18-07-2005, 00:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
אני, אישית, מעדיף להמנע משימוש בביצים חיות בהכנת אייריש קרים.
אז יש לי מתכון מעולה ללא שימוש בביצים.
במקור המתכון הוא של גיל חובב, אני הכנסתי בו מספר שינויים.
מצרכים:
2 מיכלי שמנת מתוקה (עדיף 38%)
400 גרם חלב ממותק (2.5 שפורפרות או קופסה אחת)
50 גרם שוקולד מריר (אני לרוב משתמש בכ-70 גרם שוקולד מריר, ומקפיד שהוא יהיה איכותי, לפחות 80% מוצקי קקאו. השוקולד של לינדט מצויין).
כוס עד כוס ושליש וויסקי (עדיף אירי, כמובן). מומלץ להתחיל בכוס ולהוסיף לפי הטעם וסוג הוויסקי.
תמצית וניל לפי הטעם.
תמצית שקדים לפי הטעם (אפשר להשתמש במקום בליקר אמרטו)
אופן הכנה:
במתכון המקורי כתוב שיש להמיס את השוקולד בסיר עם 4 כפות מים. אני מעדיף להמיס את השוקולד עם מעט מהשמנת המתוקה על מנת לקבל מרקם חלק יותר.
מערבלים קלות את השמנת עם החלב המרוכז (אפשר במיקסר, ואפשר גם במטרפה ידנית, עובד מצויין) ומוסיפים את השוקולד. אני ממליץ להבצע לפני כן השוואת טמפרטורות (לשים בשוקולד המומס מעט מהתערובת של השמנת+חלב מרוכז) ולהוסיף את השוקולד תוך כדי עירבול לאט לאט, וזאת על מנת למנוע הווצרות של גושי שוקולד.
מוסיפים את הוויסקי ותמציות הטעם, מערבלים, טועמים ומוסיפים עוד וויסקי לפי הטעם.
מעקרים בקבוק(ים) נקיים (ע"י מילוי במים רותחים וריקונם), ממלאים בליקר, פוקקים ושמים במקרר.
(הערה, אני לרוב נוהג להשאיר את המים הרותחים בבקבוק עד רגע לפני המילוי. לאחר ריקון המים הרותחים אני ממלא בליקר, פוקק, ושוטף את הבקבוק הסגור במים בטמפרטורת החדר על מנת לזרז את קירור הבקבוק. הדבר יוצר גם מעין וואקום שעוזר לשמירה על הליקר. יתכן ופעולה זו עלולה לגרום להתפוצצות הבקבוק (במיוחד אם הוא סדוק), אז תעשו זאת על אחריותכם בלבד).
הליקר נשמר בחודש בתנאי קירור (בתאוריה, בפועל הוא מחוסל הרבה לפני כן).
יש לנער לפני השימוש.
|