06-10-2019, 20:13
|
|
|
חבר מתאריך: 27.06.19
|
|
ברשותך שני הסנט שלי:
ציטוט:
גם שאר משק הרק"מ הבינוני עד כבד (איתן ומעלה). צריך, עם זאת, לבחון את האפשרות להעלאת כמות הנמרים שיירכשו עד 2027 עד ליעד המק
|
לא מסכים איתך אם אני לא טועה מאז 2014 שהתחיל הייצור של הנמרים ועד היום הוסבו סה"ך 2 חטיבות חי"ר סדירות (גולני וגבעתי) + גדוד חי"ר במילואים וגדוד הנדסה סדיר.
זה קצב איטי מדי קצב הרכישה צריך להיות הסבה של חטיבה אחת בשנה לרק''מ חדש.
ציטוט:
המרכזים הלוגיסטיים - כבר פחות זכור לי הפרויקט אבל אני זוכר שהתכנון הוא ליצור 3 מרכזים לוגיסטיים ענקיים, אחד לכל פיקוד. יש להשקיע באמצעים שימנעו שיתוק המרכזים במקרה של תקיפה ארטילרית או אווירית כלשהי, בין היתר עם אמצעי הגנ"א ייעודיים.
|
השאלה הנשאלת היא האם עדיף ביזור,על ריכוז המרכזים הלוגיסטיים . אני חושב שעם מספר הסוללות של כיפת ברזל שיש אפשר להגן על המרכזים הלוגיסטיים הגדולים ביחד עם מתקני תשתית ברמה לאומית.
מספיק סוללות בשביל להגן על כל העורף בחיים לא יהיה וגם אם כן אנחנו נגיע לפשיטת רגל אם ננסה ליירט כל רקטה במלחמת הצפון הבאה.
ציטוט:
פיתוח והצטיידות בהגנ"א כוללת לכוחות הניידים - כיפת ברזל, קרן ברזל, ומיני קרן ברזל.
|
לא חושב שהרק"ק הוא איום גדול מדי על הדרג המתמרן, עם משמעת טובה אפשר לצמצם בהרבה את כמות הנפגעים ממרגמות, קרן ברזל הייתי מציב בעיקר בשטחי כינוס. שם היו רוב ההרוגים ממרגמות במלחמות האחרונות (וגם זה כמעט תמיד היה בגלל חוסר משמעת של חיילים עורפיים בעיקר)
כיפת ברזל לכוחות מתמרנים נראת לי מיותרת כיוון שאת רוב הרקק האויב מכוון על העורף
ציטוט:
הכללת החייל הבודד במענ"ק - כוונת בעלת ציין מטרות לכל קצין ארטילריה, ומצלמות גוף לכל חייל לצורך זיהוי אויב ושליחת המידע לרשת המענ"ק.
|
BODY CAM לכל חייל נראה לי עוד חלום רחוק.. אני לא בטוח שהטכנולגיה של היום יכולה לתמוך בפס כזה רחב של תקשורת, אני חושב שבנושא הזה היעד צריך להיות תחילה משיב מיקום לכל חייל(או לכל הפחות לכל מ"כ ומעלה)עם מכשיר קשר לטווח קרוב באותה חבילה(ויאפשר קשר ברמה מחלקתית עם אוזניות פלטור לקסדה כמו שיש לאמריקאים). הקשר המחלקתי או הרק"מ המחלקתי יהוו תחנת ממסר שממנה ישודרו מיקומי החיילים לשאר הכוחות.
הדבר ימנע משמעותית את הדוצ"ים שלצערנו הם הפכו להיות לחלק נכבד מכמות ההרוגים במלחמות האחרונות
BODY CAM יכול להיות פתרון בשלב הנוכחי לתחקור טוב של הקרבות, ליח"צ ולאמצעי התגוננות כנגד האשמות על פשעי מלחמה. בשלב הראשוני יש לחלק אותם לדרג של מ"מ ומעלה.
עם הזמן והתפתחות הטכנולגיה יהיה ניתן לשלב שידורי וידאו בלייב לכל החיילים וגם שילוב של אמצעי ניטור רפואיים (כמו מדים עם חיישנים של דופק ל"ד מד אוקסימטר ואפילו אק"ג) כך שיהיה ניתן לעקוב אחרי מצבם הרפואי של החיילים ולידע את החובש אם קרה משהו או לאפשר טלרפואה(למשל שיחת וידאו עם רופא שיושב בחמ"ל ועוזר לו באבחון וקבלת החלטות) אבל זה כבר חלום רחוק..
אני חושב שצריך להתמקד במטרות יותר צנועות כמו:
1. אמר"ל לכל לוחם (בעדיפות לעדי על פני שפשפן חד עיני) - בעידן של היום שלאויבנו כבר יש אמר"לים היתרון של צהל בלוחמה בלילה נשחק ולכן יש לפצות על זה ע"י עוד אמרלים לכל הלוחמים (את העכבר צריך בכלל להוציא משירות..)
2. הוצאת הM16 משירות ללוחמים (בעיקר במילואים) למעט שריון ותותחנים- את הM16 הישן צריך להחליף או בתבור או בM4 (ואפילו הייתי אומר HK416 )מכייון שהרבה מילים נכתבו כאן על הויכוח של מה איזה נשק יותר טוב, אני ישאיר את השאלה הזאת פתוחה כיוון שקטונתי להכריע בדיון.
בנוסף יש להוסיף מן הסתם כוונת השלכה (M4 של מפרולייט, את המפרולייט הישן הייתי מוציא משירות או נותן לחיילים העורפיים) ולהוסיף מכפל שזז הצידה, (או לכל הפחות למכ"ים ולקלעים).
כמו כן לקנות PEQ 16 שיהיה מורכב על הנשקים, הדבר יאפשר יכולת דיוק מעולה וגם סימון מטרות.
(בצבא האמריקאי יש את זה לכמעט כל רובאי)
עלות הנשק (תבור או M4\HK416)- כ1000$ , כוונת השלכה ומכפל - 700$ , PEQ-16 - 1500$
סה"ך 2200$ ללוחם (כמובן שזה מחיר מוערך ולצבא זה יכול לעלות פחות..)
3.מדים מבצעיים- הגיע הזמן שיהיה ללוחמים מדים מבצעיים כמו שצריך ולא את אותם מדים שנלבשו ממלחמת ששת הימים. העלות היא לא כזאת גדולה ואני מאמין שחייל שנוח לו נלחם יותר טוב.
משיחה שלי עם לוחמים ביחידה מיוחדת הדעות קצת חלוקות לגבי המדים החדשים, הרוב אוהבים, אבל יש מיעוט שלא (בעיקר לגבי החולצה שלטענתם קצת צמודה מדי והבד לא אוורירי את המכנסיים אוהבים כולם) אבל אני חושב שאחרי אינספור פיילוטים הגיע הזמן שצהל יבחר בדגם מדים חדש
(עלות זוג מדים מבצעיים לפי מה שהבנתי הוא 500 ש"ח)
4. החלפת וסטים לקרמונים, ברכיות, קסדות וכו.. כל הציוד האישי ממלחמת העצמאות להוציא ולהכניס למוזיאנים כמו כן גם אלונקות חדשות, תיקים (ושיהיו מותאמים לוסטים ולא תיקי טיולים)
(עלות קרמון של מרעום דולפין - 800 ש"ח, קסדה - 500 ש"ח )
5. החלפת המאג בנגב 7.62 לכל היחידות כולל המילואים + לשקול את החלפת הנגב לנגבון (או לעשות השבחה לישנים)
6.בניית החומה בגבול לבנון (לכל אורכו)- הרחבתי על זה מספיק באשכול אחר (עלות - 1.7 מליארד שקל)
7. הקמה של עוד מאל"א או שניים לפחות- כמעט כל הקרבות היום הם אורבניים ולכן יש להקים עוד מרכזי אימון הבעיה במאל"א היא שכמעט כל לוחם שעשה שם כמה אימונים כבר מתחיל להכיר את המקום יותר טוב מהשכונה שבה הוא גר. לכן עלה לי רעיון להקים מתקן אימון כזה שאפשר ממש להזיז את הבתים ולבנות רחובות חדשים. תארו לעצמכם שכל שנה למשל ישנו את הלשביה וכך גדוד שיגיע לאימון יצטרך לתרגל מחדש ולא יכיר את המקום מראש.(וגם יהיה אופציה להתאמה למתאר של כפר אמיתי בתרחיש איום כמו בנת ג'בל או רפיח )
כמו כן יש לשדרג את המטווחים הקיימים ולהוסיף מטרות נעות ומטרות קופצות, כולל לשביות חמות לחירניקים
8. הוספה של רחפן תצפית על כל רק"ם - הרחפן יישב בקופסה על הרק"ם ושמפקד הכלי ירצה הוא ישלח את הרחפן לתצפית ובסיופ הרחפן יחזור לקופסה ויטען
עד כאן מה שעלה לי לראש בהמשך אולי אני יוסיף עוד...
"Don't fight in the North or the South. Fight every battle, everywhere, always, in your mind. Everyone is your enemy. Everyone is your friend. Every possible series of events is happening at once. Live that way and nothing will surprise you. Everything that happens will be something you’ve seen before."
(Little finger to Sansa (Game of Thrones
נערך לאחרונה ע"י מוהנדס במיל בתאריך 06-10-2019 בשעה 20:40.
|