לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 18-07-2005, 00:41
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
שיבאס אני לא ממש מחבב, הוא משעמם למדי לטעמי (לפחות גירסת ה-12 שנה שלו)
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "יש לי עכשיו בבית שיבס וג'וני ווקר..."

אבל מצד שני הוא לא זול, כך שזה שיקול שלך אם לערבב אותו עם דברים אחרים.
ג'וני ווקר, תלוי מאיזה סוג. אם זה Red Label תערבב חופשי.
אם זה Black Label, אני אקנה לך Red Label ואחליף בקבוק בבקבוק בשמחה כי ממש חבל לשתות אותו לא נקי (אני אפילו נמנע מלשים בו קרח).

לגבי עירבובי וויסקי, יש את הוויסקי סאוור (ממשפחת הסאוורים המפורסמת) שהוא קוקטיל קליל וטעים:
לשים בשייקר 1 מנה של וויסקי, 1 מנה של תערובת סאוור (מיץ לימון עם מי סוכר, אפשר לקנות תערובת מוכנה אבל פחות טעימה או להכין לבד. חצי מנה של מיץ לימון טרי וחצי מנת מי סוכר), קרח, לשקשק היטב ולסנן לכוס.

יש שני קוקטילי וויסקי מפורסמים: ראסטי נייל וסנדק. את הראסטי נייל מכינים ע"י עירבוב מנה של וויסקי עם חצי מנה של ליקר דרמבוי. את הסנדק מכינים ע"י ערבוב של מנת וויסקי עם חצי מנה ליקר אמרטו (ליקר בטעם שקדים).
אני אישית מעדיף לשתות אותם נקיים ללא קרח, אבל אתה בהחלט יכול לנסות להוסיף קוביה או שתיים, או אפילו לשקשק בשייקר עם קרח.

אתה גם יכול לשחק עם היחס בין הוויסקי לליקר, אם קשה לך להתרגל לטעם של הוויסקי.

אחרון חביב הוא קוקטיל המנהטן המפורסם. אמנם במקור הוא אמור להיות עם בורבון ("וויסקי" אמריקאי) אבל ניתן להכין אותו גם עם וויסקי סקוטי:
שמים בכוס עירבוב:
1 מנה של וויסקי
חצי מנה של וורמוט אדום
הזלפה של אנגוסטורה מרירה.
קרח.

מערבבים בעדינות ומסננים לכוס מרטיני שקוררה מראש, מוסיפים דובדבן מסוכר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 18-07-2005, 00:27
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
אני, אישית, מעדיף להמנע משימוש בביצים חיות בהכנת אייריש קרים.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "ואם אפשר, מתכון קצת יותר מדוייק :P"

אז יש לי מתכון מעולה ללא שימוש בביצים.
במקור המתכון הוא של גיל חובב, אני הכנסתי בו מספר שינויים.

מצרכים:
2 מיכלי שמנת מתוקה (עדיף 38%)
400 גרם חלב ממותק (2.5 שפורפרות או קופסה אחת)
50 גרם שוקולד מריר (אני לרוב משתמש בכ-70 גרם שוקולד מריר, ומקפיד שהוא יהיה איכותי, לפחות 80% מוצקי קקאו. השוקולד של לינדט מצויין).
כוס עד כוס ושליש וויסקי (עדיף אירי, כמובן). מומלץ להתחיל בכוס ולהוסיף לפי הטעם וסוג הוויסקי.
תמצית וניל לפי הטעם.
תמצית שקדים לפי הטעם (אפשר להשתמש במקום בליקר אמרטו)

אופן הכנה:
במתכון המקורי כתוב שיש להמיס את השוקולד בסיר עם 4 כפות מים. אני מעדיף להמיס את השוקולד עם מעט מהשמנת המתוקה על מנת לקבל מרקם חלק יותר.

מערבלים קלות את השמנת עם החלב המרוכז (אפשר במיקסר, ואפשר גם במטרפה ידנית, עובד מצויין) ומוסיפים את השוקולד. אני ממליץ להבצע לפני כן השוואת טמפרטורות (לשים בשוקולד המומס מעט מהתערובת של השמנת+חלב מרוכז) ולהוסיף את השוקולד תוך כדי עירבול לאט לאט, וזאת על מנת למנוע הווצרות של גושי שוקולד.

מוסיפים את הוויסקי ותמציות הטעם, מערבלים, טועמים ומוסיפים עוד וויסקי לפי הטעם.

מעקרים בקבוק(ים) נקיים (ע"י מילוי במים רותחים וריקונם), ממלאים בליקר, פוקקים ושמים במקרר.

(הערה, אני לרוב נוהג להשאיר את המים הרותחים בבקבוק עד רגע לפני המילוי. לאחר ריקון המים הרותחים אני ממלא בליקר, פוקק, ושוטף את הבקבוק הסגור במים בטמפרטורת החדר על מנת לזרז את קירור הבקבוק. הדבר יוצר גם מעין וואקום שעוזר לשמירה על הליקר. יתכן ופעולה זו עלולה לגרום להתפוצצות הבקבוק (במיוחד אם הוא סדוק), אז תעשו זאת על אחריותכם בלבד).

הליקר נשמר בחודש בתנאי קירור (בתאוריה, בפועל הוא מחוסל הרבה לפני כן).
יש לנער לפני השימוש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:28

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר