10-04-2022, 10:17
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
ציטוט:
זה הזיז כי זה פשוט עבר את הגבול שממנו הם יכלו להתעלם. כבר הרבה קודם לכן, היו עדויות רבות על הרג אזרחים בהפגזות, צליפות ועל אינוס. אני זוכר כתבה על פגזים שירדו על תור לקניית אוכל או על שוק עם עשרות הרוגים. כאשר ארועים כאלו קורים אחת לכמה ימים במספר סביר, אז כולם מגנים והטבח נמשך, רק במספרים קטנים. כשמדובר באלפי בני אדם שנרצחו, למרות שהם היו בחסות האו"ם (עוד סיבה דא"ג, מירוק המצפון), ישנה הבנה שמזה אי אפשר להתעלם.
|
אני לא סינגרתי על האירופאים, למען הסר ספק.
אלמנט היח"צ ומירוק המצפון הוא אכן מכריע בסוג נקיטת התגובה, מסכים איתך, אך יש לזכור שהמקרה הנוכחי הוא שונה מכיוון שגם ההרכב של השחקניות הוא שונה:
מפלס החרדה נמצא בשמיים במדינות נאט"ו/האיחוד האירופי מהגוש המזרחי לשעבר מסיבות היסטוריות מובנות (הונגריה ככל הנראה היא קוריוז יוצא מן הכלל עם אורבאן), והן מפנות אצבע מאשימה לכיוון שותפותיהן ממערב אירופה לגבי גרירת הרגליים.
ציטוט:
נקודה חשובה לא פחות, אני חושב שהאירוע של בוצ'ה יהיה הרגע שממנו תתחיל באמת ה"ברבריזציה" של המלחמה. לפני קצת יותר מ 80 שנה זה נבע, בין השאר, גם מאידיאולוגיה שראתה בסלאבים תתי אדם. אנחנו נתחיל לראות יותר הוצאות להורג והתעללות בשבויים רוסיים כתגובה. מהצד השני, נראה יותר מעשי זוועה ובהיקפים יותר גדולים. אני מקווה שאתבדה.
|
היו אז גם מספיק זוועות שסלבים ביצעו בסלבים אחרים, ואני אפילו לא מזכיר את טבח קאטין המפורסם.
למשל, האוקראינים והפולנים היום נראים כמו BFF, אבל יש לזכור שהארגונים הלאומנים האוקראינים ביצעו מעשי טבח שגרמו לרציחתם של 100,000 פולנים.
|