לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 11-06-2016, 11:56
  yanivib137 yanivib137 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.05.06
הודעות: 594
רקטת "נץ דורס"

לקוח מאתר וואלה חדשות:
http://news.walla.co.il/item/2967746

מערכת הביטחון מתירה לפרסם כי רקטת "נץ דורס" מסוגלת להגיע לטווח של 300 קילומטר ובמלחמה אפשרית מול חיזבאללה - עשוי להיות לה תפקיד משמעותי כאמצעי לחימה יעיל וזול. בניסוי המתועד, שוגרה "נץ דורס" מספינת טילים - כפי שרוצים שתפעל בהמשך להגדלת טווח האש של צה"ל
רקטת "נץ דורס" של התעשייה הצבאית (תעש) מסוגלת להגיע לטווח של 300 קילומטרים, ולמעשה מכסה את כל שטחה של לבנון – כך התירה היום (שבת) לפרסום מערכת הביטחון. בסרטון שפרסמה החברה ניתן לראות את הרקטה - הגדולה ביותר של החברה הממשלתית - משוגרת ממשגרים הנמצאים על גבי משאיות, פוגעת במדויק במטרות ומשמידה אותן. כמו כן, הסרטון מציג ניסוי שנערך לאחרונה, ובו משוגרת הרקטה המתקדמת מספינה לעבר מטרה ביבשה.

"נץ דורס" היא אחת מתוך סדרה של רקטות שפיתחה תעש ונמכרו לצה"ל ולצבאות נוספים ברחבי העולם, במסגרת המאמצים להפעיל אמצעי לחימה מדויקים, יעילים וזולים. קוטרה הוא 370 מילימטר, אורכה חמישה מטרים, והיא בעלת ראש נפץ קרבי שיכול לשאת עד 200 קילוגרם של חומר נפץ.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 12-06-2016, 06:20
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,283
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "אני לא רואה בזה בעיה לחיל..."

רקטת רומח היא ב 100% החלפה של משימות חיל האוויר. איזה חימוש היה ליבשה לפני כן המאפשר פגיעה נקודתית עם ראש נפץ של עשרות ק"ג בעלות סבירה?

גם נושא משקלי החימוש השתנה לחלוטין - כשעוברים לחימוש מדוייק פוחת הצורך בחימוש כבד כי החימוש פוגע במטרה ולא "בקרבת המטרה"

ציטוט:
צריך גם לחשוב על שיקולים כלכליים - מה חסכוני יותר: לשגר רקטת "נץ דורס" או לשלוח מטוס קרב להטיל פצצת JDAM של רבע טון, לירות רקטת רומח או לשלוח אפאצ'י שיישגר טיל הלפייר נגד המטרה.


זו בדיוק הנקודה, אך החישוב הכלכלי הוא לא עלות הגיחה של ההפצצה + התחמושת (זו נקראת העלות השולית במונחים כלכליים) אלא העלות הכוללת של רכש מטוס, הכשרת טייסים / צוותי אחזקה, עלות אימונים , שדרוגי המטוס לאורך זמן , הפנסיות של הצוותים, תחזוקת בסיס - כל העלות הזו לחלק במספר החימושים הצפוי שהמטוס ישגר במהלך חייו בעמותים- זו העלות הכוללת להטיס חימוש בודד (וזה מספר ענקי ולזה יש להוסיף את עלות החימוש .

את התוצאה יש להשוות לעלויות המקבילות במערך הרקטי + עלות החימוש

אני מניח שבצה"ל עשו את החשבון והתוצאה היא הצטיידות משמעותי ברקטות מדוייקות ביבשה / ים

אין ספק כי המערך הרקטי לא יכול להחליף את גיחות ההפצצה / סיוע של חיל האוויר ב 100% מהמקרים - אך אם הוא מחליף רק ב 20% - אתה מצפה לראות ירידה כזו בסד"כ של חיל האוויר, אחרת משקיעים בכפילות מאוד יקרה.

נערך לאחרונה ע"י tby בתאריך 12-06-2016 בשעה 06:32.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 12-06-2016, 09:44
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,283
איזה "בטן" יכולה להיות על ספינות חיל הים?
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "א. פיזיקלית, איך משגרת רקטה..."

חיל הים אומנם מפרסם "גם לי יש", אך נשאלת השאלה האם לספינת חיל הים יכולה להיות "בטן" שיכולה להוות "בסיס אש" או שמדובר על סיוע נקודתי. חשוב מאוד, נחוץ מאוד - אך זה אינו "בסיס אש"

על פניו , בספינות הקיימות לא יכולה להיות בטן משמעותית גם לא יכולת טעינה מחדש.

ככל שהיקף החימוש המדוייק לטווחים ארוכים ביבשה יעלה , כך יגבר ההגיון להקמת בסיס אש בעורף האוייב במלחמה מול אוייב א-סימטרי - במקום להשתמש ברקטות יקרות לטווחים של יותר מ 40 ק"מ יהיה עדיף ליצור בסיס אש שישתמש ברקטות זולות יותר של 40 ק"מ בלבד.

כיצד לממשו - באמצעות נחתות גדולות לאספקת ציוד לחוף או פלטפורמה ימית ייעודית עם בטן גדולה ויכולת טעינה מחדש זו שאלה מעניינת. אני בתחושה כי עדיף פלטפורמה ימית
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 12-06-2016, 20:58
  nargsi nargsi אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.06.16
הודעות: 93
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "איזה "בטן" יכולה להיות על ספינות חיל הים?"

גם בצי האמריקאי אין יכולת טעינה מחדש של טילי הטומהוק שהוא טיל התקיפה העיקרי של הצי.
כולל בספינות הכבדות מאוד של הצי, גם באוניות המערכה (מסדרת איווה) שהיו עצומות בגודלם והוחזרו בשנות ה80 לשירות (כחלק מתוכנית 600 הספינות) וקיבלו כחלק מהשדרוגים את המשגרים בתיבות המשוריינות, לא היו בעלות יכולת טעינה מחדש.

גם במשחתות האמריקאיות המשורינות החדשות, שלהם הדחק של 10-15 אלף טון לפחות, שתוכננו לנשיאת טילים מונחים והם נושאים את הדגם החדש ביותר של המערכות לשיגור אנוכי (אותה מערכת שנושאת את טילי הברק) אין יכולת טעינה מחדש.

המסקנה מכך היא, שטעינה מחדש בים אינה תהליך פשוט, ובכלל, אני לא חושב שזה יהיה יעד של חיל הים בזמן הקרוב.

הדברים שכתבתי מתייחסים כמובן, לנץ דורס ורקטות כבדות. אני לא מדבר על גרסאות של הרומח (לא ארחיב כאן) או דברים בסגנון, שאפשר פשוט להחליף קסטה.


ולגבי מקום שיגור, בדיוק כמו שדיברו על כך שסוללת כיפת ברזל בים תוצב על ספינות סער במקום מנחת המסוקים, אם אני לא טועה התכנון של חיל הים הוא דווקא ל4 הספינות שהוא אמור לקבל מגרמניה, גדולות יותר וחזקות יותר. הם גם נושאות טילי ים-יבשה אם אני לא טועה (אני לא בטוח על זה) ובארץ יסבו את זה לחימוש מתוצרת עצמית. אולי משגרים לנץ דורס ?

נערך לאחרונה ע"י nargsi בתאריך 12-06-2016 בשעה 21:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 20-12-2016, 18:22
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,283
"הגדלת יכולת התגובה": תוכנית מערכת הביטחון לטילים חדשים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yanivib137 שמתחילה ב "רקטת "נץ דורס""

גורם ביטחוני סיפר היום (ג') כי במערכת הביטחון נמצאים בימים אלו בעבודת מטה אינטנסיבית לרכישת טילי קרקע-קרקע עם טווחי הפעלה של יותר מ-200 ק"מ, בעלי ראשים קרביים של 450 עד 500 קילוגרמים, שיוכלו לתת מענה בגזרה הצפונית.



על פי הגורם, התוספת זוכה להתנגדות מצד גורמים בצבא, שכן יהיה צורך בהעברת תקציבים מחיל האוויר לגורמים שיפעילו את אותם טילים. "טיל כבד עם ראש קרבי של 500 קילו יכול לעלות בסדר גודל של 3 מיליון שקלים", הסביר הגורם. "יש כל מיני סוגים של טילים, החל מטווחים של 30 ק"מ ועד לטווח של 250 ק"מ כך שמדובר גם בעניינים תלויי תקציב. השינוי הזה נובע משינויים באופי הפעילות בצפון ומהצורך בהגדלת היכולת להגיב ולפעול בצורות שלא נעשו בהן שימוש בעבר".





http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4895980,00.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 10-11-2017, 17:23
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,789
הרקטה החדשה של גד' המילואים בפעולה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yanivib137 שמתחילה ב "רקטת "נץ דורס""

בשבועות האחרונים חומש גדוד 8194 ברקטה חדשנית, ובכך הפך לגדוד המילואים הראשון בצה"ל המוכשר על האמל"ח המתקדם: "כעת הגדוד יודע לתת מענה ארוך טווח, מהיר וממוקד".
נעמה זלצמן, מערכת אתר צה"ל


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כחלק מהתוכנית הרב שנתית "גדעון", ובהתאם למפת האיומים המשתנה, הוחלט בצה"ל לשנות את ייעודו של גדוד המילואים 8194 של חיל התותחנים ולחמש אותו ברקטה חדשנית מפיתוח ישראלי. בעקבות השינוי, עבר הגדוד, שעד כה ישב באופן קבוע ברמת הגולן והגן על הגזרה הצפונית, לצאלים שבדרום.

"אנחנו גדוד המילואים הראשון בצה"ל המוכשר על רקטת ה'רומח' החדשה", מציין סא"ל (מיל') אייל רוטמן, מפקד הגדוד ומוסיף: "הרקטה, שאת השימוש בה החלנו בשבועות האחרונים, בעלת יכולות פגיעה מדויקות ביותר לטווח של עשרות ק"מ. היא נועדה לאפשר סיוע באש מדויקת לכוחות החי"ר והשריון הנמצאים בשדה הקרב הצפוף של רצועת עזה, ללא תלות בסיוע מחיל האוויר. דיוקה מאפשר לנו להימנע מפגיעה בחפים מפשע".

לכתבה המלאה

ממתי אתר צה"ל מפרט מספרי גדודים, ועוד התאמה של פרט זה להפעלת אמל"ח?
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:45

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר