה"ל הסדיר היום לא נועד לשרת מלחמה או כגרעין הכשרה למילואים אלא בט"ש, כאשר איו"ש שואבת גדודים רבים בדרך קבע. עד אשר מדינת ישראל לא תחליט להעביר השיטור באיו"ש למשטרה, צה"ל ימשיך לעסוק בהסחת הדעת הזו, זה לא מונע פרוק גדודים (הקטנת כפיר) והקמת גדודי בט"ש מעורבים נוספים לגזרות שניתן להכניסן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #305  
ישן 18-07-2019, 13:12
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 304 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "[QUOTE]. על מינויו של [b]מפקד..."

אני אוסיף גם את העניין הבא, הרמטכל הבא תמיד נבחר מתוך שני מועמדים מרכזיים שעברו את תפקיד סגן הרמטכל בקדנציה של הרמטכל הקודם. לפי דעתי המועמדים לרמטכל צריכים לקחת חופשה של שנתיים מהצבא בתקופה הזאת הם יצטרכו לגבש את תפיסתם לגבי צהל ולהכין תוכנית תר''ש לקדנציה שלהם(הם מוזמנים גם לשהות בצריף של בן גוריון אולי הם יקבלו ככה קצת מוזה) כך שהם יגיעו לראש הממשלה הוא יאלץ לבחור באיזה דרך הוא חושב שצהל צריך ללכת, ופחות במי האיש. מה גם שהרמטכל ייכנס לתפקיד הוא יוכל להתחיל את התר''ש בתחילת הקדנצייה ולא להתחיל לבנות אותה תוך כדי שהוא בתפקיד

נערך לאחרונה ע"י מוהנדס במיל בתאריך 18-07-2019 בשעה 13:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #306  
ישן 22-07-2019, 17:13
  מוהנדס במיל מוהנדס במיל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.19
הודעות: 724
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוחנן שמתחילה ב "דו"ח נציב קבילות החיילים - "מצב מוכנות המשוריינים - לא רחוק ממלחמת יום כיפור""



לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.



לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

אורי מילשטיין העלה ליוטיוב הרצאה חדשה של בריק שבו הוא מציג מסמכים לביסוס טענותיו שצבא היבשה לא מוכן

כמה פנינים:

1. איזזנקוט התגאה בכך שכמות האימונים הוכפלה אבל במקביל קוצצו במל''י 150 תקנים התוצאה- הרבה מהאימונים מתבזבזים בגלל שאין מי שיחנוך

2.קצינים במל''י אומרים שמל''י הפך להיות בית קברות לקצינים לקראת סוף הקריירה הקצינים הזוטרים שמגיעים לשם הם לרוב קצינים שנזרקו מהגדודים שלהם ולכן רמת החניכה ירודה

3.קצינים מפחדים להגיד את דעתם כי הם מפחדים שתפגע להם הקריירה

לסיכום אני אגיד כך, אנו מתגאים הרבה ברמה הגבוהה שחיל האוויר הגיע אליה, הרמה הגבוהה הזאת היא בעיקר בגלל תרבות התחקור בח''א, לאחרונה נכחתי בהרצאה בנושא(בכנס של עמותת 669 לרפואה דחופה) ושם הוסבר שהבסיס לתרבות תחקור טובה היא לשים את האגו והדרגות בצד. בח''א יכול לעלות מפקד ח''א וטייס זוטר שזה אתה סיים קורס טיס לאימון בסוף האימון שמגיעים לתחקור יכול להשתלח הטייס הזוטר במפקד ח''א שהוא לא ביצע את האימון כמו שצריך והטייס הזוטר לא יפחד שתיפגע לו הקריירה כל עוד זה לא יקרה בחיל היבשה הכסתח והעלמת הבעיות ימשכו. גם אם יכתבו מליוני תחקירים וביקורות.
אריק שרון ז''ל זיהה תבעיה הזאת לפני שנים וכשמינה את דן חלוץ לרמטכ''ל אמר לו ''דני תעשה את הירוקים ליותר כחולים'' לצערנו על כישלונו של חלוץ בלבנון השנייה לא צריך להרחיב אבל אם הוא היה מצליח לשנות את התרבות של הירוקים אני מניח שהיו נחסכים מאיתנו כל הבעיות שאנו רואים היום

אם לא נתעורר אנו נגלה בעוד שנים אלופים בצה''ל שהכישרון הכי גדול שלהם זה להיות יס-מנים ויכולת ליקוק טובה. אנו נגלה צבא שמזכיר צבאות במשטרים דיקטטוריים כמו צבא סוריה בה גנרלים לא מתמנים על סמך כישוריהם אלא על סמך הנאמנות שלהם לשלטון(והכוונה כאן היא לצמרת המטכ''ל לא ממשלת ישראל).
ואני אתן עוד דוגמא לסיום לאחרונה כמו רבים צפיתי בסדרה צ'רנוביל המסקנה העיקרית מהאסון הגדול הזה היא שכל האנשים הזוטרים ידעו שהאסון הזה הולך להגיע אך לאנשים הבכירים בצמרת המפלגה הקומונוסטית לא היה מושג מכך. למה? כי אף אחד לא היה מוכן להציף בעיות כדי שלא יחסלו לא את הקריירה ובישיבות של צמרת המפלגה נצבעה התמונה בצבעים ורודים גם כאשר התפוצץ הכור עדיין סיפרו לבכירים שהכל בסדר ואין להם מה לדאוג והתוצאה היתה ניהול גרוע של האסון. אני חושש שהמצב היום בחיל היבשה דומה מאוד לצ'רנוביל

נערך לאחרונה ע"י מוהנדס במיל בתאריך 22-07-2019 בשעה 17:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:55

הדף נוצר ב 0.74 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר