14-02-2024, 18:30
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,926
|
|
המכשול שמקשה על שוק הנפט
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amitaikl שמתחילה ב "איתור ונטרול פצצות ממלחמת העולם ה-2 ברחבי אירופה"
בעיה שקועה זמן רב מסבכת את ניסיונותיה של גרמניה להיגמל מהצינורות העצומים השואבים גז מרוסיה: למעלה ממיליון טונות של נשק וחומרי נפץ מחלידים בקרקעית הים. ברלין מתכננת לבנות שלושה מסופי גז נוזלי לאורך החוף הצפוני שלה כדי לשבור את תלותה באנרגיה רוסית בזמן שהמלחמה באוקראינה נמשכת. הרעיון הוא לשלוח גז מארה"ב, קנדה או קטאר במקום זאת, לגוון את אספקת האנרגיה של גרמניה כאשר מוסקבה מעכבת את האספקה, סוחטת את היצרנים ואת שאר הכלכלה הגרמנית. אבל לפני שהטרמינלים יתחילו להפיק, יש צורך לפנות את כל התחמושת שמפוזרת ברחבי קרקעית הים באיזור המקיף אותם.
חלק גדול מאירופה עדיין נושא עקבות של מלחמת העולם השנייה בצורה של כלי נשק שלא התפוצצו, אך הבעיה חריפה במיוחד בגרמניה, שם הושלכו על פי ההערכות כ-1.6 מיליון טונות של נשק וחומרי נפץ בים הצפוני ובים הבלטי. רובם הושמו שם לאחר המלחמה, כאשר מפקדי בעלות הברית הורו להרוס את מצבורי הנשק של גרמניה. כעת אותן תחמושות, מפגזים גדולים שנורו בתותחים ועד טורפדו ומוקשים ימיים, מעכבים יוזמות פיתוח חדשות כולל חוות רוח ימיות. פרויקט אחד, פארק הרוח Riffgat של TenneT TSO GmbH, עלה לרשת ב-2014, לאחר שהיה צורך לפנות 30 טון של אמצעי לחימה ממלחמת העולם השנייה כדי להניח את הכבל המחבר את הטורבינות לרשת על החוף.
הבעיה הופכת דחופה יותר ככל שגרמניה עוברת לאמץ תמהיל רחב יותר של אספקת אנרגיה, מה שיוצר פתח עבור ציידי פצצות מקצועיים. "אנחנו מתמודדים עם פצצת זמן מתקתקת", אמר Jann Wendt, מנכ"ל ומייסד north.io, חברת טכנולוגיה שמפתחת טכנולוגיה למיפוי אמצעי לחימה שאבדו על קרקעית האוקיינוס. אחד האתרים המוצעים למסופי הגז הנוזלי החדשים הוא Minsener Oog, הראשון בשרשרת של איים מזרח פריים החובקים את החוף הצפוני של גרמניה ממערב לווילהלמסהבן, ביתו של בסיס הצי הגדול ביותר של גרמניה ונמל מסחרי קטן. לפי ההערכות, יש באזור 10,000 טונות של אמצעי לחימה - הערכות אחרות מדברות על מספרים גדולים בהרבה, לכיוון 300,000 טון(!). כדי להגיע לאתר, ספינות צריכות לבצע פנייה קשה ימינה דרך מעבר צר על פני אתר השלכת הנשק. נוכחות חומר הנפץ כבר עיכבה את התוכניות שלפני מלחמת אוקראינה להרחיב את נתיב השיט. "לפני שניתן יהיה להרחיב וליישר את נתיב השיט באזור יש להסיר את התחמושת הישנה", אמר מרקוס גרינוולד, המנהל את הפרויקט המקומי של משרד הנתיב והספנות לפינוי הפצצות. הסכנה החריפה, אמר, היא בעיקר אם ספינה תסטה ממסלולה ותטיל עוגן, תוך פיצוץ התחמושת בטעות.
הכתבה המלאה באנגלית:
https://www.wsj.com/articles/world-...gas-11657025494
_____________________________________
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל
|