18-08-2024, 10:42
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
תחמושת 20 מ"מ...
ככלל, בהחלט וכבר שנים שקיימים דגמי תחמושת 20 מ"מ נפיצים שכוללים השמדה עצמית לאחר טווח מעוף של כ 2000 מטר שזהו הטווח היעיל של מרבית דגמי התחמושת הנ"ל.
ההשמדה העצמית בתחמושת שכזו מתבצעת לעיתים באמצעות הנותב שלאחר סיום בעירתו מעביר את הבעירה למטען הקטן של חומר הנפץ שבקלע או לחליפין, באופן מכאני תוך ניצול החלשות כוח הסחרור של הקלע (לא נכנס פה כרגע לאופן פעולת המרעום, זה פחות מעניין).
כך או אחרת, השמדה עצמית בהחלט קיימת בחלק מן הדגמים וזה ממש לא חדש (בפועל, ההשמדה העצמית נועדה למנוע נפילת קליעים שלא פעלו בהקשה לקרקע, תחשוב על קצב הירי המהיר של תותח ה"וולקן", וכמות התחמושת שהוא יורה בשנייה בודדת וכמה מתוך זה באמת (!) יפגע וכמה ייפול לקרקע ויטנף שטחים בנפלים)....
בעניין מרעומי קרבה לתחמושת 20 מ"מ.:
היות ומדובר בתחמושת קטנת ממדים (בפרט המרעום שממוקם בקצה הקדמי של הקלע) ובתחמושת שאמורה להיות סוג של "MASS PRODUCTION", פיתוח והוספת מרעום קרבה, יהפוך אותה ליקרה מאוד ולא משתלמת, (תחשוב רק על הצורך למזער מרעום קרבה לממדים שכאלה) ושוב, אני לא אומר שזה לא אפשרי, אני פשוט חושב שכלכלית זה עול כבד (ועדיין לא מדבר על תהליך הפיתוח והניסויים), אגב, כל עניין המרעומים הניתנים לתכנות אף מסובך יותר ובפרט כשמדובר במטרה יחסית מהירה ומתמרנת...
עם זאת, יש שני דגמים וותיקים של תחמושת 20 מ"מ (שאפילו קיימים בשימוש חיל האוויר) ויכולים להתאים למשימה כך שלפחות מבחינת תחמושת, אין צורך להמציא את הגלגל...
הדגם הראשון (שמיועד לירי מכלי טייס אך אני לא בטוח שאמורה להיות בעיה לירי מהקרקע) הנו כדור ה PGU28 שהוא ייחודי בכך שלמרות היותו כדור נפיץ/מצית, הוא לא כולל מרעום אלא ניזום בהקשה לאחר ששני חומרים בתוכו עוברים תהליך ההופך אותם לחומר נפץ במהלך המעוף, דבר שיכל להיות יתרון לתחמושת כזו אם היא תימצא במצב נפל.
הדגם השני הוא ה M940 שכולל מע' השמדה עצמית.
עם זאת, יכולה לדעתי הצנועה להישקל גם אופציה אחרת...
היות והחשש הוא מכמות עצומה של נפלים שיתפזרו בשטח ויהוו בבא היום סיכון לאזרחים, אולי שווה לבחון את האפשרות לעשות שימוש בתחמושת קינטית דוגמת "ח"ש / ח"ש - מצית או אפילו......................... תחמושת שבמקור נועדה לירי אימון דוגמת ה PGU 27 שמשמש כתחמושת האימון ל PGU 28 אותו ציינתי לעיל.
אגב, אני אף חושב שהתחמושת לאימון ירי עשויה להיות זולה יותר, אבל אין לי ממש מושג בענייני עלויות.
תרומתי הצנועה.
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 18-08-2024 בשעה 10:45.
|