29-10-2023, 09:28
|
|
|
חבר מתאריך: 24.02.17
|
|
אני מפרסם פה מחדש הודעה שפרסמתי באשכול הקודם שנייה לפני שהוא נסגר,
ועל כן לא הספיקה לזכות להתייחסויות, עכשיו כשהאשכול ההוא נקבר. מקווה שזה בסדר כי כאמור מדובר בנושא שמאוד הטריד אותי.
אז, אני הולך לקשר לכתבה מסויימת, וארוכה, וצריך לציין שהאתר ובמיוחד האדם שכתב אותה הוא (אוטו)אנטישמי קיצוני, אנטי ציוני, פרו-רוסיה ופרו איראן, ככה שכן, כבר מעצם זהות כותב המאמר אפשר אולי לפסול את הכתוב. אבל בהתחשב בזה שהוא כן מתבסס על דברים שפורסמו בתקשורת הישראלית, אני מודה שהקריאה קצת הטרידה אותי ו"נכנסה לי מתחת לאור".
בקיצור, הוא טוען בכתבה הזאת, מבלי לציין מספר מדוייק, שעדויות מיום המתקפה מעידות שהרבה מאוד מהאזרחים הישראלים ההרוגים נהרגו אם כבר מאש צה"ל. הוא מחלק את המקורות שלו לשניים - כאמור כתבות ישראליות בעיקר מהקרב על בארי שבהן טענות לאש כוחותינו שהורגת בני ערובה. אני חושב שאף אחד לא משלה את עצמו שייתכן מאוד ודברים כאלה קרו בכאוס של הקרב, למרבה הצער, אבל הוא מרחיב על זה בצורה שגורמת לך לחשוב שרוב ההרוגים האזרחים הם כתוצאה מזה. מדובר ברובה של הכתבה כך שאם יש מישהו שמבין יותר ממני במה שהלך שם (וברור לי שיעברו חודשים אם לא שנים עד שנבין בדיוק מה קרה שם), אשמח אם יוכל לנתח את הכתוב ואולי להפריך את זה.
https://thegrayzone.com/2023/10/27/...ks-helicopters/
ולגבי טענה שנייה שלו, היא יותר טכנית, ולכן אשאל אותה באופן פרטני. הוא טוען שיש סיכוי טוב שישראל בעצמה לא יודעת מה היא עשתה ומשתפת לא מעט תמונות של הרוגים מאש ידידותית ומציגה אותם כקורבנות חמאס. הוא מביא שתי דוגמאות, כאן הוא כבר נכנס לממבו-ג'מבו טכנולוגי שאני מניח שמישהו כאן יידע יותר טוב האם יש אמת בדבריו.
1. הוא מתייחס לתמונה הזו (https://i0.wp.com/thegrayzone.com/w...68%2C1024&ssl=1) וטוען שזה נראה פחות כמו רכב שנשרף על ידי חמאס ויותר כמו רכב שנפגע מטיל צה"לי.
"mong the most gruesome videos of the aftermath of October 7, also published on the Telegram account of South Responders, shows a car full of charred corpses (below) at the entrance of Kibbutz Be’eri. The Israeli government has portrayed these casualties as Israeli victims of sadistic Hamas violence. However, the melted steel body and collapsed roof of the car, and the comprehensively scorched corpses inside, evidence a direct hit from a Hellfire missile."
2. הוא טוען לגבי סרטון של אחת ההרוגות מפסטיבל המוזיקה (לא אקשר אליו מפאת הקושי בצפייה, אבל זה נמצא בכתבה עצמה) ש-
" the young woman appeared to have been killed instantly by a powerful blast. And she seemed to have been removed from the car in which she was seated - and which may have belonged to a captor from Gaza. The vehicle was comprehensively destroyed and situated on a dirt field, as many others attacked by Apache helicopters were. and her bent limbs were typical of a body that had been seated in a car after rigor mortis".
|