לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה שבוע טוב לכולם =] חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אופנה, יופי ואסתטיקה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 19-07-2005, 18:30
צלמית המשתמש של אדל ב.
  אדל ב. אדל ב. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.05
הודעות: 8
עם קצת השקעה
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי הולי שמתחילה ב "תודה:)"

שלי ושל החבר שלי, שמכין אקסטרקטים של כל מיני צמחי מרפא, וכל מיני שמנים שאפשר להשיג באינטרנט וגם בארץ.
צמחים ושמנים אפשר למצוא אצל ספקים, תלוי איפה את גרה. יש למשל מישהו שיש לו עסק בשם עלעלים שמגדל ומוכר צמחי מרפא.
גם אפשר להכין לבד בבית, שזה הרבה יותר זול - צריך רק לדעת מה טוב ואיך לזהות את הצמח ומתי לקטוף, ואז עושים מיצוי שלו, באלכוהול או מים.
למשל חוטמיות טובות לפנים, וחובזה, וקמומיל (זה ששותים בתה), ויערה, ופרע, ושמן רימונים, ושמן זרעי ענבים ועוד רשימה ארוכה... וכל הדברים נמצאים בהישג יד או במרחק של טלפון או מייל.

זה לא קל כמו לקנות בסופרפארם מוצר מוכן באריזה יפה, אבל זה הרבה יותר מועיל, ואפשר להכין ולהתאים לבד בדיוק לפי הבעיות הספציפיות שיש לך.

הרי ברור שזה שהחליטו בחברות הקוסמטיקה לחלק את העור ל'שמן' 'רגיל' 'יבש' ו'מעורב' זה רק בשביל להקל עליהם את המכירה - זה לא אומר שהמוצר שלהם באמת מותאם אישית לך.

יש עוד המון בנושא, אני יכולה לענות עוד וגם אפשר לחפש באינטרנט ובספרים.
חזרה לפורום
  #4  
ישן 19-07-2005, 18:36
צלמית המשתמש של אדל ב.
  אדל ב. אדל ב. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.05
הודעות: 8
אה ועוד משהו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אדל ב. שמתחילה ב "טבעי ומדהים לפנים"

כל ההבדל, והסיבה שבגללה לא דומה מה שמייצרים לבד למה שמוכרים בסופרפארמים, זה לא בחומרים: גם חברות הקוסמטיקה משתמשות בשמן רימונים, בתה ירוק, בזרעי ענבים וכו'. רק ששם המוצר צריך להיות יפה, ריחני ולהחזיק מעמד חודשים ארוכים על מדפים בתנאים קשים. ככה שרוב ההשקעה של החברה המסחרית ורוב ההשקעה הכספית שלך הולכת על דברים שבעצם הם לא רלבנטים לעור שלך: חומרי שימור, מרקם נעים, צבע, ריח, פרסומות, שיווק... ובסופו של דבר החומר הפעיל מה שנקרא, כלומר החומר הטוב שהוכנס למוצר, כמו שמן הרימונים למשל, הוא בכמות זעירה ואת לא יכולה לדעת בדיוק מה האיכות שלו.
ובגלל זה בדיוק ההבדל בתוצאות.
חזרה לפורום
  #6  
ישן 21-07-2005, 17:08
צלמית המשתמש של אדל ב.
  אדל ב. אדל ב. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.05
הודעות: 8
פלחי עגבניה ואבוקדו
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי הולי שמתחילה ב "עלתה לי שאלה ספציפית"

עגבניה בטח לא כי יש בה חומציות גבוהה והיא יכולה לצרוב לך את העור (לא היסטרי ובכל זאת).
אבוקדו יכול להיות טוב בגלל השמן שיש בו, במיוחד אם עור הפנים שלך לא שמן.
יש "מאכלים" אחרים שידוע שטובים לעור כי יש להם שימושים מסורתיים, וחקרו אותם במעבדות: דבש למשל (גילו שיש בו חומרים מרפאים ואנטי ויראליים); שמן זית למשל (שהוא מרפא ומרכך ומצויין בכלל, גם למאכל); צמחים שמוזכרים בתנ"ך כמו מור ולבונה (שמוכרים אותם כשמנים אתריים, למרות שאסור לשים את השמן האתרי שלהם על הפנים כי הוא מאוד חריף) ועוד כל מיני.


לשים ישר על הפנים זה טוב לרוב אבל הכי טוב זה להכין מיץ ("מי פנים") או משחה ("קרם") מכמה דברים ביחד, כי אז יש מה שנקרא פעולה סינרגטית (משולבת) של כמה חומרים יחד.

זה קצת בעייתי לחשוב ככה אחרי שהתרגלנו לקבל מוצר שכביכול פותר לנו את כל הבעיות - אם אנחנו חולים אנחנו מקבלים אקמול או אנטיביוטיקה, אם אנחנו רוצים לטפל בעור אנחנו קונים מוצר קוסמטי מוכן, וכו'.
בכל הרפואות האלטרנטיביות לא רושמים לך כדור או אומרים לך לאכול רק משהו אחד, אלא עושים לך רמדי או מתכון לבעיה הספציפית שלך, שמורכב מכמה חומרים ביחד, שהשילוב ביניהם הוא חלק מהיעילות של המתכון.

אוף יצא לי ארוך וכאילו לא אמרתי כלום.

אבל אם זה באמת מעניין אותך אני יכולה לכוון אותך לדברים יותר ספציפיים.
חזרה לפורום
  #8  
ישן 23-07-2005, 22:27
צלמית המשתמש של אדל ב.
  אדל ב. אדל ב. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.05
הודעות: 8
אם העור שלך בריא
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי הולי שמתחילה ב "תודה"

וכל מה שאת רוצה זה "לתחזק" אותו ושיהיה נעים:
אלוורה מספק לחות לעור (וגם מרגיעה ומרככת), והלחות חשובה בשביל לשמור אותו רך ונעים. גם חובזה שהיא רירית (כמו במיה).
יש צמחים מרככים - מספיק מיצוי שלהם ולמרוח אותו סתם ככה, ומיד מרגישים שהעור ממש כמו חמאה - נהיה חלק ומתרכך. למשל: חוטמית (גדלה עכשיו בהרבה מקומות) טיליה, אכיליאה.

אם אין לך בעיות של פצעונים, את לא צריכה כנראה צמחים שהם אנטי בקטריאליים או נוגדי דלקת.

מה שכן כדאי לך להשתמש באנטי אוקסידנטים (נוגדי חמצון) שטובים כנראה גם לתיקון מיידי וניטרול של נזקים מצטברים (גם של שמש). למשל: ויטמין סי, זרעי ענבים, תה ירוק, שמן רימונים, ויטמין אי (ויטמין אי אסור למרוח ישירות על העור).

הכי טוב זה שתקחי את כל החומרים הנ"ל או מה שהכי פשוט לך למצוא, ותכיני מזה קרם.

בשביל שיתקבל לך מרקם קרמי את חייבת להוסיף גם שמן כלשהו. אם יש לך עור שלא מפריש הרבה שומן וחלב, כלומר אין לך בעיות של פצעונים, אבל מצד שני הוא לא יבש ונוטה לקילופים או סדקים - יהיה לך טוב שמן חוחובה, שמן זרעי ענבים ועוד סוגים שהם קצת יקרים יותר.

אם העור שלך כן יבש, תוכלי להשתמש בשמן זית שהוא כבד יותר ואיטי יותר בספיגה.

בגדול כל שמן שנעשה בכבישה קרה (לא אלה שכתוב עליהם: "מזוכך" אלא שכתוב "כבישה קרה") יכול לעבור, כלומר יספק את החלק השומני של הקרם, ירכך מעט ולא יזיק לעור. הבעיה היא ששמנים "רגילים" מכבישה קרה נספגים לאט מאוד ואז נשאר עור עם מגע שמנוני לכמה זמן מרגע המריחה.
וגם אין להם יתרונות בולטים.

בשביל להכין קרם את צריכה גם שעוות דבורים טבעית, וחומר מחלב כמו בורקס.
אם את רוצה מתכון אני אשלח לך במייל פרטי.

בקשר להגנה מהשמש - הכי טוב (בטח בקיץ) למרוח קרם הגנה (לזה אין תחליפים ראויים מהטבע, בינתיים לא מצאו : - ) ) מעל לקרם שהכנת. ואת זה תגיד לך כל קוסמטיקאית מתחילה וכל אשת מכירות בסופר פארם...
חזרה לפורום
  #10  
ישן 27-07-2005, 04:18
צלמית המשתמש של אדל ב.
  אדל ב. אדל ב. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.05
הודעות: 8
הוראות ארוכות להכנת קרם
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי הולי שמתחילה ב "תודה:)"

בשביל להכין קרם את צריכה ככה:

חלק של מים (פאזה מימית), חלק של שמן (פאזה שומנית), שעוות דבורים וחומר מחלב – בורקס (borax).

היחסים הם כאלה:

בשביל שיצא 1 ק"ג קרם:

600 גר, פאזה מימית

300 גר' פאזה שומנית

100 גר' שעוות דבורים (טבעית)

1 גר' בורקס.



כל כמות אחרת תצטרכי לחשב במחשבון את האחוזים, ככה שיצא 60% פאזה מימית, 30% פאזה שומנית, 10% שעוות דבורים, ומתוך ה 10% - 1% בורקס.



היחסים חשובים מאוד! כדי שלא יצא לך משהו שהוא מים לחוד ושמן לחוד. בגלל זה הכי טוב לעשות 1 ק"ג כי הכי קל לשקול גרם של בורקס. אם יש לך משקל משוכלל ששוקל חלקי גרמים את יכולה לעשות פחות, אבל אם לא אז לא כדאי להסתכן בלשים יותר מדי או פחות מדי בורקס.



את כל הצמחים לרוב מוסיפים לפאזה המימית – או שמרתיחים אותם (חצי שעה –שעה בערך) ואת המים שהרתחת בהם שוקלים (100 גר' = 100 מ"ל) או שממצים אותם באלכוהול (נגיד את הטיליה והאכיליאה כדאי למצות ב 25% אלכוהול): מכניסים לבקבוק או צנצנת, וממלאים במים שמכילים נגיד 25% אלכוהול עד שמתמלא הבקבוק או הצנצנת, סוגרים ומחכים חודש-חודשיים עד שהאלכוהול "מוציא" את החומרים הפעילים בצמח, ובחודש הראשון כדאי לערבב ולהפוך את הבקבוק כדי שהאלכוהול יגיע לכל החלקים של הצמח)



השמנים הם הפאזה השומנית (חוחובה, רימונים, זרעי ענבים, או כל שמן אחר שעומד בדרישה המינימלית שהוא מופק מכבישה קרה). אם את רוצה להוסיף נגיד קפסולות של ויטמין אי למשל, שבא כשמן – את יכולה להוסיף לפאזה השומנית, או להוסיף בסוף, תלוי כמה (הרבה מדי לא כדאי להוסיף בסוף אלא לתוך הפאזות עצמן, לפני השקילה כמובן).



גם חשוב לעשות לפי ההוראות ולפי השלבים, כי אחרת זה פשוט לא יוצא. אני יודעת – ניסיתי.



את הבורקס מוסיפים, לפני שמתחילים ב"בישול" של הקרם, לפאזה המימית – מחממים אותה (אם היא לא חמה), אבל שלא תהיה רותחת, מוסיפים את הבורקס ומערבבים עד שנמס.



גם צריך כלי פיירקס (זכוכית עמידה לחום גבוה), שהתכולה שלו היא יותר מכמות הקרם שרוצים להכין, כדי שיהיה נוח לערבב בסוף. את הכלי פיירקס מעמידים בתוך סיר עם מים, את הסיר על האש (כמו שממיסים שוקולד בתכניות בישול). זה חשוב כי אם השמנים שבפאזה השומנית יבואו במגע ישיר מדי עם חום הם עלולים להתחמצן.



להוראות:

כדאי מראש להכין הכל – לשקול, למדוד, לחמם את הפאזה המימית, להוסיף לתוכה את הבורקס ולחמם גם את הפאזה השומנית.



בתוך הכלי פיירקס שבתוך הסיר עם מים שעל האש, ממיסים את השעוות דבורים.

כשהיא נמסה (היא הופכת נוזל שקוף) – מוסיפים בזהירות את הפאזה השומנית, כשהיא חמה (לא רותחת) ומערבבים עד שנהיה מרקם אחיד.

אז מוסיפים – לאט לאט ובזהירות, כדי שלא ישפריץ עליך ויעשה כוויה וכדי שיספיק להתערבב טוב– את הפאזה המימית עם הבורקס, כשגם היא חמה אבל לא רותחת.

ממשיכים לערבב שיהיה אחיד (רואים פשוט שהכל נראה כמו נוזל אחיד) אבל לא משאירים יותר מדי על האש, כי אז מה שקורה לבורקס זה שהוא מתגבש (נהיה גושי) ולא מחזיק יותר את השמן והמים ביחד, ואז הלך כל הקרם.

מורידים מהאש ומערבבים.

את החלק של הערבוב אני מאוד אוהבת כי הוא מרגיע אבל חבר שלי למשל שונא אותו. צריך לערבב כל הזמן, עד שמתקרר, שזה משהו כמו שעה שעתיים (תלוי בטמפ' של החדר). זה מאוד חשוב כדי שלא יפרדו השמן מהמים וכדי לשמור על המרקם הקרמי. גם אסור לרמות פה ולשים במקרר נגיד ולבוא לערבב אחת לחמש דקות, אלא אשכרה לערבב בסבלנות – כמו שבוחשים קפה בכוס – עד שמתקרר.



אז מתקבל קרם בצבע כתמתם-צהבהב לרוב (לא לבן כמו שרגילים מהמוצרים), עם מרקם של גבינה לבנה בערך וריח שלא כולם אוהבים. אם הריח מפריע אפשר להוסיף שמן אתרי של לבנדר או שמן אתרי של עץ התה – הם היחידים בערך שמותר לשים על העור יומיום בלי חשש. קונים אותם בבקבוקונים קטנים כאלה, בחנויות טבע.

אני משפריצה בסוף לתוך הקרם אחרי שהוא מוכן מאיזה בושם שאני אוהבת את הריח שלו. יש כאלה שאומרים שזה לא בריא לעור אבל לדעתי לא צריך להגזים – כולה בושם.



מה שלא כדאי זה להוסיף יותר מדי דברים בסוף, כי זה משנה את המרקם של הקרם ויכול להרוס אותו. כל דבר כדאי להוסיף לפאזות ולהחשיב בשקילה בהתחלה – אלא אם זה כמות לא משמעותית במיוחד.



אחרי שהתקרר מכניסים לצנצנת, שמים במקרר ומוציאים כל פעם קצת לשימוש (נגיד אפשר להוציא כל פעם ולמלא צנצנת של קרם שקנית וכבר נגמר ואת זה לשמור בחוץ).



זהו אני חושבת.... אם יש שאלות תשאלי כאן או במייל שלי: kokula@safe-mail.net



ותחשבי על שאלות לפני שאת מכינה כדי לא לבזבז סתם חומרים וכסף.



המון ה- מון בהצלחה!



ותספרי גם לכל החברות והחברים שלך ואם יצא לך טוב אז אולי גם תמכרי להם ;-)



חזרה לפורום
  #12  
ישן 27-07-2005, 04:37
צלמית המשתמש של אדל ב.
  אדל ב. אדל ב. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.05
הודעות: 8
לפצעי בגרות
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי night-man123 שמתחילה ב "אממ אז ככה,אני בן יש לי פצעי..."

הכי הכי טוב - וזה בטח כבר אמרו לך - זה לאכול נכון ( הרבה ויטמינים, ירקות, פירות, לא שמנים מטוגנים ולא יותר מדי אוכל תעשייתי) ומבחינת צמחים - לקחת צמחים שעושים איזון הורמונלי. אומרים שפצעי בגרות צומחים בגלל פעולות בגוף של ההורמונים, וכשיש יותר מדי פצעים זה אומר שמשהו בהורמונים משתולל, ואת זה יודע כל מי שנמצא או עבר את גיל ההתבגרות. יש כמה צמחים כאלה והכי ידוע ביניהם הוא צמח שנקרא פרע (זה בעברית אבל כדי שתדע לקרוא את זה נכון: pera). אותו עדיף לקחת כמו תרופה, בכמויות קבועות ובאופן קבוע. אפשר גם לשים על העור אבל אז זה פחות יעיל.
אלוורה זה טוב אבל לא מספיק.
איך עושים קרם - כתבתי בתגובה הקודמת שלי, תקרא שם.
אם מעניין אותך להתחיל "לאכול" צמחים ולהתייחס לזה כמו לכדורים שרופא רושם לך, אני אבדוק בשבילך בדיוק מאיזה צמחים כדאי להכין מיצוי כדי לקחת אותם יום יום - דרך הפה. זה פשוט הכי יעיל כי זה עובד על הבעיה של הפצעונים מבפנים. אבל אז זה אומר גם שעדיף לך להמנע מאוכל מטוגן כמו צ'יפס (אלא אם הוא מטוגן בשמן זית); ממרגרינה; משוקולד חלב ומחטיפים תעשייתיים (פרינגלס וכאלה).
אם לא בא לך "לאכול" צמחים, אני אבדוק מה טוב למרוח על הפנים - אבל תדע שזה הרבה פחות יעיל.
אבל תלוי מה אתה מעדיף.
חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר